Connect with us

Politică

Conducerea PSD Călărași s-a întrunit în cadrul BPJ

Published

on

Într-un eveniment important pentru organizația județeană a PSD Călărași, liderul Vasile Iliuță a condus o ședință a Biroului Permanent Județean, alături de primari, directori și conducerea partidului. Această întâlnire strategică a avut loc la invitația primarului comunei Sărulești, Călin Petre Alexandru, și a fost centrată pe discutarea și soluționarea problemelor din teritoriu.

Într-un climat de dialog constructiv și aplicat, Vasile Iliuță și echipa sa au analizat cu atenție chestiunile critice din județul Călărași și au căutat soluții pentru a contribui la dezvoltarea acestuia. În urma ședinței, Vasile Iliuță a transmis un mesaj pe o rețea de socializare, subliniind scopul principal al echipei sale: dezvoltarea județului Călărași printr-o politică orientată spre beneficiul cetățenilor.

“Am pus în discuție problemele din teritoriu, printr-un dialog constructiv și aplicat. Echipa pe care o conduc are un singur deziderat: dezvoltarea județului Călărași printr-o politică în beneficiul cetățenilor!” a fost mesajul transmis de liderul politic.

Advertisement

Politică

Elena Lasconi: “Refuz să stau cu mâinile în sân și să privesc cum se duce de râpă democrația din țara asta”

Published

on

Am fost, sunt și voi fi loială Câmpulungului câte zile voi mai avea. Tot ce fac și voi face este pentru binele orașului. Nu este o promisiune, ci un legământ. Aici este casa mea. Aici este sufletul meu. Și asta datorită vouă. Mă mândresc cu Câmpulung. Mă mândresc că sunt româncă.
După alegerile din 9 iunie nici nu am apucat să mă bucur de rezultate. M-am trezit într-o situație în fața căreia nu pot să rămân spectator. Refuz să stau cu mâinile în sân și să privesc cum se duce de râpă democrația din țara asta pe care o iubim cu toții.
Știu că pot schimba multe și sunt datoare să încerc, așa cum fac zi de zi aici la Câmpulung.
În acest moment România este roșie. Avem un partid-stat: PSD. Avem și o alternativă: USR, echipa din care fac parte.
Mă doare să văd mesajul electoratului la nivel național. Românii au întotdeauna dreptate. Mesajul românilor nu trebuie ignorat, ci ascultat.
Așa că am decis să-mi depun candidatura pentru președinția USR. Motivul: reconstrucția partidului, singura alternativă în fața partidului-stat.
Aici la Câmpulung continuăm cu fapte. Vă rog să aveți încredere: cuvântul meu e contract! Să fim sănătoși, liberi, uniți și să ne bucurăm unii de alții!

Continue Reading

Politică

Județul Călărași ar putea avea un prefect nou. Vasile Iliuță are deja o propunere

Published

on

Una dintre “consecințele” acestor alegeri este posibilitatea ca actualul vicepreședinte al CJ Călărași, Ion Samoilă, să devină prefect al județului.

Vasile Iliuță a declarat în cadrul conferinței de presă de astăzi că Samoilă ar fi o alegere potrivită pentru această funcție, având în vedere experiența și dedicarea sa.

Continue Reading

Politică

Județul Călărași, locul 11 în clasamentul național al PSD: Ion Samoilă, propus pentru o nouă funcție

Published

on

În urma alegerilor locale din 9 iunie 2024, județul Călărași s-a clasat pe locul 11 în clasamentul național al organizațiilor județene ale Partidului Social Democrat (PSD). Cu toate că liderul PSD Călărași și președintele Consiliului Județean (CJ) Călărași, Vasile Iliuță, și-a propus inițial un scor de 50+1%, iar ulterior a ridicat ștacheta la 60%, partidul său a obținut 50,52 % din voturi (date provizorii).

Deși rezultatele au fost favorabile pentru PSD Călărași, Iliuță a afirmat că a fost surprins și dezamăgit de pierderea alegerilor în comunele Curcani, Roseți, Sohatu, Dichiseni și în orașul Budești. „Nu mă așteptam să pierdem în aceste localități, având în vedere munca și resursele investite aici,” a declarat el.

Structura Consiliului Județean Călărași

Noua structură a Consiliului Județean Călărași reflectă diversitatea politică a județului. PSD a obținut 17 mandate plus un mandat pentru președinte, consolidându-și astfel majoritatea. Partidul Național Liberal (PNL) a câștigat 9 mandate, în timp ce Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) a reușit să obțină 4 mandate. Astfel, Consiliul Județean Călărași este format dintr-un total de 31 de mandate.

Advertisement

Citește aici: Județul Călărași ar putea avea un prefect nou. Vasile Iliuță are deja o propunere

Continue Reading

Cele mai vizualizate