Connect with us

Știri

Consiliul Local din Călărași, convocat în ședință ordinară, joi, 21 decembrie 2023

Published

on

DISPOZIŢIE privind convocarea Consiliului Local în şedinţă ordinară

Primarul Municipiului Călăraşi,

În temeiul art. 133, alin. 1 şi art. 196, alin. 1, lit. b din Ordonanţa de Urgenţă nr. 57/2019 privind Codul administrativ:

DISPUNE:                                               

Articol unic: Consiliul Local al municipiului Călăraşi se convoacă în şedinţa ordinară, joi, 21.12.2023, ora 16.30 în sala de şedinţe a Consiliului Local Călăraşi și prin mijloace electronice, respectiv aplicaţia whatsapp/SMS, cu următoarea ordine de zi:

Advertisement

           

 1. Proiect de hotărâre privind aprobarea reţelei şcolare din Municipiul Călăraşi pentru anul şcolar 2024-2025.
 2. Proiect de hotărâre privind acordarea unui mandat special domnului Coman Liviu, în vederea exercitării atribuţiilor Municipiului Călăraşi în Adunarea Generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară ECOMANAGEMENT SALUBRIS.
 3. Proiect de hotărâre pentru modificarea şi completarea Hotărârii Consiliului Local nr. 162/26.11.2020 privind constituirea Comisiei pentru Siguranţa Circulaţiei din cadrul Primăriei municipiului Călăraşi precum şi aprobarea Regulamentului de organizare şi funcţionare a acesteia.
 4. Proiect de hotărâre pentru revocarea H.C.L. nr. 158/28.11.2019 pentru modificarea Hotărârii Consiliului Local nr. 69/24.04.2019, privind aprobarea prelungirii valabilităţii documentaţiei de urbanism „Plan Urbanistic General al municipiului Călăraşi şi a Regulamentului local de urbanism aferent”.
 5. Proiect de hotărâre privind aprobarea exercitării dreptului de uz şi servitute de către Reţele Electrice Dobrogea S.A., asupra unei suprafeţe totale de 238 mp, teren proprietatea publică a UAT municipiul Călăraşi, identificat cu nr. cadastral/cartea funciară 34082, necesar pentru lucrarea Alimentare cu energie electrică ansamblu locuinţe colective aparţinând MVO Civil Construct S.R.L., din strada Miron Costin, nr. 15.
 6. Proiect de hotărâre privind corectarea poziţiei 752 din Anexa 1 la Hotărârea Consiliului Local nr. 49/29.03.2018 privind aprobarea inventarului bunurilor care alcătuiesc domeniul privat al municipiului Călărași.
 7. Proiect de hotărâre pentru modificarea Anexei 1 la Hotărârea Consiliului Local nr. 243/26.10.2023 privind retragerea dreptului de folosință asupra terenului atribuit pentru construire locuințe proprietate personală, conform Legii nr. 15/2003.
 8. Proiect de hotărâre privind alipirea a şapte terenuri situate în intravilanul municipiului Călăraşi, numere cadastrale 23541, 23448, 23447, 23446, 23445, 23444 şi 23542.
 9. Proiect de hotărâre privind aprobarea dezlipirii în două loturi a imobilului teren având numărul cadastral 32935, cu suprafaţa de 8000 mp, situat în strada Miron Costin, nr. 15, municipiul Călăraşi.
 10. Proiect de hotărâre privind vânzarea unui imobil – teren, proprietatea privată a municipiului Călăraşi, situat în strada Preot Pârlea Alexandru, nr. 20, în suprafaţă de 399 mp, carte funciară nr. 23415, în favoarea doamnei Gheorghe Mădălina Nicoleta.
 11. Proiect de hotărâre privind înfiinţarea Direcţiei Servicii Publice a municipiului Călăraşi.
 12. Proiect de hotărâre privind aprobarea organigramei, a statului de funcţii şi a Regulamentului de Organizare şi Funcţionare pentru Direcția Servicii Publice a Municipiului Călărași.
 13. Proiect de hotărâre privind aprobarea organigramei, a statului de funcţii, a statului nominal de personal şi a Regulamentului de Organizare şi Funcţionare ale Aparatului de specialitate al Primarului municipiului Călăraşi.
 14. Proiect de hotărâre privind aprobarea organigramei şi a statului de funcţii pentru Serviciul Public Pavaje Spaţii Verzi Călăraşi.
 15. Proiect de hotărâre privind aprobarea organigramei şi a statului de funcţii ale Serviciului Public Centrale Termice şi Administrare Fond Locativ Călăraşi.
 16. Proiect de hotărâre privind aprobarea organigramei, a statului de funcţii, completarea Anexei nr. 7 a Hotărârii Consiliului Local nr. 106/25.07.2017 privind stabilirea salariilor pentru funcțiile publice și contractuale din cadrul Aparatului de specialitate al primarului și din cadrul serviciilor publice din subordinea Consiliului local Călărași, precum şi aprobarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare din cadrul Căminului pentru Persoane Vârstnice ,,Sf. Antim Ivireanul” Călăraşi.
 17. Proiect de hotărâre privind aprobarea noii durate de implementare şi a cheltuielilor necesare finalizării proiectului cu titlul ,,Dezvoltarea infrastructurii educaţionale antepreşcolară şi preşcolară din municipiul Călăraşi – Creşa săptămânală”, finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014 – 2020, cod SMIS 127322.
 18. Proiect de hotărâre privind modificarea Hotărârii Consiliului Local nr. 31/18.02.2020 pentru aprobarea proiectului cu titlul „Reducerea emisiilor de CO2 în zona urbană prin construirea unui terminal intermodal de transport în zona de vest (SIDERCA) a Municipiului Călărași”, cod SMIS 127234, modificată prin H.C.L. nr. 42/23.03.2020.
 19. Proiect de hotărâre privind aprobarea noii durate de implementare și a cheltuielilor necesare aferente finalizării proiectului cu titlul „Reducerea emisiilor de CO2 în zona urbană prin construirea unui terminal intermodal de transport în zona de vest (SIDERCA) a Municipiului Călărași”, cod SMIS 127234, finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020.
 20. Proiect de hotărâre pentru modificarea Anexei 7 privind Regulamentului de instituire și aplicare a taxei speciale de salubrizare în Municipiul Călărași, adoptat prin Hotărârea Consiliului Local al municipiului Călărași nr. 59/29.03.2018.

 

Știri

Călărași: Zeci de solicitări pentru pompieri în ultimele 3 zile

Published

on

ISU Calarasi

Într-o serie de intervenții de urgență desfășurate în ultimele trei zile, salvatorii profesioniști din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași au răspuns la 78 de misiuni.

Majoritatea intervențiilor, respectiv 60, au fost gestionate de către paramedicii SMURD, aceștia asigurând primul ajutor și transportul rapid la spital al persoanelor aflate în situații critice. Printre misiunile lor s-au numărat și intervenții la accidente rutiere, inclusiv în localitățile Curcani, Plevna și Borcea, unde echipajele au acordat asistență medicală victimelor.

În paralel, salvatorii au fost solicitați și pentru stingerea a patru incendii, în localitățile Călărași, Vărăşti, Lehliu Sat și Iezeru, folosindu-și autospecialele și expertiza în gestionarea situațiilor de urgență pentru a limita pagubele și a proteja viețile oamenilor.

Un alt aspect al activității lor a fost salvarea unui animal de companie, o pisică, surprinsă într-o situație periculoasă pe un balcon de la etajul al doilea al unui imobil din municipiul Călărași. Eforturile lor de intervenție au asigurat măsuri pentru salvarea animalului.

Echipajele ISU au fost implicate în stingerea a nouă incendii de vegetație uscată și resturi menajere, intervenind cu autospecialele necesare pentru a preveni extinderea focului și pentru a proteja mediul înconjurător.

Advertisement

Pentru a încuraja o mai mare conștientizare și pregătire în fața situațiilor de urgență, ISU Călărași recomandă accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență, www.fiipregatit.ro, și descărcarea gratuită a aplicației mobile DSU, disponibilă pe App Store și Google Play.

Continue Reading

Știri

Rezumatul weekendului pentru polițiștii călărășeni: Șoferi prinși băuți, fără permis și scandaluri

Published

on

În cursul weekendului trecut, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Călărași au desfășurat operațiuni intense pentru creșterea siguranței în comunitate. Aceste acțiuni au implicat intervenții la 153 de sesizări din partea cetățenilor, precum și reținerea permiselor de conducere ale a 31 de șoferi care au reprezentat pericol pentru siguranța traficului rutier.

Aproximativ 500 de polițiști au fost mobilizați în întreg județul Călărași, concentrându-se pe prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice.

Intervențiile polițiștilor au vizat o varietate de evenimente, cuprinzând 153 de situații semnalate prin Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență (S.N.U.A.U.) 112, precum și 29 de acțiuni organizate.

Rezultatele acțiunilor desfășurate au inclus constatarea a 57 de infracțiuni, prinderea în flagrant a 4 persoane și aplicarea a 553 de sancțiuni contravenționale, cu o valoare totală de peste 201.000 de lei.

Polițiștii rutieri au desfășurat activități specifice pentru prevenirea accidentelor de circulație, soldate cu constatarea a 3 infracțiuni la regimul rutier. În acest context, au fost reținute 31 de permise de conducere și retrase 16 certificate de înmatriculare.

Advertisement

Într-unul dintre incidente, la data de 25 februarie, în jurul orei 00:28, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Grădiștea au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr, din municipiul Călărași, care nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În acest caz, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis și încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului.

Alte exemple oferite de IPJ Călărași în comunicatul de presă


La data de 25 februarie a.c., în jurul orei 00:55, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Lehliu-Gară au oprit pentru control un autoturism condus de un tânăr, de 18 de ani, din localitatea Nucetu, județul Călărași.

În urma controlului, șoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând o concentrație de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta fiind ulterior condus la spital, în vederea prelevării unor mostre biologice.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.


La data de 24 februarie a.c., în jurul orei 15:48, polițiștii din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Dor Mărunt, au fost sesizați, prin apel 112, de către o femeie, de 48 de ani, din comuna Valea Argovei, județul Călărași, cu privire la faptul că a fost agresată de soțul său.

Advertisement

În urma primelor cercetări efectuate, a reieșit faptul că la data de 24 februarie a.c., în jurul orei 15:30, în timp ce bărbatul, de 47 de ani, se afla la locuința soției, pe fondul unor discuții în contradictoriu și al consumului de băuturi alcoolice, ar fi lovit-o pe aceasta cu pumnii și palmele în zona capului.

Persoana vătămată a fost transportată la spital, în vederea acordării de îngrijiri medicale, totodată fiind întocmit formularul de evaluare a riscului, din care a reieșit că există risc iminent pentru viața și integritatea femeii, ocazie cu care a fost emis un ordin de protecție provizoriu, pe numele bărbatului.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie.

În urma administrării probatoriului, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași.


La data de 25 februarie a.c., în jurul orei 5:48, polițiștii din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Grădiștea au fost sesizați, prin apel 112, de către o femeie, de 62 de ani, cu privire la faptul că nepoata sa a fost implicată într-un scandal.

În urma primelor cercetări efectuate, a reieșit faptul că în jurul orei 5:30, în timp ce  s-ar fi aflat la o petrecere organizată de un tânăr, de 22 de ani, la domiciliul acestuia din  comuna Mănăstirea, pe fondul consumului de alcool și al geloziei, o tânără ar fi fost lovită cu palmele și pumnii de către prietenul său, un tânăr de 20 de ani.

Advertisement

Ulterior, acesta i-ar fi spart tinerei telefonul mobil și ar fi alergat-o cu un obiect contondent, amenințând-o că o omoară.

A fost întocmit formularul de evaluare a riscului, ocazie cu care a reieșit că există risc pentru viața, integritatea sau libertatea persoanelor, însă persoana vătămată nu dorește emiterea ordinului de protecție provizoriu.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovirea sau alte violențe, amenințare și distrugere.

Față de tânărul în cauză, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, fiind introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași.

 

Advertisement
Continue Reading

Știri

Prevenirea accidentelor rutiere, prioritate pentru polițiștii călărășeni. Acțiune de control desfășurată timp de o săptămână, finalizată cu peste 100 de sancțiuni

Published

on

Urmăriți știrile Calarasipress.ro pe WhatsApp

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au verificat aproximativ 600 de autovehicule şi au aplicat 147 de sancţiuni contravenţionale  în timpul acțiunii TISPOL – TRUCK&BUS.

Activităţile de control s-au desfăşurat conform calendarului operațiunilor TISPOL.

În perioada 19-25 februarie a.c., polițiștii au efectuat o acţiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectării normelor rutiere de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane și conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă, cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași au verificat 586 de autovehicule, dintre care 215 autovehicule destinate transportului de persoane şi 371 de autovehicule destinate transportului de marfă.

Advertisement

În urma controalelor, au fost aplicate 147 de sancțiuni contravenționale, dintre care 23 conducătorilor de autovehicule de transport de persoane şi 124 celor care efectuau transport de marfă.

Neregulile sancționate de polițiști s-au referit la nerespectarea regimului legal de viteză, neutilizarea centurilor de siguranță, probleme tehnice, precum și lipsa documentelor conducătorilor auto și a autovehiculelor.

Acțiunile polițiștilor rutieri vor continua în trafic, pentru asigurarea climatului de legalitate în domeniul transporturilor.

Continue Reading

Cele mai vizualizate