in ,

Borcea: MIG 21 Lancer, de la Baza 86, prăbuşit la Feteşti. Pilotul a ars de viu

Un aparat de zbor MIG 21 Lancer s-a prăbuşit sâmbătă, între judeţele Ialomiţa şi Călăraşi. Mii de oameni se aflau în zonă şi participau la evenimentele dedicate Zilei Porţilor Deschise, la Baza 86 Aeriană “Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţă”.

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a declarat sâmbătă, după prăbuşirea unui MIG 21 Lancer, la Feteşti, că prioritară este starea pilotului, iar aparatele de zbor ale forţelor aeriene române sunt în perfectă stare de funcţionare.

Pilotul aparatului MIG prăbuşit la baza Borcea nu a reuşit să se catapulteze, anunţă reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi.

Potrivit sursei citate, avionul de vânătoare s-a prăbuşit în judeţul Călăraşi, iar pilotul s-a catapultat.

La locul producerii accidentului erau câteva mii de oameni care participau la o demonstraţie, cu ocazia Ziua Porţilor Deschise.

Potrivit unui anunţ anterior: “Baza 86 Aeriană “Locotenent aviator Gheorghe Mociorniţă” organizează Ziua Porţilor Deschise sâmbătă, 7 iulie 2018. Intrarea este liberă şi accesul se va face începând cu ora 09.00″.

Persoana care a sunat la 112 să anunţe că un avion s-a prăbuşit se afla între Drajna şi Feteşti, a anunţat ISU Ialomiţa.

Armata confirma decesul pilotului si ii face public numele. Este vorba de Locotenent-comandorul Florin Rotaru. Ofițerul avea 36 de ani și era pilot-șef în cadrul Escadrilei 861 Aviație Luptă, Baza 86 Aeriană Fetești. 
ATENTIE, IMAGINE CARE VA POATE AFECTA EMOTIONAL! Mig-ul 21 Lancer s-a prabusit la ora 13,30, la 10 km Nord de pista Bazei 86. Pilotul nu s-a putut catapulta. Se pregatea de o trecere la joasa si aparatul s-a angajat pur si simplu. La evolutie asistau 4000 de oameni. Era Ziua portilor deschise la Baza 86 Aeriană Borcea.
Dumnezeu sa il odihneasca pe pilot!
foto © www.adelin-petrisor.ro

Accidentul a fost confirmat şi de Ghiveci Bianca, purtător de cuvânt Poliţia Călăraşi, care a declarat, pentru MEDIAFAX, că mai multe echipaje au fost trimise în zonă.

Primele informații după producerea accidentului aviatic indicau faptul că pilotul a reușit să se catapulteze, însă starea sa era necunoscută. Ulterior, surse medicale au afirmat că pilotul nu a reușit să se catapulteze și a murit carbonizat. Informația a fost confirmată pentru Libertatea de ISU Călărași.

sursa: Mediafax

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

Călărași: O persoană a fost lovită grav după ce a trecut printr-un loc nepermis

Incediu la un magazin mixt din comuna Independența