Connect with us

Știri

Budești: Primarul Nae Sinel și viceprimarul Nae Florin au câștigat încrederea locuitorilor/ Cei doi se luptă pentru realizarea proiectelor propuse

Published

on

Joi, 14 iunie a. c, consilierii locali din cadrul Primăriei Orașului Budești au fost convocați în şedinţă ordinară, având un număr de 4 Proiecte de Hotărâre, iar la punctul 5 s-au dezbătut diverse.

Nae Sinel și Nae Florin se pare că au reușit să rezolve problema salubrizării gunoiului menajer din orașul Budești. Dar a rămas problema salariaților din primărie, care refuză să facă plățile către societățile care prestează în folosul comunității.

Sursa principală a problemelor din primăria Budești ar fi angajații care nu-și duc la îndeplinire atribuțiile sarcinile de serviciu. Cetățenii sunt nemulțumiți de faptul că orașul arată ca o comună și că nu s-a făcut nimic de multă vreme, dar sunt alături de viceprimarul cu atribuții de primar, Nae Sinel. Au încredere și speră că aceștia vor face lucruri bune pentru Budești. O mare parte a celor cu care am stat de vorbă, nici măcar nu știau cine se face răspunzător pentru neplățile serviciilor de colectare a deșeurilor menajere. Unii dau vina pe primar, fără să știe că, de fapt, problema ar pleca de la contabila șefă a instituției.

S-a votat organizarea privind serviciile de piață, desfășurarea activităților comerciale din Budești. Comercianții au apreciat acest lucru venit din partea primăriei, spun că este un lucru bine făcut, de care aceștia aveau nevoie.

Din discuțiile purtate în cadrul ședințelor consiliilor locale din Budești, Nae Sinel și-ar dori să reabilitează piața din centrul orașului, locul în care se adună toți comercianții din oraș și de la sate. Cei ce au voie de această piață, atât comercianţii, cât și cetățenii susțin că reabilitarea pieței este o prioritate, iar oamenii își pun încrederea și aprecierea asupra primarului Nae Sinel.

Advertisement

În altă ordine de idei, orașul Budești va beneficia în viitor de înființarea unei rețele de gaze naturale în Budești, comunele Gruiu, Buciumeni, Aprozi, acesta fiind un proiect ce va fi pus în aplicare de conducerea primăriei.

Tot în ședințele ordinare ale Consiliului Local Budești primarul a solicitat achiziționarea a mai multor bunuri pentru Budești, printre care: bănci stradale, coșuri de gunoi, cabine – stații de transport în comun, utile pentru Budești și localitățile limitrofe.

Oamenii din Budești au vorbit, pe lângă necesitățile din comună, și despre demersurile de modernizare și reabilitare a câtorva străzi din localitate: Mircea cel Bătrân, str. Agricultorilor, str. 1907, Independenţei, aceștia așteaptă cu nerăbdare începerea lucrărilor.

În ciuda faptului că în Primăria Budești nu e totul roz, conducerea instituției, alături de oamenii cu bună credință au avut grijă de localitate. Iarba de pe marginea drumului era tăiată în permanență, serviciile de deszăpezirea nu au lipsit, chiar dacă acest lucru a însemnat un efort considerabil din partea primarului și a viceprimarului.

Localitatea va beneficia de sistem se supraveghere video, va fi înființată Direcția Poliția Locală Budești, ce va avea ca scop prevenirea evenimentelor antisociale, toate acestea pentru siguranța cetățenilor.

https://www.youtube.com/watch?v=PZPYxCX_Tac&t=

Advertisement

 

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Politică

Reconcilierea din culisele PSD Călărași. Cum a reușit Vasile Iliuță să-l aducă înapoi pe senatorul Nicușor Cionoiu

Published

on

După o serie de dispute care au pus la încercare coeziunea Partidului Social Democrat din județul Călărași, liderul Vasile Iliuță a reușit, spun colegii din partid, să treacă peste situațiile interne care l-au pus în dificultate și au tulburat partidul de lângă Borcea.

Ultimul episod tensionat l-ar fi avut în prim-plan pe senatorul PSD, Nicușor Cionoiu și pe Iliuță însuși.

Deși inițial au existat tensiuni și speculații, cei doi lideri politici au găsit o soluție comună și își doresc să continue proiectul politic început împreună. Cel puțin pentru moment. 

Vasile Iliuță, cel mai mare vânător politic a reușit să readucă unitatea în partid, spun surse apropiate acestuia.

Potrivit  surselor, Cionoiu ar fi luat în calul să candideze din partea Partidului Social Democrat în Organizația județeană Constanța, lângă Felix Stroe, asta dacă nu și-au găsit încă locul în continuare la Călărași.

Advertisement

Chiar dacă ușa către alte opțiuni politice părea să se deschidă pentru unii, în final, situația s-a aplanat, iar focusul rămâne pe colaborare și pe agenda politică comună.

În ciuda unor momente de incertitudine, liderul PSD Călărași continuă să fie o prezență marcantă  în peisajul politic local. Cu toate că viitorul politic al lui Nicușor Cionoiu este în continuare subiect de speculație, reconcilierea recentă ar putea să ofere speranța că PSD Călărași va continua să progreseze într-o manieră constructivă și unită, așa cum și-a dorit din totdeauna liderul Vasile Iliuță.

Continue Reading

Știri

AUR Călărași își prezintă lista completă de candidați pentru alegerile locale

Published

on

Partidul Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) din județul Călărași și-a făcut publică lista completă de candidați pentru alegerile locale. Cu Daniel Florea în fruntea Consiliului Județean și Dragoș Coman candidat la primăria municipiului Călărași, AUR prezintă o echipă formată din 22 de membri hotărâți să aducă schimbări și să reprezinte interesele cetățenilor din diverse localități ale județului.

Printre candidați se numără o gamă variată de profesioniști și reprezentanți ai comunității locale, printre care se regăsesc Florin Bogdan Cernea-Platarești, Cristea Mihai-Nana, Niculae Eftimie-Luica, și mulți alții, fiecare aducându-și propria perspectivă și expertiză în echipa AUR.

Cu o listă atent selecționată de candidați, AUR își propune să ofere o alternativă puternică și reprezentativă pentru județul Călărași.

Candidații AUR sunt:

• Daniel Florea pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Călărași

Advertisement

• Dragoș Coman pentru funcția de primar al municipiului Călărași

Lista completă a candidaților este:

• Florin Bogdan Cernea-Plătărești

• Cristea Mihai-Nana

• Niculae Eftimie-Luica

• Petre Tone-Oltenița

Advertisement

• Gigel Greceanu-Dor Mărunt

• Bogdan Stroe-Nicolae Bălcescu

• Paul Martac-Modelu

• Ștefan Lăduncă-Frumușani

• Jan Apostol-Dorobanțu

• Niculae Voineagu-Fundeni

Advertisement

• Gavrilă Dimitru-Fundulea

• Nicușor Ionuț Gălbinăsu-Radovanu

• Popa Poppel Dumitru-Tămădău Mare

• Marin Baltag-Dragalina

• Valentin Anghel-Borcea

• Robert Ovidiu Damian-Perișoru

Advertisement

• Ioan Florin Mihalache-Spăntov

• Emil Iustin Muller-Ștefan cel Mare

• Georgiana Lucian Florea-Sârulești

• Silviu Petrișor-Chirnogi

• Adrian Dumitrescu-Ileana

• Luvian Moldoveanu-Valea Argovei

Advertisement

• Ionuț Vișan-Cuza Vodă

• Florin Nae-Budești

• Simona Nicola-Lehliu Gară

Continue Reading

Știri

Centrul Regional pentru Formare Profesională a Adulților organizează două programe de formare. Cum te poți înscrie

Published

on

Sursă foto: freepik

Centrul Regional de Formare Profesională a Adulților (CRFPA) Călărași va organiza două programe de formare gratuite. Unul intitulat „Competențe antreprenoriale, financiare și juridice” de 72 de ore, și un alt curs de inițiere numit „Operator introducere, prelucrare, validare date”. 

Înscrierea se face la sediul CRFPA de pe strada Sloboziei, Nr. 4 bis sau prin 0242.313.353/crfpacl@anofm.gov.ro.  

Continue Reading

Cele mai vizualizate