Connect with us

Știri

CJCC | O noapte furtunoasă, pe scena de la Călărași, 9 noiembrie. Câștigă o invitație dublă

Published

on

Centrul Județean de Cultură și Creație din Călărași aduce toamna aceasta la Călărași o serie de piese de teatru, îndrăgite de toate vârstele, care vor umple sala de spectalor. Prima piese de teatru se va juca la Călărași pe data de 9 noiembrie.

Cu această ocazie, CălărașiPRESS lansează un mare concurs prin care poți câștiga o invitație DUBLĂ. Vezi aici regulile și condițiile de participare.

O noapte furtunoasă – de I.L. Caragiale

Miercuri, 9 noiembrie, ora 19:00 în Sala Barbu Știrbei

Advertisement

Celebra piesă a lui Caragiale are parte de o nouă răstălmăcire după ideile regizorale ale lui Alexandru Nagy.

Demistificată și interpretată într-o cheie modernă, la granița dintre teatru și film dar păstrând intact textul lui Nenea Iancu, această variantă ne permite să intrăm adânc în ițele amoroase încâlcite din spatele poveștii pe care o știm cu toții. Dar cât de bine o știm?

Întâmplările prin care trec personajele binecunoscute ale lui Caragiale vor fi trăite la maxim cu talent și dăruire de actori îndrăgiți de public și cunoscuți de pe scenele teatrelor sau de pe micul ecran:

  • Jupan Dumitrache — Aurelian Temisan
  • Nae Ipingescu — Ovidiu Cuncea
  • Chiriac — Adrian Nartea
  • Rica Venturiano — Cosmin Vijeu
  • Spiridon — Radu Stefan Banica
  • Veta — Monica Davidescu
  • Zita — Monica Odagiu
  • Regia: Alexandru Nagy
  • Scenografia: Gabi Albu

Cum piesa face parte și din programa școlară a liceenilor, aceștia sunt așteptați la teatru să înțeleagă mai bine trăirile și sentimentele personajelor în viziunea regizorală a lui Alexandru Nagy.

Preț bilet: categoria 1 – 90 lei

categoria 2 – 50 lei

Advertisement

Biletele se pot achiziționa de pe https://www.ticketstore.ro/…/o-noapte-furtunoasa

Pentru informații suplimentare: telefon 0784 202 738, https://www.culturalcl.ro/index.php.


PRECIZĂRI IMPORTANTE

Fidelitate

La solicitarea operatorului reprezentația din data de 27 noiembrie, ora 19:30 a spectacolului „𝐅𝐢𝐝𝐞𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞”, în regia lui Dragoș Câmpan, a fost 𝐀𝐍𝐔𝐋𝐀𝐓𝐀̆. Persoanele care au cumpărat bilete ONLINE pot solicita restituirea sumelor plătite DOAR prin intermediul platformei pe care au făcut rezervarea. Persoanele care au cumpărat bilete de la sediul Centrului Județean de Cultură și Creație Călărași sunt rugate să se prezinte cu biletele pentru restituirea contravalorii acestora.

Advertisement

Advertisement

Știri

20 de jandarmi au fost avansați în grad la Inspectoratul de Jandarmi Județean Călărași

Published

on

Conducerea Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași a avansat în grad 20 de jandarmi pentru modul de executare a misiunilor și îndeplinirea exemplară a atribuțiilor de serviciu. Festivitatea a avut loc la începutul săptămânii, în contextul sărbătoririi Zilei Naționale a României. 

Din cei 20 de jandarmi, un ofițer a fost avansat în gradul de locotenent – colonel, un ofțier în gradul de maior, 16 subofițeri în gradul de plutonier adjutant șef și doi subofițeri în gradul de plutonier adjutant. 

„Noile grade au fost înmânate de către colonelul Marcu Ionel ca urmare a rezultatelor deosebite înregistrate pe parcursul carierei de jandarm. Astfel de avansări, înaintea expirării stagiului minim în grad au loc cu ocazia Zilei Naționale a României și a Zilei Jandarmeriei Române.”, a declarat Ana-Maria Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași.

 

Advertisement

Continue Reading

Știri

Vasile Iliuță transmite urări de bine ceror care își aniversează onomastica

Published

on

Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, a luat parte la liturghia săvârșită de Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu cu ocazia sărbătorii Sfântului Mare Ierarh Nicolae, așa cum scrie pe o platformă de socializare.

Liturghia a avut loc în biserica „Sfânta Mare Muceniță Anastasia”, unde a mai fost prezent, printre alții, și Marius Dulce, primarul municipiului Călărași. 

„Am aflat, din predica rostită astăzi, că viața acestui mare sfânt poate fi rezumată în două lecții de viață. Prima lecție este aceea a căutării neîncetate a Cuvântului lui Dumnezeu în tot ce facem și tot ce gândim. A doua lecție este cea care ne arată că este imposibil să cunoști Cuvântul Domnului și să nu-l folosești imediat prin acțiuni caritabile față de cei aflați în nevoie: de la Sfântul Nicolae învățăm caritatea activă care produce schimbări reale!”, a scris Vasile Iliuță pe Facebook. 

Președintele Consiliului Județean le urează călărășenilor să se bucure în pace de ziua Sfântului Nicolae și le transmite sănătate celor care își aniversează onomastica”. 

Advertisement

 

Continue Reading

Știri

Vezi filmele care rulează în decembrie la Cinema Călărași

Published

on

Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași anunță programul filmelor ce vor rula în perioada 08 – 29 decembrie la Cinema 3D/2D Călărași. Vor rula 7 filme, printre care Wonka, cu Timothée Chalamet, Aquaman și Regatul Pierdut, cu Jason Momoa, și The Pod Generation, cu Emilia Clarke. 

Iată lista completă a filmelor și programul: 

Pentru copii, elevi, studenți și pensionari, prețul biletului este de 12 lei și 18 lei pentru persoanele cu vârsta de peste 14 ani. Biletele pot fi achiziționate doar fizic, de la casieria cinematografului, de marți până vineri între orele 12:00 – 20:00, iar sâmbătă și duminică între orele 9:00 – 20:00. 

 

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate