Connect with us

Evenimente

Asociația Elevilor din Călărași, un nou capitol

Published

on

Ieri, 2 iulie a.c., Asociația Elevilor din Călărași, organizația care reprezintă drepturile și interesele elevilor la nivel județean, și-a votat o nouă conducere în cadrul Adunării generale ordinare. Astfel, Alexandra-Ioana Tuță, președinte fondator, a predat ștafeta către Emma-Violeta Movilă, în urma prezentării unui raport de activitate ce a cuprins demersuri precum obținerea subvenției de 50% la transportul local cu mijloace în comun, acordarea de burse școlare în municipiul Călărași și înființarea Consiliului consultativ pentru probleme de tineret.

Noua echipă a Biroului de Conducere a fost întregită de Bianca-Nicoleta Mihăilă și de Robert-Marian Paraschiv, în calitate de vicepreședinți. Totodată, Adunarea generală a aprobat Strategia Asociației pentru noul mandat, elevii asumându-și noi demersuri care să contribuie la îmbunătățirea actului educațional la nivel de județ și, simultan, care să revitalizeze sectorul de tineret.

Printre cele care se vor desfășura în această vară, menționăm realizarea Barometrului respectării drepturilor elevilor în județul Călărași, precum și identificarea consiliilor locale care nici în acest an nu au acordat burse școlare. În acest sens, se pare că organizația nu își va lua vacanță, ci va continua discuțiile cu autoritățile locale astfel încât legislația în sectoarele vizate să fie respectată.

La finalul lucrărilor plenare, Emma Movilă a oferit următoarele declarații: Înainte de toate, le mulțumesc colegilor mei, care au devenit o a doua familie, pentru încrederea pe care ne-au acordat-o mie și Biroului de Conducere! Implicarea mea, alături de noua echipă, în Asociația Elevilor din Călărași se va concentra în jurul îndeplinirii atribuțiior prevăzute de Statutul nostru. Astfel, vom lupta în continuare pentru drepturile și interesele elevilor călărășeni, contribuind la o schimbare a climatului educațional pe termen mediu și lung! Vom urmări respectarea legislației în materie de către autoritățile locale și vom avea demersuri pentru resuscitarea sectorului de tineret. În acest sens, sperăm la o colaborare deschisă cu autoritățile locale și cu toți actorii relevanți din aceste zone.

Felicităm #AECL pentru toate inițiativele de succes pe care le-a avut în primul an de funcționare și urăm noii echipe mult succes în concretizarea demersurilor asumate în acest mandat!

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

PentruCălărași organizează un concurs prin care poți câștiga o ședință foto. Află ce trebuie să faci pentru a te înscrie

Published

on

Echipa PentruCălărași, una dintre cele mai active comunități de fotografi din județul Călărași, a ajuns la 10.000 de urmăritori pe Facebook, motiv perfect prin care aceștia lansează un concurs special prin care poți câștiga o ședință foto de excepție. Ce trebuie să faci?

  • 1. Apreciază pagina de Facebook PentruCălărași.
  • 2. Distribuie ultima lor postare despre concurs.
  • 3. Lasă un comentariu la postarea unde se organizează concursul.


V-am purtat în suflet în fiecare moment al călătoriei noastre și acum, datorită susținerii voastre necondiționate, am ajuns la cifra uluitoare de 10.000 de like-uri!
Pentru asta, vă mulțumim din suflet!

Nu putem să nu sărbătorim această realizare deosebită, așa că am decis să organizăm un concurs, special pentru voi, în care puteți câștigă o experiență unică: o ședința foto, care vă va captura cele mai frumoase momente și vă va oferi amintiri de neuitat!
Un concurs fabulos, în care puteți câștiga o ședință foto de excepție.
Da, ați auzit bine – puteți câștiga o ședință foto de vis, pe care o veți păstra cu drag amintire toată viața.
Vor fi momente memorabile pe care le veți păstra pentru totdeauna în colecția de fotografii și mai ales în inimă!
Pentru a participa, tot ce trebuie să faceți este să lăsați un comentariu, dați like și distribuiți acest anunț.

Nu ratați șansa de a trăi o experiență magică și de-a vă face amintiri de neuitat! Vă mulțumim din nou pentru susținerea voastră continuă și vă dorim mult succes!

Cu drag,
Echipa PentruCălărași

Continue Reading

Evenimente

CJCC organizează Revelion în aer liber, la Călărași. Recitaluri live și focuri de artificii

Published

on

Revelionul este o sărbătoare tradițională care marchează începutul anului nou, iar un mod popular de a o celebra este prin organizarea unui revelion in aer liber. La Călărași a devenit deja o tradiție pentru cei care aleg să-și petreacă trecerea dintre ani în aer liber, alături de familie sau alături de prieteni.

Centrul Județean de Cultură și Creație din Călărași organizează Revelionul 2023 pe esplanada Consiliului Județean, alături de cei mai
în vogă artiști din România. What’s Up, Nicole Cherry și Randi sunt doar câteva dintre numele care vor urca pe scena Târgului de Crăciun din centrul municipiului Călărași la trecerea dintre ani.
Recitalurile live și focul de artificii vor crea atmosfera perfectă pentru a mulțumii și cele mai pretențioase gusturi, ne asigură organizatorii.
Vor susține recitaluri:
ADRIANA GAVRILĂ
SILVANA RÎCIU și Nicușor IONIȚĂ
WHAT’S UP
MANDINGA
NICOLETA NUCĂ
NICOLE CHERRY
RANDI
Organizatori: Consiliul Județean Călărași, Centrul Județean de Cultură si Creație Călărași, Primăria Municipiului Călărași
Parteneri: Palatul Copiilor Călărași, Biblioteca Județeană Călărași, Muzeul Dunării de Jos Călărași

Continue Reading

Cultură

Târgul de Crăciun. Elena Gheorghe, în weekend, la Călărași

Published

on

Călărașiul este într-o petrecere de zile mari. Fiecare weekend aduce la Călărași artiști iar atomosefera de poveste este completată de căsuțe cu produse tradiționale, amenajate sub ghirlandele luminoase care au acoperit toată esplanada Consiliului Județean Călărași. Carmen Chindriș și Taraful Rutenilor alături de Palatul Copiilor Nr 1, Călărași, vor urca pe scenă în seara de sâmbătă, 10 decembrie, urmând ca în ziua de duminică, pe scena de la Călărași sa urce Elena Gheorghe. 

Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași vă invită să participați la concertele organizate în cadrul 🎄Târgului de Crăciun
Programul artistic din 10 și 11 decembrie, începând cu ora🕖 19.00:
10 decembrie
👉 Palatul Copiilor Nr 1, Călărași
👉 Carmen Chindriș și Taraful Rutenilor
11 decembrie
👉 Grupul „Flores Campi”
👉Elena Gheorghe
Continue Reading

Cele mai accesate articole