in

COMUNICAT DE PRESĂ – Situația raspândirii COVID-19 în județul Călărași – 06 Septembrie 2021

COMUNICAT DE PRESĂ
06 Septembrie 2021

Situația generată de răspândirea virusului COVID-19

În contextul informării privind situația generată de răspândirea virusului COVID-19, astăzi, în județul Călărași sunt 10496 cazuri confirmate pozitiv cu COVID-19 (15 cazuri înregistrate în ultimele 24 de ore), dintre care 219 sunt active.
În ultimele 24 de ore au fost raportate 2 decese:
– Femeie 78 ani, comorbidități (bronhopneumopatie obstructivă cronică, cardiopatie ischemică cronică, hipertensiune arterială) decedată la Spitalul Județean Călărași
– Femeie 76 ani, comorbidități (fibrilație atrială paroxistică, hipertensiune arterială), decedată la Spitalul Marius Nasta – Bucuresti.
Numărul total de persoane decedate în urma infectărilor cu COVID-19 în județul Călărași este de 435.
Precizăm că rata incidenței cumulative COVID-19 la 1000 de locuitori în județul Călărași este de 0,72.
Localitățile cu incidență mai mare sau egală cu 1/1000 de locuitori sunt:
Municipiul Oltenița – 1,76
Curcani – 1,47
Municipiul Călărași – 1,43
Nana – 1,32
Unirea – 1,1

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis că, atunci când incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile este mai mare sau egală de 1,5/1.000 de locuitori, comitetele județene pot decide restricționarea activității restaurantelor și cafenelelor. Această măsură vizează și restaurantele și cafenelele din interiorul hotelurilor și pensiunilor, precum și activitatea sălilor de jocuri de noroc.
Forțele de ordine constituite din polițiști, jandarmi și polițiști locali au efectuat în continuare acțiuni privind ordinea și siguranța publică în contextul prevenirii și combaterii răspândirii noului coronavirus, cât și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională.
Echipajele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Barbu Ştirbei al judeţului Călăraşi efectuează zilnic acţiuni de informare preventivă în localităţile judeţului, iar cadrele Inspecţiei de Prevenire desfăşoară activităţi de îndrumare şi control la operatori economici şi instituţii publice în vederea respectării măsurilor prevăzute de lege.
Vă rugăm să respectați măsurile stabilite de autorități și de specialiști în perioada stării de alertă, distanțarea fizică, evitarea aglomerațiilor, igienizarea/dezinfectarea frecventă a mâinilor și purtarea mijloacelor de protecție individuală, măsuri necesare pentru a proteja sănătatea tuturor.
Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor și este valabilă pentru apelurile naționale, de luni până vineri, în intervalul orar 08.00 – 20.00. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Exponatul lunii septembrie – TIPAR  PENTRU CAȘ

Unitățile de învățământ din comuna Borcea, verificate de primarul Aniel Nedelcu Pațurcă înainte de începerea noului an școlar