Connect with us

Știri

Consiliul Local al municipiului Călăraşi se convoacă în şedinţa ordinară

Published

on

 Consiliul Local al municipiului Călăraşi se convoacă în şedinţa ordinară, joi, 27.01.2022, ora 16.45, în sala de şedinţe a Consiliului Local Călăraşi, cu următoarea ordine de zi:

           

 1. Proiect de hotărâre privind neexercitarea dreptului de preemţiune pentru imobilul ,,CASA”, imobil situat în municipiul Călăraşi, strada Nicolae Bălcescu, nr. 3, judeţul Călăraşi.
 2. Proiect de hotărâre privind majorarea taxei de salubrizare datorată de utilizatori, persoane fizice, fără contract încheiat cu operatorul serviciului de salubrizare.
 3. Proiect de hotărâre privind aprobarea organigramei şi a statului de funcţii pentru Complexul de Agrement Dumbrava Călăraşi.
 4. Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului de Organizare şi Funcţionare a Direcţiei de Asistenţă Socială Călăraşi.
 5. Proiect de hotărâre privind aprobarea listei de priorităţi a persoanelor îndreptăţite să beneficieze de un teren în vederea construirii unei locuinţe proprietate personală conform prevederilor Legii nr. 15/2003.
 6. Proiect de hotărâre privind aprobarea stadiului de înscriere a datelor în registrul agricol pentru semestrul I anul 2022 şi a măsurilor pentru eficientizarea acestei activităţi.
 7. Proiect de hotărâre privind majorarea tarifului de distanţă maximal pentru transportul de persoane în regim de taxi.
 8. Proiect de hotărâre privind iniţierea procedurilor pentru vânzarea unui imobil – teren, proprietatea privată a municipiului Călăraşi, situat în strada Violonist Ion Voicu, nr. 8, având numărul cadastral 24230, număr carte funciară 24230, în suprafaţă de 289 mp, în favoarea domnului Iancu Constantin.
 9. Proiect de hotărâre privind aprobarea studiului de oportunitate pentru concesionarea prin licitaţie publică a unui imobil teren aparţinând domeniului privat al municipiului Călăraşi, situat în intravilanul municipiului Călăraşi, strada Ing. Bârcă Gheorghe, nr. 4, având număr cadastral 25164, în suprafaţa de 1107 mp.
 10. Proiect de hotărâre privind concesionarea prin licitaţie publică a unui imobil teren în suprafaţă de 1107 mp, situat în intravilanul municipiului Călăraşi, strada Ing. Bârcă Gheorghe, nr. 4, având număr cadastral 25164.
 11. Proiect de hotărâre privind dezmembrarea în trei loturi a imobilului teren arabil intravilan în suprafaţă de 688 mp, având număr cadastral 33816, aparţinând domeniului privat al municipiului Călăraşi, strada Zăvoiului, nr. 3A, municipiul Călăraşi.
 12. Proiect de hotărâre privind trecerea din domeniul privat al municipiului Călărași în domeniul public al municipiului Călărași a imobilului – teren cu numărul cadastral 33889, în suprafaţă de 158 mp, situat în municipiul Călăraşi.
 13. Proiect de hotărâre pentru abrogarea Hotărârii Consiliului local nr. 76/30.05.2013 privind concesionarea cu licitaţie publică a suprafeţei de 1500 mp, teren proprietatea privată a municipiului Călăraşi situat în intravilanul municipiului Călărași, b-dul Republicii, în vederea realizării unor amenajări pentru activităţi sportive.
 14. Proiect de hotărâre privind trecerea din domeniul privat în domeniul public al municipiului Călăraşi a imobilului cu numărul cadastral 26998, situat în municipiul Călăraşi, Bulevardul Republicii, nr. 2B.
 15. Proiect de hotărâre privind atestarea apartenenţei la domeniul privat al municipiului Călăraşi a unui imobil situat în municipiul Călăraşi.
 16. Proiect de hotărâre privind acceptarea donaţiei imobilului – teren în suprafaţă de 3709 mp, teren arabil intravilan, situat în municipiul Călăraşi, strada Varianta Nord, nr. 2, identificat cu numărul cadastral 33377, carte funciară 33377, în favoarea municipiului Călăraşi de către S.C. QUEEN FOOD S.R.L.
 17. Proiect de hotărâre privind solicitarea de transmitere a imobilului teren şi construcţii – Complex Sportiv Municipal Dunărea Călăraşi, situat în municipiul Călăraşi, bulevardul Republicii, nr. 39, din administrarea Consiliului Judeţean Călăraşi în administrarea Consiliului local al municipiului Călăraşi.
 18. Proiect de hotărâre pentru modificarea şi completarea Hotărârii Consiliului Local nr. 62/2020 ,,privind reorganizarea şi funcţionarea Serviciului Public Pieţe Oboare Călăraşi”.
 19. Proiect de hotărâre privind aprobarea studiului de oportunitate precum şi procedura închirierii prin licitaţie publică a 87 de spaţii comerciale (12 mp/spaţiu), parte integrantă obiectiv Bazar Big administrat de către Serviciul Public Pieţe Oboare, având suprafaţa totală de 1600 mp, situat în strada Belşugului, având numărul cadastral 20527, municipiul Călăraşi.
 20. Proiect de hotărâre privind aprobarea implementării proiectului cu titlul ,,Consolidarea capacităţii de gestionare a crizei sanitare COVID – 19, în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat de pe raza municipiului Călăraşi”.
 21. Proiect de hotărâre privind aprobarea proiectului şi bugetul proiectului cu titlul ,,RESTAURARE, CONSOLIDARE ŞI PUNERE ÎN VALOARE MUZEUL MUNICIPAL CĂLĂRAŞI – PRIMĂRIA VECHE”.
 22. Proiect de hotărâre privind aprobarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană 2021-2027 Municipiul Călăraşi şi Zona Urbană Funcţională Călăraşi.
 23. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentului strategic Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al municipiului Călăraşi 2021 – 2027.
 24. Proiect de hotărâre privind aprobarea documentului strategic STRATEGIA SMART CITY 2021-2027 a municipiului Călăraşi şi a Zonei Urbane Funcţionale Călăraşi.
 25. Proiect de hotărâre pentru modificarea art. 3 din Hotărârea Consiliului Local nr. 136/27.08.2020 ,,privind aprobarea Regulamentului de vânzare a locuințelor tip A.N.L., situate în municipiul Călărași, județul Călărași”.
 26. Proiect de hotărâre pentru modificarea şi completarea Hotărârii Consiliului Local nr. 216/25.11.2021 privind aprobarea preţului local de producere, transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice în municipiul Călăraşi precum şi preţul local al energiei termice facturate populaţiei.
 27. Proiect de hotărâre privind punerea în aplicare a capitolului II din O.U.G. nr. 69/2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, precum şi pentru instituirea unor măsuri fiscale.
 28. Proiect de hotărâre privind aprobarea componenţei Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism şi a Regulamentului de Organizare şi Funcţionare a Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism din cadrul Primăriei municipiului Călăraşi.
 29. Proiect de hotărâre privind alegerea preşedintelui de şedinţă al Consiliului local Călăraşi pe perioada 01.02.2022 – 30.04.2022

