in

Deputatul Bîrcă Constatin: Ecosistemele sunt rețeaua vieții pe Pământ

La 5 iunie este marcată Ziua mondială a mediului înconjurător, zi care are la bază în fiecare an o temă recomandată de Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP).
Prin marcarea Zilei mondiale a mediului înconjurător, ONU încearcă să stimuleze preocuparea oamenilor pentru protejarea mediului înconjurător şi în acelaşi timp să sensibilizeze factorii de decizie politică să acţioneze în acest sens.
Tema din acest an a Zilei mondiale a mediului înconjurător este “Restaurarea ecosistemelor”. Anul acesta, data de 5 iunie marchează şi lansarea oficială a “Deceniului ONU privind restaurarea ecosistemelor”, un impuls menit să oprească şi să inverseze declinul lumii naturale.
Deputatul PSD Constantin Bîrcă: În fiecare an, la data de 5 iunie este marcată Ziua mondială a mediului înconjurător. Tema din acest an este: restaurarea ecosistemelor.
Cu acest prilej va avea loc și lansarea Deceniului Națiunilor Unite pentru restaurarea ecosistemelor, o misiune globală de a revigora miliarde de hectare, de la păduri la terenuri agricole, de la vârful munților până la adâncimea mării.
Ecosistemele sunt rețeaua vieții pe Pământ. Un ecosistem cuprinde toate organismele vii și interacțiunile dintre ele și împrejurimile lor într-un loc dat. Ele includ păduri, râuri, zone umede si pajiști.
Ziua Mondială a Mediului este un bun prilej să conștientizăm cu toții că este responsabilitatea noastră să protejăm mediul, ecosistemele, să avem o natură curată, verde, sănătoasă, echilibrată, care să fie casa noastră și a generațiilor viitoare.
0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Fashion House deschis lângă București. 300 de locuri de muncă pentru călărășeni

Anunț privind obținerea Avizului de Gospodărire a Apelor