Connect with us

Știri

Consilierii PSD Marius Dulce și Florin Dinu oferă sprijin copiilor din școala cu învăţământ special din Călărași

Published

on

Astăzi, 4 octombrie 2018, consilierii locali PSD Marius Dulce și Florin Dinu au venit în sprijinul elevilor ce sunt înscriși la cursurile Școlii de învățământ special din municipiul Călărași. Aceștia au oferit două calculatoare care vor veni în sprijinul elevilor cât și cadrelor didactice din cadrul școlii.

În cursul anului 2017, Consiliul Județean Călărași a adoptat un proiect de Hotărâre prin care s-a aprobat înființarea a 9 clase cu regim special integrat pentru Școala Gimnazială „Carol I”.

Şcoala Gimnazială Specială nr.1 Călăraşi îsi propune să asigure pentru tinerii cu deficienţă mintală servicii de asistenţă educaţională şi terapeutic-recuperatorie

Aşa cum se arată în proiectul de Hotărâre:  „Inspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi, prin adresa nr. 32 din 06.01.2017, înregistrată la Consiliul Judeţean Călăraşi sub nr. 207 din aceeaşi dată, a comunicat instituției avizul conform, în vederea înființări unei școli gimnaziale speciale, cu sediul în municipiul Călărași, str. Prelungirea București, nr. 72.(fosta Şcoală nr. 4).

Şcoala Gimnazială Specială Nr.1 funcţionează ca instituţie cu personalitate juridică, încă de anul trecut, din 2017, deservind un număr de 105 elevi,având următoare structură:

Clase de învățământ școlar

Clasă pregătitoare – 1 clasă

Clasa I – 1 clasă

Clasa a III-a – 1 clasă

Clasa a IV-a – 1 clasă

Clasa a V-a – 1 clasă

Clasa a VI-a – 1 clasă

Clasa a VII-a – 2 clase

Clasa a VIII-a – 1 clasă

Clasa a IX-a – 1 clasă

Grupe de învățământ preșcolar

5 grupe preșcolari

Totodată, cu această ocazie, Marius Dulce a stat de vorbă cu directorul Școlii Gimnaziale Speciale Nr. 1 „Carol I”, reușind să identifice împreună mai multe probleme ce nu s-au rezolvat până în prezent. 

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Știri

Piste pentru biciclete în comuna Frăsinet

Published

on

Primăria Frăsinet din județul Călărași a solicitat Consiliului Județean Călărași transmiterea unor terenuri aflate în administrarea publică pentru demararea unui proiect pentru realizarea unor piste pentru biciclete.

Primăria Comunei Frăsinet, prin adresa nr. 647 din 16.05.2022, înregistrată la Consiliul Judeţean Călăraşi sub nr. 7458 din aceeaşi dată, solicită transmiterea unor terenuri, aflate în domeniul public al Județului Călărași și administrarea Consiliului Judeţean Călăraşi, situate de o parte şi de alta a drumului judeţean DJ 303 cu nr. cadastral: 22475, cu o lungime totală pe sens de 3,90 km şi o lăţime de 1 m, în administrarea Consiliului Local al Comunei Frăsinet, pentru înfiinţarea unor piste de biciclete.

Potrivit proiectului de Hotărâre dezbătut în ședința ordinară a CJ Călărași din 25 mai, Consiliului Local al Comunei Frăsinet a primit în administrare mai multe terenuri aflate în domeniul public al Județului Călărași, situate de o parte şi de alta a drumului judeţean DJ 303, pe o perioadă de 15 ani de zile, cu o lungime totală pe sens de 3,90 km şi o lăţime de 1 metru, pentru înfiinţarea unor piste de biciclete.

 

Continue Reading

Știri

Copiii de la grădinița „Țara Copilăriei” în vizită la sala de box a CSM Călărași

Published

on

Preşcolarii din cadrul Grădiniţei cu Program Prelungit “Țara Copilăriei” – Călărași au vizitat sala de box din cadrul Clubul Sportiv Municipal Călărași.

“Joi, 26 mai, am avut plăcerea de a face un antrenament în sala de box a CSM Călărași, alături de copiii de la G.P.P. “Țara Copilăriei”, grupa mijlocie “Furnicuțele”, care ne-au vizitat însoțiți de doamnele educatoare, Diana Lavinia Ivanciu si Talianu Adina. A fost o experiență foarte frumoasa, iar micuții noștri oaspeți au avut parte de primul antrenament de box din viața lor, boxul fiind un sport care creste încrederea in forțele proprii, dar si o școală a formarii caracterelor puternice. Ne-am jucat, am lovit la sac și am încercat sa învățăm “primii pași în box”. Suntem siguri că printre acești copii se afla si campionii de mâine, cei care vor face cinste orașului nostru si de care sa fim cu toții mândri.” – scrie Valentin Anghel, antrenor al CSM Călărași

Continue Reading

Știri

Avertizare de vreme rea: cod galben de ploi torențiale și vijelii

Published

on

Foto: Profimedia Images

Meteorologii au emis două alerte de vreme rea, care vizează toată țara. Vor intra în vigoare două avertizări – cod galben și cod portocaliu – de ploi și vijelii.

COD GALBEN – Instabilitate atmosferică accentuată, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, 55-75 km/h, averse torențiale si izolat grindină, 20-30 l/mp si izolat 40 l/mp. Interval de valabilitate: 29 mai, ora 12 – 30 mai, ora 10. ISU Călărași

În intervalul menționat vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată în regiunile sudice, sudestice și centrale, iar duminică (29 mai) local și în cele nordice. Instabilitatea atmosferică se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii (viteze de 55…75km/h și izolat peste 80 km/h) și pe arii restrânse grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20…30 l/mp şi izolat 40l/mp.

Continue Reading

Tendințe

Copyright © 2022 CalarasiPRESS.