Connect with us

Actualitate

Clipe de spaimă pentru o femeie din Călărași care și-a pierdut portofelul! Doi tineri au făcut tranzacții de mii de lei după ce i-au găsit cardurile

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Miercuri, 6 martie, doi indivizi din Călărași au fost reținuți de către polițiști după ce și-au însușit portofelul unei femei și s-au folosit de cardurile bancare găsite în interiorul lui. 

Totul a început când o doamnă și-a pierdut portofelul, în care avea, inclusiv, cardurile. Îngrijorată și speriată, aceasta a raportat imediat incidentul autorităților. Însă, la scurt timp după ce și-a pierdut portofelul, a realizat, cu stupoare, că cineva a folosit cardurile pentru a efectua multiple tranzacții bancare frauduloase, cheltuind suma de 3.000 de lei.

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale au reacționat rapid și au demarat o anchetă amănunțită, identificând rapid doi tineri drept suspecți în acest caz. Ulterior, cei doi au fost duși la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași pentru a fi interogați.

Advertisement

„La data de 6 martie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Călărași, au pus în executare două mandate de aducere, cei în cauză fiind conduși la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, pentru audieri”, transmite poliția.

Pe parcursul investigațiilor, oamenii legii au confirmat implicarea celor doi tineri în aceste infracțiuni grave. Drept urmare, autoritățile au decis reținerea lor pentru 24 de ore, fiind acuzați de: însușirea bunurilor găsite sau ajunse din eroare, complicitate la aceeași faptă, accesul neautorizat la sisteme informatice și efectuarea de operațiuni financiare frauduloase.

„Ulterior, în urma probatoriului administrat, față de cei în cauză a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor, precum și de complicitate la însușirea bunului găsit sau ajuns din eroare la făptuitor, accesul ilegal la un sistem informatic și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos”, adaugă autoritățile.

Advertisement

Actualitate

Un nou sens giratoriu în municipiul Călărași

Published

on

Foto: Facebook.com/ Info (Trafic) Călărași

Începând de astăzi, 21 iunie a.c., intersecția străzilor Prelungirea București cu Variantă Nord și DN3 D (Siderca) a fost reglementată prin amenajarea acesteia sub forma unui SENS GIRATORIU, prioritatea de trecere a autovehiculelor fiind instituită prin înlocuirea vechilor indicatoare și instalarea unora noi, conform cărora vehiculele care circulă în interiorul intersecției au prioritate față de cele care urmează să pătrundă în aceasta.

Recomandăm șoferilor să respecte semnificația indicatoarelor rutiere, să circule cu viteză redusă și cu atenție.

Continue Reading

Actualitate

Restricții de trafic pe drumurile publice din cauza caniculei. Ce zone sunt vizate

Published

on

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunță că, în perioada 21-24 iunie 2024, între orele 10:00 și 20:00, vor fi impuse restricții de tonaj pe anumite sectoare de autostrăzi, drumuri expres și drumuri naționale din cauza temperaturilor extreme (33-37 grade Celsius). Astfel, circulația vehiculelor cu masa totală maximă autorizată de peste 7,5 tone va fi interzisă în 21 de județe.

Potrivit CNAIR, restricțiile de tonaj vor afecta sectoarele de autostrăzi, drumurile expres și drumurile naționale în următoarele date și intervale orare:

 •  21.06.2024, între 10:00 – 20:00: Giurgiu, Teleorman, Dolj, Olt, Timiș, Caraș-Severin, Arad, Hunedoara, Alba, Sibiu, Brașov și Covasna.
 •  22.06.2024, între 10:00 – 20:00: Ilfov, Giurgiu, Argeș, Dâmbovița, Teleorman, Dolj, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Olt, Timiș, Caraș-Severin, Arad și Hunedoara.
 •  23.06.2024, între 10:00 – 20:00: Ilfov, Prahova, Giurgiu, Argeș, Dâmbovița, Teleorman, Dolj, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Olt, Caraș-Severin, Ialomița și Călărași.
 • 24.06.2024, între 10:00 – 20:00: Ilfov, Giurgiu, Argeș, Dâmbovița, Teleorman, Dolj, Vâlcea, Mehedinți, Gorj, Olt, Caraș-Severin, Ialomița și Călărași.

Măsura este implementată pentru a preveni deteriorarea infrastructurii cauzată de traficul greu și pentru a evita deformările majore ireversibile, care ar putea compromite stabilitatea straturilor rutiere.

Conform CNAIR Potrivit companiei, măsurile adoptate de CNAIR sunt dispuse în baza prevederilor articolului 44, alineatele 2 și 3, din Ordonanța de Guvern nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificările și completările ulterioare. Aceste prevederi permit administratorului drumului să interzică temporar circulația vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe drumurile naționale din județele afectate de codul portocaliu, cu excepțiile:

 • transporturilor de persoane;
 • transporturilor de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală;
 • vehicule care participă la intervenţii în caz de forţă majoră;
 • transporturi funerare;
 • transporturi poştale;
 • transporturi de echipamente de prim ajutor;
 • transporturi pentru distribuire de carburanţi;
 • transporturi de mărfuri sub temperatură controlată;
 • transporturi pentru tractări vehicule avariate;
 • transporturi pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate;
 • transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării;
 • transporturi apă îmbuteliată; transporturi produse provenite din exploatări agricole;
 • transporturi militare implicate în exerciţii multinaţionale.

Specialiștii precizează faptul că, în funcție de evoluția condițiilor meteorologice, restricțiile pot fi ridicate, menținute sau prelungite.

 

Advertisement

Continue Reading

Actualitate

Incendiu de proporții în Călărași. O casă locuită de mai multe persoane a fost cuprinsă de flăcări

Published

on

Un incendiu de proporții a izbucnit în această după-amiază pe strada Varianta Nord din municipiul Călărași, cuprinzând o casă locuită de mai multe persoane. Flăcările s-au extins rapid, iar echipajele de intervenție au fost chemate de urgență la fața locului.

Mai multe autospeciale de stingere cu apă și spumă sunt prezente pentru a lupta împotriva flăcărilor. Intervenția este dificilă din cauza intensității incendiului și a materialelor inflamabile din locuință.

Din primele informații, incendiul a izbucnit în jurul orei 18:00, cauzele fiind încă necunoscute. Martorii spun că au observat flăcările și fumul dens înainte de a alerta autoritățile.

Traficul rutier în zona străzii Varianta Nord este complet blocat pentru a facilita accesul autospecialelor și a personalului de intervenție.

Advertisement

În curs de actualizare…

Continue Reading

Cele mai vizualizate