Connect with us

Evenimente

Crucea Roșie Călărași a primit 43.200 lei în urma spectacolului umanitar “ Suntem lângă Ucraina”

Published

on

Spectacolul umanitar “Suntem lângă Ucraina”, eveniment realizat de Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași, a reușit să aducă în sala de spectacol “Barbu Știrbei” un număr impresionant de spectatori, călărășeni care au înțeles nevoia semenilor ucraineni, popor greu încercat de situația actuală a războiului pornit de Rusia.

Pe scena spectacolului au urcat mai mulți artiști , printre care Marian Haiducu, Magicianul Cezar Bălășoiu, Ionuț Dulgheriu și Asociația Culturală Bambi Music.

Marinela Voivozeanu și Ionuț Dulgheriu au fost gazdele evenimentului. Emoțiile puternice din culise au fost transmise și publicului. Prezentatorii evenimentului așteptau ca sala să se umple, aceasta fiind una dintre condițiile ca sumele strânse pentru refugiații din Ucraina să fie consistente.

Călărași PRESS a transmis LIVE spectacolul alături de Canal SUD.

“Așteptările ne-au fost depășite, deoarece au participat oameni de toate vârstele, iar cel mai impresionant a fost faptul ca au fost persoane care au sărbătorit “Lăsata Secului” în familie și nu au putut participa la spectacol, dar și-au rupt din timpul și puținul lor și au venit până în foaierul sălii “Barbu Stirbei”și au donat atât cât au putut fără să participe la spectacol.” – declară Veronica Maftei, unul dintre reporterii Canal SUD, care a discutat cu refugiații ucraineni ajunși în Călărași

TRUPA DISTINTO a deschis evenimentul caritabil, publicul fiind emoționat până la lacrimi de melodiile interpretate de aceștia. 

Publicul din sală a fost impresionat și de prezența a două femei care vin direct din inima războiului. Karina Staicova și Marta Pogorila, două femei care au legat o prietenie  la facultatea din Odessa.

Karina Staicova s-a implicat și a ajutat foarte multi refugiați găsindu-le cazare în Călărași și nu numai, iar Marta Pogorila a ajuns la noi în țară chiar în ziua în care orașul în care locuia Herson, a fost bombardat de armata Rusească.

Crucea Roșie Călărași, Aura Girucă și echipa voluntarilor, toți au fost apaludați  pentru eforturile pe care le fac în activitatea de colectare a donațiilor pentru refugiații uraineni și nu numai.

Subprefectul Eugen Ilie și oficialul Primăriei Municipiului Călărași, Eduard Grama, au urcat emoționați pe scena Sălii Barbu Știrbei pentru a detalia situația ucrainenilor din Isaccea, locul in care destinul unui popor se schimbă, de astăzi, pentru totdeauna.

Maftei Veronica, de asemenea prezentă la acest eveniment, cea care a mers și a vorbit cu primii refugiați cazați în Călărași, păstrând legătura cu Karina Staicova și fiind martoră la sutele de mașini cu refugiați care tranzitau orașul la punctul de trecere cu bacul la Chiciu, a ținut să precizeze faptul că sunt oameni care nu cred, nu cred ca acest război este real, invitându-i pe aceștia sa meargă să vorbească personal cu acești refugiați.

Ca atmosfera să se relaxeze puțin, un moment de iluzionism condus de Magicianul Cezar Bălășoiu și Liliana Geapană au adus din nou zâmbetul pe fețele spectatorilor.
Ionut Dulgheru și Marian Haiducu de asemenea au încântat spectatorii cu cântecele lor.

Evenimentul s-a încheiat cu o veste foarte bună și cu multă emoție, în mai puțin de trei ore s-a strâns suma de 43.200 lei.

Suma strânsă în urma vânzării de bilete a fost înmânată de Georgiana Teodorescu, directoarei Crucii Roșii Călărași, Aura Giurcă, care cu emoție în glas a precizat că va cumpara medicamente fiind deficitari la această categorie a donațiilor dar și alimente și alte lucruri de care au atâta nevoie refugiații din Ucraina.

Evenimente

VIDEO. Ziua Educației marcată de Consiliul Județean Călărași

Published

on

În fiecare an, data de 5 octombrie este dedicată educației, în această zi fiind sărbătorită Ziua Mondială a Educației. Călărașiul nu face excepție de la regulă și acordă o atenție deosebită acestei zile. Generația de aur, oamenii care ne-au plămădit caracterele și ne-au format ca oameni au fost prezenți astăzi, în sala de ședință a Consiliului Județean Călărași, la ora 11:00, unde autoritățile locale și-au arătat recunoștința față de munca pe care aceștia o depun, scrie CanalSUD.ro

Un cadru didactic își lasă amprenta în viața oricărui elev. Datorită acestora învățământul se clasează pe o treaptă superioară, și cu această ocazie dorim să le mulțumim pentru ajutor, eforturi, credința și răbdare, preciează sursa citată.

“Evenimentul a fost pe măsura așteptărilor noastre. La Consiliul Județean încercăm să bifăm fiecare zi națională în orice domeniu. Ziua de 5 octombrie este una specială deoarece am reușit să aducem cadrele didactice din Călărași. Suntem mândri că am reușit să îl scoatem din casă pe domnul profesor de limba și literatura română, Ilie Ștefan Rădulescu, care ne-a învățat pe toți să vorbim și să scriem corect din punct de vedere gramatical. De altfel, au fost prezente și alte personalități importante: familia Stoianovici, familia Dorobanțu, doamna Berheci, domnișoara Eugenia Ioniță și multe alte cadre didactice. A fost o zi frumoasă, plină de emoție, pe care o să ne-o amintim în timp” a declarat Marinela Voivozeanu, purtătorul de cuvânt al Consiuliului Județean Călărași.

 

Continue Reading

Evenimente

Ziua Marinei, la Călăraşi: 15 august 2022

Published

on

Primăria şi Consiliul Local al municipiului Călăraşi în parteneriat cu Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași organizează luni, 15 august, o serie de activităţi dedicate Zilei Marinei Române ce se vor desfăşura, cu precădere, în Parcul Central, pe malul Borcei.

Iată programul activităţilor:

 • 08:00 – 10:00: Oficierea Sfintei Liturghii Arhiereşti de către Preasfinţitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor la Biserica Sf Constantin şi Elena (Volna).
 • 09:30 – 10:30: Program muzică de  fanfară la foişorul din Parcul Central
 • 09:30 – 13:00: Jocuri distractive pentru copii:
 • – exatlon: probe ce vor pune la încercare pregătirea fizică, viteza de reacție și îndemânarea copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 şi 10 ani;
 • – desene pe asfalt;
 • – „pescuit” în mini-piscine;
 • 10:30 – 11:30: Slujba de pomenire a eroilor marinari, oficiată de PS Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor şi depunerea coroanelor de flori de către reprezentanți ai instituțiilor din municipiul Călărași la „Crucea Marinarului”, situată în Parcul Central;
 • 11:30: Parada sportivilor de la secţia kaiac – canoe din cadrul CSS Călăraşi, respectiv CSM Călăraşi;
 • 11:30 – 12:00: Expoziţia „Poveştile copilăriei reinterpretate” | Locaţie: Plaja Mare
 • 12:00 – 12:30: Căminul pentru Persoane Vârstnice „Sf. Antim Ivireanul” din Călăraşi – Slujba de sfinţire a troiţei ridicată în memoria eroilor şi veteranilor de război care s-au jertfit pentru patrie;
 • 19:00 – 23:00: Program artistic susţinut pe scena amplasată în faţa Sălii Barbu Ştirbei de către: Ansamblul artistic „BURNASUL” din Teleorman (ora 19.00), Taraful „LĂTĂREŢUL” (ora 21.00), LAURA LAVRIC (ora 22.00).

Vă invităm în număr cât mai mare la acest eveniment de tradiţie!

Continue Reading

Evenimente

VIDEO. Avarie la rețeaua de apă din Răzvani

Published

on

Sistare furnizare apă potabilă în satul Răzvan din Orașul Lehliu Gară, marți după-amiază, în urma unei avarii la rețeaua publică.
“Furnizarea apei potabile a fost  întreruptă către utilizatorii care locuiesc sau își desfășoară activitatea pe tronsonul afectat de această problemă în jurul orei 16:00."- informează Ecoaqua S.A.
“O echipă de intervenție se află la fața locului pentru a remedia avaria în cel mai scurt timp posibil!” – anunță operatorul de apă canal.
În curs de actualizare!

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro