Connect with us

Actualitate

VIDEO. Consiliul Județean Călărași a lansat proiectul „10 pentru CENTENAR”

Published

on

Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale a aprobat finanţarea proiectului Consiliului Judeţean Călăraşi “10 pentru CENTENAR”, cu o valoare de 67.000 de lei, au anunţat reprezentaníi C.J. Călărași, astăzi 25 septembrie 2018 la deschiderea oficială a proiectului ca a avut loc la sala Centrului Cultural Județean Barbu Știrbei din mun. Călărași.

Cu această ocazie directorul Direcției de cultură Sorin Danciu a nominalizat 3 artiști reprezentativi ai culturi călărășene pentru a reprezenta evenimentul, cărora le-a înmânat diplome. Au fost prezentate partenerii evenimentului Inspectoratul Școlar Judeșean Călărași, și Centrul Județean de Creație și Cultură Călărași. Au luat cuvântul reprezentantul în județ al Guvernului României, prfectul George Iacob, președintele Consiliului Județean Călărași Vasile Iliuță și inspectorul școlar general Elena Mihăilescu. Buna organizare a evenimentului și implicarea echipei de promovare a imaginii CJ prin Marinela Voivozeanu care a prezentat proiectul cu profesionalism. Nu în ultimul rând trebuie arătată contribuția echipei lui Vasile Iliuță la promovarea identității naționale.

https://www.facebook.com/ConsiliulJudeteanCalarasi/videos/319929778772106/

Obiectivele proiectului includ reactualizarea memoriei comunităţii privind evenimentele, personalităţile şi locurile Marii Uniri, revitalizarea sentimentului patriotic şi cultivarea valorilor naţionale. ,,10 pentru Centenar” înseamnă desfăşurarea a 10 activităţi – lecţii de istorie în aer liber, parada Marii Uniri şi a costumelor populare naţionale, lansare de carte istorică, flash-mob, proiectii de filme istorice, dezvelirea unei plachete aniversare şi şedinţă solemnă de Consiliu Judeţean, acţiuni educative – Zestrea Călăraşiului.

Proiectul va începe în luna septembrie şi se va finaliza în decembrie, timp în care autorităţi locale, personal didactic, muzeografi, bibliotecari, elevi îşi vor da mâna pentru reuşita celor 10 pentru CENTENAR”, a anunţat Consiliul Judeţean.   Valoarea proiectului este 67.000 de lei, iar parteneri sunt Inspectoratul Judeţean Şcolar Călăraşi, Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Palatul Copiilor Călăraşi , Centrul Judeţean de Cultură şi Creaţie Călăraşi, Muzeul “Dunării de Jos”, Biblioteca Judeţeană “Alexandru Odobescu”.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Actualitate

Călărași: Personalul medical angajat în pandemie a susţinut examenul pentru continuarea activităţii

Published

on

Au început examenele pentru personalul medical angajat în perioada stării de alertă și o parte dintre cei considerați până de curând esențiali în spitale sau la ambulanțe vor rămâne fără locuri de muncă. Susținerea examenului a început în cursul acestei dimineți  în sala ”Mihai Arbagic” din Consiliul Județean Călărași.

Peste 100 de călărășeni angajați la Spitalul Județean de Urgență Călărași au susținut astăzi, 26 mai a.c., examenul pentru ocuparea funcțiilor pe care le-au deservit pe perioada pandemiei.

Managerul caută să ofere transparență privind susținerea examenelor, motiv pentru care subiectele au fost extrase chiar de către candidat, în fața comisiei.

“Examenul pe care îl organizăm este un examen altfel. După cum vedeți, subiectele, grilele de concurs, le extrageți dumneavoastră, astfel încât să nu existe posibilitatea de fraudare. Grilele vor fi făcute aici, în fața tuturor. Dumneavoastră veți fi invitați să veniți aici să extrageți câte un bilet. Se vor lista cu ajutorul imprimantelor.

Este șansa celor care s-au pregătit să promoveze examenul. Aveți o șansă reală să promovați examenul, iar la sfârșit cineva va fi supărat.” – a explicat managerul Bogdan Mihai în fața candidaților prezenți la examen

Continue Reading

Actualitate

S-a deschis Plaja Mare din Călărași

Published

on

Pe 20 mai s-a deschis Plaja Mare din Călărași, a anunțat Samskara Beach pe pagina de Facebook, operatorul care activează pe Brațul Borcea. Distanța de la București la plajă este de doar 115 kilometri, iar turiștii se pot caza în căsuțe sau colibe special aranjate între pădure și plajă.

”Aici găsești liniște, muzică bună, plajă, plimbări cu barca, mâncare tradițională românească, grătar și multe alte surprize. Samskara Beach a creat ambientul perfect pentru meditație, yoga, mindfulness și alte practici spirituale”, precizează operatorul.

sursa: wall-street.ro

Continue Reading

Actualitate

IPJ Călărași, acțiune în zilele de weekend: 200 de intervenții prin 112, peste 30 de infracțiuni constatate

Published

on

Pentru ca cetățenii să petreacă în liniște zilele de weekend, poliţiştii au desfăşuratactivităţi suplimentare, pentru prevenirea faptelor antisociale şi pentru menţinereaordinii şi liniştii publice.

În perioada 20 – 23 mai a.c., aproximativ 400 de polițiști au acționat, la nivelul județului Călărași, pentru prevenirea faptelor antisociale și menținerea ordinii și siguranței publice.
Au fost organizate 27 de acțiuni punctuale și s-a intervenit la 222 de evenimente sesizate prin 112.
Polițiștii au constatat 36 de infracțiuni, 6 persoane au fost prinse în flagrant, iar în cauzele instrumentate a fost dispuse 6 măsuri preventive.
Pentru neregulile constatate au aplicat 453 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 172.000 de lei.
Polițiștii rutieri au constatat 4 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, au fost reținute 35 de permise de conducere și retrase 8 certificate de înmatriculare.

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.

error: Conținutul site-ului Călărași PRESS este protejat de dreputuri de autor. Toate dreputile rezervate către © Cătălin COJOCARU. Pentru preluare informațiilor și a conținutului, ne puteți contacta la 0735.128.255 sau la catalin@calarasipress.ro