Connect with us

Breaking News

Cuza Vodă: Nemulțumiri, promisiuni și realizări

Published

on

Vineri, 2 februarie a.c., în comună Cuza Vodă, a avut loc o adunare publică cu locuitorii comunei care și-au exprimat opiniile, cât și nemulțumirile despre modul în care s-au realizat investițiile în mandatul actualului primar, Marius Cojocaru.

Edilul localități a început prin expunerea realizărilor din anul 2017 și proiectele gândite pentru 2018. Proiectele realizate de Marius Cojocaru se pot număra pe degete.

Vrem să vă prezentăm realizările și proiectele noastre de la începutul mandatului. Ne-am adunat aici să dialogăm, să ascultăm părerile dumneavoastră în ceea ce privește dezvoltarea comunei.” – Marius Cojocaru, primar al comunei Cuza Vodă

Localnicii comunei nu s-au arătat interesați de proiectele realizate în anul 2017, pe mandatul actualului primar. Marius Cojocaru și-a prezentat toate realizările și proiectele ce au fost și vor fi puse în aplicare anul acesta. Realizările nu sunt multe și nici reprezentative, având exemplele următoare: achiziționare tractor, vidanjă, foreză, cositoare, compresor, înființarea unei culturi de lucernă, reabilitare primărie, reabilitarea stadionului din satul Călărașii Vechi (apă, iluminat, vestiare), pietruire a 15 km de străzi, completare reţea de apă -2 km, reabilitarea stațiilor de autobuz – 6 buc. plantarea de frasin și tei, intabularea străzilor, spectacol anual la ziua comunei, înfiinţarea echipei de fotbal, achiziționarea de coșuri de gunoi și băncuțe, plantarea a 3 ha de salcâmi, toate acestea în anul 2017. Pentru anul 2018, primarul spune că are câteva proiecte de reabilitare și modernizare în comună.

 

INVESTIȚII FĂRĂ SENS ÎN COMUNĂ CUZA VODĂ

Am stat de vorbă cu localnici din comună. Aceștia ne-au spus că primarul face multe lucru de care comună nu ar avea nevoie așa de mult. Oamenii spun că Tot din spusele localnicilor, Marius Cojocaru, primarul comunei a implementat un proiect ce avea ca scop construirea a șase stații de autobuz. Fiecare stație a costat aprox 30.000 lei noi (300 milioane lei vechi). Una dintre stații este amplasată chiar într-o curbă, loc în care oprirea sau staționarea sunt interzise. S-a recurs la utilizarea vechii stații ce se află la distanţă de aprox 100m.

LUMINIŢE DE CRĂCIUN ȘI MARFĂ PE CAIET PENTRU PRIMĂRIE?

Un alt localnic ne atrage atenția asupra unor lucruri ce se petrec în primărie. Acesta ne spune că acolo, oamenii de încredere ai domnului primar au mână liberă și fac tot ce vor. Unul dintre aceștia angajaţi din cadrul instituției ar fi luat, chiar în perioada sărbătorilor de iarnă instalația luminoasă și ar fi folosit-o pentru propria casă. Ni se mai spune că același angajat din cadrul primăriei s-ar folosi de mașina de serviciu în interese personale cu acordul edilului. Oamenii bănuiesc, printre altele că acesta s-ar folosi de autoturismul de serviciu pentru a-și putea realiza propriile interese. Unul dintre acestea ar fi aprovizionarea unui magazin alimentar cu marfă cumpărată pe caiet.

GRĂDINIȚĂ FĂRĂ COPII ȘI CĂMIN CULTURAL LĂSAT ÎN PARAGINĂ

Primarul a mai spus că dorește construirea prin fonduri PNDL a unui grădințe în satul Călărașii Vechi. În momentul de față, activitatea din grădinița este suspendată din cauza numărului mic de copii. În satul Călărașii Vechi se află în paragină un Cămin Cultural supraetajat. În schimb, primarul spune în cadrul întâlnirii că dorește construirea unui cămin nou, în satul Ceacu.

Sperăm ca domnul primar să țină cont de părerile locuitorilor din comună și pună în aplicare solicitările acestora, ținând cont că domnul primar se află la primul mandat, locuitorii comunei își doresc ca în viitor promisiunile făcute în timpul campaniei electorale să se reflecte în activitatea sa.

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

Amenințare cu bombă la Târgul de Crăciun din Călărași! Politia evacuează zona

Published

on

Amenințare cu bombă la Târgul de Crăciun din Călărași. Un apel pe 112 a anunțat situația, însă bărbatul nu a putut fi identificat.

Mulțimea de oameni a fost evacuată de urgență. La fața locului urmează sa ajungă lucrătorii Serviciului Român de Informații pentru efectuarea verificărilor specifice.

Potrivit unor informații, cartela de pe care a fost efectuat apelul prin care s-a anunțat atentatul aparține unei femei, însă cel care a vorbit este un bărbat.

Echipa operativa a stabilit locația apelantului în localitatea Mihai Viteazu din Călărași,  la fața locului deplasându-se un echipaj pentru efectuarea cercetărilor. A fost interceptată mașina apelantului însă la sosirea forțelor de ordine nu a fost găsit nimeni.

Poliția face mai multe filtre la toate ieșirile din Călărași pentru a control.

PRECIZARE IPJ CALARASI 

“În seara de 2 decembrie a.c., un bărbat a sesizat, prin S.N.U.A.U. 112, despre faptul că în cadrul Târgului de Crăciun din municipiul Călărași este amplasată o bombă.

Numărul a fost reapelat, iar persoana a răspuns spunând că a fost o glumă.

În cauză se efectuează verificări, în vederea identificării persoanei și luarea măsurilor legale care se impun.” precizează IPJ Călărași pentru Călărași PRESS.

In curs de actualizare

Continue Reading

Breaking News

Accident la Drajna Nouă pe DN21, patru autovehicule implicate cu 10 persoane

Published

on

Un nou accident rutier a avut loc în urmă cu puțin timp pe DN21 – Drajna Nouă din Călărași, unde au fost implicate patru autovehicule în care se aflau 10 persoane, transmis pompierii călărășeni.
Potrivit primelor date, este vorba despre un accident rutier cu 10 persoane implicate, dintre care o victima rănită ușor, neîncarcerată, în sat Drajna Noua, comuna Dragalina, pe Drumul Național 21. Se circulă pe o bandă dirijat de poliție.

Continue Reading

Breaking News

Accident pe DN21, trei mașini implicate. SMURDUL a fost solicitat la fața locului

Published

on

Un nou accident rutier în această seară, orele 19:00, pe DN21,  între Drajna Nouă și Radu Negru, în dreptul benzinărie Octano, aproape de intrarea pe Autostrada Soarelui, produs între trei autoturisme care au intrat în coliziune.

Traficul rutier se desfășoară în condiții specifice unui eveniment rutier. La fața locului se deplasează un echipaj SMURD pentru a acorda îngrijiri medicale persoanelor implicate. 

În curs de actualizare…

Continue Reading

Cele mai accesate articole