Connect with us

Breaking News

Comunicat de presă privind stadiul execuției lucrărilor de întreținere și reparații Drumuri Județene, trimestrul II, 2018

Published

on

Începând cu luna aprilie 2018  au demarat lucrările cuprinse în Programul de lucrări de întreținere și reparații drumuri județene pentru anul 2018.

La solicitarea Consiliului Județean Călărași, prin Direcția Tehnică, Drumuri și Poduri S.A. a transmis în data de 10 aprilie 2018 o propunere de eșalonare a execuției lucrărilor pe trimestre și luni ale anului, după priorități stabilită de comun acord, avându-se în vedere ca reparațiile asfaltice să înceapă pe drumurile amplasate la distanță mai mică de transport, pentru păstrarea temperaturii mixturii.

 

Conform programării,  până la această dată s-au  executat sau sunt în curs de execuție, următoarele lucrări :

Advertisement
  1. – Întreținere drumuri pietruite cu piatră spartă și reprofilări mecanice cu cilindrare:

– DJ 306 – Dragoș Vodă – Socoalele – reprofilare drum  pe o lungime de 5,5 km și așternere 200 tone piatră, pe tronsoanele degradate. Lucrarea s-a finalizat, iar pe  drum se poate circula în siguranță.

 

– DJ 402 – Fundulea- Solacolu- reprofilare drum pe o lungime de 10 km cu execuție rigole pentru evacuarea apelor din zona drumului. Urmează a se așterne piatră spartă, conform programului,  pe tronsoanele degradate.

 

– DJ 308 A- Borcea- Bărăganu-1,235 km ( în lungul unității militare)- tronson de drum degradat în totalitate (fiind mai mult din pământ) – în curs de execuție lucrare de reprofilare, urmând a se așterne 300 tone piatră.

 

Advertisement
  1. Reprofilări drumuri pietruite și din pământ:

– DJ 411- Radovanu – Crivăț- 3,0 km  S-a executat reprofilarea acestui tronson pietruit.

– DJ 402- Solacolu- Nana -11,0 km  Au început lucrările de reprofilare din Solacolu spre Nana , lucrările sunt în curs de execuție.

  1. – Reparații drumuri asfaltate, prin plombări :

S-au reparat  suprafețele degradate de pe drumurile asfaltate, cantitățile de mixtură așternută  nu reprezintă toată cantitatea repartizată prin program, urmând ca restul cantității să fie executată după necesități, până la sfârșitul sezonului.

– DJ 310 A – Cuza Vodă – Călărașii Vechi -35,0 tone

– DJ 310 – Călărașii Vechi- DN21- 43,0 tone

– DJ 306 – Cuza- Vodă- Floroaica – 38, 0 tone

– DJ 403 – Mânăstirea – Luica- DN 4 – 26 tone – lucrările sunt în curs de execuție

Advertisement
  1. Lucrări de reparații curente:- I.B.U. (îmbrăcăminți bituminoase ușoare )

-DJ 307A – Vâlcelele- Vlad Țepeș- 6,4 km   Se execută lucrări la podețe transversale, lucrare în curs de execuție.

 

Luni, 16 aprilie a.c, președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, însoțit de vicepreședintele Marian Dinulescu, directorul SC Drumuri și Poduri – Gheorghe Dragomir și de o echipă de specialiști din cadrul Consiliului Județean Călărași, a efectuat o vizită în teren pentru a se informa de la fața locului asupra situației lucrărilor la drumurile aflate în programul de reabilitare pe anul în curs.

 

 

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

Vremea se schimbă dramatic: Ploi torențiale și grindină în întreaga țară. Ce fenomene sunt vizate în județul Călărași

Published

on

Vremea se schimbă dramatic: Ploi torențiale și grindină în întreaga țară. Ce fenomene sunt vizate în județul Călărași

Avertizări meteo: Cod galben de ploi și vijelii

Vremea schimbă brusc și aduce două zile de ploi torențiale și vijelii, cu posibilitatea de grindină în anumite zone ale țării. În București, ploile se vor intensifica și, în următoarele două zile, vor afecta toată țara. Meteorologii au emis o informare meteo valabilă de astăzi, de la ora 10.00, până joi la ora 20.00. Conform ANM, ploile se vor extinde treptat și vor acoperi majoritatea regiunilor.

Precipitațiile vor fi mai ales sub formă de averse, însoțite de descărcări electrice și, ocazional, de intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, se așteaptă cantități de apă de 15-25 l/mp și, local, de peste 40 l/mp.

Advertisement

De astăzi, de la ora 16.00, intră în vigoare o avertizare Cod galben de ploi însemnate cantitativ, valabilă pentru 24 de ore. În această perioadă, în majoritatea Moldovei, estul Transilvaniei, Carpații Orientali și partea estică a Carpaților Meridionali, vor fi averse și ploi torențiale, cu cantități de apă de 25-30 l/mp și, local, de peste 40-50 l/mp.

Prognoză specială pentru București: Averse și descărcări electrice

De la ora 10.00 a intrat în vigoare o prognoză meteo specială pentru București, valabilă până joi seara, la ora 20.00. Vremea va fi în general instabilă, cu perioade de înnorări accentuate și averse, posibil moderate cantitativ (10-15 l/mp), însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu temperaturi maxime de 22-24 de grade și minime de 10-13 grade.

Advertisement
Continue Reading

Breaking News

De ce au survolat avioanele militare astăzi pe cerul municipiului Călărași? Forțele Aeriene Române vin cu primele precizări

Published

on

Avioanele militare au survolat astăzi deasupra Călărașiului datorită unei campanii de promovare a carierei militare, organizate de Forțele Aeriene Române. Sala Barbu Știrbei a fost plină de liceeni, fiind prezenți peste 200 de elevi ai claselor a XI-a și a XII-a din mai multe instituții de învățământ călărășene. 

Reprezentanții Centrului Militar Județean Călărași, Mr. Petriman Cornel și Plt. maj. Bratu Laurențiu au participat astăzi la campania de promovare a carierei militare, organizată de Forțele Aeriene Române la sala de spectacole Barbu Știrbei Călărași. La eveniment au fost prezenți 200 de elevi plăcut impresionați de prezentare.

„Elevii au fost plăcut impresionați de prezentare, de uniforma militarilor, de povestirile lor și de survolul avioanelor F-16”, transmite Centrul Militar Județean Călărași pe o rețea de socializare despre impresiile potențialilor viitori militari. 

În perioada 13-17 mai 2024, Forțele Aeriene Române organizează campania de promovare a carierei militare în orașele Slobozia, Călărași, Giurgiu, Alexandria și Buftea. 

Advertisement

Continue Reading

Breaking News

Accident de circulație pe strada Independenței. O tânără s-a răsturnat cu mașina și a avariat alte două

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Un nou accident rutier a avut loc astăzi, ora 21:00, pe strada Independenței din municipiul Călărași. Traficul este complet blocat. Se pare ca la volan se afla o tânără care se îndrepta către zona Piața Mare. A pierdut controlul volanului, iar autoturismul s-a răsturnat.

Polițiștii rutieri au venit la fața locului pentru a efectua primele verificări, iar pompierii militari din cadrul ISU Călărași au intervenit de urgență cu mai multe autospeciale. Din fericire, nimeni nu a suferit răni grave în urma impactului.

Alte două autoturisme staționate în apropiere au fost avariate în urma coliziunii.

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate