Connect with us

Știri

Consiliul Județean al Elevilor Călărași și-a schimbat boardul!

Published

on

Sâmbătă, 6 mai, începând cu ora 11:00, a avut loc ultima Adunare generală a Consiliului Județean al Elevilor Călărași din mandatul februarie 2016-mai 2017 al domnișoarei președinte Alexandra-Ioana TUȚĂ.

Sesiunea ordinară de lucru a fost găzduită de Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu” Călărași pentru aproximativ trei ore, principalele puncte de pe Ordinea de zi fiind constituite de prezentarea raportului de activitate pentru mandatul curent, de identificarea abuzurilor săvârșite în școlile călărășene în preajma finalului de an școlar, precum și de înființarea Asociației Elevilor din Călărași. Totodată, Adunarea generală a fost convocată în contextul în care Alexandra Tuță termină în curând ciclul liceal, fapt ce a prilejuit predarea mandatului de președinte interimar domnișoarei secretar Lorena-Mihaela VULPE.

La finalul ședinței, cele două au oferit următoarele declarații:

Astăzi am semnat ultimul proces-verbal în calitate de președinte al unicei structuri reprezentative a elevilor călărășeni și, sinceră să fiu, emoțiile m-au cuprins într-un mod pe care nu l-am intuit când am preluat mandatul, în februarie 2016. Când am devenit președinte, Consiliul Județean al Elevilor Călărași era total inexistent: membrii săi erau, în mare parte, aleși în mod nedemocratic, prin decizii arbitrare ale conducerii școlilor din care proveneau, regulamentele interne nu se respectau, procedurile erau inexistente și, dincolo de toate acestea, nici măcar nu se lupta pentru apărarea drepturilor și intereselor elevilor. Principalii beneficiari ai climatului educațional județean erau lipsiți de orice formă de sprijin, de orice demers care să instaureze firescul în învățământul călărășean, care, deși nu se confruntă cu deficitele altor județe, a dat posibilitatea unor persoane de a profita de structură în interes personal. Tind să cred că după un și jumătate de efort, după sute de ore de muncă și de implicare, nu numai că drepturile elevilor sunt respectate, în mare parte, dar că am edificat parteneriate stabile, care ne poziționează în topul celor mai implicate consilii județene. Sunt mândră că am am fost omul potrivit la momentul potrivit, sunt mândră că am putut recontura traseele unei structuri care, treptat, mi-a devenit a doua familie și îi includ aici și pe colegii mei din țară, alături de care ultimii doi ani de liceu au devenit memorabili și decisivi pentru formarea mea personală și profesională. Practic, m-au determinat să îmi regăsesc optimismul și speranța că poți schimba orice atunci când ai o echipă unită și competentă alături de tine.

Totuși, pe cât de emoționantă a fost ultima Adunare generală, pe atât de tare m-a deranjat să aud că, la nici 2 luni de la ultimele discuții purtate cu domnul inspector școlar general, abuzurilor iarăși se fac remarcate. De la persecutarea elevilor reprezentanți și boicotarea prezenței lor în cadrul sesiunii de lucru, până la mijloace de coerciție scandaloase aplicate pentru forțarea realizării atestatelor, încălcarea drepturilor elevilor călărășeni pare că devine o constantă a mediului educațional local și nu am de gând să cedez. Nu mă despart de mișcarea de reprezentare, așa că săptămâna viitoare voi face o nouă vizită la Inspectoratul Școlar al Județului Călărași, asigurându-mă că situația nu degenerează.

Toate ca toate, am încredere în actualul Birou Executiv că va menține nivelul înalt al activității de până acum și că va lupta cu seriozitate și responsabilitate pentru a reprezenta principalii beneficiari ai sistemului de învățământ așa cum se cuvine.” – Alexandra-Ioana TUȚĂ, ex-președinte al structurii

Motivul inițial care a stat la baza luării deciziei de a cunoaște și de a pătrunde în această structură reprezentativă a elevilor a fost multitudinea de activități desfășurate în perioada respectivă, activități care mi-au conferit un interes profund. Cu toate acestea, aflându-mă într-o Adunare generală a Consiliului Județean al Elevilor Călăraşi, am înțeles adevăratul scop pe care aceștia îl ținteau cu multă seriozitate și profesionalism: reprezentarea elevilor, a drepturilor și a  intereselor lor. În urma acelei ședințe, am avut o implicare mult mai activă și un devotament nepătruns față de tot ceea ce înseamnă Consiliul Elevilor. În momentul de față, este o onoare pentru mine să reprezint elevii la un nivel mai înalt, având statutul de președinte interimar în județul Călărași. Sunt cu adevărat flatată de a mi se oferi acest post de către domnișoara președinte Alexandra Tuță, care mi-a deschis ochii și mi-a arătat lucruri esențiale pentru care trebuie să lupți. Sunt conștientă de marea responsabilitate pe care o port acum pe umeri, de așteptările și de standardele înalte pe care ar trebui să le ating, însă nu voi ceda și voi lupta pentru elevi, fiind aproape de ei în orice moment.”- Lorena-Mihaela VULPE, actual președinte al structurii.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Mecanic reținut după ce a vândut mașina clientului

Published

on

Reținuți de polițiști pentru abuz de încredere, complicitate la abuz de încredere și uzul de fals

La data de 29 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciul de Investigații Criminale au fost sesizați prin plângere, de către un bărbat, cu privire la faptul că la începutul lunii noiembrie 2022 a încredințat autoturismul proprietate personală, unui mecanic, pentru a-i efectua unele reparații, ulterior, autoturismul a fost vândut altor persoane despre care nu are cunoștință, fiindu-i astfel cauzat un prejudiciu de 20.000 de euro.

          În fapt, la data de 03 noiembrie a.c., persoana vătămată a încredințat autoturismul, unui bărbat, de 36 de ani, din municipiul Constanța, de profesie mecanic, pentru efectuarea unor reparații.

Ulterior, bărbatul, de 36 de ani, a refuzat să îi înapoieze autoturismul, acesta fiind înstrăinat cu sprijinul unui tânăr de 27 de ani, împreună cu care a procedat la încheierea propriu-zisă a mai multor contracte de vânzare/cumpărare a autoturismului.

De asemenea, în activitatea lor infracțională au falsificat ștampilele mai multor primării, pentru a introduce autoturismul în circuitul legal, în vederea valorificării în afara țării.

În urma investigațiilor efectuate și activităților de cercetare penală desfășurate, autoturismul a fost localizat în județul Constanța, fiind ridicat și restituit persoanei vătămate.

        La data de 07.12.2022, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au pus în aplicare două mandate de aducere, persoanele fiind conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, iar în urma audierilor, față de cei doi a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, acesția fiind cercetați pentru abuz de încredere, complicitate la abuz de încredere și uzul de fals.

Continue Reading

Știri

Autobuze electrice și stații încărcare rapidă pentru municipiul Călărași

Published

on

Astăzi, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, dl. Cseke Attila, a semnat contractul de finanţare, prin componenta C10 – Fondul Local, Investiția I.1.1. Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public (achiziția de vehicule nepoluante) din Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru proiectul ”Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public”, depus de Primăria Municipiului Călăraşi.

Proiectul, care vizează operaționalizarea transportului public local la nivelul Zonei Urbane Funcționale a Municipiului Călărași, presupune investiții de modernizare a condițiilor de transport metropolitan și creșterea accesibilității acestuia, așa cum au fost acestea identificate în Planul de Mobilitate Urbană Durabilă al Zonei Urbane Funcționale Călărași, însemnând:

 • Autobuze electrice (10 m) dotate – 9 buc.
 • Stații de încărcare rapidă pe traseul autobuzelor electrice – 3 buc.
 • Stații de încărcare standard în autobaza de transport public – 9 buc.
 • Lucrări pentru amplasarea și instalarea stațiilor de încărcare rapidă pe traseul autobuzelor electrice
 • Lucrări pentru amplasarea și instalarea stațiilor de încărcare standard în autobaza de transport public
 • Lucrări de construcţii pentru branşarea punctelor/stațiilor de reîncărcare a autobuzelor electrice.

Activități de proiectare (pentru stațiile de încărcare vehicule electrice) – cheltuieli pentru documentaţii suport şi obținere avize, acorduri, autorizații.

Valoarea investiției „Înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public”, a cheltuielilor legate de acest proiect şi a acordului de parteneriat aferent, încheiat cu UAT Cuza Vodă, este de 21.531.889,80 lei fără TVA / 25.622.948,86 lei cu TVA;

Valoarea stațiilor de încărcare pentru vehicule electrice este de 5.784.172,50 lei fără TVA / 6.883.165,28 lei cu TVA;

Valoarea totală a proiectului este 27.316.062,30 lei fără TVA / 32.506.114,14 lei cu TVA.

Valoarea TVA, în cuatum de 4.091.059,06 lei, va fi asigurată de la bugetul de stat, din bugetul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Sumele reprezentând cheltuieli neeligibile și/sau conexe ce pot apărea pe durata implementării proiectului, aferente activităților Municipiului Călărași din proiect, dar care sunt absolut necesare pentru implementarea proiectului în condiții optime vor fi susținute din bugetul local al Municipiului Călărași (Lider de Parteneriat).

Continue Reading

Știri

Surse: Niciun candidat nu a promovat examenul de inspector-șef la IPJ Călărași

Published

on

Surprinzător sau nu, niciunul dintre cei cinci candidați înscriși pentru susținerea examenului privind ocuparea funcției de inspector-șef al IPJ Călărași nu a promovat concursul.  Potrivit unor surse demne de încredere din M.A.I., doi dintre candidați au obținut note de 3 și de 5, punctaj insuficient pentru promovarea acestui examen, minimul fiind de 7 puncte, iar restul de trei nu s-au prezentat.

Prezenți:

 • Dumitrașcu Petronel – 5,43;
 • Gheorghe Marian – 3,06;

Neprezentați:

 • Deacu Emil – neprezentat;
 • Petre Ștefan  -neprezentat;
 • Ivan Georgel- Cristian -neprezentat;

La conducerea Inspectoratului de Poliției Județean Călărași va rămâne Dumitrașcu Petronel.

 

 

Continue Reading

Cele mai accesate articole