in

Consiliului Județean Călărași nu mai poate asigura salariile angajaților instituțiilor statului

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, declară într-o conferință de presă că nu are suficienți bani să plătească salariile angajaților instituțiilor statului. Situația a fost provocată de inegalitatea prin care prim-ministrul Florin Cîțu, împreună cu echipa Partidului Național Liberal, a realizat repartiția bugetară din Fondul de rezervă al Guvernului, explică acesta.

Județul Călărași a încasat în total o sumă de aproape 17.000 de lei, iar Consiliul Județean Călărași a primit 2.441 de lei, conform hotărârii privind alocarea sumelor unităților administrativ teritoriale. Aceste sume au fost alocate fiecărui județ în funcție de solicitările inițiate de instituțiile prefectului și consiliile județene.

Președintele Consiliului Județean spune că suma care apărea în adresele trimise Ministerului Dezvoltării pentru asigurarea salariilor Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, ale muzeului, bibliotecii și a Centrului Județean de Cultură, era de 21 de mil.

Motivația juridică este aceea că Guvernul PNL nu a ținut cont de criteriile adreselor pe care fiecare administrație le-a înaintat prefectului și Ministerului Dezvoltării. Adresele PSD au fost ignorate.”, a răspuns Vasile Iliuță atunci când a fost întrebat despre cauza discrepanței dintre sume.

În acest sens, a fost depusă o plângere prealabilă la Înalta Curte de Casație și Justiție pentru anularea hotărârii. Consiliul Județean Călărași speră să existe un echilibru între administrațiile PSD și PNL.

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

-1 points
Upvote Downvote

Total votes: 1

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 1

Downvotes percentage: 100.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

VIDEO. Incendiu la o locuință pe str. Zefirului din Călărași. Patru autospeciale ISU și 14 subofițeri prezenți

Eduard Grama anunță de pe șantierul portului turistic de ambarcațiuni că lucrările sunt în curs de desfășurare