Connect with us

Evenimente

Crucea Roșie Călărași a primit 43.200 lei în urma spectacolului umanitar “ Suntem lângă Ucraina”

Published

on

Spectacolul umanitar “Suntem lângă Ucraina”, eveniment realizat de Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași, a reușit să aducă în sala de spectacol „Barbu Știrbei” un număr impresionant de spectatori, călărășeni care au înțeles nevoia semenilor ucraineni, popor greu încercat de situația actuală a războiului pornit de Rusia.

Pe scena spectacolului au urcat mai mulți artiști , printre care Marian Haiducu, Magicianul Cezar Bălășoiu, Ionuț Dulgheriu și Asociația Culturală Bambi Music.

Marinela Voivozeanu și Ionuț Dulgheriu au fost gazdele evenimentului. Emoțiile puternice din culise au fost transmise și publicului. Prezentatorii evenimentului așteptau ca sala să se umple, aceasta fiind una dintre condițiile ca sumele strânse pentru refugiații din Ucraina să fie consistente.

Călărași PRESS a transmis LIVE spectacolul alături de Canal SUD.

„Așteptările ne-au fost depășite, deoarece au participat oameni de toate vârstele, iar cel mai impresionant a fost faptul ca au fost persoane care au sărbătorit “Lăsata Secului” în familie și nu au putut participa la spectacol, dar și-au rupt din timpul și puținul lor și au venit până în foaierul sălii “Barbu Stirbei”și au donat atât cât au putut fără să participe la spectacol.” – declară Veronica Maftei, unul dintre reporterii Canal SUD, care a discutat cu refugiații ucraineni ajunși în Călărași

TRUPA DISTINTO a deschis evenimentul caritabil, publicul fiind emoționat până la lacrimi de melodiile interpretate de aceștia. 

Publicul din sală a fost impresionat și de prezența a două femei care vin direct din inima războiului. Karina Staicova și Marta Pogorila, două femei care au legat o prietenie  la facultatea din Odessa.

Karina Staicova s-a implicat și a ajutat foarte multi refugiați găsindu-le cazare în Călărași și nu numai, iar Marta Pogorila a ajuns la noi în țară chiar în ziua în care orașul în care locuia Herson, a fost bombardat de armata Rusească.

Crucea Roșie Călărași, Aura Girucă și echipa voluntarilor, toți au fost apaludați  pentru eforturile pe care le fac în activitatea de colectare a donațiilor pentru refugiații uraineni și nu numai.

Subprefectul Eugen Ilie și oficialul Primăriei Municipiului Călărași, Eduard Grama, au urcat emoționați pe scena Sălii Barbu Știrbei pentru a detalia situația ucrainenilor din Isaccea, locul in care destinul unui popor se schimbă, de astăzi, pentru totdeauna.

Maftei Veronica, de asemenea prezentă la acest eveniment, cea care a mers și a vorbit cu primii refugiați cazați în Călărași, păstrând legătura cu Karina Staicova și fiind martoră la sutele de mașini cu refugiați care tranzitau orașul la punctul de trecere cu bacul la Chiciu, a ținut să precizeze faptul că sunt oameni care nu cred, nu cred ca acest război este real, invitându-i pe aceștia sa meargă să vorbească personal cu acești refugiați.

Ca atmosfera să se relaxeze puțin, un moment de iluzionism condus de Magicianul Cezar Bălășoiu și Liliana Geapană au adus din nou zâmbetul pe fețele spectatorilor.
Ionut Dulgheru și Marian Haiducu de asemenea au încântat spectatorii cu cântecele lor.

Evenimentul s-a încheiat cu o veste foarte bună și cu multă emoție, în mai puțin de trei ore s-a strâns suma de 43.200 lei.

Suma strânsă în urma vânzării de bilete a fost înmânată de Georgiana Teodorescu, directoarei Crucii Roșii Călărași, Aura Giurcă, care cu emoție în glas a precizat că va cumpara medicamente fiind deficitari la această categorie a donațiilor dar și alimente și alte lucruri de care au atâta nevoie refugiații din Ucraina.

Evenimente

Centrul medical din România se mută la Călărași. MedFast începe pe 19 iunie

Published

on

Începând cu data de 19 iunie 2023, va avea loc în Călărași simpozionul MedFest, un eveniment dedicat îmbunătățirii comunicării dintre angajații sistemului sanitar județean și pacienți. Promotorul acestei idei este Bogdan Mihai, administratorul public al Consiliului Județean Călărași.

Simpozionul va aduce împreună personalități importante din domeniu. Ministrul Sănătății Alexandru Rafila, rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” București, medici cu rezultate remarcabile din județ și din țară, ca exemple de bune practici, dar și psihologi. Scopul acestui proiect este de a remedia deficiențele identificate de autorități în sistemul sanitar și de a răspunde nevoilor comunității județene.

CJ dorește să remedieze problemele în trei categorii identificate în sistemul sanitar și domeniile conexe: comunicarea și colaborarea între departamentele/secțiile unei instituții, comunicarea și colaborarea între instituții și comunicarea și colaborarea angajaților din sistemul sanitar și domeniile conexe cu beneficiarii serviciilor oferite.

“Comunicarea cadrelor medicale cu pacienții reprezintă un subiect intens dezbătut. Am înțeles din prima importanța acesteia. Dintr-un motiv simplu. Uneori, am simțit pe pielea mea efectul unei comunicări proaste. Atunci când te prezinți la spital, ajungi cu probleme de sănătate. Ultimul lucru pe care îl vrei să se întâmple e să găsești o persoană care să te ignore, să te trateze rece, sau mai rău, să te facă să te simți prost. Ei bine, pentru ca toate astea să nu se întâmple, am luat mai multe măsuri.

De la chestionare pe care pacienții uneori le completează sau nu, de la discuții pe fiecare secție legată de cât de importantă e comunicarea, de la luarea în serios a fiecărei sesizări primite, până la sesiuni de comunicare pe care le-am ținut personal.

Pot să spun că lucrurile au evoluat spre bine. Nu vă imaginați că totul e numai lapte și miere. Pentru că nu e așa. Dar, vă spun că multe lucruri s-au schimbat. Foarte mulți oameni din sistemul medical înțeleg faptul că, printr-o comunicare corectă și prin respect, se rezolvă multe probleme. Și da, acest lucru îmi dă o satisfacție personală. Inclusiv ca potențial pacient. Comunicarea este extrem de importantă și chiar poate salva vieți.  Atunci când ai nevoie de suportul unei alte unități medicale pentru pacienți pe care nu ii poți trata, sau când ai nevoie de sprijinul unui alt coleg care să vină și să facă ceva pentru un pacient. Pentru a duce mai departe proiectul de a schimba mentalitățile și modul în care trebuie să comunicăm am creat un nou concept.

Un concept prin care vom pune în legătură oamenii din spital cu personalități medicale de la nivel național. De la managerii unor mari unități medicale, până la cadre universitare de referință ale sistemului medical. L-am denumit MEDFEST. Practic, mutăm centrul medicinei din România,  pentru câteva ore, la Călărași. Din acest concept se vor desprinde ulterior sesiuni de comunicare cu fiecare angajat din spitalele pe care le coordonez, astfel încât să fim siguri că fiecare om a înțeles exact de ce e importantă comunicarea.  Mai mult, vom beneficia și de sprijinul unor specialiști în comunicare și de alți fini cunoscători ai sistemului medical. Cu bune și cu rele. Am prezentat conceptul președintelui Iliuta care a fost imediat de acord.

Astăzi a și fost aprobat de către consilierii județeni, cărora le mulțumesc pentru susținere.” – a scris Bogdan Mihai, administratorul CJ Călărași într-o postare pe o rețea de socializare.

Obiectivele proiectului sunt următoarele:

  • Conștientizarea angajaților din instituțiile sistemului sanitar și domeniile conexe cu privire la deficiențele existente și impactul negativ al acestora asupra activității și imaginii întregului sistem sanitar la nivel județean.
  • Consolidarea echipelor din instituțiile sistemului sanitar și domeniile conexe din județul Călărași.
  • Îmbunătățirea comunicării și colaborării interinstituționale.
  • Îmbunătățirea empatiei și comunicării angajaților din sistem cu beneficiarii serviciilor oferite.
  • Furnizarea de servicii de calitate pacienților.

MedFest va include ateliere de învățare și dezvoltare a abilităților de comunicare în grupuri mici, workshop-uri, jocuri de rol, brainstorming, management de activ și demonstrații, precum și schimb de experiență.

Proiectul va fi implementat în maximum șase etape, până la finalul anului curent. În cazul în care va avea succes, acesta va deveni un proiect multianual pentru dezvoltarea angajaților.

Continue Reading

Evenimente

PentruCălărași organizează un concurs prin care poți câștiga o ședință foto. Află ce trebuie să faci pentru a te înscrie

Published

on

Echipa PentruCălărași, una dintre cele mai active comunități de fotografi din județul Călărași, a ajuns la 10.000 de urmăritori pe Facebook, motiv perfect prin care aceștia lansează un concurs special prin care poți câștiga o ședință foto de excepție. Ce trebuie să faci?

  • 1. Apreciază pagina de Facebook PentruCălărași.
  • 2. Distribuie ultima lor postare despre concurs.
  • 3. Lasă un comentariu la postarea unde se organizează concursul.


V-am purtat în suflet în fiecare moment al călătoriei noastre și acum, datorită susținerii voastre necondiționate, am ajuns la cifra uluitoare de 10.000 de like-uri!
Pentru asta, vă mulțumim din suflet!

Nu putem să nu sărbătorim această realizare deosebită, așa că am decis să organizăm un concurs, special pentru voi, în care puteți câștigă o experiență unică: o ședința foto, care vă va captura cele mai frumoase momente și vă va oferi amintiri de neuitat!
Un concurs fabulos, în care puteți câștiga o ședință foto de excepție.
Da, ați auzit bine – puteți câștiga o ședință foto de vis, pe care o veți păstra cu drag amintire toată viața.
Vor fi momente memorabile pe care le veți păstra pentru totdeauna în colecția de fotografii și mai ales în inimă!
Pentru a participa, tot ce trebuie să faceți este să lăsați un comentariu, dați like și distribuiți acest anunț.

Nu ratați șansa de a trăi o experiență magică și de-a vă face amintiri de neuitat! Vă mulțumim din nou pentru susținerea voastră continuă și vă dorim mult succes!

Cu drag,
Echipa PentruCălărași

Continue Reading

Evenimente

CJCC organizează Revelion în aer liber, la Călărași. Recitaluri live și focuri de artificii

Published

on

Revelionul este o sărbătoare tradițională care marchează începutul anului nou, iar un mod popular de a o celebra este prin organizarea unui revelion in aer liber. La Călărași a devenit deja o tradiție pentru cei care aleg să-și petreacă trecerea dintre ani în aer liber, alături de familie sau alături de prieteni.

Centrul Județean de Cultură și Creație din Călărași organizează Revelionul 2023 pe esplanada Consiliului Județean, alături de cei mai
în vogă artiști din România. What’s Up, Nicole Cherry și Randi sunt doar câteva dintre numele care vor urca pe scena Târgului de Crăciun din centrul municipiului Călărași la trecerea dintre ani.
Recitalurile live și focul de artificii vor crea atmosfera perfectă pentru a mulțumii și cele mai pretențioase gusturi, ne asigură organizatorii.
Vor susține recitaluri:
ADRIANA GAVRILĂ
SILVANA RÎCIU și Nicușor IONIȚĂ
WHAT’S UP
MANDINGA
NICOLETA NUCĂ
NICOLE CHERRY
RANDI
Organizatori: Consiliul Județean Călărași, Centrul Județean de Cultură si Creație Călărași, Primăria Municipiului Călărași
Parteneri: Palatul Copiilor Călărași, Biblioteca Județeană Călărași, Muzeul Dunării de Jos Călărași

Continue Reading

Cele mai accesate articole