Connect with us

Breaking News

Comunicat de presă privind stadiul execuției lucrărilor de întreținere și reparații Drumuri Județene, trimestrul II, 2018

Published

on

Începând cu luna aprilie 2018  au demarat lucrările cuprinse în Programul de lucrări de întreținere și reparații drumuri județene pentru anul 2018.

La solicitarea Consiliului Județean Călărași, prin Direcția Tehnică, Drumuri și Poduri S.A. a transmis în data de 10 aprilie 2018 o propunere de eșalonare a execuției lucrărilor pe trimestre și luni ale anului, după priorități stabilită de comun acord, avându-se în vedere ca reparațiile asfaltice să înceapă pe drumurile amplasate la distanță mai mică de transport, pentru păstrarea temperaturii mixturii.

 

Conform programării,  până la această dată s-au  executat sau sunt în curs de execuție, următoarele lucrări :

  1. – Întreținere drumuri pietruite cu piatră spartă și reprofilări mecanice cu cilindrare:

– DJ 306 – Dragoș Vodă – Socoalele – reprofilare drum  pe o lungime de 5,5 km și așternere 200 tone piatră, pe tronsoanele degradate. Lucrarea s-a finalizat, iar pe  drum se poate circula în siguranță.

 

– DJ 402 – Fundulea- Solacolu- reprofilare drum pe o lungime de 10 km cu execuție rigole pentru evacuarea apelor din zona drumului. Urmează a se așterne piatră spartă, conform programului,  pe tronsoanele degradate.

 

– DJ 308 A- Borcea- Bărăganu-1,235 km ( în lungul unității militare)- tronson de drum degradat în totalitate (fiind mai mult din pământ) – în curs de execuție lucrare de reprofilare, urmând a se așterne 300 tone piatră.

 

  1. Reprofilări drumuri pietruite și din pământ:

– DJ 411- Radovanu – Crivăț- 3,0 km  S-a executat reprofilarea acestui tronson pietruit.

– DJ 402- Solacolu- Nana -11,0 km  Au început lucrările de reprofilare din Solacolu spre Nana , lucrările sunt în curs de execuție.

  1. – Reparații drumuri asfaltate, prin plombări :

S-au reparat  suprafețele degradate de pe drumurile asfaltate, cantitățile de mixtură așternută  nu reprezintă toată cantitatea repartizată prin program, urmând ca restul cantității să fie executată după necesități, până la sfârșitul sezonului.

– DJ 310 A – Cuza Vodă – Călărașii Vechi -35,0 tone

– DJ 310 – Călărașii Vechi- DN21- 43,0 tone

– DJ 306 – Cuza- Vodă- Floroaica – 38, 0 tone

– DJ 403 – Mânăstirea – Luica- DN 4 – 26 tone – lucrările sunt în curs de execuție

  1. Lucrări de reparații curente:- I.B.U. (îmbrăcăminți bituminoase ușoare )

-DJ 307A – Vâlcelele- Vlad Țepeș- 6,4 km   Se execută lucrări la podețe transversale, lucrare în curs de execuție.

 

Luni, 16 aprilie a.c, președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, însoțit de vicepreședintele Marian Dinulescu, directorul SC Drumuri și Poduri – Gheorghe Dragomir și de o echipă de specialiști din cadrul Consiliului Județean Călărași, a efectuat o vizită în teren pentru a se informa de la fața locului asupra situației lucrărilor la drumurile aflate în programul de reabilitare pe anul în curs.

 

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

Amenințare cu bombă la Târgul de Crăciun din Călărași! Politia evacuează zona

Published

on

Amenințare cu bombă la Târgul de Crăciun din Călărași. Un apel pe 112 a anunțat situația, însă bărbatul nu a putut fi identificat.

Mulțimea de oameni a fost evacuată de urgență. La fața locului urmează sa ajungă lucrătorii Serviciului Român de Informații pentru efectuarea verificărilor specifice.

Potrivit unor informații, cartela de pe care a fost efectuat apelul prin care s-a anunțat atentatul aparține unei femei, însă cel care a vorbit este un bărbat.

Echipa operativa a stabilit locația apelantului în localitatea Mihai Viteazu din Călărași,  la fața locului deplasându-se un echipaj pentru efectuarea cercetărilor. A fost interceptată mașina apelantului însă la sosirea forțelor de ordine nu a fost găsit nimeni.

Poliția face mai multe filtre la toate ieșirile din Călărași pentru a control.

PRECIZARE IPJ CALARASI 

“În seara de 2 decembrie a.c., un bărbat a sesizat, prin S.N.U.A.U. 112, despre faptul că în cadrul Târgului de Crăciun din municipiul Călărași este amplasată o bombă.

Numărul a fost reapelat, iar persoana a răspuns spunând că a fost o glumă.

În cauză se efectuează verificări, în vederea identificării persoanei și luarea măsurilor legale care se impun.” precizează IPJ Călărași pentru Călărași PRESS.

In curs de actualizare

Continue Reading

Breaking News

Accident la Drajna Nouă pe DN21, patru autovehicule implicate cu 10 persoane

Published

on

Un nou accident rutier a avut loc în urmă cu puțin timp pe DN21 – Drajna Nouă din Călărași, unde au fost implicate patru autovehicule în care se aflau 10 persoane, transmis pompierii călărășeni.
Potrivit primelor date, este vorba despre un accident rutier cu 10 persoane implicate, dintre care o victima rănită ușor, neîncarcerată, în sat Drajna Noua, comuna Dragalina, pe Drumul Național 21. Se circulă pe o bandă dirijat de poliție.

Continue Reading

Breaking News

Accident pe DN21, trei mașini implicate. SMURDUL a fost solicitat la fața locului

Published

on

Un nou accident rutier în această seară, orele 19:00, pe DN21,  între Drajna Nouă și Radu Negru, în dreptul benzinărie Octano, aproape de intrarea pe Autostrada Soarelui, produs între trei autoturisme care au intrat în coliziune.

Traficul rutier se desfășoară în condiții specifice unui eveniment rutier. La fața locului se deplasează un echipaj SMURD pentru a acorda îngrijiri medicale persoanelor implicate. 

În curs de actualizare…

Continue Reading

Cele mai accesate articole