Connect with us

Știri

Ce înseamnă să fii bun… Sprijin din partea tinerilor pentru familiile nevoiașe din județul Călărași

Published

on

Sâmbătă, 23 decembrie, am simțit ce înseamnă să nu ai aproape nimic. Să nu ai mâncare pentru familie, condiții de a trăi decent și multe alte lucruri pe care nu le realizăm noi, oamenii cu trai decent. Tot astăzi, alături de câteva persoane care m-au impresionat prin ceea ce au făcut, am învățat că orice ajutor contează.

M-am trezit cu gândul că voi avea o zi plină, poate puțin plictisitoare. De vreo lună aud discuții despre perioada Sărbătorilor de iarnă. Iată că sâmbătă, 23 decembrie toate discuțiile s-au concretizat într-o mică “armată” de oameni hotărâți ce și-au dorit să facă sărbătorile de iarnă puțin mai frumoase câtorva familii nevoiașe din acest județ.

Dimineața au fost puse la punct ultimele detalii, apoi toată lumea s-a pus în mișcare. Am rămas surprins de faptul că oamenii implicați în acest gest sunt din sfere sociale diferite. Elevi, studenți, profesori, antreprenori, directori de instituții, oameni din parlament și multe alte persoane binevoitoare.

Fiecare familie vizitată de echipa tinerilor deciși să aducă zâmbete și o stare de bine în familiile nevoiașe au primit: alimente, îmbrăcăminte, jucării și dulciuri.

Acești oameni implicați în acţiunea de ajutorare a familiilor fără putere financiară, totodată nevoiașe fac parte din Partidul Social Democrat, respectiv Tineri Sociali Democraţi, nu s-a dorit expunerea acestei acțiuni.

Persoanele implicate în campania au fost:

Cosmina Ene, Rudolf Manea, Sabrina Ranete, Alina Alecu, Veronica Manolache, Marius Sbârcea, Ana Maria Stroe, Cristian Zanfir, Cosmin Tărăbășanu, Mirel Ţifrea, Marius Dulce, Roxana Natalia Pațurcă, Ciprian Pandea, Arthur Dinu, Sorin Chiriță, Liviu Petrache, Alexandru Chiriță, Miruna Meseșeanu, Ionuț Vișan, Mihai Mureșeanu, Nicoleta Stoica și multe alte persoane cu suflet mare.

Gestul realizat de echipa tinerilor s-a născut dintr-o dorință de a fi alături de persoanele mai puțin fericite în această perioadă.  Totodată, prin intermediul acestor rânduri doresc să felicit atât persoanele care au contribuit la donațiile pentru copii, dar și preoților și persoanelor simple ce s-au ocupat de identificarea familiilor.

Vă las mai jos un filmuleț cu momente din timpul acțunii. 

https://www.facebook.com/calarasipress/videos/1552150424875811/

Cătălin COJOCARU

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Primarul Călărașiului, printre oameni, la Târgul de weekend. Ce a au hotărât pentru comercianți

Published

on

Municipiul Călărași are, în fiecare weekend, un târg de legume-fructe, cunoscut sub numele de Obor, care începe de la primele ore ale dimineții, până spre după-amiază. Călărășenii vin să ia pulsul, să-și facă provizii cu legume, ori să caute chilipiruri pe care alții le scot la vânzare.
Astăzi, 4 Decembrie, încă de la primele ore ale dimineții, primarul municipiului Călărași, Marius Dulce, a fost în târgul săptămânal, însoțit de Daniel Bălăngea – șeful serviciului la Administrația Cimitirelor Călărași, Ion Găman – secretarul de stat în cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, pentru a discuta cu oamenii despre oportunitățile de dezvoltare pe care locația unde se desfășoară Oborul le are.
„O locație cunoscută de mulți călărășeni pe care intenționăm, începând de anul viitor, să o modernizăm, oferind condiții mai bune comercianților, agenților economici și persoanelor fizice. Ba mai mult avem în vedere și organizarea unui Târg de Primăvară, urmând să stabilim împreună cu conducerea Serviciului Public Piețe și Oboare care administrează locația și perioada de desfășurare.” – a scris Marius Dulce, într-0 postare pe Facebook.

Continue Reading

Știri

Una caldă, una rece, pentru consumatorii de energie: Contoare inteligente, dar plătite din buzunar

Published

on

Ce sunt contoarele inteligente, care devin obligatorii în România

Contoarele inteligente reprezintă o generație modernă de aparate de măsură, care devin obligatorii în următoarea perioadă. Tocmai de aceea este important să le înțelegem și să știm ce avem de făcut în anumite situații.

Contorul inteligent e un element care funcționează la adevărata capacitate doar când este integrat într-un sistem de măsurare inteligentă – împreună cu alte contoare, transmite informații către un concentrator de date, care le comunică în mod securizat sistemului central. Datele transmise sunt consumul de energie electrică, curba de sarcină și alte valori ale parametrilor energiei electrice, prin sistemul de comunicații PLC (power-line communication) – cablurile de alimentare cu energie. Nu utilizează și nu generează semnale WiFi.  

Când este integrat într-un sistem de măsurare inteligentă, contorul inteligent comunică securizat direct cu noi, dar și cu tine. Nouă ne permite să colectăm și să analizăm date și să aflăm care sunt zonele în care avem ceva de îmbunătățit, ție îți dă ocazia să îți monitorizezi și adaptezi consumul – află mai multe despre beneficii. Dacă ai deja un contor inteligent integrat într-un sistem complet, verifică informațiile despre consumul propriu în contul tău online, pe calculator sau dispozitive mobile.  

Ca aparat electric, contorul inteligent respectă toate normele şi cerințele de mediu româneşti şi intracomunitare. Contorul este marcat CE și e însoțit de certificatul de conformitate (conform dispozițiilor de la art. 5 din DG nr. 1022/2002) prin care se atestă faptul că produsul nu pune în pericol viața, sănătatea, siguranța la locul de muncă și nu are un impact negativ asupra mediului.  

Manual de utilizare a contorului inteligent 

Repunerea sub tensiune a contorului inteligent după deconectare  

Una dintre funcțiile contorului inteligent e că poate opera deconectarea/reconectarea de la distanță, adică poate opri sau relua alimentarea cu electricitate a locului de consum. 

Dacă nu mai ai energie electrică, poate fi din două cauze: 

1. S-a produs un incident în rețeaua electrică sau în instalația ta interioară. Ce trebuie să faci e să verifici mai întâi instalația ta interioară – vezi dacă protecțiile de la intrarea în casă au declanșat și, dacă așa s-a întâmplat, rearmează-le și ar trebui să ai din nou curent. Dacă nu au declanșat, sună la numărul de deranjamente. 

2. Releul intern al contorului a declanșat. În acest caz, afișajul LED e aprins și arată simbolul __/  __. Contorul e alimentat, dar nu și locul de consum. De ce? Fie pentru că ai depășit semnificativ puterea contractată, fie pentru că ai întârziat plata facturii de energie către furnizor. Pentru prima situație, poți opri funcționarea unor aparate din casă, care a crescut puterea utilizată, apoi poți rearma contorul (vezi instrucțiunile din manualul de utilizare de mai sus). Dacă se întâmplă des, ar trebui să ne contactezi pentru a solicita un spor de putere. Pentru a doua, contactează furnizorul de energie electrică cu care ai încheiat contract.   

Ce este de făcut când contorul inteligent nu mai înregistrează consumul de electricitate 

Mesajele pe care le afișează ecranele contoarelor inteligente sunt foarte importante. Ecranele contoarelor inteligente îți pot transmite că nu mai înregistrează consumul de electricitate sau că este posibil să fie nevoie de un spor de putere în locuințe, scrie e-distribuție.com.

Facturi mai mari la energie electrică, după ce românii vor trebui să plătească o parte din costul contoarelor inteligente

Toți consumatorii de energie electrică, industriali sau casnici, vor fi obligați să suporte o nouă taxă sau cel puțin o parte din costuri.

Contoarele inteligente de măsurare a consumului vor fi obligatorii în toate locurile de consum din România în următorii șase ani, potrivit unei decizii a Guvernului.

Montarea unui astfel de contor inteligent costă sub 100 euro în ultimii ani.

În prezent, aceste contoare sunt montate de distribuitori, costurile pentru montarea lor fiind recuperate prin includerea lor în tarifele reglementate de distribuție, parte a prețurilor finale la energie electrică plătite de toți consumatorii pe facturi.

Potrivit ANRE, clienților finali cu consum anual mai mare decât un anumit prag stabilit de instituție, precum și celor care dețin surse de producere cu putere instalată mai mică de 10 kW trebuie să li se instaleze sisteme de măsurare inteligentă până la data de 1 ianuarie 2024.

Tuturor celorlalți consumatori trebuie să li se monteze contoare inteligente până la data 31 decembrie 2028.

Continue Reading

Știri

Borcea: O femeie și-a găsit sfârșitul în casa cuprinsă de flăcări

Published

on

Sfârșit tragic pentru o femeie de 49 de ani din Borcea, care a fost găsită fără suflare, in timpul unui incendiu care a cuprins toată locuința. Soțul acesteia a scăpat cu viață, însă a suferit arsuri pe 5% din suprafața corpului

Incendiul a fost anunțat prin 112 la ora 17:24. Doi între vecini au sărit în ajutor, însă au ajuns în spital din cauza arsurilor, ambii au fost transportați la cele mai apropiate unități medicale pentru îngrijiri medicale.

La fața locului au intervenit două autospeciale de pompieri cu apă și spumă și un echipaj SMURD care a preluat victimele.

 

Continue Reading

Cele mai accesate articole