Connect with us

Administrație

Ce investiții au fost făcute până în prezent în Călărași? Primarul Marius Dulce a vorbit despre proiectele întreprinse, dar și despre planurile lui de viitor pentru orașul nostru

Published

on

Joi dimineață, pe 30 mai, Marius Dulce, primarul municipiului Călărași, a susținut, în fața primăriei, o conferință de presă, împreună cu administratorul public Ionuț Savu, directorul tehnic Dinu Artur și  Florian Zică, directorul adjunct de la tehnic.

Primul subiect adus în discuție de edil a fost legat de contractele semnate recent și de proiectele pe care urmează să le inițieze, întrucât misiunea lui de a dezvolta Călărașiul nu a luat sfârșit.

„Putem vorbi de blocurile A1 și A5, care vor începe pe eficiență energetică, deja am semnat contractele, iar în două-trei săptămâni, cu siguranță, vor începe să lucreze în această zonă. De asemenea a fost semnat contractul la A13, acolo avem și consolidare, o să fie o lucrare frumoasă și sper ca oamenii să fie mulțumiți. (…) Singurul bloc din acea zonă, de pe Strada Speranței, fostul bloc Enel, și acela intră pentru a fi renovat pe eficiență energetică.

Urmează să semnăm și într-o zonă mult așteptată, urmează să semnăm contracte la blocurile J, care sunt blocuri sociale ale Primăriei, acolo avem patru blocuri, două pe AFM și două pe PNRR. De asemenea, lucrăm la amenajarea locurilor de joacă. Deja o să terminăm, până în 9 iunie, două locuri de joacă, așa cum am promis, în cartierul Măgureni și la Grădinița Voinicel”, a explicat Marius Dulce.

Advertisement

În plus, primarul a adus în prim-plan faptul că, în aceste momente se realizează lucrări de infrastructură rutieră și pietonală în cartierele Măgureni și Mircea Vodă, pe Strada Macului. Ba mai mult, au fost demarate acțiuni de estetizare și curățare a orașului, iar în aceste momente echipa de la Pavaje Spații Verzi se află în zona 5 Călărași, la blocurile N.

Ce investiții au fost prezentate în cadrul conferinței

Mai departe, administratorul public Ionuț Savu a adus în discuție proiectele referitoare la rețeaua de canalizare în Cartierul de Tineri și Cartierul Rezidențial și la panourile fotovoltaice, despre care a explicat că se află pe o pantă ascendentă și că se lucrează intens la contractarea și implementarea lor. De asemenea, acesta a dezvăluit sumele investite în respectivele proiecte: primul depășește 1 milion de euro, iar cel de al doilea valorează aproape 5 milioane de euro.

Ulterior, directorul tehnic, Dinu Artur, a ținut să adauge că, din anul 2019 până în prezent, au fost înființate în jur de 3600 de locuri de parcare. În continuarea lui a vorbit Florian Zică, care a adus în discuție proiectul bazei sportive de lângă restaurantul H2O, în valoare de 7 milioane de lei. Directorul adjunct de la tehnic a estimat că respectivul obiectiv fa fi finalizat în luna septembrie sau octombrie 2025.

În încheiere, primarul Marius Dulce a oferit o perspectivă a planurilor lui de viitor, pentru orașul nostru: „Avem așa de multe proiecte în derulare, cât și finalizate și nu pierdem timpul, pentru că deja ne gândim la ceea ce se va întâmpla în viitor. Deja au apărut ghidurile pe POR 2021-2027. Deja am început să creionăm ceea ce ne dorim să facem și atunci o să facem lucrurile minunate la Călărași, pentru că trebuie să avem un oraș modern și dezvoltat”.

Advertisement

Administrație

Au fost făcute aviotratamente la Călărași. Inițiativa primarului Marius Dulce este apreciată de către cetățeni

Published

on

By

Primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, a anunțat, recent, pe Facebook, desfășurarea aviotratamentelor împotriva țânțarilor, o inițiativă ce a stârnit reacții pozitive din partea cetățenilor. Însoțit de câteva fotografii spectaculoase surprinse de la înălțime, din avionul implicat în aceste operațiuni, mesajul primarului subliniază eforturile administrației locale de a menține orașul liber de insecte dăunătoare.

La momentul actual, întregul oraș beneficiază de aviotratamente pentru combaterea țânțarilor. Programul de deratizare, dezinsecție și dezinfecție, inițiat în luna martie, se desfășoară conform unui grafic bine stabilit, care se modifică doar în cazul condițiilor meteorologice nefavorabile. Acest plan riguros demonstrează angajamentul administrației locale de a asigura un mediu sănătos pentru toți locuitorii.

Cetățenii din Călărași au aplaudat inițiativa primarului Marius Dulce, exprimându-și mulțumirea prin comentarii și sute de like-uri la postarea lui de pe Facebook. Comentariile reflectă un sentiment general de recunoștință și apreciere pentru eforturile depuse în combaterea insectelor dăunătoare: „Felicitări!/ Excelent”. Mulți locuitori consideră că aceste măsuri sunt esențiale pentru confortul și sănătatea comunității, mai ales în contextul verii, când țânțarii pot reprezenta o problemă majoră.

Edilul a informat, de asemenea, că tratamentele au continuat cu operațiuni terestre pentru combaterea țânțarilor, căpușelor și paraziților. Produsele utilizate în aceste tratamente sunt avizate de Ministerul Sănătății, prin Comisia Națională de Biocide, asigurând astfel conformitatea cu standardele de siguranță și eficacitate.