 

Primar,
Dulce Marius Grigore

 

 

Știri

Piste pentru biciclete în comuna Frăsinet

Published

on

Primăria Frăsinet din județul Călărași a solicitat Consiliului Județean Călărași transmiterea unor terenuri aflate în administrarea publică pentru demararea unui proiect pentru realizarea unor piste pentru biciclete.

Primăria Comunei Frăsinet, prin adresa nr. 647 din 16.05.2022, înregistrată la Consiliul Judeţean Călăraşi sub nr. 7458 din aceeaşi dată, solicită transmiterea unor terenuri, aflate în domeniul public al Județului Călărași și administrarea Consiliului Judeţean Călăraşi, situate de o parte şi de alta a drumului judeţean DJ 303 cu nr. cadastral: 22475, cu o lungime totală pe sens de 3,90 km şi o lăţime de 1 m, în administrarea Consiliului Local al Comunei Frăsinet, pentru înfiinţarea unor piste de biciclete.

Potrivit proiectului de Hotărâre dezbătut în ședința ordinară a CJ Călărași din 25 mai, Consiliului Local al Comunei Frăsinet a primit în administrare mai multe terenuri aflate în domeniul public al Județului Călărași, situate de o parte şi de alta a drumului judeţean DJ 303, pe o perioadă de 15 ani de zile, cu o lungime totală pe sens de 3,90 km şi o lăţime de 1 metru, pentru înfiinţarea unor piste de biciclete.

 

Continue Reading

Știri

Copiii de la grădinița „Țara Copilăriei” în vizită la sala de box a CSM Călărași

Published

on

Preşcolarii din cadrul Grădiniţei cu Program Prelungit “Țara Copilăriei” – Călărași au vizitat sala de box din cadrul Clubul Sportiv Municipal Călărași.

“Joi, 26 mai, am avut plăcerea de a face un antrenament în sala de box a CSM Călărași, alături de copiii de la G.P.P. “Țara Copilăriei”, grupa mijlocie “Furnicuțele”, care ne-au vizitat însoțiți de doamnele educatoare, Diana Lavinia Ivanciu si Talianu Adina. A fost o experiență foarte frumoasa, iar micuții noștri oaspeți au avut parte de primul antrenament de box din viața lor, boxul fiind un sport care creste încrederea in forțele proprii, dar si o școală a formarii caracterelor puternice. Ne-am jucat, am lovit la sac și am încercat sa învățăm “primii pași în box”. Suntem siguri că printre acești copii se afla si campionii de mâine, cei care vor face cinste orașului nostru si de care sa fim cu toții mândri.” – scrie Valentin Anghel, antrenor al CSM Călărași

Continue Reading

Știri

Avertizare de vreme rea: cod galben de ploi torențiale și vijelii

Published

on

Foto: Profimedia Images

Meteorologii au emis două alerte de vreme rea, care vizează toată țara. Vor intra în vigoare două avertizări – cod galben și cod portocaliu – de ploi și vijelii.

COD GALBEN – Instabilitate atmosferică accentuată, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, 55-75 km/h, averse torențiale si izolat grindină, 20-30 l/mp si izolat 40 l/mp. Interval de valabilitate: 29 mai, ora 12 – 30 mai, ora 10. ISU Călărași

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în regiunile sudice, sudestice și centrale, iar duminică (29 mai) local și în cele nordice. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55…75km/h și izolat peste 80 km/h) și pe arii restrânse grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20…30 l/mp şi izolat 40l/mp.

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.