Connect with us

Știri

Budești: Primarul Nae Sinel și viceprimarul Nae Florin au câștigat încrederea locuitorilor/ Cei doi se luptă pentru realizarea proiectelor propuse

Published

on

Joi, 14 iunie a. c, consilierii locali din cadrul Primăriei Orașului Budești au fost convocați în şedinţă ordinară, având un număr de 4 Proiecte de Hotărâre, iar la punctul 5 s-au dezbătut diverse.

Nae Sinel și Nae Florin se pare că au reușit să rezolve problema salubrizării gunoiului menajer din orașul Budești. Dar a rămas problema salariaților din primărie, care refuză să facă plățile către societățile care prestează în folosul comunității.

Sursa principală a problemelor din primăria Budești ar fi angajații care nu-și duc la îndeplinire atribuțiile sarcinile de serviciu. Cetățenii sunt nemulțumiți de faptul că orașul arată ca o comună și că nu s-a făcut nimic de multă vreme, dar sunt alături de viceprimarul cu atribuții de primar, Nae Sinel. Au încredere și speră că aceștia vor face lucruri bune pentru Budești. O mare parte a celor cu care am stat de vorbă, nici măcar nu știau cine se face răspunzător pentru neplățile serviciilor de colectare a deșeurilor menajere. Unii dau vina pe primar, fără să știe că, de fapt, problema ar pleca de la contabila șefă a instituției.

S-a votat organizarea privind serviciile de piață, desfășurarea activităților comerciale din Budești. Comercianții au apreciat acest lucru venit din partea primăriei, spun că este un lucru bine făcut, de care aceștia aveau nevoie.

Din discuțiile purtate în cadrul ședințelor consiliilor locale din Budești, Nae Sinel și-ar dori să reabilitează piața din centrul orașului, locul în care se adună toți comercianții din oraș și de la sate. Cei ce au voie de această piață, atât comercianţii, cât și cetățenii susțin că reabilitarea pieței este o prioritate, iar oamenii își pun încrederea și aprecierea asupra primarului Nae Sinel.

În altă ordine de idei, orașul Budești va beneficia în viitor de înființarea unei rețele de gaze naturale în Budești, comunele Gruiu, Buciumeni, Aprozi, acesta fiind un proiect ce va fi pus în aplicare de conducerea primăriei.

Tot în ședințele ordinare ale Consiliului Local Budești primarul a solicitat achiziționarea a mai multor bunuri pentru Budești, printre care: bănci stradale, coșuri de gunoi, cabine – stații de transport în comun, utile pentru Budești și localitățile limitrofe.

Oamenii din Budești au vorbit, pe lângă necesitățile din comună, și despre demersurile de modernizare și reabilitare a câtorva străzi din localitate: Mircea cel Bătrân, str. Agricultorilor, str. 1907, Independenţei, aceștia așteaptă cu nerăbdare începerea lucrărilor.

În ciuda faptului că în Primăria Budești nu e totul roz, conducerea instituției, alături de oamenii cu bună credință au avut grijă de localitate. Iarba de pe marginea drumului era tăiată în permanență, serviciile de deszăpezirea nu au lipsit, chiar dacă acest lucru a însemnat un efort considerabil din partea primarului și a viceprimarului.

Localitatea va beneficia de sistem se supraveghere video, va fi înființată Direcția Poliția Locală Budești, ce va avea ca scop prevenirea evenimentelor antisociale, toate acestea pentru siguranța cetățenilor.

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

ATENȚIE, șoferi: Cod Galben de ceață, se formează ghețuș pe carosabil!

Published

on

Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Călărași a transmis sâmbătă seara, o atenționare care vizează intrarea în vigoare a unui cod galben de ceață, valabil începând de la ora 23:00 până  duminică dimineața orele 06:00.

⚠️ COD GALBEN – local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200m, izolat sub 50m, ce va favoriza, în funcție si de condițiile locale, formarea ghețușului.

⏱️ Interval valabilitate: 26.11.2022 ora 23:00 – 27.11.2022 ora 05:00. ISU Călărași

Continue Reading

Știri

Prima zi de weekend: două accidente rutiere în municipiul Călărași

Published

on

Prima zi din acest weekend, începe, din păcate, cu două evenimente rutiere în municipiul Călărași, ambele produse pe fondul neacordării de prioritate.

Primul eveniment rutier a avut loc  sâmbătă dimineață, în jurul orelor 08:00, la intersecția străzilor Dobrogei și Plevna din municipiul Călărași, unde două autoturisme, un Logan și un taxi, au intrat în coliziune după ce unul dintre șoferi a pătruns în intersecție fără să se asigure suficient. Evenimentul nu a înregistrat victime, ci doar pagube materiale.

Cel de-al doilea incident rutier a avut loc pe Prelungirea Sloboziei, orele 10:30, în dreptul unei spălătorii auto cu jetoane, produs din cauza unui șofer care nu a acordat prioritate de trecere unui conducător auto care se deplasa regulamentar pe sensul de mers Prelungirea Sloboziei – Călărași. Nici în acest eveniment rutier nu au fost înregistrate victime.

foto: stânga / Serban Eugen – Info (Trafic) Călărași

 

 

 

Continue Reading

Știri

Lucrările de regenerare urbană din zona Jirlău avansează

Published

on

„Am verificat astăzi stadiul lucrărilor efectuate în cadrul proiectului „𝐑𝐞𝐠𝐞𝐧𝐞𝐫𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐬𝐩𝐚𝐭̧𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐮𝐫𝐛𝐚𝐧 𝐝𝐢𝐧 𝐌𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐢𝐮𝐥 𝐂𝐚̆𝐥𝐚̆𝐫𝐚𝐬̧𝐢 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐚𝐦𝐞𝐧𝐚𝐣𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐬𝐩𝐚𝐭̧𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐯𝐞𝐫𝐳𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐙𝐨𝐧𝐚 𝐝𝐞 𝐕𝐞𝐬𝐭 𝐬̧𝐢 𝐚 𝐬𝐩𝐚𝐭̦𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐯𝐞𝐫𝐝𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐙𝐨𝐧𝐚 𝐝𝐞 𝐋𝐨𝐜𝐮𝐢𝐭 𝐍𝐚𝐯𝐫𝐨𝐦. S-a început turnarea stratului de asfalt colorat peste pista de biciclete. Lucrările sunt în grafic. Am discutat cu constructorul care ne-a dat asigurări că proiectul va fi finalizat în termenii contractuali.
Proiectul este finanțat prin POR 2014-2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile Prioritatea de investiții 4.2, Realizarea de acțiuni destinate îmbunătățirii mediului urban, revitalizării orașelor, regenerării și decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului.” – transmite primarul Marius Dulce, într-o postare pe o rețea de socializare.
Zona de intervenţie a proiectului este considerată zona suprafeţelor degradate reprezentate de suprafeţele situate în Zona de Vest a Municipiul Călărași (zona de mal din dreptul Bisericii Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, inclusiv Bazinul Iazului decantor Jirlău) şi Zona de locuit NAVROM, abandonate şi neutilizate şi transformarea lor în zone de agrement şi petrecere a timpului liber pentru comunitate, utilizând măsuri conexe care contribuie la implementarea proiectului pentru care se solicită finanţare.
Proiectul urmărește reconversia și refuncționalizarea terenurilor și suprafețelor degradate , vacante sau neutilizate din Zona de Vest și din Zona de Locuit Navrom situate în municipiului Călărași în vederea creșterii calității vieții, precum și îmbunătățirii imaginii localității.
𝐑𝐞𝐳𝐮𝐥𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐚𝐬̧𝐭𝐞𝐩𝐭𝐚𝐭𝐞:
◾️ Suprafață spații verzi create: 75.147 mp
◾️ Skate parc: 1.407 mp
◾️ Alei pietonale și spații de joacă (astfalt/ pardoseală elastică): 4.119 mp
◾️ Spații majore acces: 2.296 mp
◾️ Platforme pentru amplasare foișoare: 527 mp
◾️ Suprafață spații deschise create sau reabilitate în zonele urbane: 83.496 mp.

Continue Reading

Cele mai accesate articole