Connect with us

Breaking News

Cuza Vodă: Nemulțumiri, promisiuni și realizări

Published

on

Vineri, 2 februarie a.c., în comună Cuza Vodă, a avut loc o adunare publică cu locuitorii comunei care și-au exprimat opiniile, cât și nemulțumirile despre modul în care s-au realizat investițiile în mandatul actualului primar, Marius Cojocaru.

Edilul localități a început prin expunerea realizărilor din anul 2017 și proiectele gândite pentru 2018. Proiectele realizate de Marius Cojocaru se pot număra pe degete.

Vrem să vă prezentăm realizările și proiectele noastre de la începutul mandatului. Ne-am adunat aici să dialogăm, să ascultăm părerile dumneavoastră în ceea ce privește dezvoltarea comunei.” – Marius Cojocaru, primar al comunei Cuza Vodă

Localnicii comunei nu s-au arătat interesați de proiectele realizate în anul 2017, pe mandatul actualului primar. Marius Cojocaru și-a prezentat toate realizările și proiectele ce au fost și vor fi puse în aplicare anul acesta. Realizările nu sunt multe și nici reprezentative, având exemplele următoare: achiziționare tractor, vidanjă, foreză, cositoare, compresor, înființarea unei culturi de lucernă, reabilitare primărie, reabilitarea stadionului din satul Călărașii Vechi (apă, iluminat, vestiare), pietruire a 15 km de străzi, completare reţea de apă -2 km, reabilitarea stațiilor de autobuz – 6 buc. plantarea de frasin și tei, intabularea străzilor, spectacol anual la ziua comunei, înfiinţarea echipei de fotbal, achiziționarea de coșuri de gunoi și băncuțe, plantarea a 3 ha de salcâmi, toate acestea în anul 2017. Pentru anul 2018, primarul spune că are câteva proiecte de reabilitare și modernizare în comună.

 

Advertisement
INVESTIȚII FĂRĂ SENS ÎN COMUNĂ CUZA VODĂ

Am stat de vorbă cu localnici din comună. Aceștia ne-au spus că primarul face multe lucru de care comună nu ar avea nevoie așa de mult. Oamenii spun că Tot din spusele localnicilor, Marius Cojocaru, primarul comunei a implementat un proiect ce avea ca scop construirea a șase stații de autobuz. Fiecare stație a costat aprox 30.000 lei noi (300 milioane lei vechi). Una dintre stații este amplasată chiar într-o curbă, loc în care oprirea sau staționarea sunt interzise. S-a recurs la utilizarea vechii stații ce se află la distanţă de aprox 100m.

LUMINIŢE DE CRĂCIUN ȘI MARFĂ PE CAIET PENTRU PRIMĂRIE?

Un alt localnic ne atrage atenția asupra unor lucruri ce se petrec în primărie. Acesta ne spune că acolo, oamenii de încredere ai domnului primar au mână liberă și fac tot ce vor. Unul dintre aceștia angajaţi din cadrul instituției ar fi luat, chiar în perioada sărbătorilor de iarnă instalația luminoasă și ar fi folosit-o pentru propria casă. Ni se mai spune că același angajat din cadrul primăriei s-ar folosi de mașina de serviciu în interese personale cu acordul edilului. Oamenii bănuiesc, printre altele că acesta s-ar folosi de autoturismul de serviciu pentru a-și putea realiza propriile interese. Unul dintre acestea ar fi aprovizionarea unui magazin alimentar cu marfă cumpărată pe caiet.

GRĂDINIȚĂ FĂRĂ COPII ȘI CĂMIN CULTURAL LĂSAT ÎN PARAGINĂ

Primarul a mai spus că dorește construirea prin fonduri PNDL a unui grădințe în satul Călărașii Vechi. În momentul de față, activitatea din grădinița este suspendată din cauza numărului mic de copii. În satul Călărașii Vechi se află în paragină un Cămin Cultural supraetajat. În schimb, primarul spune în cadrul întâlnirii că dorește construirea unui cămin nou, în satul Ceacu.

Sperăm ca domnul primar să țină cont de părerile locuitorilor din comună și pună în aplicare solicitările acestora, ținând cont că domnul primar se află la primul mandat, locuitorii comunei își doresc ca în viitor promisiunile făcute în timpul campaniei electorale să se reflecte în activitatea sa.

 

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

VIDEO. Romina Gingașu vine astăzi la Călărași. Biblioteca Județeană organizează Festivalul „E ziua ta, femeie!”

Published

on

Romina Gingașu

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Biblioteca Județeană Călărași sărbătorește astăzi femeile din județ printr-un eveniment special, intitulat „E ziua ta, femeie”. Desfășurat pe platoul din fața bibliotecii, începând cu ora 10.00, festivalul are ca scop să aducă în prim-plan diversitatea și importanța femeilor în comunitatea noastră.

Luna martie va fi dedicată în întregime doamnelor la Biblioteca Județeană Călărași, pentru că ele sunt cu adevărat speciale. Am organizat acest festival pentru a sublinia importanța și diversitatea lor în societate. Ne-am gândit la activități care să aducă bucurie și satisfacție tuturor femeilor, indiferent de vârstă sau domeniu de interes”, a declarat, pentru canalsud.ro, Ionela Ichim, managerul Bibliotecii Județene Călărași.

În cadrul festivalului, Biblioteca Județeană Călărași va oferi cursuri și workshop-uri dedicate doamnelor și domnișoarelor care doresc să participe la eveniment.

Avem pregătit un curs de barista și un workshop de creație a săpunului și lumânărilor naturale. Înscrierile s-au deschis deja, iar fiecare curs sau workshop va avea maximum 12 participante și va dura aproximativ două ore”, a adăugat Ionela Ichim pentru sursa citată.

Advertisement

De asemenea, invitat special al evenimentului este Romina Gingașu, fondatoarea Red Women Foundation, o organizație dedicată promovării drepturilor femeilor și protecției sociale.

„Va fi prezentă doamna Romina Gingașu. Este fondatoarea Red Women Foundation. Această fundație se ocupă exact cu promovarea drepturilor femeilor și protecție socială. Sunt mai multe domenii. Vom avea o dezbatere, o discuție. Avem sala pregătită, sunt 70 de doamne pe care le așteptăm să ia parte la această conferință”, a menționat Ionela Ichim într-un articol pentru canalsud.ro

Biblioteca Județeană Călărași dorește să sublinieze că și domnii sunt bineveniți la festival. De asemenea, copiii sunt încurajați să participe, deoarece vor fi organizate ateliere speciale pentru aceștia și va avea loc un spectacol de teatru de păpuși.

Continue Reading

Breaking News

Călărași: Bărbatul care l-a înjunghiat pe iubitul fostei concubine a fost prins de polițiști. Fapta ar fi fost premeditată

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Atacatorul de aseară a fost prins de polițiști câteva ore după comiterea faptei. După ce l-a atacat pe bărbatul fostei sale concubine, a fugit din Călărași și a mers pe jos mai mulți kilometri, pe calea ferată, până aproape de comuna Stefan Vodă, unde lucrează ca paznic la o stație de apă.

Atacul sângeros care a avut loc vineri seara, în jurul orei 22:15, în zona Pescaru, pe Bulevardul 1 Mai, pare să fi fost premeditat. Fostul soț al femeii le-ar fi spus apropiaților că vrea să se răzbune, atât pe noul iubit al concubinei sale, cât și pe mama acesteia.

El a urmărit-o pe fosta sa concubină la locul de muncă. După ce și-au încheiat programul la restaurant, femeia și noul ei iubit, care lucrează în același loc, au plecat împreună. Afară i-a întâmpinat fostul concubin al femeii, care l-a atacat și a reușit să-l înjunghie de două ori pe bărbat. Ar fi vorba despre o răzbunare după ce fostul concubin s-ar fi certat cu femeia prin câteva mesaje.

Agresorul se numește Dumitru Florică și are 45 de ani.

Advertisement

“Ea este angajată la mine, s-a cuplat cu un bucătar de aici. Nu mai este cu acel bărbat de un an de zile. A găsit pe altcineva, acum… dragostea…” – a declarat patronul localului la care cei doi lucrau.

Suspectul a fost prins de polițiști și reținut preventiv pentru 24 de ore.

Victima, Zangorescu A., se află internată la Spitalul Județean Călărași și este sub supravegherea medicilor.

Continue Reading

Breaking News

Atac sângeros, din răzbunare, în Călărași

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Atac sângeros pe o stradă principală din municipiul Călărași, vineri noaptea, la ora 22:15. S-a întâmplat pe Bulevardul 1 Mai, în dreptul restaurantului Ludușanu din zona Pescaru. Un bărbat a fost atacat cu un cuțit și înjunghiat de două ori de către un alt bărbat, totul din cauza geloziei care a degenerat imediat după ce acesta și fosta concubină s-au certat.

Și-a urmărit fosta concubină la locul de muncă. După ce și-au terminat programul la restaurant, femeia și iubitul ei, care lucrează în același loc, au plecat împreună. Afară au fost întâmpinați de fostul concubin al femeii, care l-a atacat și a reușit să-l înjunghie de două ori pe bărbat. Ar fi vorba despre o răzbunare după ce fostul concubin s-ar fi certat cu femeia prin câteva mesaje.

Atacatorul ar fi, conform datelor disponibile în prezent, Dumitru Florică. Are 45 de ani și lucrează ca paznic la stația de apă din Ștefan Vodă.

Advertisement

Poliția a fost imediat anunțată, iar zona a fost împânzită de forțe de ordine. Victima a fost transportată de urgență la Spitalul din Călărași. Potrivit primelor date, are două plăgi, una lângă inimă și cealaltă la unul dintre membrele inferioare.

Individul acuzat de săvârșirea acestei fapte a fugit și este căutat de polițiști. 

Continue Reading

Cele mai vizualizate