Advertisement

Inițiativa primarului Marius Dulce de a implementa aviotratamente pentru combaterea țânțarilor, la Călărași, reflectă un angajament ferm față de sănătatea și bunăstarea comunității. Reacțiile pozitive ale cetățenilor subliniază importanța acestor măsuri și demonstrează sprijinul larg al comunității pentru astfel de acțiuni proactive. Pe măsură ce programul continuă, locuitorii din Călărași pot fi siguri că sănătatea și confortul lor sunt priorități esențiale pentru administrația locală.

„La această oră, toate zonele municipiului Călărași beneficiază de aviotratament pentru combaterea țânțarilor (larve și adulți). Programul de deratizare, dezinsecție și dezinfecție l-am început în luna martie și îl derulăm conform unui grafic bine stabilit, care se modifică numai dacă vremea nu ne este favorabilă.

Continuăm astăzi (n.r. 3 iunie) și mâine seară (n.r. 4 iunie) cu tratament terestru pentru combaterea țânțarilor, a căpușelor și a paraziților. Produsele utilizate sunt avizate de Ministerul Sănătății, prin Comisia Națională de Biocide”, a transmis edilul luni, 3 iunie, pe Facebook.

Advertisement
Continue Reading

Administrație

VIDEO. Inaugurare cu fast a noului loc de joacă la Grădinița Nr. 1 din Fundeni

Published

on

Primarul social-democrat al localității Fundeni, Gheorghiță Cărtușanu, a inaugurat, vineri, 31 mai, noul loc de joacă al grădiniței Nr.1 Fundeni, un proiect mult așteptat de comunitatea locală. Evenimentul a adunat zeci de părinți ai preșcolarilor, alături de cadrele didactice, într-o atmosferă de sărbătoare.

Este un moment important pentru copiii noștri și pentru întreaga noastră localitate. Noul loc de joacă este rezultatul unei munci susținute și a unei colaborări strânse între administrația locală și comunitate,” a declarat primarul Gheorghiță Cărtușanu în discursul său de deschidere.

Noua zonă de joacă, echipată cu tobogane, leagăne și diverse structuri de cățărat, a fost concepută pentru a oferi copiilor un spațiu sigur și modern pentru recreere și dezvoltare fizică. Proiectul a fost realizat cu finanțare locală și a avut ca principal obiectiv îmbunătățirea condițiilor de educație și joacă pentru preșcolarii din Fundeni.

Fundeni

Fundeni

Ne bucurăm că am reușit să finalizăm acest proiect. Este esențial ca cei mici să aibă acces la facilități moderne, care să le stimuleze imaginația și să le dezvolte abilitățile fizice,” a adăugat primarul Cărtușanu.

Prezența numeroasă a părinților și cadrelor didactice la ceremonia de inaugurare a subliniat importanța pe care comunitatea o acordă educației și bunăstării copiilor. Evenimentul s-a încheiat cu o demonstrație de jocuri și activități organizate de educatoarele grădiniței, spre bucuria celor mici.

Advertisement

Noua investiție în educație și infrastructură a grădiniței numărul 1 din Fundeni reprezintă un pas înainte în eforturile primăriei de a crea un mediu propice dezvoltării armonioase a copiilor din localitate.

MATERIAL DIFUZAT DE SOCIETATEA CALARARASI HEXEL PRESS SRL, COMANDAT DE PSD – FILIALA CĂLĂRAȘI – CUI MF: 21240002

Continue Reading

Administrație

Primarul Ionel Tatu din Vâlcelele, premiat pentru susținerea și dezvoltarea sportului local

Published

on

Premiul vine ca o recunoaștere a eforturilor susținute ale primarului Tatu în susținerea clubului ACS Micul Luptător și a sportului de lupte în special. Sub conducerea sa, comuna Vâlcelele a devenit un exemplu de urmat în ceea ce privește implicarea autorităților locale în viața sportivă a tinerilor. De la modernizarea infrastructurii sportive până la organizarea și susținerea evenimentelor locale de profil, administrația locală a demonstrat un angajament constant în promovarea unui stil de viață activ și sănătos.

Este o onoare să primesc această diplomă și să văd rezultatele muncii noastre în comunitate. Sportul nu doar că dezvoltă fizic și mental tinerii, dar creează și legături puternice între membrii comunității. Vom continua să susținem astfel de inițiative pentru a oferi oportunități și mai multe generațiilor viitoare”, a declarat Ionel Tatu pentru Calarasipress.ro.

Gheorghe Nane, președintele clubului ACS Micul Luptător, a subliniat importanța colaborării dintre autoritățile locale și cluburile sportive: „Fără sprijinul administrației locale, multe dintre proiectele noastre nu ar fi fost posibile. Primarul Ionel Tatu a fost un partener de nădejde și un susținător fervent al sportului. Această diplomă este un mic gest de recunoștință pentru tot ceea ce a făcut pentru noi.”

Comuna Vâlcelele și-a câștigat astfel un loc important pe harta sportivă a județului Călărași, datorită implicării și dedicării autorităților locale și a comunității. Prin astfel de inițiative, sportul devine un vector de dezvoltare și coeziune socială, aducând beneficii pe termen lung pentru toți locuitorii.

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate