Connect with us

Breaking News

Cuza Vodă: Nemulțumiri, promisiuni și realizări

Published

on

Vineri, 2 februarie a.c., în comună Cuza Vodă, a avut loc o adunare publică cu locuitorii comunei care și-au exprimat opiniile, cât și nemulțumirile despre modul în care s-au realizat investițiile în mandatul actualului primar, Marius Cojocaru.

Edilul localități a început prin expunerea realizărilor din anul 2017 și proiectele gândite pentru 2018. Proiectele realizate de Marius Cojocaru se pot număra pe degete.

Vrem să vă prezentăm realizările și proiectele noastre de la începutul mandatului. Ne-am adunat aici să dialogăm, să ascultăm părerile dumneavoastră în ceea ce privește dezvoltarea comunei.” – Marius Cojocaru, primar al comunei Cuza Vodă

Localnicii comunei nu s-au arătat interesați de proiectele realizate în anul 2017, pe mandatul actualului primar. Marius Cojocaru și-a prezentat toate realizările și proiectele ce au fost și vor fi puse în aplicare anul acesta. Realizările nu sunt multe și nici reprezentative, având exemplele următoare: achiziționare tractor, vidanjă, foreză, cositoare, compresor, înființarea unei culturi de lucernă, reabilitare primărie, reabilitarea stadionului din satul Călărașii Vechi (apă, iluminat, vestiare), pietruire a 15 km de străzi, completare reţea de apă -2 km, reabilitarea stațiilor de autobuz – 6 buc. plantarea de frasin și tei, intabularea străzilor, spectacol anual la ziua comunei, înfiinţarea echipei de fotbal, achiziționarea de coșuri de gunoi și băncuțe, plantarea a 3 ha de salcâmi, toate acestea în anul 2017. Pentru anul 2018, primarul spune că are câteva proiecte de reabilitare și modernizare în comună.

 

INVESTIȚII FĂRĂ SENS ÎN COMUNĂ CUZA VODĂ

Am stat de vorbă cu localnici din comună. Aceștia ne-au spus că primarul face multe lucru de care comună nu ar avea nevoie așa de mult. Oamenii spun că Tot din spusele localnicilor, Marius Cojocaru, primarul comunei a implementat un proiect ce avea ca scop construirea a șase stații de autobuz. Fiecare stație a costat aprox 30.000 lei noi (300 milioane lei vechi). Una dintre stații este amplasată chiar într-o curbă, loc în care oprirea sau staționarea sunt interzise. S-a recurs la utilizarea vechii stații ce se află la distanţă de aprox 100m.

LUMINIŢE DE CRĂCIUN ȘI MARFĂ PE CAIET PENTRU PRIMĂRIE?

Un alt localnic ne atrage atenția asupra unor lucruri ce se petrec în primărie. Acesta ne spune că acolo, oamenii de încredere ai domnului primar au mână liberă și fac tot ce vor. Unul dintre aceștia angajaţi din cadrul instituției ar fi luat, chiar în perioada sărbătorilor de iarnă instalația luminoasă și ar fi folosit-o pentru propria casă. Ni se mai spune că același angajat din cadrul primăriei s-ar folosi de mașina de serviciu în interese personale cu acordul edilului. Oamenii bănuiesc, printre altele că acesta s-ar folosi de autoturismul de serviciu pentru a-și putea realiza propriile interese. Unul dintre acestea ar fi aprovizionarea unui magazin alimentar cu marfă cumpărată pe caiet.

GRĂDINIȚĂ FĂRĂ COPII ȘI CĂMIN CULTURAL LĂSAT ÎN PARAGINĂ

Primarul a mai spus că dorește construirea prin fonduri PNDL a unui grădințe în satul Călărașii Vechi. În momentul de față, activitatea din grădinița este suspendată din cauza numărului mic de copii. În satul Călărașii Vechi se află în paragină un Cămin Cultural supraetajat. În schimb, primarul spune în cadrul întâlnirii că dorește construirea unui cămin nou, în satul Ceacu.

Sperăm ca domnul primar să țină cont de părerile locuitorilor din comună și pună în aplicare solicitările acestora, ținând cont că domnul primar se află la primul mandat, locuitorii comunei își doresc ca în viitor promisiunile făcute în timpul campaniei electorale să se reflecte în activitatea sa.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

Cod galben de vreme rea în județul Călărași

Published

on

Cod galben de vreme rea în județul Călărași

În această dimineață, Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Călărași informează despre emiterea unui cod galben de vânt puternic pentru mai multe localități din județul Călărași. Conform avertismentului, intensificările temporare ale vântului vor depăși la rafală viteza de 55 km/h în zonele Borcea, Dragalina, Perișoru, Jegalia, Unirea, Stefan cel Mare și Dichiseni.

Codul galben va fi valabil în intervalul 27.04.2023 orele 10:00 – 16:00, iar autoritățile recomandă precauție în aceste zone, mai ales pentru șoferii care circulă pe drumurile din zonă.

În astfel de cazuri, autoritățile recomandă cetățenilor să evite deplasările în aer liber în această perioadă și să-și asigure obiectele aflate în aer liber pentru a preveni eventualele pagube produse de vânt.

De asemenea, se recomandă ca cei care locuiesc în zonele afectate să se asigure că ferestrele și ușile sunt bine închise și să evite deplasarea prin zonele cu arbori sau stâlpi electrici în această perioadă.

Continue Reading

Breaking News

ISU Călărași are 18 noi salvatori din pasiune

Published

on

Noi voluntari s-au înscris în programul „Salvator din pasiune” la I.S.U. Călărași. 18 tineri s-au înscris în prima serie de recrutare din acest an a proiectului ”Salvator din pasiune” și au început deja activitățile inițiale de pregătire.

Ei vor să se alăture pompierilor militari călărășeni în nobila lor misiune de a veni în ajutorul semenilor.

Cu toţii sunt tineri și sunt pregătiți să facă față unor provocări noi, sunt dispuși să ajute și foarte interesați să învețe, să știe cât mai multe lucruri despre folositrea accesoriilor şi despre atribuțiile salvatorului din pasiune.

Demersul Inspectoratului pentru Sitauţii de Urgenţă „Barbu Ştirbei” al judeţului Călărași are la bază pregătirea tinerilor şi sprijinirea activităţilor de voluntariat, ca expresie a implicării, solidarităţii şi responsabilităţii civice şi valorii profesionale a acestora, materializată în sprijinul acordat comunităților pe timpul situațiilor de urgență, dar și pentru prevenirea lor.

Activităţile de voluntariat sunt determinate de implicarea activă a voluntarului în viaţa comunităţii şi constau în participarea efectivă la acţiunile de răspuns operativ generate de manifestarea situaţiilor de urgenţă (incendii, inundaţii, dezastre naturale, epidemii, etc.), însuşirea şi punerea în aplicare a noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar, precum şi în cele de popularizare în rândul cetăţenilor a măsurilor preventive.

După parcurgerea unor programe de pregătire, activităţile derulate alături de efectivele inspectoratului vor consta în participarea la misiunile de intervenție, utilizarea noţiunilor de bază în acordarea primului ajutor calificat, implicarea în acţiunile de ajutor umanitar şi în cele de popularizare a mesajului preventiv.

Condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească cei care doresc să se alăture pompierilor salvatori în proiectul „Salvator din pasiune” sunt următoarele:
– vârsta cuprinsă între 16 şi 65 de ani;
– apt din punct de vedere medical;
– să nu fi fost condamnat pentru săvârşirea infracţiuni lor cu intenţie;
– să nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar în cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă.

Dosarul candidatului trebuie să conţină: cererea de înscriere, certificatul de cazier judiciar (pentru persoanele care au vârsta de peste 18 ani), copie după actul de identitate, avizul psihologic, actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau în curs de desfăşurare, adeverinţa medicală şi acordul părinţilor/tutorelui legal, pentru persoanele care au vârsta sub 18 ani.

Purtător de cuvânt al I.S.U. „Barbu Ştirbei” al judeţului Călăraşi
– Plutonier adjutant şef Tătăranu Ştefan-Ovidiu

Continue Reading

Breaking News

Ce a pățit o chiriașă care nu i-a răspuns proprietarului la telefon

Published

on

Furată de un somn adânc, o tânără din municipiul Călărași, care locuiește în chirie într-o garsonieră situată pe strada Progresul, a pus pompierii pe drumuri în această seară, după ce proprietarul a sunat la numărul de urgență 112 anunțând că aceasta nu răspunde la telefon.

Ajunși de urgență la fața locului cu mai multe autospeciale, printre care și o scară mobilă, salvatorii au pătruns în locuința respectivă, după ce au forțat unul dintre geamurile apartamentului.

În garsonieră, pompierii au găsit o tânără de 30 de ani care dormea.

Continue Reading

Cele mai accesate articole