Connect with us

Știri

Cristina Dumitru, directoarea Școlii Gimnaziale Nr.1 Jegălia prezintă condițiile în care elevii vor începe noul an școlar

Published

on

Ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, a reconfirmat joi seara, la Digi24, că școala va începe cu prezență fizică, în data de 13 septembrie, dar nu exclude, totuși, ca scenariile de anul trecut – roșu, galben și verde – să intre din nou în vigoare, dacă valul 4 va fi unul de amploare. Ar putea fi, însă, modificate criteriile sau pragurile care stabilesc dacă elevii vor face ore online sau vor sta în bănci, la școală.

Prima zi de școală este un moment unic. Întoarcerea la școală este una dintre cele mai mari provocări anuale ale părinților, copiilor și dascălilor deopotrivă. Pentru Școala Gimnazială Nr. 1 Jegălia, anul școlar 2021-2022 debutează cu clădiri bine puse la punct, cu baza materială corespunzătoare cerinţelor unui învăţământ de calitate.


Cu acest prilej, doamna director Cristina Dumitru a declarat: “Scoala noastră este locul în care elevii trebuie să se simtă ca acasă.  Aici, ei au un cadru ambiental adecvat pentru formarea și dezvoltarea calităților și aptitudinilor. Atât școlarii, cât și preșcolarii vor beneficia de săli primitoare, curate, frumos amenajate, grație cadrelor didactice care au pus suflet pentru a-și întâmpina elevii într-un cadru cât mai atractiv.

Procesul instructiv-educativ este unul de calitate pentru că există o bază didactico-materială adecvată, sălile de clasă fiind dotate cu table inteligente interactive, video-proiectoare, laptopuri cu conectare la internet, imprimante și diverse materiale didactice care să încurajeze curiozitatea elvilor, o comunicare deschisă între elevi şi profesori, creşterea încrederii în forţele proprii. De asemenea, avem un cabinet de informatică dotat cu calculatoare performante, conectate la internet, sală de sport modernă și teren sintetic realizate prin proiect cu fonduri europene și o bibliotecă permanent actualizată, ce îi îndeamnă pe copii să îi descopere tainele.

În vara aceasta s-au desfășurat ample lucrări de înlocuire a instalației electrice în Școala Jegalia- corp A, acestea fiind realmente necesare, au fost achiziționate lemne pentru toate cele 5 corpuri de clădire și s-a depus un maxim efort pentru încheierea curățeniei și amenajării Grădiniței Gâldău, ale căror lucrări de construcție s-au încheiat. Emoția revenirii la școală este cu atât mai mare pentru preșcolarii de la Gâldău care vor începe cursurile într-o grădiniță nouă, proiect al Ministerului Educației, cu săli de grupă mari și luminoase și spații amenajate cu migală de către doamnele lor educatoare. Revenirea într-o clădire  nouă se datorează implicării autorităţilor locale şi în special domnului primar Aurel Vasile și domnului viceprimar Marius Chiriac.

Advertisement

Atât corpurile școlii, cât și cele două grădinițe arondate  oferă un spaţiu educativ sigur în care copiii se pot dezvolta. Îi  pot asigura pe părinți  de securitatea copiilor, atunci când sunt la şcoală şi la toate activităţile organizate în instituţia noastră, aceasta fiind dotată cu sisteme de monitorizare video.

Împreună cu colegii mei, cadre didactice, personal auxiliar și personal nedidactic, ne-am străduit să tindem spre o şcoală de bun-gust, spre o şcoală cu personalitate, spre un loc unde toată lumea să se simtă bine și în siguranţă. Este o muncă în echipă care a dat rezultate.

Așteptăm de la copii doar dorința de a învăța, muncă temeinică și respect pentru tot ceea ce le punem la dispoziție.

Dar, să nu uităm că revenirea la școală atrage după sine respectarea unor reguli și măsuri împotriva SARS-CoV-2. Este o problemă ce ne-a schimbat rutina de zi cu zi, ne-a pus la încercare capacitatea de a ne adapta și ne-a arătat cât de mult depindem unii de alții.

