Connect with us

Știri

CJ Călărași va achiziționa microbuze electrice pentru transportul elevilor

Published

on

Consiliul Județean Călărași a adoptat o hotărâre pentru depunerea cererii de finanțarea a proiectului comun pentru achiziționarea microbuzelor electrice destinate elevilor din județ, în cadrul proiectului „Microbuze electrice pentru elevii județului Călărași” în Componenta C15: Educație a Planului Național de Redresare și Reziliență.

Această inițiativă are ca scop dotarea unităților de învățământ preuniversitar din județul Călărași cu microbuze electrice, în concordanță cu obiectivele de dezvoltare durabilă și tranziția către mobilitatea electrică. Finanțarea proiectului va fi realizată prin intermediul Planului Național de Redresare și Reziliență, în conformitate cu ghidul specific pentru achiziționarea de microbuze electrice destinate elevilor.

Prin linia de finanțare aferentă Investiției 10: Dezvoltarea rețelei de scoli verzi și achiziționarea de microbuze verzi, unitățile administrativ-teritoriale județene pot obține granturi pentru dotarea cu microbuze a unităților de învățământ preuniversitar din localitățile eligibile, conform Anexei 13 la Ghidul solicitantului.

Proiectul va acoperi 17 localități din județul Călărași, inclusiv UAT-urile: Borcea, Plătărești, Sărulești, Frumușani, Ileana, Dragalina, Modelu, Chiselet, Radovanu, Spanțov, Tămădău Mare, Mânăstirea, Vasilați, Alexandru Odobescu, Roseți, Valea Argovei și Curcani. Toți partenerii din proiect au delegat Consiliul Județean Călărași ca lider de proiect pentru aplicarea finanțării.

Advertisement

Hotărârea Consiliului Județean Călărași include și aprobarea cheltuielilor eligibile și neeligibile legate de proiectul „Microbuze electrice pentru elevii județului Călărași”. La finalizarea perioadei de implementare a proiectului, dreptul de proprietate asupra microbuzelor achiziționate va fi transferat unităților administrativ-teritoriale beneficiare, în vederea utilizării exclusive pentru transportul școlar al elevilor.

Consiliul Județean Călărași are termen până la 13 iunie 2023, ora 17:00, să depună proiectul care cuprinde cele 17 localități călărășene care urmează să beneficieze de microbuze electrice. Costul estimat pentru achiziționarea acestor mijloace de transport se ridică la peste 1.200.000 lei.

Știri

20 de jandarmi au fost avansați în grad la Inspectoratul de Jandarmi Județean Călărași

Published

on

Conducerea Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași a avansat în grad 20 de jandarmi pentru modul de executare a misiunilor și îndeplinirea exemplară a atribuțiilor de serviciu. Festivitatea a avut loc la începutul săptămânii, în contextul sărbătoririi Zilei Naționale a României. 

Din cei 20 de jandarmi, un ofițer a fost avansat în gradul de locotenent – colonel, un ofțier în gradul de maior, 16 subofițeri în gradul de plutonier adjutant șef și doi subofițeri în gradul de plutonier adjutant. 

„Noile grade au fost înmânate de către colonelul Marcu Ionel ca urmare a rezultatelor deosebite înregistrate pe parcursul carierei de jandarm. Astfel de avansări, înaintea expirării stagiului minim în grad au loc cu ocazia Zilei Naționale a României și a Zilei Jandarmeriei Române.”, a declarat Ana-Maria Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași.

 

Advertisement

Continue Reading

Știri

Vasile Iliuță transmite urări de bine ceror care își aniversează onomastica

Published

on

Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, a luat parte la liturghia săvârșită de Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu cu ocazia sărbătorii Sfântului Mare Ierarh Nicolae, așa cum scrie pe o platformă de socializare.

Liturghia a avut loc în biserica „Sfânta Mare Muceniță Anastasia”, unde a mai fost prezent, printre alții, și Marius Dulce, primarul municipiului Călărași. 

„Am aflat, din predica rostită astăzi, că viața acestui mare sfânt poate fi rezumată în două lecții de viață. Prima lecție este aceea a căutării neîncetate a Cuvântului lui Dumnezeu în tot ce facem și tot ce gândim. A doua lecție este cea care ne arată că este imposibil să cunoști Cuvântul Domnului și să nu-l folosești imediat prin acțiuni caritabile față de cei aflați în nevoie: de la Sfântul Nicolae învățăm caritatea activă care produce schimbări reale!”, a scris Vasile Iliuță pe Facebook. 

Președintele Consiliului Județean le urează călărășenilor să se bucure în pace de ziua Sfântului Nicolae și le transmite sănătate celor care își aniversează onomastica”. 

Advertisement

 

Continue Reading

Știri

Vezi filmele care rulează în decembrie la Cinema Călărași

Published

on

Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași anunță programul filmelor ce vor rula în perioada 08 – 29 decembrie la Cinema 3D/2D Călărași. Vor rula 7 filme, printre care Wonka, cu Timothée Chalamet, Aquaman și Regatul Pierdut, cu Jason Momoa, și The Pod Generation, cu Emilia Clarke. 

Iată lista completă a filmelor și programul: 

Pentru copii, elevi, studenți și pensionari, prețul biletului este de 12 lei și 18 lei pentru persoanele cu vârsta de peste 14 ani. Biletele pot fi achiziționate doar fizic, de la casieria cinematografului, de marți până vineri între orele 12:00 – 20:00, iar sâmbătă și duminică între orele 9:00 – 20:00. 

 

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate