Connect with us

Știri

Canalizarea din Călărași, înfundată cu cârpe și șervețele umede și plastic

Published

on

Știm deja că EcoAqua desfășoară o campanie în acest sens, de conștientizare a cetățenilor în primul rând, de a vedea ce găsiți în canalizări și de ce atunci când trecem peste o gură de canal ne dăm seama de mirosul care vine de acolo.

Șervețele umede, sticle de plastic, haine, metal sau carton, sunt doar câteva exemple de lucruri pe care muncitorii operatorului ECOAQUA le găsesc în rețeaua de canalizare a municipiului. Pentru că nu se dizolvă, toate aceste obiecte devin o adevărată problemă la Călărași.

„Și astăzi, 4 februarie 2023, colegii noștri au fost prezenți pe teren la solicitarea utilizatorilor pentru decolmatarea și desfundarea rețelei de canalizare la blocurile L47, I16-Sc1, I14-Sc3. Pe această cale, informăm și concomitent îi rugăm pe toți utilizatorii de a NU mai arunca ulei uzat, șervețele umede, pietre, deșeuri din plastic, produse textile, metal, carton în rețeaua de canalizare. NU încurajăm sub nicio formă acest comportament Pentru informații suplimentare sau alte sesizări, dispeceratul ECOAQUA Călărași vă stă la dispoziție în permanență, 24h/24 la numărul de contact  ECOAQUA Călăraşi 0242/313.720” – transmit reprezentanții Ecoaqua.

Operatorul regional Ecoaqua S.A. desfășoară, periodic acțiuni de decolmatare a canalizărilor din municipiul Călărași. Unul din punctele nevralgice pe care operatorul l-a identificat cu probleme și depuneri, a fost în zona Jirlău, pe locația fostelor grădini demolate în primăvara anului 2022 de autoritățile locale care vor realiza un parc printr-un proiect finanțat din fonduri europene.

“Multe zone ale orașului sunt deversate în aceste canalizări, jumătate din populația municipiului Călărași deversează aici. Sunt într-adevăr probleme. În acest sens, am intervenit și am închiriat utilaje de ultimă generație pentru a face aceste decolmatări la nivelul unor canalizări care sunt sub dimensionate și depășite moral din toate punctele de vedere. Sunt totuși canalizări ale municipiului Călărași realizate în anii 80. Sperăm că cu POIM-ul pe care l-am semnat acum două luni și ale căror lucrări vor porni în perioada următoare să aducem o viață mai bună locuitorilor din mun. Călărași.” – preciza Eduard Grama într-un alt articol din august 2022.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Viorel Ghiveci, noul administrator special al AFC Dunărea Călărași 2005

Published

on

Asociația de Fotbal Club Dunărea 2005 Călărași își va schimba administratorul special, începând cu data de 10 aprilie 2023. Viorel Ghiveci va prelua această poziție, înlocuindu-l pe Aurel Stan, care și-a dat demisia la data de 9 martie 2023. Potrivit surselor, Stan a decis să plece din cauza pretențiilor  de reorganizare sportivă  solicitate de superiori pe care acesta nu le-ar fi putut onora. În cadrul unei conferințe de presă recente, Stan a declarat că a luat această decizie după o întâlnire cu conducerea Federației Române de Fotbal (FRF), unde a observat un accent mare pe performanța sportivă și a decis să facă un pas în spate.

 

Viorel Ghiveci, absolvent al Academiei de Poliție și fost lucrător al Inspectoratului Județean de Jandarmi Călărași, va avea o indemnizație de 5.000 de lei net pe lună. El și-a prezentat planurile pentru mandatul său în cadrul unei ședințe ordinare de Consiliu Județean, în data de 29 martie. Ghiveci a afirmat că își dorește promovarea și dezvoltarea fotbalului de performanță și a sportului, în general, prin asigurarea unui proces de pregătire și competiție la un nivel ridicat, în cadrul clubului Dunărea 2005.

Cu o vastă experiență în domeniul juridic și militar, Ghiveci se bucură de un plan bine pus la punct pentru a-și atinge obiectivele în noua sa poziție. În trecut, acesta a activat în structurile Jandarmeriei Române, până în anul 2020, când a trecut în rezervă cu gradul de colonel din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui. Din acel moment, Ghiveci a activat în cadrul biroului său de mediere din zona Călărașiului.

Continue Reading

Știri

Elevii a patru clase din Călărași, captivați de exponatele de la Muzeul Științele Naturii

Published

on

Vizita la Muzeul Științele Naturii pentru elevii celor patru clase din municipiu a fost o modalitate foarte plăcută de a învăța lucruri noi.

Au fost captivați să vadă expus în diorame habitatul păsărilor și animalelor din regiunea Dunării, explorând fiecare exponat cu o mare curiozitate.


Viorel Cristea expertul pasionat și proprietar al exponatelor muzeului a fost un povestitor pe placul copiilor, oferind elevilor informații noi care le-a dezvoltat gustul pentru frumos dar și imaginația.

Copiii au participat și la atelierele din grădina Muzeului Dunării de Jos.
Fotografiile realizate pe parcursul vizitei reflectă încântarea copiilor la joaca cu podeaua și cartea interactivă.

Continue Reading

Știri

A fost semnat contractul pentru DJ311

Published

on

Astăzi, președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță a semnat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor și Administrației Publice, alături de secretarul de stat Marcel Alexandru Stoica contractul de finanţare pentru Modernizarea drumului județean DJ 311, Arțari km0+000-Nicolae Bălcescu km 17+650

Proiectul este finanțat prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, cu o valoare de 106.144.113,85 lei

Continuăm dezvoltarea și modernizarea infrastructurii județului.

Continue Reading

Cele mai accesate articole