Connect with us

Știri

Consiliul Județean al Elevilor Călărași și-a schimbat boardul!

Published

on

Sâmbătă, 6 mai, începând cu ora 11:00, a avut loc ultima Adunare generală a Consiliului Județean al Elevilor Călărași din mandatul februarie 2016-mai 2017 al domnișoarei președinte Alexandra-Ioana TUȚĂ.

Sesiunea ordinară de lucru a fost găzduită de Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” Călărași pentru aproximativ trei ore, principalele puncte de pe Ordinea de zi fiind constituite de prezentarea raportului de activitate pentru mandatul curent, de identificarea abuzurilor săvârșite în școlile călărășene în preajma finalului de an școlar, precum și de înființarea Asociației Elevilor din Călărași. Totodată, Adunarea generală a fost convocată în contextul în care Alexandra Tuță termină în curând ciclul liceal, fapt ce a prilejuit predarea mandatului de președinte interimar domnișoarei secretar Lorena-Mihaela VULPE.

La finalul ședinței, cele două au oferit următoarele declarații:

Astăzi am semnat ultimul proces-verbal în calitate de președinte al unicei structuri reprezentative a elevilor călărășeni și, sinceră să fiu, emoțiile m-au cuprins într-un mod pe care nu l-am intuit când am preluat mandatul, în februarie 2016. Când am devenit președinte, Consiliul Județean al Elevilor Călărași era total inexistent: membrii săi erau, în mare parte, aleși în mod nedemocratic, prin decizii arbitrare ale conducerii școlilor din care proveneau, regulamentele interne nu se respectau, procedurile erau inexistente și, dincolo de toate acestea, nici măcar nu se lupta pentru apărarea drepturilor și intereselor elevilor. Principalii beneficiari ai climatului educațional județean erau lipsiți de orice formă de sprijin, de orice demers care să instaureze firescul în învățământul călărășean, care, deși nu se confruntă cu deficitele altor județe, a dat posibilitatea unor persoane de a profita de structură în interes personal. Tind să cred că după un și jumătate de efort, după sute de ore de muncă și de implicare, nu numai că drepturile elevilor sunt respectate, în mare parte, dar că am edificat parteneriate stabile, care ne poziționează în topul celor mai implicate consilii județene. Sunt mândră că am am fost omul potrivit la momentul potrivit, sunt mândră că am putut recontura traseele unei structuri care, treptat, mi-a devenit a doua familie și îi includ aici și pe colegii mei din țară, alături de care ultimii doi ani de liceu au devenit memorabili și decisivi pentru formarea mea personală și profesională. Practic, m-au determinat să îmi regăsesc optimismul și speranța că poți schimba orice atunci când ai o echipă unită și competentă alături de tine.

Totuși, pe cât de emoționantă a fost ultima Adunare generală, pe atât de tare m-a deranjat să aud că, la nici 2 luni de la ultimele discuții purtate cu domnul inspector școlar general, abuzurilor iarăși se fac remarcate. De la persecutarea elevilor reprezentanți și boicotarea prezenței lor în cadrul sesiunii de lucru, până la mijloace de coerciție scandaloase aplicate pentru forțarea realizării atestatelor, încălcarea drepturilor elevilor călărășeni pare că devine o constantă a mediului educațional local și nu am de gând să cedez. Nu mă despart de mișcarea de reprezentare, așa că săptămâna viitoare voi face o nouă vizită la Inspectoratul Școlar al Județului Călărași, asigurându-mă că situația nu degenerează.

Advertisement

Toate ca toate, am încredere în actualul Birou Executiv că va menține nivelul înalt al activității de până acum și că va lupta cu seriozitate și responsabilitate pentru a reprezenta principalii beneficiari ai sistemului de învățământ așa cum se cuvine.” – Alexandra-Ioana TUȚĂ, ex-președinte al structurii

Motivul inițial care a stat la baza luării deciziei de a cunoaște și de a pătrunde în această structură reprezentativă a elevilor a fost multitudinea de activități desfășurate în perioada respectivă, activități care mi-au conferit un interes profund. Cu toate acestea, aflându-mă într-o Adunare generală a Consiliului Județean al Elevilor Călăraşi, am înțeles adevăratul scop pe care aceștia îl ținteau cu multă seriozitate și profesionalism: reprezentarea elevilor, a drepturilor și a  intereselor lor. În urma acelei ședințe, am avut o implicare mult mai activă și un devotament nepătruns față de tot ceea ce înseamnă Consiliul Elevilor. În momentul de față, este o onoare pentru mine să reprezint elevii la un nivel mai înalt, având statutul de președinte interimar în județul Călărași. Sunt cu adevărat flatată de a mi se oferi acest post de către domnișoara președinte Alexandra Tuță, care mi-a deschis ochii și mi-a arătat lucruri esențiale pentru care trebuie să lupți. Sunt conștientă de marea responsabilitate pe care o port acum pe umeri, de așteptările și de standardele înalte pe care ar trebui să le ating, însă nu voi ceda și voi lupta pentru elevi, fiind aproape de ei în orice moment.”- Lorena-Mihaela VULPE, actual președinte al structurii.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politică

Reconcilierea din culisele PSD Călărași. Cum a reușit Vasile Iliuță să-l aducă înapoi pe senatorul Nicușor Cionoiu

Published

on

După o serie de dispute care au pus la încercare coeziunea Partidului Social Democrat din județul Călărași, liderul Vasile Iliuță a reușit, spun colegii din partid, să treacă peste situațiile interne care l-au pus în dificultate și au tulburat partidul de lângă Borcea.

