Connect with us

Știri

Controale ITM Călărași: Amenzi de peste 10.000 lei pentru muncă la negru

Published

on

În perioada 26 – 29.04.2022, ITM Călăraşi a efectuat controale în vederea combaterii muncii nedeclarate şi pentru respectarea prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă şi a securităţii şi sănătăţii în muncă.

Au fost efectuate 26 de controale în domeniul relaţiilor de muncă, au fost sancţionaţi 2 angajatori şi s-au aplicat amenzi în valoare de 11000 de lei. În domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, s-au efectuat 14 controale, 23 de angajatori au fost sancţionaţi şi s-au aplicat amenzi în valoare de 4000 de lei. Pentru neconformităţile constatate au fost dispuse măsuri cu termene precise de remediere.

Acţiunile de control au fost efectuate în diferite domenii de activitate: fabricarea mobilei, prelucrarea cărnii, transporturi, întreţinerea autovehiculelor, confecţii metalice, restaurante, construcţii, comerţ, agricultură, etc.

Printre neconformităţile constatate enumerăm:

 • angajatorul nu face dovada înmânării salariatului a unui exemplar al contractului individual de muncă (C.I.M.);
 • lipsa repartiţie programului de lucru în C.I.M.;
 • nerespectarea repausului săptămânal;
 • angajatorul nu face dovada acordării drepturilor salariale;
 • completarea eronată în REVISAL a elementelor CIM (modificări, suspendări, încetări) sau dublate;
 • necompensarea concediilor de odihnă la încetarea CIM;
 • angajatorul nu ţine evidenţa orelor prestate de salariaţi, cu ora de începere şi de sfârşit a programului de lucru;
 • lucrătorii desemnaţi să aplice măsurile de prim – ajutor, nu au fost instruiţi în acest sens;
 • indicatoarele de avertizare sunt deteriorate sau nu există, la locurile de muncă unde pot apare atmosfere explozive;
 • la echipa de mentenanţă a societăţii s-a constatat că unele sortimente a echipamentelor de protecţie (EIP), prezintă uzură avansată;
 • unitatea nu a completat lista internă de acordare a EIP cu echipamentul de protectie specific evitării răspandirii noului coronavirus SARS CoV-2, desi echipamentul de protectie exista si era utilizat de către salariati.

Știri

Piste pentru biciclete în comuna Frăsinet

Published

on

Primăria Frăsinet din județul Călărași a solicitat Consiliului Județean Călărași transmiterea unor terenuri aflate în administrarea publică pentru demararea unui proiect pentru realizarea unor piste pentru biciclete.

Primăria Comunei Frăsinet, prin adresa nr. 647 din 16.05.2022, înregistrată la Consiliul Judeţean Călăraşi sub nr. 7458 din aceeaşi dată, solicită transmiterea unor terenuri, aflate în domeniul public al Județului Călărași și administrarea Consiliului Judeţean Călăraşi, situate de o parte şi de alta a drumului judeţean DJ 303 cu nr. cadastral: 22475, cu o lungime totală pe sens de 3,90 km şi o lăţime de 1 m, în administrarea Consiliului Local al Comunei Frăsinet, pentru înfiinţarea unor piste de biciclete.

Potrivit proiectului de Hotărâre dezbătut în ședința ordinară a CJ Călărași din 25 mai, Consiliului Local al Comunei Frăsinet a primit în administrare mai multe terenuri aflate în domeniul public al Județului Călărași, situate de o parte şi de alta a drumului judeţean DJ 303, pe o perioadă de 15 ani de zile, cu o lungime totală pe sens de 3,90 km şi o lăţime de 1 metru, pentru înfiinţarea unor piste de biciclete.

 

Continue Reading

Știri

Copiii de la grădinița „Țara Copilăriei” în vizită la sala de box a CSM Călărași

Published

on

Preşcolarii din cadrul Grădiniţei cu Program Prelungit “Țara Copilăriei” – Călărași au vizitat sala de box din cadrul Clubul Sportiv Municipal Călărași.

“Joi, 26 mai, am avut plăcerea de a face un antrenament în sala de box a CSM Călărași, alături de copiii de la G.P.P. “Țara Copilăriei”, grupa mijlocie “Furnicuțele”, care ne-au vizitat însoțiți de doamnele educatoare, Diana Lavinia Ivanciu si Talianu Adina. A fost o experiență foarte frumoasa, iar micuții noștri oaspeți au avut parte de primul antrenament de box din viața lor, boxul fiind un sport care creste încrederea in forțele proprii, dar si o școală a formarii caracterelor puternice. Ne-am jucat, am lovit la sac și am încercat sa învățăm “primii pași în box”. Suntem siguri că printre acești copii se afla si campionii de mâine, cei care vor face cinste orașului nostru si de care sa fim cu toții mândri.” – scrie Valentin Anghel, antrenor al CSM Călărași

Continue Reading

Știri

Avertizare de vreme rea: cod galben de ploi torențiale și vijelii

Published

on

Foto: Profimedia Images

Meteorologii au emis două alerte de vreme rea, care vizează toată țara. Vor intra în vigoare două avertizări – cod galben și cod portocaliu – de ploi și vijelii.

COD GALBEN – Instabilitate atmosferică accentuată, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, 55-75 km/h, averse torențiale si izolat grindină, 20-30 l/mp si izolat 40 l/mp. Interval de valabilitate: 29 mai, ora 12 – 30 mai, ora 10. ISU Călărași

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în regiunile sudice, sudestice și centrale, iar duminică (29 mai) local și în cele nordice. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55…75km/h și izolat peste 80 km/h) și pe arii restrânse grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20…30 l/mp şi izolat 40l/mp.

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.