Începem un nou an școlar dificil, cu scenarii, cu incertitudini, cu temeri, cu nesiguranță, cu multe provocări și speranța că le vom face față cu calm și colaborare. Atât elevii și părinții, cât și întregul personal al școlii trebuie să respecte regulile de protecție.

În acest sens, am creat condiții pentru igienă și dezinfecție: asigurarea măștilor de protecție suficiente, dezinfectanți de mâini și suprafețe, stabilirea unor trasee, igienizarea permanent a tuturor spațiilor. De asemenea, am amenajat spații exterioare, în vederea desfășurării unui număr mai mare de activități de învățare în aer liber, când vremea ne permite.

Advertisement

Dar, oricând putem fi în situația de a desfășura activitatea în mediul online. Nimic nu poate înlocui ceea ce face un dascăl cu clasa de elevi în care intră. Acolo este succesul şcolii, în asta stă performanţa şcolii. De aceea, suntem pregătiți și pentru acest scenariu. Elevii care nu au un dispozitiv necesar participării la activitatea online, au la dispoziție tablete  asigurate de școală, primite fie de la Inspectoratul Școlar, fie prin sponsorizări. De asemenea, nu am neglijat nici cadrele didactice, care au primit laptopuri și tablete grafice pentru o mai bună desfășurare a procesului instructiv-educativ în mediul online.

Realitatea este că sănătatea tuturor depinde de fiecare în parte. 

Începem cursurile anului şcolar 2021-2022 cu speranţa că toate  eforturile noastre vor da roade, iar elevii noștri vor beneficia de servicii educaţionale de calitate. Școala noastră va încerca să schimbe mentalităţile şi să dea curs aspiraţiilor elevilor si părinților pentru un proces de învăţământ modern şi de comunicare deschisă între elevi şi profesori pentru obţinerea unor tineri competenţi într-o societate modernă. Şcoala Jegălia are uşile larg deschise pentru toţi elevii indiferent de etnie, pentru a promova valorile morale  pozitive şi fiecare elev să beneficieze de şansa dezvoltării sale.

Vrem să oferim tuturor copiilor un mediu prietenos, promovând aceleaşi valori ca şi în anii precedenţi: binele, adevărul, speranţa, munca, încrederea, responsabilitatea, seriozitatea, punctualitatea, toleranţa, spiritul de echipă, spiritual civic, aprecierea muncii celorlalţi, competitivitatea, profesionalismul și calitatea.

Dorim ca şi de acum încolo colaborarea părinților cu şcoala să fie bună şi chiar mai bună decât în anii precedenţi, să se implice cu toată dăruirea în activităţile pe care le desfăşurăm cu şi pentru copiii dumnealor.

Școala are nevoie de noi toţi, profesori, părinţi, administraţie locală şi de toate instituţiile locale: poliţie, biserică, agenţi economici. Toţi trebuie să punem umărul şi sufletul pentru ca instituţia  noastră să fie aşa cum ne-o dorim.

Advertisement

Tuturor elevilor le doresc, în noul an, rezultate cât mai bune, sănătate şi spor la învăţătură. Fie ca noul an şcolar să însemne atât pentru personalul didactic,didactic auxiliar şi nedidactic, cât şi pentru copii şi părinţi, satisfacţii, împliniri, putere de muncă şi multă sănătate!

 

 

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cultură

Danubius MotorFest 2024: Trupa Kompas deschide festivalul într-un mod memorabil

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Între 21 și 23 iunie, Stadionul Ion Comșa din Călărași se transformă în epicentrul adrenalizant al pasionaților de motoare și muzică de calitate, găzduind a doua ediție a festivalului Danubius MotorFest.

Evenimentul își deschide porțile sub semnul unei serii încărcate de surprize și experiențe inedite, avându-i în frunte pe Legio Phoenix MC România, alături de sprijinul Consiliului Județean Călărași și al Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași.

Cu un start exploziv, trupa Kompas, alcătuită din tineri talentați precum Tudor-Andrei Mitrea, Florin Mitu, Vitalie Sergentu și Alin Sergentu, deschide festivalul într-un mod memorabil. Această echipă aduce în prim-plan energia și pasiunea pentru muzică, pregătind publicul pentru un weekend de neuitat.

Pe lângă atmosfera vibrantă creată de Kompas, pe scena festivalului vor urca nu mai puțin de 8 formații, oferind un spectru divers de genuri muzicale și performanțe de excepție. De la trupe consacrate precum Byron și Trooper, până la surprize pline de energie din partea formațiilor din Republica Moldova, fiecare zi promite să fie o călătorie sonoră memorabilă.

Advertisement

Dar Danubius MotorFest nu se rezumă doar la concerte. Parade moto spectaculoase, concursuri incitante și premii fabuloase completează atmosfera, transformând evenimentul într-un adevărat spectacol al vitezei și pasiunii pentru motoare.

Cu intrarea gratuită, festivalul devine și mai accesibil pentru toți iubitorii de senzații tari. Pregătește-ți cortul, cheamă-ți prietenii și alătură-te unei experiențe unice, unde spiritul verii se împletește cu rafinamentul rockului românesc.

Iar distracția nu se oprește la finalul concertelor. Zona special amenajată pentru parcarea motoarelor și corturi, alături de ofertele variate de băuturi și preparate culinare, garantează confortul și relaxarea participanților între momentele intense de divertisment.

Danubius MotorFest 2024 promite să fie mai mult decât un simplu festival – este o călătorie captivantă în universul motoarelor și al muzicii, care va lăsa amintiri de neuitat în inimile tuturor celor prezenți.

Advertisement
Continue Reading

Știri

VIDEO. O mașină de poliţie a fost implicată într-un accident, în timpul unei urmăriri pe strada București

Published

on

sursa foto: calarasipress.ro

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Un nou accident de circulație a avut loc vineri noapte în municipiul Călărași, zona Parcul Florilor, pe strada București. Totul s-a întâmplat în timp ce două autospeciale de poliție se aflau în urmărirea unui șofer care ar fi evitat un filtru de poliție.

Două echipaje de poliție au pornit în urmărirea unui autoturism marca BMW X5 de culoare neagră. Urmărirea ar fi început încă din zona spitalului județean. Urmărirea s-a desfășurat pe strada Eroilor și pe Grivița, iar la intersecția cu Bulevardul Cuza Vodă, polițiștii au încercat să oprească mașina conform procedurilor, dar șoferul nu a oprit.

În timpul urmăririi, autospeciala de poliție MAI 37933 care se deplasa pe strada București către Tenaris, a acroșat un autoturism care circula regulamentar pe a doua bandă. Participantul la trafic ar fi frânat pentru a le permite celor două echipaje de poliție să-l depășească, însă autospeciala de poliție care se afla în spatele autoturismului nu a mai reușit să frâneze. Martorii spun că sistemul de frânare era supraîncălzit, iar din discuri ieșea fum.

În mașina poliției se aflau trei agenți, iar șoferul a suferit răni ușoare la membrele inferioare.

Advertisement

La fața locului au intervenit imediat mai multe autospeciale de poliție pentru a acorda asistență și a gestiona situația. Cu toate acestea, șoferul urmărit a reușit să scape în urma incidentului. Autoritățile continuă să ancheteze circumstanțele exacte ale accidentului și să îl identifice pe șoferul fugar.

Continue Reading

Știri

Accident în Roseți cauzat de un șofer neatent. Patru mașini au fost avariate

Published

on

Un accident rutier teribil a avut loc vineri, 19 aprilie, în comuna Roșeți din județul Călărași. În jurul orei 19:30, două autoturisme au intrat în coliziune, implicând și alte două vehicule staționate. Din fericire, nu se afla nicio persoană în mașinile oprite în fața unei locuințe.

Patru persoane au fost implicate în accident, iar un copil de cinci ani a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență “Dr. Pompei Samarian” de către Serviciul de Ambulanță.

Din păcate, un alt copil în vârstă de trei ani a suferit un atac de panică. La locul incidentului au intervenit echipaje ale Serviciului Mobil de Urgență, Reanimare și Descarcerare Călărași, inclusiv o autospecială pentru transport personal și victime multiple.

Polițiștii au demarat o anchetă pentru a stabili circumstanțele exacte în care s-a produs accidentul.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate