Connect with us

Știri

Tânăr reţinut după ce a întreţinut relaţii sexuale cu o minoră dintr-un centru de plasament din cadrul DGASPC Călărași

Published

on

Un tânăr de 35 de ani din comuna Perișoru, județul Călărași, este cercetat penal după ce ar fi întreținut relații sexuale cu o minoră de 14 ani dintr-un centrul de plasament din cadrul DGASPC Călărași. Totul a ieșit la iveală după ce o angajată a centrului a aflat că tânăra pleca din centru, de bună voie, pentru a întreține raporturi sexuale la domiciliul bărbatului din comuna Perișoru.

Ancheta polițiștilor a scos la iveală detalii sensibile. Relația celor doi s-ar fi înfiripat începând cu luna septembrie 2022 și ar fi durat până în februarie 2023. Coducerea centrului a sesizat poliția după ce tânăra fugise din centru în luna noiembrie a anului trecut. Adusă de poliție în data de 23 ianuarie 2023, tânăra le-a povestit oamenilor legii că cei doi se iubesc mult și ar avea chiar planuri să se căsătorească cu tânărul de 35 de ani din localitatea Tudor Vladimirescu.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de un bărbat în vârstă de 35 de ani din comuna Perișoru, pentru săvârșirea infracțiunii de „act sexual cu un minor”, se arată într-un comunicat al Parchetului remis publicației Media Călărași.

În acest caz, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași a propus luarea măsurii arestării preventive față de inculpat, însă magistrații Judecătoriei Călărași au respins solicitarea acestuia, pe data de 31 ianuarie.

Procurorul de caz a depus contestație, iar magistrații instanței superioare, Tribunalul Călărași, au rejudecat cauza și au dispus plasarea bărbatului din Perișoru sub control judiciar.

În baza art. 204 Cod procedură penală rap.la art. 4251 alin.7 pct.1 lit.a) Cod procedură penală, admite contestația formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Călăraşi împotriva încheierii din 31.01.2023 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Călăraşi în dosarul nr. 503/202/2023, pe care o modifică în tot şi rejudecând: În baza art. 227 alin. (1) C.proc.pen., respinge propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Călăraşi în dosarul de urmărire penală nr. 190/P/2023. În baza art. 204 alin. (11) C.pr.pen. raportat la art. 202 alin. (4) lit. b) C.pr.pen., art. 211 C.pr.pen. şi art. 215 C.pr.pen., dispune luarea faţă de inculpatul N. V. E. a măsurii preventive a controlului judiciar pe o perioadă de 60 zile de la data de 02.02.2023 şi până la data de 02.04.2023, inclusiv. În temeiul art. 215 alin. 1 C.pr.pen., pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea lor, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi. În temeiul art. 215 alin. 2 lit. a, d, f şi j C.pr.pen., impune inculpatului respectarea, pe toată durata măsurii preventive, a următoarelor obligaţii: – să nu părăsească teritoriul României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organelor judiciare; – să nu se apropie de persoana vătămate ori de martorii din cauză şi să nu comunice cu aceştia, direct sau indirect, pe nicio cale; – să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele lor de existenţă; – să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme. În temeiul art. 215 alin. 3 C.pr.pen., atrage atenţia inculpatului că în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive. În temeiul art. 215 alin. 4 C.pr.pen, supravegherea respectării de către inculpat a obligaţiilor care îi revin pe durata controlului judiciar se realizează de către Poliţia comunei Perişoru, jud.Călăraşi. Copia prezentei încheieri se comunică instituţiilor prevăzute de art. 215 alin. 5 C.pr.pen. În baza art. 275 alin. (3) C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate vor rămâne în sarcina statului. Onorariul apărătorului din oficiu al inculpatului N. V. E., avocat Ştefănescu Daniela, în cuantum de 340 lei, va fi avansat din fondurile Ministerului Justiţiei în favoarea Baroului Călăraşi. Definitivă. Pronunţată în şedinţa din cameră de consiliu, azi, 02.02.2023”, se arată în minuta Tribunalului Călărași.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Reprezentanții CJ Călărași au vizitat Centrul TUMO din Armenia

Published

on

Mihăiță Beștea, vicepreședintele Consiliului Județean Călărași și managerul public din cadrul aceleiași instituții, Marius Fulga, au efectuat o vizită de lucru în Armenia, la Consiliul Regional Shirak. Deplasare a avut ca prim scop cunoașterea  Centrului TUMO , unul dintre cele mai moderne sisteme de educație extrașcolară, născut în Erevan – Armenia și dezvoltat rapid în cele mai mari capitale ale lumii.

„În această săptămână am efectuat o vizită în Armenia, alături de Managerul Public, domnul Marius Fulga, în calitate de reprezentanți ai județului Călărași.
Acestă deplasare a fost o oportunitate excelentă de a învăța mai multe despre sistemul TUMO, unul dintre cele mai inovatoare și eficiente sisteme de educație extrascolară din lume.
TUMO este un concept inovativ despre libertatea, creativitatea și puterea de decizie a tinerilor. Într-un sistem bazat pe autoinvatare și colaborare, acesta oferă tinerilor posibilitatea de a învăța despre tehnologie, artă și design într-un mod interactiv și inovator. Este un concept care are potențialul de a revoluționa sistemul educațional și de a transforma modul în care tinerii învață în întreaga lume.
Sprijinit de Ambasadorul Republicii Armenia în România, Excelența Sa Sergey Minasyan, am avut o întâlnire la Consiliul Regional Shirak, cu guvernatorul adjunct al provinciei, unde am discutat despre modul în care județul Călărași și regiunea Shirak ar putea colabora pentru a dezvolta mediul de afaceri și cel administrativ.
Vreau să mulțumesc persoanelor care ne-au ghidat în această vizită – Excelența Sa Sergey Minasyan, Ambasadorul Republicii Armenia în România, și Aldei Ciceu, care ne-au ajutat să obținem o perspectivă unică și valoroasă asupra sistemului TUMO și asupra posibilităților de colaborare cu regiunea Shirak.
Această deplasare ne-a oferit oportunitatea de a învăța, de a cunoaște și de a ne conecta cu altă cultură și cu alte persoane care împărtășesc valorile noastre de inovație și progres. Sunt convins că aceste experiențe vor fi utile pentru dezvoltarea județului nostru!” -scrie Mihăiță Beștea, vicepreședintele Consiliului Județean Călărași într-o postare pe o rețea de socializare.
Continue Reading

Știri

Ora Pământului 2023, la Călărași

Published

on

În data de 25 martie 2023, Primăria Municipiului Călăraşi va marca cea de-a 17-a ediție a Earth Hour™ (Ora Pământului), o acțiune voluntară de mediu care este considerată cea mai mare din istorie. Participanții din întreaga lume, inclusiv oameni, instituții și companii, vor stinge lumina timp de o oră, oferind astfel o contribuție importantă în susținerea planetei noastre.

În municipiul nostru, invitația de a stinge lumina între 20:30 și 21:30 este însoțită de o invitație mai amplă de a ne schimba modul de a relaționa cu mediul. Operatorii economici din zonă sunt, de asemenea, invitați să participe la acest eveniment prin stingerea luminilor la sedii și la punctele de lucru.

Început în 2007, când 2 milioane de oameni și peste 2.100 de companii din Sydney au participat, Earth Hour a devenit o mișcare globală în 2008, cu peste 100 de milioane de oameni din mai mult de 30 de țări ale lumii care s-au alăturat. Scopul este de a sublinia preocuparea pentru schimbarea accelerată a climei, care reprezintă una dintre cele mai mari probleme actuale.

Continue Reading

Știri

Marșul pentru viață 2023, la Călărași

Published

on

𝐌𝐚𝐫𝐬̧𝐮𝐥 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐯𝐢𝐚𝐭̧𝐚̆ 𝟐𝟎𝟐𝟑 „𝑉𝑖𝑖𝑡𝑜𝑟𝑢𝑙 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑃𝑅𝑂 – 𝑉𝐼𝐴𝑇̧𝐴̆!” | Sâmbătă, 25 martie, ora 14.00
Cu arhiereasca binecuvântare a Preasfinţitului Părinte VINCENŢIU, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, Protopopiatul Călărași, în colaborare cu Primăria Municipiului Călărași şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi, va organiza 𝐌𝐚𝐫𝐬̧𝐮𝐥 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐯𝐢𝐚𝐭̧𝐚̆ 𝟐𝟎𝟐𝟑 „𝑉𝑖𝑖𝑡𝑜𝑟𝑢𝑙 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑃𝑅𝑂 – 𝑉𝐼𝐴𝑇̧𝐴̆!”
Evenimentul, la care vor participa copii, părinţi şi profesori de religie, se va desfășura la Biserica Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena – Volna din Municipiul Călăraşi. Participanții vor purta pancarte cu mesaje PRO VIAȚĂ.
Mesajele evenimentului sunt:
– Familia creștină – prefigurează chipul Sfintei Treimi – așa cum Sfânta Treime este Una, la fel și familia creștină, legată prin iubire, formează un singur întreg în duh și iubire: tatăl nu trăiește pentru sine, ci pentru soție și copii, soția pentru soț și copii, iar copiii sunt nedespărțiți cu sufletul de părinți;
– Icoana cu Buna Vestire – este icoana zămislirii de la Duhul Sfânt a Fiului lui Dumnezeu în pântecele Preacuratei Fecioare, reprezintă vestea cea bună a mântuirii noastre, bucuria împlinirii promisiunii Vechiului Testament, prin Întruparea Izbăvitorului lumii.
𝐏𝐫𝐨𝐠𝐫𝐚𝐦𝐮𝐥 𝐜𝐮𝐥𝐭𝐮𝐫𝐚𝐥 𝐜𝐮𝐩𝐫𝐢𝐧𝐝𝐞:
– Oficierea unei slujbe Te Deum;
– Concert dedicat vieţii şi mamei, susţinut de către grupul catehetic al Parohiei Naşterea Sfântului Ioan Botezătorul, grupul catehetic ,,Îngeraşii”, al parohiei Mircea Vodă şi Grupul Laetitia Angelorum, al Şcolii Gimnaziale Mihai Viteazul din Călăraşi;
– Atelier de desene pe asfalt pentru copii – ,,Desenează pe asfalt bucuria pentru viață”;
– Plantarea unui copac şi flori în curtea bisericii, în memoria copiilor nenăscuţi;
– O poveste pentru suflet. Copiii, coordonaţi de către profesorii de religie, vor recita poezii şi eseuri despre viaţă şi dragostea mamei.
Continue Reading

Cele mai accesate articole