Connect with us

Știri

„Sunt cel mai dezamăgit călărășean”. Primarul Marius Dulce, revoltat de atitudinea cetățenilor! Ce s-a întâmplat în parcul pe care urmează să-l inaugureze

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, a inițiat numeroase proiecte prin care și-a propus să aducă un suflu nou orașului. Printre acestea se numără și regenerarea zonei de vest, unde a construit un parc întins de 8 hectare de teren. Acum, edilul se pregătește să-l inaugureze, însă, când a venit să vadă cum decurg lucrările de finalizare, acesta a avut parte de o mare surpriză.

În urmă cu doar câteva zile, primarul Marius Dulce arăta, pe pagina lui personală de Facebook, în ce stadiu se află lucrările la parcul din zona Jirlău. Acesta le-a dezvăluit urmăritorilor, cu o mare bucurie, că proiectul său începe să prindă contur, iar în scurt timp zona de agrement urmează să fie dată în folosință cetățenilor.

Însă, entuziasmul primarului nu a durat mult, căci a fost spulberat rapid de către niște vandali. Astăzi dimineață, oficialul a revenit în parc pentru a verifica evoluția lucrărilor și, odată ajuns la fața locului, a remarcat o bancă ruptă în mod intenționat. Surprinzătoarea descoperire l-a revoltat atât de tare încât a ținut să o împărtășească și cu cei din mediul online, trăgând, totodată, un semnal de alarmă în acest sens.

Advertisement

„Cel mai dezamăgit călărășean sunt eu! Este strigător la cer ca în parcul pe care nu l-am inaugurat încă să vedem astfel de imagini. Vrem oraș modern, avem pretenția că totul să se facă în 3 ani și jumătate, suntem campioni la criticat, dar nu avem curajul să reacționăm atunci când întâlnim vreun Bruce Lee care își măsoară puterile pe o bancă. Anunț de pe acum că de azi Poliția va aplica amenzi usturătoare‼ Să aveți o dimineață mai bună decât a mea”, a transmis primarul Marius Dulce, prin intermediul unei postări pe Facebook.

Cum au reacționat călărășenii la postarea făcută de primar

Într-un timp scurt, mesajul pe care edilul l-a atașat unei fotografii cu banca dezmembrată a adunat numeroase reacții din partea călărășenilor, care s-au arătat, la rândul lor, foarte furioși pe cei care fac astfel de pagube și dezamăgiți de atitudinea nepăsătoare a celor care nu sesizează la timp cazurile de vandalism.

„Da, foarte trist! Se pare că românul nu știe decât de amendă! Trebuie lovit exact acolo unde îl doare mai tare/ Urât din partea noastră, a tuturor, că nu știm să păstrăm și să reacționăm când este nevoie/ Trebuie să ne păzească cineva ca să fim civilizați! Că altfel ne comportăm ca-n junglă!!!/ Nu merităm nimic, asta e educația de acasă. Nu suntem în stare să păstrăm…”, sunt doar câteva dintre sutele de comentarii ale internauților la respectiva postare.

Advertisement

Știri

Un autoturism a fost cuprins de flăcări din cauza unui scurtcircuit

Published

on

Astăzi, pe strada Locomotivei din Călărași, un autoturism a fost cuprins de flăcări în fața magazinului Supeco. Incidentul a avut loc în jurul orei 13:00, când o femeie care se întorcea de la cumpărături a observat că mașina sa începe să scoată fum de dedesubt.

Potrivit martorilor oculari, fumul a devenit din ce în ce mai dens în doar câteva minute, după care flăcările au cuprins rapid partea din față.

Trecătorii, care au asistat la scenă, au reacționat și au încercat să stingă focul folosind extinctoarele de la fața locului.

Din fericire, în urma acestui incident nu au fost înregistrate victime. De asemenea, niciun alt participant la trafic sau pieton nu a fost rănit.

Advertisement

Echipajele de pompieri au sosit rapid la fața locului și au preluat controlul asupra situației.

În urma evaluării inițiale, se pare că incendiul ar fi fost provocat de un scurtcircuit la sistemul electric al mașinii.

Continue Reading

Știri

Activitatea polițiștilor locali din Călărași din luna iunie: 229 de amenzi în valoare de peste 95.000 de lei și 580 de persoane legitimate

Published

on

Primăria Municipiului Călărași publică raportul de activitate al poliției locale din municipiul Călărași. În luna iunie 2024, autoritățile au aplicat 229 de amenzi în valoare totală de peste 95.000 de lei, au legitimat 580 de persoane, au constat 355 de fapte antisociale și au intervenit la 288 de sesizări primite telefonic. Pe lângă asta, 71 de șoferi care nu respectau prevederile privind staționarea/parcarea au primit informări. 

În această perioada polițiștii locali din cadrul Direcției Poliția Locală Călărași au desfășurat următoarele activități specifice:

– au fost legitimate un număr de 580 persoane;

– au intervenit la 245 sesizări primite prin Dispeceratul instituției și 43 sesizări primite prin sistemul unic 112;

Advertisement

– au aplanat 31 stări conflictuale;

– au aplicat 71 de informări posesorilor de autovehicule care nu respectau prevederile legale privind staționarea/parcarea, au emis 31 de invitații la sediul instituției pentru stabilirea împrejurărilor în care s-au săvârșit anumite fapte antisociale;

În perioada analizată, Direcția Poliția Locală Călărași, prin polițiștii locali aflați în dispozitivele stradale, au constatat 355 fapte antisociale și au aplicat un număr de 229 sancțiuni contravenționale (valoarea totală a amenzilor aplicate însumând 95.860 lei) și 126 avertismente verbale, la actele normative la care poliția locală este abilitată, conform atribuțiilor stabilite de legea de organizare și funcționare. 

Advertisement
Continue Reading

Știri

Pompierii călărășeni au adus cinste județului nostru la faza interjudețeană a Competiției Serviciilor Voluntare și Private pentru Situaţii de Urgenţă

Published

on

Serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă (SVSU și SPSU) din cinci județe s-au întrecut în cadrul Concursurilor profesionale – Faza interjudeţeană, unde și-au dovedit calităţile şi aptitudinile de pompieri. Competiția a fost organizată de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență “General Eremia Grigorescu” al județului Galați, gazdă fiind Stadionul Dunărea Galați. SVSU Grădiștea Călărași și SPSU Saint-Gobain Glass Călărași au reprezentat județul nostru și au obținut locuri de cinste în competiție. 

Echipele care au reprezentat județul nostru au fost pompierii din cadrul SVSU Grădiștea Călprașii şi SPSU Saint-Gobain Glass Călărași. Acestea au avut de înfruntat echipajele din județele Brăila, Constanța, Galați și Ialomița. 

La finalul competiției, clasamentul pe probe a fost următorul:

– Dispozitivul de intervenție la SPSU:

Advertisement

Locul 1: SPSU Vard Shipyards Romania Brăila

Locul 2: SPSU Oil Terminal S.A. Constanța

Locul 3: SPSU Saint-Gobain Glass Călărași

– Dispozitivul de intervenție și Ștafeta 4x 100 metri la SVSU:

Locul 1: SVSU Grădiștea Călărași

Advertisement

Locul 2: SVSU Cosmești Galați

Locul 3: SVSU Ciocile – Brăila

ISU Galați precizează că la sfârșitul competiției, toți concurenții și-au demonstrat abilitățile necesare îndeplinirii acțiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate