Connect with us

Știri

Debranșările Ecoaqua continuă cu scandal

Published

on

Ecoaqua Călărași continuă acțiunile de debranșare a rău-platnicilor de la serviciul de alimentare cu apă și canalizare, pe fondul întârzierilor la plata facturilor restante. Începute în urmă cu două săptămâni, continuate și astăzi în cartierul Măgureni din municipiul Călărași, directorul operatorului Ecoaqua, Eduard Grama, a fost în teren pentru a discuta cu oamenii cetățenii care nu au voit să achite datoriile restante.

Restanțieră cu 27 de facturi nechitate, o femeie îl amenință pe directorul Ecoaqua, Eduard Grama.

“Nu ți-e frică, când ieși pe stradă? Când ieși să-ți pui bodyguarzi. Ai vrut să recuperezi… ce-au furat alții?  Să-ți stea cafeua în gât. Să dea Dumnezeu să te îneci în apă. A furat a lu’ Drăgulin pe toate părțile. A mai venit nu știu care și-a umplut buzunarele și nu mai are bani de salarii? Și de la bancă, dacă te duci să iei bani, mu se pare că plătești eșalonat. Nu vedeți că toată lumea e săracă în p…perioada asta. Lumină, nu, apă, nu, să se înece el cu cana de apă pe care o bea cu cafea și să-i rămână gât.” – a strigat o doamnă restanțieră.

Forțele de ordine prezente au încercat să aplaneze scandalul iscat de doamna rău-platnică,  nemulțumită de prezența lucrătorilor Ecoaqua solicitați să o debranșeze, însă fără prea mari rezultate.

“Acțiunea noastră se desfășoară cu sprijinul forțelor de ordine pentru că altfel nu putem. Am primit amenințări, o doamnă ne-a adresat injurii cu speranța că ne intimidează. Eu le înțeleg nemulțumirea, dar sunt oameni cărora le înțeleg nemulțumirea, dar care nu au plătit de 2-3 ani de zile, avem o situație aici unde nu s-a plătit de 8 ani de zile. Ceea ce facem în momentul de față, încercăm să-i aliniem pe oameni să plătească apa pe care o consumă. Există înțelegere, dacă vin la sediul Ecoaqua pentru o eșalonare a facturile, atunci oprim debranșarea și ei înțeleg că trebuie să plătească apa. Sunt pierderi foarte mari pe care operatorul le înregistrează în piață. Acțiunea a început în urmă cu două săptămâni și va continua până la sfârșitul lunii noiembrie. Să nu care cumva să creadă cineva că ne vom oprim și nu vom continua această acțiune. O parte dintre cei debranșați aveau achitate restul utilităților. Trebuie să înțelegem că aceste utilități și servicii trebuie plătite. Plata se poate face online, pe site-ul operatorului Ecoaqua, cât și cele trei casieri aflate la nivelul municipiului Călărași. Acțiunea de debranșare are loc la nivel de județ, în momentul de față se debranșează în zona Lehliu Gară și Oltenița. Chiar dacă nemulțumirile și injuriile sunt mari, noi continuăm.” a declarat, pentru Canal SUD, directorul Ecoaqua Eduard Grama.

PATRU CASE, RESTANȚE DE 50.000 LEI

 • Doar în cartierul Măgureni din municipiul Călărași, operatorul Ecoaqua a descoperit, la nivelul a patru locuințe, datorii cumulate în valoare de 50.000 lei. 

“Suma este extrem de mare, banii nu au fost plătiți de ani de zile, însă sumele vor fi recuperate prin popriri și dosare de executare silită. La fel există și situații în care am descoperit cazuri excepționale, o locuință cu două persoane cu handicap, una imobilizată la pat unde am descoperit 6.300 lei neplătiți. Am înțeles care este situația și am acceptat să plătească factura curentă, plus o suma suficientă pe care dânșii o pot achita pentru ajunge cu datoriile la zi. Înțelegere din partea operatorului există, doar în situații excepționale cu documente care să dovedească faptul că se află în dificultate.” – a mai precizat Eduard Grama.

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Mecanic reținut după ce a vândut mașina clientului

Published

on

Reținuți de polițiști pentru abuz de încredere, complicitate la abuz de încredere și uzul de fals

La data de 29 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciul de Investigații Criminale au fost sesizați prin plângere, de către un bărbat, cu privire la faptul că la începutul lunii noiembrie 2022 a încredințat autoturismul proprietate personală, unui mecanic, pentru a-i efectua unele reparații, ulterior, autoturismul a fost vândut altor persoane despre care nu are cunoștință, fiindu-i astfel cauzat un prejudiciu de 20.000 de euro.

          În fapt, la data de 03 noiembrie a.c., persoana vătămată a încredințat autoturismul, unui bărbat, de 36 de ani, din municipiul Constanța, de profesie mecanic, pentru efectuarea unor reparații.

Ulterior, bărbatul, de 36 de ani, a refuzat să îi înapoieze autoturismul, acesta fiind înstrăinat cu sprijinul unui tânăr de 27 de ani, împreună cu care a procedat la încheierea propriu-zisă a mai multor contracte de vânzare/cumpărare a autoturismului.

De asemenea, în activitatea lor infracțională au falsificat ștampilele mai multor primării, pentru a introduce autoturismul în circuitul legal, în vederea valorificării în afara țării.

În urma investigațiilor efectuate și activităților de cercetare penală desfășurate, autoturismul a fost localizat în județul Constanța, fiind ridicat și restituit persoanei vătămate.

        La data de 07.12.2022, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare două mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, iar în urma audierilor, față de cei doi a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, acesția fiind cercetați pentru abuz de încredere, complicitate la abuz de încredere și uzul de fals.

Continue Reading

Știri

Autobuze electrice și stații încărcare rapidă pentru municipiul Călărași

Published

on

Astăzi, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, dl. Cseke Attila, a semnat contractul de finanţare, prin componenta C10 – Fondul Local, Investiția I.1.1. Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public (achiziția de vehicule nepoluante) din Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru proiectul ”Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public”, depus de Primăria Municipiului Călăraşi.

Proiectul, care vizează operaționalizarea transportului public local la nivelul Zonei Urbane Funcționale a Municipiului Călărași, presupune investiții de modernizare a condițiilor de transport metropolitan și creșterea accesibilității acestuia, așa cum au fost acestea identificate în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al Zonei Urbane Funcționale Călărași, însemnând:

 • Autobuze electrice (10 m) dotate – 9 buc.
 • Stații de încărcare rapidă pe traseul autobuzelor electrice – 3 buc.
 • Stații de încărcare standard în autobaza de transport public – 9 buc.
 • Lucrări pentru amplasarea și instalarea stațiilor de încărcare rapidă pe traseul autobuzelor electrice
 • Lucrări pentru amplasarea și instalarea stațiilor de încărcare standard în autobaza de transport public
 • Lucrări de construcţii pentru branşarea punctelor/stațiilor de reîncărcare a autobuzelor electrice.

Activități de proiectare (pentru stațiile de încărcare vehicule electrice) – cheltuieli pentru documentaţii suport şi obținere avize, acorduri, autorizații.

Valoarea investiției „Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public”, a cheltuielilor legate de acest proiect şi a acordului de parteneriat aferent, încheiat cu UAT Cuza Vodă, este de 21.531.889,80 lei fără TVA / 25.622.948,86 lei cu TVA;

Valoarea stațiilor de încărcare pentru vehicule electrice este de 5.784.172,50 lei fără TVA / 6.883.165,28 lei cu TVA;

Valoarea totală a proiectului este 27.316.062,30 lei fără TVA / 32.506.114,14 lei cu TVA.

Valoarea TVA, în cuatum de 4.091.059,06 lei, va fi asigurată de la bugetul de stat, din bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Sumele reprezentând cheltuieli neeligibile și/sau conexe ce pot apărea pe durata implementării proiectului, aferente activităților Municipiului Călărași din proiect, dar care sunt absolut necesare pentru implementarea proiectului în condiții optime vor fi susținute din bugetul local al Municipiului Călărași (Lider de Parteneriat).

Continue Reading

Știri

Surse: Niciun candidat nu a promovat examenul de inspector-șef la IPJ Călărași

Published

on

Surprinzător sau nu, niciunul dintre cei cinci candidați înscriși pentru susținerea examenului privind ocuparea funcției de inspector-șef al IPJ Călărași nu a promovat concursul.  Potrivit unor surse demne de încredere din M.A.I., doi dintre candidați au obținut note de 3 și de 5, punctaj insuficient pentru promovarea acestui examen, minimul fiind de 7 puncte, iar restul de trei nu s-au prezentat.

Prezenți:

 • Dumitrașcu Petronel – 5,43;
 • Gheorghe Marian – 3,06;

Neprezentați:

 • Deacu Emil – neprezentat;
 • Petre Ștefan  -neprezentat;
 • Ivan Georgel- Cristian -neprezentat;

La conducerea Inspectoratului de Poliției Județean Călărași va rămâne Dumitrașcu Petronel.

 

 

Continue Reading

Cele mai accesate articole