Connect with us

Știri

Consiliul Local aprobă 400.000 de lei din bugetul municipiului Călărași pentru educație fizică și sport

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Suma de 400.000 lei a fost aprobată pentru finanțarea unor programe în baza Legii 69 / 2000 a educației fizice și sportului, transmite Primăria Municipiului Călărași. Suma a fost alocată în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local municipal din 5 aprilie 2024.

În bugetul Municipiului Călărași pe anul 2024 sunt prevăzute sumele de 300 mii lei pentru proiecte cu finanțare conform Legii nr. 350/2005, respectiv de 100 mii lei conform Legii nr. 69/2001.

Întrucât în ședința Consiliului Local din data de 28.03.2024 a fost aprobată Procedura privind acordarea de finanțări din bugetul Municipiului Călărași pentru programe finanțate în baza Legii nr. 69/2000 a educației fizice și sportului, precum și solicitările primite în anii anteriori pentru aceste finanțări care vizează în exclusivitate activități de tip sportiv, s-a decis alocarea întregii sume de 400 mii lei pentru programe conform Legii nr. 69/2000, prin retragerea celor 300 mii lei de pe Legea nr. 350/2005.

Advertisement

Legea 69 din 2000 reglementează organizarea și funcționarea sistemului național de educație fizică și sport în România. Așadar, prin lege statul recunoaște și stimulează acțiunile organizatorice și de promovare a educației fizice și sportului, desfășurate de autoritățile administrației publice.

Advertisement

Știri

Doi bărbați s-au luat la bătaie după ce au băut. Unul a fost tăiat și a avut nevoie de îngrijiri medicale

Published

on

Doi bărbați de 29 și 41 de ani s-au luat la bătaie și au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore în centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași. Incidentul a avut loc pe 21 mai 2024, în jurul orei 13:00, pe fondul consumului de alcool.

În timpul altercației, tânărul a fost rănit cu un obiect tăietor-înțepător în zona abdomenului și a brațelor, suferind leziuni superficiale. El a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, dar a refuzat să depună plângere penală.

Polițiștii s-au sesizat din oficiu pentru săvârșirea infracțiunii de lovire sau alte violențe. Sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași, cei doi bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore și introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași, potrivit Canal Sud.

Advertisement
Continue Reading

Știri

O stradă din municipiul Călărași a rămas fără apă. Echipele de intervenție Ecoaqua sunt la fața locului

Published

on

sursă foto: Dragana_Gordic/Freepik

Ca urmare a unei avarii apărute la rețeaua de apă potabilă de pe strada Macului, furnizarea apei potabile va fi întreruptă către utilizatorii care locuiesc sau își desfășoară activitatea pe tronsonul cuprins între strada Digului și strad Mihai Viteazu din municipiul Călărași, anunță astăzi (25 martie 2024) operatorul de apă și canal Ecoaqua. Timpul estimat de remediere ar fi de trei ore. 

Călărășenii care locuiesc pe strada Macului din municipiul Călărași vor rămâne fără apă timp de aproximativ trei ore din cauza unei avarii apărute la rețea, anunță Ecoaqua. Echipele de intervenție sunt la fața locului și „depun toate eforturile necesare în vederea remedierii avariei în cel mai scurt timp posibil”. 

„Ne cerem scuze pentru neplăcerile provocate și vă mulțumim pentru înțelegere!”, transmite Ecoaqua. 

Advertisement
Continue Reading

Știri

Primăria Municipiului Călărași începe anveloparea blocurilor A1 – A5 din zona Navrom. Contractul de execuție a lucrărilor a fost semnat

Published

on

Primăria Municipiului Călărași începe anveloparea blocurilor din zona Navrom, de la A1 până la A5, anunță primarul Marius Dulce pe pagina de Facebook. Zilele acestea a fost semnat contractul de execuție a lucrărilor. „Se schimbă orașul! Ne îndreptăm spre normalitate”, mai precizează Dulce. 

Existența unei asociații de proprietari este un criteriu obligatoriu pentru accesarea fondurilor pentru anvelopări. 

„Susțin înființarea asociațiilor pentru ca imobilele în care locuiți, dragi cetățeni, să fie izolate termic cu zero lei din contribuția dumneavoastră”, transmite primarul. 

 

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate