Connect with us

Știri

Ce înseamnă să fii bun… Sprijin din partea tinerilor pentru familiile nevoiașe din județul Călărași

Published

on

Sâmbătă, 23 decembrie, am simțit ce înseamnă să nu ai aproape nimic. Să nu ai mâncare pentru familie, condiții de a trăi decent și multe alte lucruri pe care nu le realizăm noi, oamenii cu trai decent. Tot astăzi, alături de câteva persoane care m-au impresionat prin ceea ce au făcut, am învățat că orice ajutor contează.

M-am trezit cu gândul că voi avea o zi plină, poate puțin plictisitoare. De vreo lună aud discuții despre perioada Sărbătorilor de iarnă. Iată că sâmbătă, 23 decembrie toate discuțiile s-au concretizat într-o mică “armată” de oameni hotărâți ce și-au dorit să facă sărbătorile de iarnă puțin mai frumoase câtorva familii nevoiașe din acest județ.

Dimineața au fost puse la punct ultimele detalii, apoi toată lumea s-a pus în mișcare. Am rămas surprins de faptul că oamenii implicați în acest gest sunt din sfere sociale diferite. Elevi, studenți, profesori, antreprenori, directori de instituții, oameni din parlament și multe alte persoane binevoitoare.

Fiecare familie vizitată de echipa tinerilor deciși să aducă zâmbete și o stare de bine în familiile nevoiașe au primit: alimente, îmbrăcăminte, jucării și dulciuri.

Acești oameni implicați în acţiunea de ajutorare a familiilor fără putere financiară, totodată nevoiașe fac parte din Partidul Social Democrat, respectiv Tineri Sociali Democraţi, nu s-a dorit expunerea acestei acțiuni.

Persoanele implicate în campania au fost:

Cosmina Ene, Rudolf Manea, Sabrina Ranete, Alina Alecu, Veronica Manolache, Marius Sbârcea, Ana Maria Stroe, Cristian Zanfir, Cosmin Tărăbășanu, Mirel Ţifrea, Marius Dulce, Roxana Natalia Pațurcă, Ciprian Pandea, Arthur Dinu, Sorin Chiriță, Liviu Petrache, Alexandru Chiriță, Miruna Meseșeanu, Ionuț Vișan, Mihai Mureșeanu, Nicoleta Stoica și multe alte persoane cu suflet mare.

Gestul realizat de echipa tinerilor s-a născut dintr-o dorință de a fi alături de persoanele mai puțin fericite în această perioadă.  Totodată, prin intermediul acestor rânduri doresc să felicit atât persoanele care au contribuit la donațiile pentru copii, dar și preoților și persoanelor simple ce s-au ocupat de identificarea familiilor.

Vă las mai jos un filmuleț cu momente din timpul acțunii. 

https://www.facebook.com/calarasipress/videos/1552150424875811/

Cătălin COJOCARU

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

O nouă tranșă de 250 de lei va fi încărcată pe cardurile sociale, de la 15 iunie

Published

on

Cardurile pentru alimente și mese calde vor fi încărcate, de la 15 iunie, cu o nouă tranșă de 250 de lei, a anunțat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș. Astfel, 600 de milioane de lei vor fi transferați pe cardurile sociale celor 2,4 milioane de beneficiari eligibili, a scris pe Facebook ministrul citat, conform Digi24.

În privința cardurilor educaționale pe care se încarcă cei 500 de lei pentru haine și rechizite, Marcel Boloș atenționează că au fost deja încărcate ultimele 50.000 de carduri restante. În acest sens, 400.000 de copii vulnerabili din România au primit ajutorul în acest an școlar. Ministrul mai spune că intenționează să crească acest ajutor la 750 de lei, începând cu anul viitor, potrivit Agerpres.

De asemenea, Boloș a menționat că voucherul de 2.000 de lei oferit în programul „Sprijin pentru nou-născuți” poate crește în următorii ani la 3.000 de lei, potrivit unor analize efectuate, și susține că va propune această măsură în Guvern.

Județele cu cei mai mulți beneficiari de carduri pentru alimente și mese calde sunt: București (122.000); Suceava (90.879); Iași (90.196); Dolj (89.801); Bacău (82.410).

Continue Reading

Știri

Dorina Moga s-a stins din viață

Published

on

Cu profundă tristețe și regrete, aducem vestea trecerii în neființă a iubitei noastre călărășencele Dorina Moga. În dimineața acestei zile, un val de tristețe a cuprins întreaga comunitate călărășeană în momentul în care am pierdut o prezență plină de viață și lumină.

Dorina Moga va fi mereu amintită ca o femeie extraordinară, plină de bunătate și căldură umană. Cu un zâmbet mereu pe buze, ea a reușit să împrăștie bucurie și să aducă lumină în viețile celor din jurul său. A fost un model de amabilitate și generozitate, iar gesturile sale nobile au rămas adânc înrădăcinate în inimile tuturor celor care au avut privilegiul de a o cunoaște.

Cu toate că a trebuit să înfrunte o luptă extrem de grea împotriva cancerului pancreatic, Dorina nu și-a pierdut niciodată curajul și optimismul.

A fost o adevărată luptătoare, o inspirație pentru noi toți. În ciuda provocărilor cu care s-a confruntat, ea a fost un exemplu de putere interioară și rezistență.

Dorina Moga lasă în urmă un gol imens în viața noastră. Soție devotată, soră iubitoare și prietenă de nădejde, ea a fost mereu acolo pentru cei dragi, oferindu-le sprijinul și afecțiunea sa necondiționată. Amintirile frumoase pe care le-am împărtășit cu ea vor rămâne veșnic în inimile noastre.

În aceste momente de durere și îndurerare, ne rugăm ca Dumnezeu să o primească în brațele Sale iubitoare și să-i ofere odihnă veșnică. Să-i ierte păcatele și să o răsplătească pentru bunătatea și generozitatea ei fără margini.

Odihnește-te în pace, Dorina Moga! Lumina ta va străluci mereu în sufletele noastre.

Continue Reading

Știri

Bărbat prins sub o remorcă încărcată cu lemne în Ciocănești

Published

on

Un nou accident rutier a avut loc sâmbătă dimineața, în jurul orei 11:00, în comuna Ciocănești, soldându-se cu rănirea ușoară a unui bărbat care se afla în remorca  unui utilaj agricol. Evenimentul nefericit s-a produs în apropierea centrului comunei, când un tractor condus de un bărbat s-a răsturnat, provocând rănirea bărbatului care se afla în remorca încărcată cu lemne.

La fața locului, într-un timp scurt, au intervenit echipajele de prim-ajutor din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Călărași.


Echipajul de prim-ajutor a acționat prompt pentru a elibera bărbatul de sub grămada de lemne din utilajul agricol răsturnat.

În continuare, autoritățile vor efectua cercetări pentru a stabili cu exactitate circumstanțele care au condus la acest accident rutier.

Continue Reading

Cele mai accesate articole