Connect with us

Știri

Cinci gadgeturi de viitor

Published

on

Tehnologia evoluează și se transformă de la un an la altul. Marii producători de gadgeturi prezintă la CES noile tehnologii de consum, dar și inovațiile și gadgeturile de viitor.

Prototipul Afeela

Giganții japonezi Sony și Honda au anunțat că fac echipă pentru a produce o mașină electrică, iar la CES 2023 și-au demonstrat în sfârșit viziunea comună. Afeela este atât numele noului brand de vehicule electrice al companiei, cât și al primului său prototip, care a fost expus la expoziție. Afeela are o serie de 45 de camere și senzori răspândiți la exterior și la interior, precum și o bandă luminoasă „Media Bar” înfășurată în partea din față. Poate cel mai intrigant, Sony Honda Mobility a solicitat ajutorul celebrei Epic Games of Fortnite pentru interfața de utilizare pentru realitate augmentată (AR) a Afeela.

Televizor inteligent LG

Televizoarele pot deveni la fel de subțiri și lucioase pe cât se doresc, dara ce facem cu firele? LG a anunțat modelul Signature M3, un televizor OLED de 97 de inchi ce va avea un singur fir pentru alimentare. Conectivitatea este gestionată fără fir, printr-o cutie de transmisie Zero Connect. Conectați-vă consolele și sistemele de streaming în sistem wireless și veți avea parte de conținut impecabil 4K la 120 Hz. Cum ar fi să jucați cele mai noi titluri pe ecranul impresionant al unui televizor de 97 de inchi, poate un joc de cazinou de pe Cazino ro?

Ceas care nu arată ora

Ți-ai cumpăra un ceas care să nu arate ora? Nowatch-ul vine cu un argument convingător pentru a face exact acest lucru, afirmând că înseși notificările și abilitățile de monitorizare a programelor ale ceasurilor inteligente moderne contribuie major la stres. În acest scop, NoWatch își restricționează funcțiile la un sumar de monitorizare a sănătății, inclusiv monitorizarea glandelor sudoripare folosind tehnologia Philips Electrodermal Activity Biosensing. În locul ecranului, Nowatch oferă o selecție de pietre prețioase, astfel încât să asortați această piesă de mână atemporală (la propriu) la ținuta cotidiană.

BMW i Vision Dee

Dacă sunteți obișnuiți să vă schimbați mașinile ca pe șosete, atunci o mașină ca BMW i Vision Dee este ideală pentru voi. Acest concept BMW a fost unul dintre cele mai mari momente „wow” de la CES, cu o demonstrație clorată în care mașina acționează ca un cameleon, schimbându-și instantaneu culoarea și modelul. Totul se realizează datorită puterii E Ink. Nu vă așteptați ca tehnologia să fie comună mașinilor din viitorul apropiat, dar este o privire superbă asupra viitorului mașinilor inteligente, iar BMW a promis afișaje heads-up pe parbriz complet în unele dintre vehiculele sale până în 2025, ceea ce este la fel de cool. Cum ar fi să accesați cazinoro.com/bonus/ direct din display-ul mașinii?

Bucătărie inteligentă Samsung Bespoke Home

Viziunea Samsung despre bucătăria inteligentă semi-automatizată a fost afișată complet la CES 2023. Printre aparatele inteligente Bespoke Home s-au numărat un cuptor inteligent cu camere interne care pot monitoriza, identifica și ajusta timpii de gătire pentru mâncarea dumneavoastră.

Toate acestea pot fi controlate de la un frigider inteligent care dispune de un ecran tactil de 32 de inchi montat frontal, care poate transmite conținut video în timp ce vă planificați mesele. Puteți să vă comandați ingredientele prin aplicația Amazon Your Essentials, să găsiți rețete bazate pe ceea ce este în frigider și să setați automat acel cuptor inteligent din centrul de comandă.

 

Știri

Ambuteiaj de kilometri întregi la Stația de Taxare din Fetești în prima zi de Rusalii

Published

on

Sursa foto: Info Trafic & Radare în Călărași

Astăzi, în prima zi de Rusalii, s-a format un ambuteiaj de proporții la Stația de Taxare din Fetești, pe Autostrada A2, după eliminarea taxei de pod începând cu 1 iunie. Aglomerația la stația de taxare a  înregistrat cozi de mașini care se întindeau pe kilometri întregi, afectând șoferii care și-au dorit să-și petreacă această minivacanța pe litoralul Mării Negre.

Poliția Română a emis o recomandare către conducătorii auto, îndemnându-i să-și planifice cu mare atenție traseul de întoarcere și să fie pregătiți pentru un trafic intens pe Autostrada A2. Numărul mare de turiști care se află în stațiunile de pe litoralul Mării Negre în ultimele zile ar putea duce, de asemenea, la o creștere semnificativă a traficului, ceea ce a generat această situație de blocaj rutier și pe sensul Constanța – București. 

Pentru a face față acestei probleme, autoritățile au luat măsuri imediate.

Mâine, 5 iunie, în intervalul orar cuprins între 12:00 și 22:00, polițiștii rutieri și administratorul drumului public vor devia circulația pe sensul de mers București – Constanța, Autostrada A2, prin nodul rutier Drajna. Această măsură va fi aplicată în funcție de valorile de trafic înregistrate.

De asemenea, din cauza lucrărilor de reabilitare a podului de la Fetești, traficul este deviat către calea 1 pe tronsonul kilometric 142 – 148, iar circulația se desfășoară pe câte o bandă pe sens. Pentru a fluidiza traficul și a evita aglomerația în această zonă, polițiștii vor opri circulația pe sensul către litoral în anumite intervale orare, astfel încât cei care circulă spre Capitală să poată utiliza două benzi.

Astfel, conducătorii auto care intenționează să plece dinspre București spre Constanța sunt sfătuiți să ia în considerare aceste modificări de trafic și să utilizeze rute alternative:

DN 2A Constanța – Hârșova – Slobozia – Urziceni – DN 2 – București;

• A2 – Fetești sau Drajna – DN 3A – Lehliu-Gară – DN 3 – Fundulea – București;

• DN 3 Constanța – Murfatlar – Adamclisi – Ostrov (traversare cu bacul) – Călărași – DN 21 Călărași – Drajna – A2 Drajna – București (sau din municipiul Călărași – DN 3 – Lehliu-Gară – Fundulea – București).

Continue Reading

Știri

Un tânăr de 30 din Unirea s-a răsturnat cu mașina pe DN3 în dreptul localității Dichiseni

Published

on

În dimineața zilei de 4 iunie, în jurul orei 06:00 dimineața, un accident rutier a avut loc în comuna Dichiseni, pe DN3. Un tânăr în vârstă de 30 de ani, domiciliat în Unirea, în timp ce se deplasa pe un sector de drum, a pierdut controlul volanului în dreptul comunei Dichiseni și a ajuns cu mașina în afara părții carosabile.

Șoferul a îndepărtat autoturismul de lângă partea carosabilă cu ajutorul unui tractor, apoi a plecat. 

Din fericire, în urma accidentului, șoferul nu a suferit răni, fiind nevoie doar de îngrijiri medicale minore.

De asemenea, pentru a elimina suspiciunile cu privire la consumul de alcool, șoferul a fost supus testului cu aparatul etilotest, rezultatul acestuia fiind negativ.

Șoferul a fost sancționat de polițiștii rutieri în conformitate cu OUG 195/2002.

Continue Reading

Știri

Ciprian Andrei Olteanu – primarul tânăr care aduce schimbări în comuna Unirea

Published

on

Primarul Ciprian Andrei Olteanu din comuna Unirea, județul Călărași, a reușit să aducă o serie de schimbări notabile care au transformat complet perspectiva localității. Fiind cel mai tânăr primar din județ, Ciprian Olteanu aduce un avantaj considerabil prin energia sa, puterea de muncă și eficiența în rezolvarea problemelor administrative.

Ciprian Olteanu este un fermier de succes în zona Bărăganului și implicarea sa în administrația publică locală reprezintă un semn clar de angajament. Educația, sănătatea și dezvoltarea sunt cele trei aspecte asupra cărora edilul se concentrează cu prioritate.

Unul dintre succesele primarului Olteanu constă în obținerea de fonduri guvernamentale și europene pentru infrastructura rutieră din comună. Prin intermediul organizației nonguvernamentale BookLand România, comunitatea a beneficiat de sprijin considerabil Școala Gimnazială nr. 1 Unirea a primit, sub forma unor donații, un rezervor de gaz care asigură căldura în sălile de clasă prin centrala termică montată.

Un alt proiect de succes inițiat de primarul Ciprian Olteanu este construirea unei noi școli generale în comuna Unirea, realizată prin intermediul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia (ADR Sud Muntenia). Acest demers reprezintă o investiție semnificativă în educație și va oferi un mediu modern și adecvat pentru elevi, contribuind astfel la viitorul educațional al comunității.

În plus, administrația locală condusă de Ciprian Olteanu a înțeles importanța transportului elevilor și a luat măsuri pentru achiziționarea de microbuze electrice destinate acestui scop. Comunele Unirea, Dichiseni și Jegălia s-au asociat într-un proiect comun pentru a accesa fonduri și a oferi elevilor mijloace de transport în comun.

Alte realizări notabile includ îmbunătățirea iluminatului stradal, reabilitarea drumurilor de pământ și crearea unor locații dedicate activităților sportive. Aceste măsuri au devenit normale în comuna condusă de un primar tânăr și energic.

În ceea ce privește educația, Primăria Unirea a depus un proiect important prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Această inițiativă are ca scop dotarea unităților de învățământ preuniversitar din Călărași cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale. Alocarea de peste 1 miliard de euro pentru educație în cadrul PNRR reprezintă o oportunitate unică pentru

România de a îmbunătăți sistemul de învățământ.

Ministrul Educației, Ligia Deca, a subliniat importanța acestor investiții pentru crearea unui mediu de învățare propice dezvoltării educaționale a fiecărui copil din țară.

Astfel, primarul Ciprian Andrei Olteanu din comuna Unirea, județul Călărași, a reușit să obțină fonduri și să implementeze proiecte care au transformat radical localitatea. Implicarea sa activă și pasiunea pentru dezvoltarea comunității sunt elemente cheie în reușitele înregistrate. Prin investiții în infrastructură, educație și sănătate, acest tânăr primar își propune să creeze un viitor mai bun pentru comuna Unirea și locuitorii săi.

Continue Reading

Cele mai accesate articole