Connect with us

Știri

Unirea. Perfecționarea directorilor unităților de învățământ din județul Călărași

Published

on

Primarul liberal Ciprian Andrei Olteanu din comuna Unirea, județul Călărași a fost prezent în data de 8 februarie la un important eveniment organizat și găzduit în localitatea sa, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Călărași. Temele evenimentului au fost organizarea și dezvoltarea valorii standardizate în sistem online pentru învățământul primar, gimnazial și liceal.

Evenimentul a avut ca scop îmbunătățirea procesului educațional prin implementarea unui sistem modern și eficient de evaluare a cunoștințelor și abilităților elevilor. Acest sistem de evaluare va ajuta la identificarea punctelor tari și slabe ale elevilor și va oferi o bază solidă pentru dezvoltarea lor ulterioară.

Primarul Ciprian Andrei Olteanu a fost unul dintre cei mai activi participanți la eveniment, oferind sprijin și încurajare atât organizatorilor, cât și participanților. El a subliniat importanța educației și a făcut un apel la toți cei prezenți să sprijine eforturile de îmbunătățire a sistemului educațional.

De asemenea, primarul Olteanu a vorbit despre importanța colaborării dintre autoritățile locale și Inspectoratul Școlar Județean, precum și despre necesitatea implicării comunității în susținerea educației. El a subliniat faptul că educația este unul dintre cele mai importante domenii în dezvoltarea unei comunități și că trebuie să ne asigurăm că elevii noștri beneficiază de cele mai bune condiții de învățare.

În final, primarul Ciprian Andrei Olteanu a subliniat faptul că educația este o prioritate pentru administrația locală și că va face tot posibilul pentru a sprijini inițiativele care vizează îmbunătățirea sistemului educațional în comuna Unirea.

Perfecționarea directorilor unităților de învățământ din județul Călărași
Teme:
✅️ Organizarea și dezvoltarea evaluării standardizate în sistem online pentru învățământul primar, gimnazial și liceal – beneficii/deficiențe/soluții de îmbunătățire
✅️ Organizarea și dezvoltarea pilotării evaluării digitalizate a lucrărilor scrise din cadrul examenului național de bacalaureat – beneficii/deficiențe/soluții de îmbunătățire
✅️ Măsuri strategice privind reducerea fenomenului violenței psihologice, bullying, cyberbullying în mediul școlar
✅️ Analiza simulării județene a examenelor naționale
✅️ Inspecții școlare generale și inspecții tematice
✅️ Olimpiade și concursuri școlare
✅️ Planul Național de Redresare și Reziliență
Mulțumim pentru organizare domnului director Liviu Moise, Școala Gimnazială Nr. 1 Unirea, și domnului primar Ciprian Andrei Olteanu!

Știri

Primăria Călărași anunță începerea tratamentelor pentru combaterea bolilor șI dăunătorilor vegetației

Published

on

În perioada 22-24 martie 2023, Primăria Municipiului Călărași va efectua tratamente în aliniament pentru combaterea tuturor bolilor și dăunătorilor vegetației de aliniament, gardurilor vii, a pomilor și arbuștilor ornamentali ai localității. Aceste tratamente vor fi efectuate între orele 22:00 – 06:00 și vor fi influențate de condițiile meteorologice.

Produsele utilizate pentru tratamentele în aliniament sunt Deltametrin și Lambda-cihalotrin, care sunt omologate de Comisia Națională a produselor de protecție a plantelor. Este important ca locuitorii din zonă să respecte măsurile de siguranță recomandate de autorități și să evite expunerea la substanțele chimice utilizate în timpul tratamentelor.

Continue Reading

Știri

Tânără de 17 ani din Ialomița, dispărută de acasă, găsită în Călărași de polițiștii locali

Published

on

În noaptea de duminică, 19 Martie, un echipaj de poliție locală a găsit o tânără de 17 ani dormind pe stradă, în zona Orizont din municipiul Călărași. După ce a fost legitimată, polițiștii au stabilit că aceasta era dispărută de la domiciliu și era originară din județul Ialomița.

Polițiștii au decis să o conducă la sediul Inspectoratului de poliție Județean Călărași pentru a fi continuate cercetările și a-i lua o declarație pentru a afla cum a ajuns tânăra în această situație. Din fericire, tânăra a fost găsită în siguranță și nu prezenta semne de rănire sau traume.

După ce va da declarație, tânăra va fi preluată de autorități și condusă înapoi la domiciliu.

Continue Reading

Știri

Conflict reglat cu cuțitul, din cauza unor fete, într-un local din Călărași

Published

on

Bătăile și scandalurile din localurile din Călărași se țin lanț. Rare sunt serile în care poliția nu are de muncă din cauza scandalagiilor care strică petreceri sau caută să se afirme în fața altora din diferite motive. Ultimul astfel de conflict a avut loc vineri seara “La Cabană”, o locație discretă, ferită de ochii curioșilor dar cunoscută în rândurile clienților care vor intimitate în cadrul petrecerilor la care participă.

Conflictul ar fi pornit după ce una din fetele aflate în incinta localului, însoțită de un grup de băieți, ar fi fost abordată de un bărbat de 34 de ani din Călărași. Prietenii fetei ar fi sesizat situația și au intervenit între cei doi pentru a-l îndepărta pe respectivul bărbat de lângă fată. A urmat un schimb de replici între aceștia, moment în care între cele două grupuri s-a iscat un adevărat scandal.

La scurt timp, în jurul orei 02:20, grupul de tineri părăsește localul și pleacă spre oraș. Revin în fața localului după un timp și începe o adevărată bătaie între mai multe persoane.


Unul dintre scandalagii scoate un cuțit și îl lovește din spate pe un alt tânăr. Victima, bărbatul care se băgase în seamă cu fata a ajuns la UPU Călărași la câteva ore distanță cu o plagă deschisă. Medicii au descoperit că bărbatul are pneumotorax (o plagă înțepată care i-a perforat plămânul sau peretele toracic). Conform procedurii, lucrătorii Unități de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Călărași au anunțat Poliția.

După primele date, în conflict au fost identificați patru autori între care două victime, cei din urmă nu au dorit să facă plângere împotriva agresorilor.

Dosarul  penal este instrumentat de Parchetul de pe Lângă Tribunalul Călărași, procurorul de caz a solicitat arestarea preventivă a două persoane implicate.

Este vorba despre Daniel Petronel Gheorghe, 27 de ani, domiciliat pe raza comunei Roseți, cunoscut cu antecedente penale. Cel de-al doilea se numește Adrian Gabriel, 23 de ani, din Călărași.

Adrian Gabriel a fost arestat în cursul serii de ieri, 18 martie de către oamenii legii. Pentru că s-a sustras de la procedura de audieri, Parchetul de pe Lângă Tribunalul Călărași a solicitat arestarea în lipsă pe o perioadă de 30 de zile pentru Daniel Gheorghe, 27 de ani, cercetat pentru „tentativă de omor”.

Victima celor doi este Draghici Loredan-Florin,  un bărbat din Călărași în vârstă de 34 de ani din Călărași cu domiciliul pe raza municipiului. Potrivit datelor, victima înjunghiată cu cuțitul are un istoric infracțional reținut în cazierul judiciar care depășește două pagini. În faptele reținute se regăsește o agresiune sexuală și un viol.

Continue Reading

Cele mai accesate articole