Connect with us

Știri

Tânăr reţinut după ce a întreţinut relaţii sexuale cu o minoră dintr-un centru de plasament din cadrul DGASPC Călărași

Published

on

Un tânăr de 35 de ani din comuna Perișoru, județul Călărași, este cercetat penal după ce ar fi întreținut relații sexuale cu o minoră de 14 ani dintr-un centrul de plasament din cadrul DGASPC Călărași. Totul a ieșit la iveală după ce o angajată a centrului a aflat că tânăra pleca din centru, de bună voie, pentru a întreține raporturi sexuale la domiciliul bărbatului din comuna Perișoru.

Ancheta polițiștilor a scos la iveală detalii sensibile. Relația celor doi s-ar fi înfiripat începând cu luna septembrie 2022 și ar fi durat până în februarie 2023. Coducerea centrului a sesizat poliția după ce tânăra fugise din centru în luna noiembrie a anului trecut. Adusă de poliție în data de 23 ianuarie 2023, tânăra le-a povestit oamenilor legii că cei doi se iubesc mult și ar avea chiar planuri să se căsătorească cu tânărul de 35 de ani din localitatea Tudor Vladimirescu.

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de un bărbat în vârstă de 35 de ani din comuna Perișoru, pentru săvârșirea infracțiunii de „act sexual cu un minor”, se arată într-un comunicat al Parchetului remis publicației Media Călărași.

În acest caz, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași a propus luarea măsurii arestării preventive față de inculpat, însă magistrații Judecătoriei Călărași au respins solicitarea acestuia, pe data de 31 ianuarie.

Advertisement

Procurorul de caz a depus contestație, iar magistrații instanței superioare, Tribunalul Călărași, au rejudecat cauza și au dispus plasarea bărbatului din Perișoru sub control judiciar.

În baza art. 204 Cod procedură penală rap.la art. 4251 alin.7 pct.1 lit.a) Cod procedură penală, admite contestația formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Călăraşi împotriva încheierii din 31.01.2023 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Călăraşi în dosarul nr. 503/202/2023, pe care o modifică în tot şi rejudecând: În baza art. 227 alin. (1) C.proc.pen., respinge propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Călăraşi în dosarul de urmărire penală nr. 190/P/2023. În baza art. 204 alin. (11) C.pr.pen. raportat la art. 202 alin. (4) lit. b) C.pr.pen., art. 211 C.pr.pen. şi art. 215 C.pr.pen., dispune luarea faţă de inculpatul N. V. E. a măsurii preventive a controlului judiciar pe o perioadă de 60 zile de la data de 02.02.2023 şi până la data de 02.04.2023, inclusiv. În temeiul art. 215 alin. 1 C.pr.pen., pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii: a) să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat; b) să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei; c) să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea lor, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi. În temeiul art. 215 alin. 2 lit. a, d, f şi j C.pr.pen., impune inculpatului respectarea, pe toată durata măsurii preventive, a următoarelor obligaţii: – să nu părăsească teritoriul României, decât cu încuviinţarea prealabilă a organelor judiciare; – să nu se apropie de persoana vătămate ori de martorii din cauză şi să nu comunice cu aceştia, direct sau indirect, pe nicio cale; – să comunice periodic informaţii relevante despre mijloacele lor de existenţă; – să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme. În temeiul art. 215 alin. 3 C.pr.pen., atrage atenţia inculpatului că în caz de încălcare cu rea-credinţă a măsurii sau a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau cu măsura arestării preventive. În temeiul art. 215 alin. 4 C.pr.pen, supravegherea respectării de către inculpat a obligaţiilor care îi revin pe durata controlului judiciar se realizează de către Poliţia comunei Perişoru, jud.Călăraşi. Copia prezentei încheieri se comunică instituţiilor prevăzute de art. 215 alin. 5 C.pr.pen. În baza art. 275 alin. (3) C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate vor rămâne în sarcina statului. Onorariul apărătorului din oficiu al inculpatului N. V. E., avocat Ştefănescu Daniela, în cuantum de 340 lei, va fi avansat din fondurile Ministerului Justiţiei în favoarea Baroului Călăraşi. Definitivă. Pronunţată în şedinţa din cameră de consiliu, azi, 02.02.2023”, se arată în minuta Tribunalului Călărași.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Un autoturism a fost cuprins de flăcări din cauza unui scurtcircuit

Published

on

Astăzi, pe strada Locomotivei din Călărași, un autoturism a fost cuprins de flăcări în fața magazinului Supeco. Incidentul a avut loc în jurul orei 13:00, când o femeie care se întorcea de la cumpărături a observat că mașina sa începe să scoată fum de dedesubt.

Potrivit martorilor oculari, fumul a devenit din ce în ce mai dens în doar câteva minute, după care flăcările au cuprins rapid partea din față.

Trecătorii, care au asistat la scenă, au reacționat și au încercat să stingă focul folosind extinctoarele de la fața locului.

Din fericire, în urma acestui incident nu au fost înregistrate victime. De asemenea, niciun alt participant la trafic sau pieton nu a fost rănit.

Advertisement

Echipajele de pompieri au sosit rapid la fața locului și au preluat controlul asupra situației.

În urma evaluării inițiale, se pare că incendiul ar fi fost provocat de un scurtcircuit la sistemul electric al mașinii.

Continue Reading

Știri

Activitatea polițiștilor locali din Călărași din luna iunie: 229 de amenzi în valoare de peste 95.000 de lei și 580 de persoane legitimate

Published

on

Primăria Municipiului Călărași publică raportul de activitate al poliției locale din municipiul Călărași. În luna iunie 2024, autoritățile au aplicat 229 de amenzi în valoare totală de peste 95.000 de lei, au legitimat 580 de persoane, au constat 355 de fapte antisociale și au intervenit la 288 de sesizări primite telefonic. Pe lângă asta, 71 de șoferi care nu respectau prevederile privind staționarea/parcarea au primit informări. 

În această perioada polițiștii locali din cadrul Direcției Poliția Locală Călărași au desfășurat următoarele activități specifice:

– au fost legitimate un număr de 580 persoane;

– au intervenit la 245 sesizări primite prin Dispeceratul instituției și 43 sesizări primite prin sistemul unic 112;

Advertisement

– au aplanat 31 stări conflictuale;

– au aplicat 71 de informări posesorilor de autovehicule care nu respectau prevederile legale privind staționarea/parcarea, au emis 31 de invitații la sediul instituției pentru stabilirea împrejurărilor în care s-au săvârșit anumite fapte antisociale;

În perioada analizată, Direcția Poliția Locală Călărași, prin polițiștii locali aflați în dispozitivele stradale, au constatat 355 fapte antisociale și au aplicat un număr de 229 sancțiuni contravenționale (valoarea totală a amenzilor aplicate însumând 95.860 lei) și 126 avertismente verbale, la actele normative la care poliția locală este abilitată, conform atribuțiilor stabilite de legea de organizare și funcționare. 

Advertisement
Continue Reading

Știri

Pompierii călărășeni au adus cinste județului nostru la faza interjudețeană a Competiției Serviciilor Voluntare și Private pentru Situaţii de Urgenţă

Published

on

Serviciile voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă (SVSU și SPSU) din cinci județe s-au întrecut în cadrul Concursurilor profesionale – Faza interjudeţeană, unde și-au dovedit calităţile şi aptitudinile de pompieri. Competiția a fost organizată de către Inspectoratul pentru Situații de Urgență “General Eremia Grigorescu” al județului Galați, gazdă fiind Stadionul Dunărea Galați. SVSU Grădiștea Călărași și SPSU Saint-Gobain Glass Călărași au reprezentat județul nostru și au obținut locuri de cinste în competiție. 

Echipele care au reprezentat județul nostru au fost pompierii din cadrul SVSU Grădiștea Călprașii şi SPSU Saint-Gobain Glass Călărași. Acestea au avut de înfruntat echipajele din județele Brăila, Constanța, Galați și Ialomița. 

La finalul competiției, clasamentul pe probe a fost următorul:

– Dispozitivul de intervenție la SPSU:

Advertisement

Locul 1: SPSU Vard Shipyards Romania Brăila

Locul 2: SPSU Oil Terminal S.A. Constanța

Locul 3: SPSU Saint-Gobain Glass Călărași

– Dispozitivul de intervenție și Ștafeta 4x 100 metri la SVSU:

Locul 1: SVSU Grădiștea Călărași

Advertisement

Locul 2: SVSU Cosmești Galați

Locul 3: SVSU Ciocile – Brăila

ISU Galați precizează că la sfârșitul competiției, toți concurenții și-au demonstrat abilitățile necesare îndeplinirii acțiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate