Connect with us

Breaking News

Comunicat de presă privind stadiul execuției lucrărilor de întreținere și reparații Drumuri Județene, trimestrul II, 2018

Published

on

Începând cu luna aprilie 2018  au demarat lucrările cuprinse în Programul de lucrări de întreținere și reparații drumuri județene pentru anul 2018.

La solicitarea Consiliului Județean Călărași, prin Direcția Tehnică, Drumuri și Poduri S.A. a transmis în data de 10 aprilie 2018 o propunere de eșalonare a execuției lucrărilor pe trimestre și luni ale anului, după priorități stabilită de comun acord, avându-se în vedere ca reparațiile asfaltice să înceapă pe drumurile amplasate la distanță mai mică de transport, pentru păstrarea temperaturii mixturii.

 

Conform programării,  până la această dată s-au  executat sau sunt în curs de execuție, următoarele lucrări :

  1. – Întreținere drumuri pietruite cu piatră spartă și reprofilări mecanice cu cilindrare:

– DJ 306 – Dragoș Vodă – Socoalele – reprofilare drum  pe o lungime de 5,5 km și așternere 200 tone piatră, pe tronsoanele degradate. Lucrarea s-a finalizat, iar pe  drum se poate circula în siguranță.

 

– DJ 402 – Fundulea- Solacolu- reprofilare drum pe o lungime de 10 km cu execuție rigole pentru evacuarea apelor din zona drumului. Urmează a se așterne piatră spartă, conform programului,  pe tronsoanele degradate.

 

– DJ 308 A- Borcea- Bărăganu-1,235 km ( în lungul unității militare)- tronson de drum degradat în totalitate (fiind mai mult din pământ) – în curs de execuție lucrare de reprofilare, urmând a se așterne 300 tone piatră.

 

  1. Reprofilări drumuri pietruite și din pământ:

– DJ 411- Radovanu – Crivăț- 3,0 km  S-a executat reprofilarea acestui tronson pietruit.

– DJ 402- Solacolu- Nana -11,0 km  Au început lucrările de reprofilare din Solacolu spre Nana , lucrările sunt în curs de execuție.

  1. – Reparații drumuri asfaltate, prin plombări :

S-au reparat  suprafețele degradate de pe drumurile asfaltate, cantitățile de mixtură așternută  nu reprezintă toată cantitatea repartizată prin program, urmând ca restul cantității să fie executată după necesități, până la sfârșitul sezonului.

– DJ 310 A – Cuza Vodă – Călărașii Vechi -35,0 tone

– DJ 310 – Călărașii Vechi- DN21- 43,0 tone

– DJ 306 – Cuza- Vodă- Floroaica – 38, 0 tone

– DJ 403 – Mânăstirea – Luica- DN 4 – 26 tone – lucrările sunt în curs de execuție

  1. Lucrări de reparații curente:- I.B.U. (îmbrăcăminți bituminoase ușoare )

-DJ 307A – Vâlcelele- Vlad Țepeș- 6,4 km   Se execută lucrări la podețe transversale, lucrare în curs de execuție.

 

Luni, 16 aprilie a.c, președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, însoțit de vicepreședintele Marian Dinulescu, directorul SC Drumuri și Poduri – Gheorghe Dragomir și de o echipă de specialiști din cadrul Consiliului Județean Călărași, a efectuat o vizită în teren pentru a se informa de la fața locului asupra situației lucrărilor la drumurile aflate în programul de reabilitare pe anul în curs.

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

Tânăr din Oltenița, prins drogat la volan. Poliția a deschis un dosar penal

Published

on

Dosar penal întocmit pentru conducere sub influența substanțelor psihoactive

La data de 28 septembrie a.c., în jurul orei 00:10, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Oltenița au oprit pentru control, pe o stradă din municipiu, un autoturism, condus de un tânăr, de 18 ani.

În urma controlului, acesta a fost testat cu aparatul din dotare, reieșind indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, persoana fiind condusă la o unitate medicală, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

 

Continue Reading

Breaking News

Incendiu de proporții la un centru de dezmembrări din Călărași

Published

on

Un incendiu devastator a izbucnit astăzi la ora 15:00 pe Varianta Nord din Călărași, la un centru de dezmembrări auto. Peste 12 autoturisme au fost distruse complet.

La fața locului, pompierii din cadrul ISU Călărași au intervenit cu mai multe autospeciale pentru a stinge flăcările. Echipajele de intervenție au reușit să localizeze incendiul și se află în plină acțiune pentru lichidarea acestuia.

Continue Reading

Breaking News

Utilaje agricole și sisteme GPS furate. Polițiștii descind în peste 40 de locații

Published

on

Astăzi, polițiștii din Inspectoratul de Poliție Județean Călărași, sub supravegherea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Lehliu-Gară, desfășoară 41 de percheziții în diverse județe, printre care Tulcea, Constanța, Brăila, Vaslui, Iași, Neamț, Brașov, Satu Mare, Dâmbovița, Dolj, Mehedinți și Prahova, vizând indivizi suspectați de comiterea de furturi calificate din societăți comerciale.

Conform cercetărilor efectuate, mai mulți indivizi ar fi săvârșit multiple infracțiuni de furt calificat din societăți comerciale agricole în intervalul 2021-prezent, în care ar fi furat echipamente GPS și utilaje agricole. Procurorii vor pune în aplicare 6 mandate de aducere, iar persoanele respective vor fi aduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași pentru interogatorii.

Operațiunea a beneficiat de suportul specializat al Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliția Română și a implicat polițiști din diverse unități, precum Serviciul de Investigații Criminale, Poliția Orașului Fundulea, Poliția Orașului Lehliu Gară, Poliția Municipiului Călărași, Poliția Municipiului Oltenița, Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Serviciul Criminalistic, și Biroul pentru Protecția Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.

De asemenea, au fost implicați polițiști din județele Tulcea, Constanța, Brăila, Vaslui, Iași, Neamț, Brașov, Satu Mare, Dâmbovița, Dolj, Mehedinți și Prahova, împreună cu luptătorii Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale.

Continue Reading

Cele mai vizualizate