Connect with us

Știri

Consiliul Local Călărași va avea o nouă ședință ordinară

Published

on

Consiliul Local al municipiului Călăraşi se convoacă în şedinţa ordinară, joi, 27.04.2023, ora 16.30 în sala de şedinţe a Consiliului Local Călăraşi și prin mijloace electronice, respectiv aplicaţia whatsapp/SMS, cu următoarea ordine de zi:

 1. Proiect de hotărâre privind alegerea preşedintelui de şedinţă a Consiliului local Călăraşi pe perioada 01.05.2023 – 31.07.2023.
 2. Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal – ,,Lotizare locuinţe cu regim de înălţime P+P+2 şi funcţiuni complementare”, situat în municipiul Călăraşi, strada Caişilor, judeţul Călăraşi.
 3. Proiect de hotărâre privind reorganizarea Creşei nr. 1 Călăraşi în structură ce va fi arondată Grădiniţei cu Program Prelungit ,,Ţara Copilăriei” Călăraşi.
 4. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentaţiei pentru delegarea gestiunii activităţilor de dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare în municipiul Călăraşi.
 5. Proiect de hotărâre privind asumarea protocolului înregistrat la Municipiul Călăraşi cu numărul 21658/08.03.2023, respectiv la RADEF România – Film cu nr. 436/13.02.2023, de către Consiliul Local al municipiului Călăraşi.
 6. Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de atribuire/licitaţie a locurilor de parcare pentru folosinţă, în parcările de domiciliu/reşedinţă din municipiul Călăraşi.
 7. Proiect de hotărâre privind aprobarea taxei speciale de vizitare a Grădinii Zoologice din municipiul Călăraşi.
 8. Proiect de hotărâre privind actualizarea tarifelor aplicabile la nivelul Serviciului Public Pieţe Oboare Călăraşi.
 9. Proiect de hotărâre privind iniţierea procedurilor pentru vânzarea unui imobil – teren proprietatea privată a municipiului Călăraşi, situat în strada Vasile Culică, nr. 22, număr carte funciară 27264, tarlaua 65, parcela 14/3, în suprafaţă de 417 mp, în favoarea domnului Deacu Emil.
 10. Proiect de hotărâre privind inițierea procedurilor pentru vânzarea unui imobil – teren, proprietatea privată a municipiului Călărași, situat în strada Preot Ionescu Alexandru, nr. 16,  în suprafață de 400 mp,  carte funciară nr. 23428,  în favoarea doamnei Stoica Mirela Sabrina.
 11. Proiect de hotărâre privind inițierea procedurilor pentru vânzarea unui imobil – teren, proprietatea privată a municipiului Călărași, situat în strada Varianta Nord, nr. 41, în suprafață de 3253 mp,  carte funciară nr. 22783,  în favoarea domnului STAN GHEORGHE administrator la S.C. EXPERT CONSTRUCT CL S.R.L.
 12. Proiect de hotărâre privind inițierea procedurilor pentru vânzarea unui imobil – teren proprietatea privată a municipiului Călărași, situat în strada Corneliu Pantilie, nr. 11, număr carte funciară 23841, cu suprafața de 274 mp, în favoarea doamnei Bouroş (Amzaru) Alina Adriana.
 13. Proiect de hotărâre privind inițierea procedurilor pentru vânzarea unui imobil – teren proprietate privată a municipiului Călărași, situat în strada Corneliu Pantilie, nr. 9, număr carte funciară 23842, cu suprafața de 274 mp, în favoarea doamnei Dumitru (Amzaru) Marylena.
 14. Proiect de hotărâre privind inițierea procedurilor pentru vânzarea unui imobil – teren, proprietate privată a municipiului Călărași, situat în strada Avocat Aurel Elefterescu, nr. 13, în suprafață de 400 mp, carte funciară nr. 23411, în favoarea doamnei Moldoveanu Elena Laura şi domnului Moldoveanu Florinel Georgică.
 15. Proiect de hotărâre privind vânzarea unui imobil – teren, proprietatea privată a municipiului Călărași, situat în strada Preot Pârlea Alexandru, nr. 11, în suprafață de 400 mp, carte funciară nr. 23421, în favoarea domnului Stroe Virgil.
 16. Proiect de hotărâre privind vânzarea unui imobil – teren, proprietatea privată a municipiului Călărași, situat în strada General Leonard Mociulschi, nr. 1, în suprafaţă de 572 mp, carte funciară nr. 27677, în favoarea S.C. ICOM OIL S.R.L.
 17. Proiect de hotărâre privind trecerea în domeniul privat a terenului în suprafaţă de 31, 04 mp, situat în municipiul Călăraşi, strada Bucureşti, nr. 139, bloc A38, tr. 2 (actual sc. 2), etaj 1, ap. 2.
 18. Proiect de hotărâre privind trecerea din domeniul privat al municipiului Călăraşi în domeniul public al municipiului Călăraşi, a 2 imobile situate în municipiul Călăraşi, având număr cadastral 30402 şi număr cadastral 30403.
 19. Proiect de hotărâre privind atribuirea denumirii de strada Munteniei (fostei străzi General Constantin Pantazi), pentru accesul rutier şi pietonal situat perpendicular pe strada Prelungirea Bucureşti, între PECO şi IAS Mircea Vodă.
 20. Proiect de hotărâre privind solicitarea de transmitere a imobilului situat în municipiul Călărași, Strada Dobrogei, nr. 16, județul Călărași, din domeniul privat al statului și administrarea Agenției Domeniilor Statului, în domeniul privat al municipiului Călărași și administrarea Consiliului Local al municipiului Călărași.
 21. Proiect de hotărâre privind aprobarea execuţiei bugetului propriu al municipiului Călăraşi şi a creditelor interne, la data de 31.12.2022.
 22. Proiect de hotărâre privind aprobarea execuției bugetului propriu al municipiului Călărași și a creditelor interne, la data de 31.03.2023.
 23. Proiect de hotărâre pentru modificarea H.C.L. nr. 18/27.01.2022 privind aprobarea Studiului de oportunitate precum și procedura închirierii prin licitație publică a 87 de spaţii comerciale (12 mp/spaţiu), parte integrantă obiectiv Bazar Big administrat de către Serviciul Public Pieţe Oboare Călăraşi, având suprafaţa totală de 1600 mp, situat în strada Belşugului, având numărul cadastral 20527, municipiul Călăraşi.
 24. Proiect de hotărâre privind eliberarea din funcţie a viceprimarului Municipiului Călăraşi, domnul Liviu Coman.

Știri

Ambuteiaj de kilometri întregi la Stația de Taxare din Fetești în prima zi de Rusalii

Published

on

Sursa foto: Info Trafic & Radare în Călărași

Astăzi, în prima zi de Rusalii, s-a format un ambuteiaj de proporții la Stația de Taxare din Fetești, pe Autostrada A2, după eliminarea taxei de pod începând cu 1 iunie. Aglomerația la stația de taxare a  înregistrat cozi de mașini care se întindeau pe kilometri întregi, afectând șoferii care și-au dorit să-și petreacă această minivacanța pe litoralul Mării Negre.

Poliția Română a emis o recomandare către conducătorii auto, îndemnându-i să-și planifice cu mare atenție traseul de întoarcere și să fie pregătiți pentru un trafic intens pe Autostrada A2. Numărul mare de turiști care se află în stațiunile de pe litoralul Mării Negre în ultimele zile ar putea duce, de asemenea, la o creștere semnificativă a traficului, ceea ce a generat această situație de blocaj rutier și pe sensul Constanța – București. 

Pentru a face față acestei probleme, autoritățile au luat măsuri imediate.

Mâine, 5 iunie, în intervalul orar cuprins între 12:00 și 22:00, polițiștii rutieri și administratorul drumului public vor devia circulația pe sensul de mers București – Constanța, Autostrada A2, prin nodul rutier Drajna. Această măsură va fi aplicată în funcție de valorile de trafic înregistrate.

De asemenea, din cauza lucrărilor de reabilitare a podului de la Fetești, traficul este deviat către calea 1 pe tronsonul kilometric 142 – 148, iar circulația se desfășoară pe câte o bandă pe sens. Pentru a fluidiza traficul și a evita aglomerația în această zonă, polițiștii vor opri circulația pe sensul către litoral în anumite intervale orare, astfel încât cei care circulă spre Capitală să poată utiliza două benzi.

Astfel, conducătorii auto care intenționează să plece dinspre București spre Constanța sunt sfătuiți să ia în considerare aceste modificări de trafic și să utilizeze rute alternative:

DN 2A Constanța – Hârșova – Slobozia – Urziceni – DN 2 – București;

• A2 – Fetești sau Drajna – DN 3A – Lehliu-Gară – DN 3 – Fundulea – București;

• DN 3 Constanța – Murfatlar – Adamclisi – Ostrov (traversare cu bacul) – Călărași – DN 21 Călărași – Drajna – A2 Drajna – București (sau din municipiul Călărași – DN 3 – Lehliu-Gară – Fundulea – București).

Continue Reading

Știri

Un tânăr de 30 din Unirea s-a răsturnat cu mașina pe DN3 în dreptul localității Dichiseni

Published

on

În dimineața zilei de 4 iunie, în jurul orei 06:00 dimineața, un accident rutier a avut loc în comuna Dichiseni, pe DN3. Un tânăr în vârstă de 30 de ani, domiciliat în Unirea, în timp ce se deplasa pe un sector de drum, a pierdut controlul volanului în dreptul comunei Dichiseni și a ajuns cu mașina în afara părții carosabile.

Șoferul a îndepărtat autoturismul de lângă partea carosabilă cu ajutorul unui tractor, apoi a plecat. 

Din fericire, în urma accidentului, șoferul nu a suferit răni, fiind nevoie doar de îngrijiri medicale minore.

De asemenea, pentru a elimina suspiciunile cu privire la consumul de alcool, șoferul a fost supus testului cu aparatul etilotest, rezultatul acestuia fiind negativ.

Șoferul a fost sancționat de polițiștii rutieri în conformitate cu OUG 195/2002.

Continue Reading

Știri

Ciprian Andrei Olteanu – primarul tânăr care aduce schimbări în comuna Unirea

Published

on

Primarul Ciprian Andrei Olteanu din comuna Unirea, județul Călărași, a reușit să aducă o serie de schimbări notabile care au transformat complet perspectiva localității. Fiind cel mai tânăr primar din județ, Ciprian Olteanu aduce un avantaj considerabil prin energia sa, puterea de muncă și eficiența în rezolvarea problemelor administrative.

Ciprian Olteanu este un fermier de succes în zona Bărăganului și implicarea sa în administrația publică locală reprezintă un semn clar de angajament. Educația, sănătatea și dezvoltarea sunt cele trei aspecte asupra cărora edilul se concentrează cu prioritate.

Unul dintre succesele primarului Olteanu constă în obținerea de fonduri guvernamentale și europene pentru infrastructura rutieră din comună. Prin intermediul organizației nonguvernamentale BookLand România, comunitatea a beneficiat de sprijin considerabil Școala Gimnazială nr. 1 Unirea a primit, sub forma unor donații, un rezervor de gaz care asigură căldura în sălile de clasă prin centrala termică montată.

Un alt proiect de succes inițiat de primarul Ciprian Olteanu este construirea unei noi școli generale în comuna Unirea, realizată prin intermediul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia (ADR Sud Muntenia). Acest demers reprezintă o investiție semnificativă în educație și va oferi un mediu modern și adecvat pentru elevi, contribuind astfel la viitorul educațional al comunității.

În plus, administrația locală condusă de Ciprian Olteanu a înțeles importanța transportului elevilor și a luat măsuri pentru achiziționarea de microbuze electrice destinate acestui scop. Comunele Unirea, Dichiseni și Jegălia s-au asociat într-un proiect comun pentru a accesa fonduri și a oferi elevilor mijloace de transport în comun.

Alte realizări notabile includ îmbunătățirea iluminatului stradal, reabilitarea drumurilor de pământ și crearea unor locații dedicate activităților sportive. Aceste măsuri au devenit normale în comuna condusă de un primar tânăr și energic.

În ceea ce privește educația, Primăria Unirea a depus un proiect important prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Această inițiativă are ca scop dotarea unităților de învățământ preuniversitar din Călărași cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale. Alocarea de peste 1 miliard de euro pentru educație în cadrul PNRR reprezintă o oportunitate unică pentru

România de a îmbunătăți sistemul de învățământ.

Ministrul Educației, Ligia Deca, a subliniat importanța acestor investiții pentru crearea unui mediu de învățare propice dezvoltării educaționale a fiecărui copil din țară.

Astfel, primarul Ciprian Andrei Olteanu din comuna Unirea, județul Călărași, a reușit să obțină fonduri și să implementeze proiecte care au transformat radical localitatea. Implicarea sa activă și pasiunea pentru dezvoltarea comunității sunt elemente cheie în reușitele înregistrate. Prin investiții în infrastructură, educație și sănătate, acest tânăr primar își propune să creeze un viitor mai bun pentru comuna Unirea și locuitorii săi.

Continue Reading

Cele mai accesate articole