in ,

Călărași: Alertă de incompetență! Au intervenit pentru a repara o țeavă de apă și au fisurat țeava de gaze

În cursul serii de sâmbătă, 29 decembrie a.c., puțin după orele 23.00 pe strada Flacara, intersecție cu strada Eroilor a avut loc o scăpare de gaze care a fost sesizata de locatarii unui bloc. Zona a fost împânzită de echipaje de pompieri, politie, jandarmerie și autospeciala CBRN care au asigurat măsuri de prevenire a situatiilor de urgență, in urma avariei la rețeaua de gaze, comform mesajului tip SMS transmis reporterului Călărași News de către ISU CĂLĂRAȘI.

(28.12.2018/23.03) Asigurare masuri de prevenire a situatiilor de urgenta, în urma unei avarii la reteaua de gaze, in mun. Calarasi, str. Flacăra. ISU CĂLĂRAȘI.

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Călărași au intervenit în urma unui apel primit prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 (SNUAU), s-a acționat cu autospeciale de intervenție în caz de incendiu, alături de un echipaj de cercetare CBRN și echipaj de interventie Distrigaz.

Din relatările martorilor se pare că, o țeavă de gaze aflată în subteran a fost avariată în urma unei intervenții efectuate de ECOAQUA S.A în ziua de vineri, când s-au efectuat lucrari de întreținere la rețeaua de apă din zona blocului B 3, situat pe starada Flacără. Un filmuleț trimis către redacția noastră în care un cetățean atenționează muncitorii Ecoaqua cu privire la faptul ca miroase a gaze pe stradă. Răspunsul șefului de echipa este șocant!

Acesta contrazice afirmația făcută de cetățean negând existenta mirosului de gaze. Încearcă, totuși să găsească o explicație pentru mirosul dubios. Susține ca miroase de la vidanje adusă pentru a scoate apa din canalul în care se efectuează lucrări.

“Miroase a vidanje, nu a gaz. Vidanja are Metantan în ea!”

Situația scăpărilor de gaze este scăpată de sub control. În cursul zilei de astăzi, 30 decembrie o alta sesizare care anunță scăpări la rețeaua de gaze a fost făcută prin 112. De această dată intervenția are loc pe strada Mușețelului, în municipiul Călărași.

Asigurare masuri de prevenire a situatiilor de urgenta, in urma unor scapari de gaze, in mun. Calarasi, str. Musetelului. ISU Calarasi.

Să sperăm că anul 2018 se va termina fără surprize. Dovada de incompetență venită din partea celor ce nu au habar de modul în care se efectuează o lucrare este clară. Să ne rugăm la Dumnezeu să avem sărbători liniștite, lipsite de artificii nedorite…


Ecoaqua reacționează după 5 zile

În cursul zilei de astăzi, 03.01.2019, un profil de Facebook denumit ECOAQUA Călărași a început să adauge comentarii la știrea publicată pe 30 dec. 2018, pe care reporterii noștri au diseminat-o în spațiul public, cea care face referire la avaria unde ECOAQUA S.A a intervenit pe str. Flacăra.

“Dorim sa dezmintim aceasta stire din care reiese ca ECOAQUA SA Calarasi in urma remedierii unei avarii la reteaua de apa de pe str Flacara, a produs o avarie la reteaua de gaze.Sursa emisiei de gaze s-a datorat fisurii unui racord suprateran de gaze, mai precis in cutia de bransament (firida) amplasata pe gard.Din fotografia atasata se poate vedea sapatura pentru remedierea avariei de apa, unde nu se regaseste nici o conducta de gaze.” – scrie contul dubios Ecoaqua Călărași pe rețelele de socializare

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 2

Upvotes: 1

Upvotes percentage: 50.000000%

Downvotes: 1

Downvotes percentage: 50.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Călărași: Scandal pentru afacerea Hap-Hap – Amenințări și datorii

În municipiul Călărași vor fi 22 de intersecții și treceri de pietoni semaforizate