Ultimul episod tensionat l-ar fi avut în prim-plan pe senatorul PSD, Nicușor Cionoiu și pe Iliuță însuși.

Deși inițial au existat tensiuni și speculații, cei doi lideri politici au găsit o soluție comună și își doresc să continue proiectul politic început împreună. Cel puțin pentru moment. 

Vasile Iliuță, cel mai mare vânător politic a reușit să readucă unitatea în partid, spun surse apropiate acestuia.

Potrivit  surselor, Cionoiu ar fi luat în calul să candideze din partea Partidului Social Democrat în Organizația județeană Constanța, lângă Felix Stroe, asta dacă nu și-au găsit încă locul în continuare la Călărași.

Advertisement

Chiar dacă ușa către alte opțiuni politice părea să se deschidă pentru unii, în final, situația s-a aplanat, iar focusul rămâne pe colaborare și pe agenda politică comună.

În ciuda unor momente de incertitudine, liderul PSD Călărași continuă să fie o prezență marcantă  în peisajul politic local. Cu toate că viitorul politic al lui Nicușor Cionoiu este în continuare subiect de speculație, reconcilierea recentă ar putea să ofere speranța că PSD Călărași va continua să progreseze într-o manieră constructivă și unită, așa cum și-a dorit din totdeauna liderul Vasile Iliuță.

Continue Reading

Știri

AUR Călărași își prezintă lista completă de candidați pentru alegerile locale

Published

on

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) din județul Călărași și-a făcut publică lista completă de candidați pentru alegerile locale. Cu Daniel Florea în fruntea Consiliului Județean și Dragoș Coman candidat la primăria municipiului Călărași, AUR prezintă o echipă formată din 22 de membri hotărâți să aducă schimbări și să reprezinte interesele cetățenilor din diverse localități ale județului.

Printre candidați se numără o gamă variată de profesioniști și reprezentanți ai comunității locale, printre care se regăsesc Florin Bogdan Cernea-Platarești, Cristea Mihai-Nana, Niculae Eftimie-Luica, și mulți alții, fiecare aducându-și propria perspectivă și expertiză în echipa AUR.

Cu o listă atent selecționată de candidați, AUR își propune să ofere o alternativă puternică și reprezentativă pentru județul Călărași.

Candidații AUR sunt:

• Daniel Florea pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Călărași

Advertisement

• Dragoș Coman pentru funcția de primar al municipiului Călărași

Lista completă a candidaților este:

• Florin Bogdan Cernea-Plătărești

• Cristea Mihai-Nana

• Niculae Eftimie-Luica

• Petre Tone-Oltenița

Advertisement

• Gigel Greceanu-Dor Mărunt

• Bogdan Stroe-Nicolae Bălcescu

• Paul Martac-Modelu

• Ștefan Lăduncă-Frumușani

• Jan Apostol-Dorobanțu

• Niculae Voineagu-Fundeni

Advertisement

• Gavrilă Dimitru-Fundulea

• Nicușor Ionuț Gălbinăsu-Radovanu

• Popa Poppel Dumitru-Tămădău Mare

• Marin Baltag-Dragalina

• Valentin Anghel-Borcea

• Robert Ovidiu Damian-Perișoru

Advertisement

• Ioan Florin Mihalache-Spăntov

• Emil Iustin Muller-Ștefan cel Mare

• Georgiana Lucian Florea-Sârulești

• Silviu Petrișor-Chirnogi

• Adrian Dumitrescu-Ileana

• Luvian Moldoveanu-Valea Argovei

Advertisement

• Ionuț Vișan-Cuza Vodă

• Florin Nae-Budești

• Simona Nicola-Lehliu Gară

Continue Reading

Știri

Centrul Regional pentru Formare Profesională a Adulților organizează două programe de formare. Cum te poți înscrie

Published

on

Sursă foto: freepik

Centrul Regional de Formare Profesională a Adulților (CRFPA) Călărași va organiza două programe de formare gratuite. Unul intitulat „Competențe antreprenoriale, financiare și juridice” de 72 de ore, și un alt curs de inițiere numit „Operator introducere, prelucrare, validare date”. 

Înscrierea se face la sediul CRFPA de pe strada Sloboziei, Nr. 4 bis sau prin 0242.313.353/crfpacl@anofm.gov.ro.  

Continue Reading

Cele mai vizualizate