Connect with us

Evenimente

Asociația Elevilor din Călărași, un nou capitol

Published

on

Ieri, 2 iulie a.c., Asociația Elevilor din Călărași, organizația care reprezintă drepturile și interesele elevilor la nivel județean, și-a votat o nouă conducere în cadrul Adunării generale ordinare. Astfel, Alexandra-Ioana Tuță, președinte fondator, a predat ștafeta către Emma-Violeta Movilă, în urma prezentării unui raport de activitate ce a cuprins demersuri precum obținerea subvenției de 50% la transportul local cu mijloace în comun, acordarea de burse școlare în municipiul Călărași și înființarea Consiliului consultativ pentru probleme de tineret.

Noua echipă a Biroului de Conducere a fost întregită de Bianca-Nicoleta Mihăilă și de Robert-Marian Paraschiv, în calitate de vicepreședinți. Totodată, Adunarea generală a aprobat Strategia Asociației pentru noul mandat, elevii asumându-și noi demersuri care să contribuie la îmbunătățirea actului educațional la nivel de județ și, simultan, care să revitalizeze sectorul de tineret.

Printre cele care se vor desfășura în această vară, menționăm realizarea Barometrului respectării drepturilor elevilor în județul Călărași, precum și identificarea consiliilor locale care nici în acest an nu au acordat burse școlare. În acest sens, se pare că organizația nu își va lua vacanță, ci va continua discuțiile cu autoritățile locale astfel încât legislația în sectoarele vizate să fie respectată.

La finalul lucrărilor plenare, Emma Movilă a oferit următoarele declarații: Înainte de toate, le mulțumesc colegilor mei, care au devenit o a doua familie, pentru încrederea pe care ne-au acordat-o mie și Biroului de Conducere! Implicarea mea, alături de noua echipă, în Asociația Elevilor din Călărași se va concentra în jurul îndeplinirii atribuțiior prevăzute de Statutul nostru. Astfel, vom lupta în continuare pentru drepturile și interesele elevilor călărășeni, contribuind la o schimbare a climatului educațional pe termen mediu și lung! Vom urmări respectarea legislației în materie de către autoritățile locale și vom avea demersuri pentru resuscitarea sectorului de tineret. În acest sens, sperăm la o colaborare deschisă cu autoritățile locale și cu toți actorii relevanți din aceste zone.

Felicităm #AECL pentru toate inițiativele de succes pe care le-a avut în primul an de funcționare și urăm noii echipe mult succes în concretizarea demersurilor asumate în acest mandat!

Advertisement

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evenimente

VIDEO. Danubius Motor Fest revine la Călărași în 2024

Published

on

În perioada 21 – 23 iunie 2024, Călărașiul va găzdui pentru a doua oară evenimentul „Danubius Motor Fest”, ce va avea loc pe Stadionul Ion Comșa și va atrage mii de pasionați de motociclete din întreaga țară. Organizat de Legio Phoenix MC, în colaborare cu Centrul Județean de Creație și cu sprijinul Consiliului Județean Călărași și a autorităților locale, acest eveniment promite să fie un adevărat regal al motoarelor și muzicii rock, oferind participanților o experiență memorabilă și plină de adrenalină.

Cum a fost Danubius Motor Fest 2023?

Două zile pline de emoție și energie au încântat participanții și i-au făcut să se simtă parte a unei comunități unite de aceeași pasiune. Spectacolele muzicale ale unor trupe legendare de muzică rock au ridicat atmosfera la cote maxime, cu rafale de acorduri și versuri adorate de toți cei prezenți.

Prima seară a festivalului, vineri, 30 iunie, a adus pe scenă trei trupe de excepție: Trupa Antract, Trooper și Phoenix. Publicul a fost purtat de acordurile lor cunoscute, iar melodiile au fost fredonate împreună cu emoție de către participanți. Energia debordantă a transformat stadionul într-o arenă rock înflăcărată.

Seara de 1 iulie a adus un alt val de entuziasm, cu trupele White Mahala, Bucovina și Cargo, care au oferit un show de neuitat. Cei de la Cargo au cântat piese de referință precum „Ziua Vrăjitoarelor”, „Ploaia” și „Să nu mă lași să-mi fie dor”, cucerind inimile publicului și aducând momente memorabile pline de emoție.

Advertisement

Momentul culminant al festivalului a fost tombola cu cele trei premii surpriză. Sute de participanți s-au înscris pentru șansa de a câștiga. Premiul trei, două tatuaje, a fost o surpriză apreciată de către pasionații de artă corporală. Premiul doi, o școlarizare pentru permisul categoria A, a fost o oportunitate de neegalat pentru orice iubitor de motociclete, iar câștigătorul a avut șansa de a-și îndeplini visul de a conduce pe două roți.

Momentul cel mai așteptat a fost desigur premiul cel mare, un Honda VT 600 Chopper. Emoția a fost de nedescris în rândurile participanților, iar câștigătorul s-a bucurat de aplauzele și felicitările întregii mulțimi.

  • Premiul III a mers la Alexandra Ganea, care a câștigat două tatuaje oferite de Horns Up Tattoo.
  • Premiul II a ajuns la Petrache Andreea Larisa – școală de șoferi, categorie A.
  • Premiul I a fost câștigat de Lungu Mariana. Femeia este câștigătoarea râvnitului Chopper Honda VT 600.

Cu ultima seară de concerte încheiată, Danubius Motor Fest a lăsat în urmă un sentiment de împlinire și satisfacție. Prima ediție a acestui eveniment a fost un adevărat succes, iar publicul a cerut cu insistență ca autoritățile să ofere și în anii următori un nou spectacol de acest gen.

Danubius Motor Fest a reușit să aducă împreună pasionații de motociclete și iubitorii de muzică rock, creând o atmosferă unică de prietenie. Călărașiul a fost martorul unei întâlniri memorabile între viteză, sunete puternice și entuziasm contagios, demonstrând că pasiunea pentru motociclism și muzică rock continuă să strângă oamenii în jurul ei și să creeze momente de neuitat.

Danubius MotorFest

 

Advertisement
Continue Reading

Evenimente

VIDEO | Sărbătoarea de Bobotează, marcată de Primaria Roseți

Published

on

În inima județului Călărași, localitatea Roseți a marcat sărbătoarea Bobotezei, un eveniment deosebit, cunoscut în tradiția românească drept “Botezul Cailor”. Primarul Nicolae Rîjnoveanu a reușit să aducă autoritățile județene care au dat importanță acestei sărbători creștine din România.

Cu sprijinul președintelui CJ Călărași, Vasile Iliuță, subprefecților Virgiliu Diaconu și Stan Ionuț, alături de alte personalități precum Eduard Grama, directorul Ecoaqua Călărași, vicepreședintele CJ Călărași Ion Samoila, precum și parlamentarii PSD, deputatul Bîrcă și senatorul Nicușor Cionoiu, autoritățile locale au creat un eveniment memorabil.

Sărbătoarea a inclus diverse activități, de la concursuri de frumusețe pentru cabaline la competiții de harnașamente și alergare. Pasionații și crescătorii de cai au participat în număr impresionant, aducând viață malului Borcei.

Participanții au luat parte la slujba religioasă, primind binecuvântarea apei sfințite pentru a le ghida pașii în noul an. Un moment așteptat cu sufletul la gură a fost concursul în care preoții au aruncat crucea în apă, fiind recuperată de un tânăr curajos, recompensat de primar cu o sumă semnificativă de bani. Evenimentul a fost încheiat cu tradiționala masă organizată la Căminul Cultural din centrul localității.

Advertisement
Continue Reading

Evenimente

Alexandru Vasile, Garda de Mediu Călărași, mesaj de Anul Nou

Published

on

„E cumpănă dintre ani! Să privim înapoi cu iertare, înainte cu speranţă, în jos cu înţelegere şi în sus cu recunoştinţă! Speranţa să vă deschidă poarta spre un An Nou plin de bucurii şi împliniri. La mulţi ani 2024!” – a transmis Alexandru Vasile, comisarul-șef al Gărzii de Mediu Călărași

Continue Reading

Cele mai vizualizate