Connect with us

Știri

Consiliul Județean al Elevilor Călărași și-a schimbat boardul!

Published

on

Sâmbătă, 6 mai, începând cu ora 11:00, a avut loc ultima Adunare generală a Consiliului Județean al Elevilor Călărași din mandatul februarie 2016-mai 2017 al domnișoarei președinte Alexandra-Ioana TUȚĂ.

Sesiunea ordinară de lucru a fost găzduită de Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” Călărași pentru aproximativ trei ore, principalele puncte de pe Ordinea de zi fiind constituite de prezentarea raportului de activitate pentru mandatul curent, de identificarea abuzurilor săvârșite în școlile călărășene în preajma finalului de an școlar, precum și de înființarea Asociației Elevilor din Călărași. Totodată, Adunarea generală a fost convocată în contextul în care Alexandra Tuță termină în curând ciclul liceal, fapt ce a prilejuit predarea mandatului de președinte interimar domnișoarei secretar Lorena-Mihaela VULPE.

La finalul ședinței, cele două au oferit următoarele declarații:

Astăzi am semnat ultimul proces-verbal în calitate de președinte al unicei structuri reprezentative a elevilor călărășeni și, sinceră să fiu, emoțiile m-au cuprins într-un mod pe care nu l-am intuit când am preluat mandatul, în februarie 2016. Când am devenit președinte, Consiliul Județean al Elevilor Călărași era total inexistent: membrii săi erau, în mare parte, aleși în mod nedemocratic, prin decizii arbitrare ale conducerii școlilor din care proveneau, regulamentele interne nu se respectau, procedurile erau inexistente și, dincolo de toate acestea, nici măcar nu se lupta pentru apărarea drepturilor și intereselor elevilor. Principalii beneficiari ai climatului educațional județean erau lipsiți de orice formă de sprijin, de orice demers care să instaureze firescul în învățământul călărășean, care, deși nu se confruntă cu deficitele altor județe, a dat posibilitatea unor persoane de a profita de structură în interes personal. Tind să cred că după un și jumătate de efort, după sute de ore de muncă și de implicare, nu numai că drepturile elevilor sunt respectate, în mare parte, dar că am edificat parteneriate stabile, care ne poziționează în topul celor mai implicate consilii județene. Sunt mândră că am am fost omul potrivit la momentul potrivit, sunt mândră că am putut recontura traseele unei structuri care, treptat, mi-a devenit a doua familie și îi includ aici și pe colegii mei din țară, alături de care ultimii doi ani de liceu au devenit memorabili și decisivi pentru formarea mea personală și profesională. Practic, m-au determinat să îmi regăsesc optimismul și speranța că poți schimba orice atunci când ai o echipă unită și competentă alături de tine.

Totuși, pe cât de emoționantă a fost ultima Adunare generală, pe atât de tare m-a deranjat să aud că, la nici 2 luni de la ultimele discuții purtate cu domnul inspector școlar general, abuzurilor iarăși se fac remarcate. De la persecutarea elevilor reprezentanți și boicotarea prezenței lor în cadrul sesiunii de lucru, până la mijloace de coerciție scandaloase aplicate pentru forțarea realizării atestatelor, încălcarea drepturilor elevilor călărășeni pare că devine o constantă a mediului educațional local și nu am de gând să cedez. Nu mă despart de mișcarea de reprezentare, așa că săptămâna viitoare voi face o nouă vizită la Inspectoratul Școlar al Județului Călărași, asigurându-mă că situația nu degenerează.

Toate ca toate, am încredere în actualul Birou Executiv că va menține nivelul înalt al activității de până acum și că va lupta cu seriozitate și responsabilitate pentru a reprezenta principalii beneficiari ai sistemului de învățământ așa cum se cuvine.” – Alexandra-Ioana TUȚĂ, ex-președinte al structurii

Motivul inițial care a stat la baza luării deciziei de a cunoaște și de a pătrunde în această structură reprezentativă a elevilor a fost multitudinea de activități desfășurate în perioada respectivă, activități care mi-au conferit un interes profund. Cu toate acestea, aflându-mă într-o Adunare generală a Consiliului Județean al Elevilor Călăraşi, am înțeles adevăratul scop pe care aceștia îl ținteau cu multă seriozitate și profesionalism: reprezentarea elevilor, a drepturilor și a  intereselor lor. În urma acelei ședințe, am avut o implicare mult mai activă și un devotament nepătruns față de tot ceea ce înseamnă Consiliul Elevilor. În momentul de față, este o onoare pentru mine să reprezint elevii la un nivel mai înalt, având statutul de președinte interimar în județul Călărași. Sunt cu adevărat flatată de a mi se oferi acest post de către domnișoara președinte Alexandra Tuță, care mi-a deschis ochii și mi-a arătat lucruri esențiale pentru care trebuie să lupți. Sunt conștientă de marea responsabilitate pe care o port acum pe umeri, de așteptările și de standardele înalte pe care ar trebui să le ating, însă nu voi ceda și voi lupta pentru elevi, fiind aproape de ei în orice moment.”- Lorena-Mihaela VULPE, actual președinte al structurii.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Accident de circulație în Independența, un bărbat a murit pe loc după ce a fost lovit de mașină

Published

on

Un bărbat de aproximativ 60 de ani și-a pierdut viața luni noapte, după ce a fost lovit mortal de o mașină. Martorii oculari susțin că mașina a trecut efectiv peste el.

Bărbatul, cunoscut în comună ca fiind un consumator de alcool, și-a găsit sfârșitul într-un mod tragic.

La fața locului a intervenit imediat un echipaj de ambulanță, însă, din păcate, medicii nu au mai putut să facă nimic pentru a-i salva viața. Bărbatul a fost declarat decedat.

Poliția a deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate toate detaliile legate de acest accident tragic. Cercetările sunt în curs pentru a determina circumstanțele exacte și pentru a se stabili responsabilitatea în acest caz de ucidere din culpă.

Continue Reading

Știri

Dosar penal deschis pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul economic

Published

on

ipj politie

La data de 30 septembrie a.c., în jurul orei  22:50, în cadrul unei acțiuni polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, alături de polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Oltenița, au efectuat un control la o societate comercială, din municipiul Oltenița.

În urma activităților, polițiștii au constatat faptul că nu a fost fiscalizată pe casa de marcat suma de 8.200 lei, încasată în ziua de 30 septembrie a.c., banii fiind confiscați și ulterior fiind aplicată sancțiunea contravențională în valoare de 30.000 lei.

Totodată, în cadrul societății comerciale au fost identificate 16 articole vestimentare ( tricouri, pantaloni scurți, etc) , purtând inscripția și însemnele unor mărci protejate, cu o valoare totală de 10.000 lei.

Pentru aceste bunuri nu au putut fi prezentate documente de proveniență și certificate de calitate și conformitate, existând suspiciunea că ar fi contrafăcute.

Bunurile au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

Continue Reading

Știri

Elicoptere militare deasupra Călărașiului

Published

on

Mai multe elicoptere militare au fost surprinse deasupra municipiului Călărași, într-un eveniment care a stârnit interesul multora. Ctitorii vigilenți au trimis imagini și mesaje  redacției noastre pentru a ne informa despre această mișcare militară.

Elicopterele, grupate în formații, au survolat municipiul pentru mai multe minute. Ce anume căutau sau care era direcția lor, încercăm să aflăm.

Întrebarea firească care a apărut în mințile cetățenilor este: de ce au fost prezente aceste elicoptere militare la acest moment și în acest loc? Explicația ar fi că, în bazele militare din Borcea și Jegălia, care au confirmat că aceasta a fost o parte dintr-un exercițiu de antrenament.

Despre acest subiect, am mai scris și aici: Mobilizări la graniță. Avioane F16 și soldați americani prezenți într-o bază militară din Călărasi, pentru a desfășura misiuni comune

 

Continue Reading

Cele mai vizualizate