Connect with us

Tech

BMW i7 a ajuns la testele de sunet. Se fac reglajele finale pentru zgomotul motorului și confortul aeroacustic

Published

on

Procesul de dezvoltare pentru BMW i7 a ajuns la faza testelor acustice, iar nava amiral a producătorului bavarez va integra un sunet al motorului dezvoltat alături de compozitorul Hans Zimmer.
 
Testele se desfășoară în prezent la Centrul de Cercetare şi Inovaţie (FIZ) din München unde va fi stabilită toată gama de emisii acustice ale automobilului.

BMW lconicSounds Electric

Nivelul de confort din interiorul sedanului electric de lux este determinat în mare măsură de gradul în care zgomotele deranjante pot fi ţinute departe de pasageri.
 
Izolaţie fonică optimizată, aeroacustică şi confort la vibraţii: pentru a asigura cel mai bun confort oferit vreodată de un model al mărcii, noul BMW i7 este supus unei game variate de teste în laboratoarele BMW Group şi pe bancurile sale de testare. Programul de testare este conceput şi pentru a asigura compatibilitatea electromagnetică.
 
BMW i7 este dezvoltat cu obiectivul de a combina plăcerea caracteristică de a conduce cu un nivel de confort care este într-o clasă proprie. În acest context un factor-cheie îl reprezintă proprietăţile acustice. Nivelul de confort din interiorul sedanului electric de lux este determinat în mare măsură de gradul în care zgomotele deranjante pot fi ţinute departe de pasageri. Există o varietate de surse potenţiale de zgomot care trebuie luate în considerare în acest caz, aşa că prototipurile de preserie ale BMW i7 – şi într-adevăr toate celelalte variante de model ale viitorului BMW Seria 7 – sunt supuse unui program amplu ca parte a testării lor acustice.
 
Pentru că există o varietate de surse potenţiale de zgomot care trebuie luate în considerare în acest caz  prototipurile de preserie ale BMW i7 sunt supuse unui program amplu ca parte a testării lor acustice.
 
Zgomotul motorului şi de rulare sunt analizate în detaliu, precum şi confortul aeroacustic şi al vibraţiilor pentru a determina pe deplin proprietăţile acustice ale noilor sedanuri de lux.
 
Aceasta include, de asemenea, alinierea precisă a protecţiei acustice a pietonilor şi a sunetului de motor emis în interiorul BMW i7 – acesta din urmă fiind dezvoltat ca parte a BMW lconicSounds Electric, o colaborare între BMW Group şi Hans Zimmer, compozitor de coloane sonore la Hollywood.
 

Cum se fac testele acustice pentru BMW i7

Standurile de testare acustică de la noul centru de dezvoltare şi cercetare FIZ North din Centrului de Cercetare şi Inovaţie al BMW Group (FIZ) sunt special concepute pentru a îndeplini cerinţele de mobilitate electrică şi pentru a permite simularea realistă a tuturor situaţiilor de condus.
 
Orice zgomot neplăcut înregistrat de inginerii de dezvoltare în timpul drive testelor pe şosea poate fi recreat şi eliminat selectiv.
 
Dinamometrele cu role, cu acoperiri de suprafaţă interschimbabile, permit măsurarea şi validarea acusticii condusului şi a zgomotului anvelopei pe toate suprafeţele de drum care sunt relevante pentru traficul de zi cu zi, oriunde în lume.

Sunet la alegere

O mare importanţă a fost acordată furnizării de putere fără zgomot a motorului electric. Factorii care contribuie aici includ optimizarea acustică a unităţilor de propulsie electrice, un concept de montare specific modelului şi o încapsulare a zgomotului nou dezvoltată pentru motoarele electrice.
 
Aceste detalii permit ca BMW i7 să realizeze o decuplare acustică eficientă pe o gamă largă de frecvenţe, asigurând astfel un confort acustic maxim în interior în toate situaţiile de condus.
 
Șoferul va putea să aleagă între liniştea caracteristică a motorului sau acustica BMW IconicSounds Electric dezvoltată în colaborare cu Hans Zimmer.
 
Rigiditatea crescută a caroseriei în partea din faţă şi anvelopele cu un absorbant de spumă în interior pentru izolarea fonică integrată contribuie, de asemenea, la creşterea confortului acustic.

Banc de testare climatic

Pentru a putea testa eficacitatea tuturor măsurilor şi în condiţii climatice extreme, inginerii de dezvoltare de la FIZ North folosesc un banc de testare climatic şi acustic special conceput în acest scop.
 
Toate condiţiile relevante la nivel global pot fi simulate şi o mare varietate de surse de zgomot pot fi analizate şi optimizate, cum ar fi acustica sistemului de aer condiţionat şi ventilaţie în întregul automobil – în special la temperaturi foarte scăzute sau foarte ridicate.
 
La fel ca acustica de rulare a motorului şi a anvelopelor, zgomotul ambiental poate fi redus selectiv. În acest scop, aeroacustica BMW i7 este perfecţionată în tunelul aerodinamic acustic. Suprafeţele caroseriei, mânerele integrate ale uşilor, oglinzile exterioare optimizate aerodinamic şi o caroserie aproape complet închisă contribuie la rezistenţa aerodinamică scăzută a viitorului sedan de lux, dar şi la crearea unei acustici excelente.
 
Noul BMW i7 va fi prezentat oficial pe parcursul acestui an.
sursa: bmwblog.ro
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Tech

Descoperă cum funcționează Discord și de ce este popular

Published

on

Utilizarea aplicațiilor de chat precum Facebook Messenger sau WhatsApp a îmbunătățit semnificativ modul în care comunicăm cu familia, prietenii și colegii de serviciu. Aceste aplicații au transformat mesajele scrise în modul cel mai rapid și mai eficient de comunicare pentru majoritatea oamenilor, inclusiv pentru cei care iubesc jocurile video de tip multiplayer.

Cu toate acestea, Discord este o altă opțiune pentru cei care preferă interacțiunea în timp real. Discord este o aplicație gratuită de tip Voice Over IP, lansată în 2015, care a fost creată inițial pentru comunitățile de jocuri video. Utilizatorii pot folosi mesaje text, de voce sau video pentru a comunica în timp real. Discord este o aplicație de mesagerie multiplatformă, cu aplicații native disponibile pentru smartphone-uri și PC-uri. Cu peste 150 de milioane de utilizatori activi în fiecare lună, Discord găzduiește servere care pot fi împărțite în „Canale” sau camere de chat unde se pot discuta diferite subiecte specifice. În general, jocurile, muzica, anime-urile și meme-urile sunt cele mai populare subiecte discutate pe Discord.


Cum funcționează Discord

Discord este un serviciu care oferă o varietate de funcții utile, inclusiv crearea de canale de comunicare private cu camere de chat individuale și control de administrare deplin. Utilizatorii se pot alătura grupurilor la care au fost invitați sau își pot crea propriul server de chat privat și invita prietenii. Aici, ei pot utiliza mesaje text sau vocale pentru a conversa cu alte persoane care folosesc acel server și camera de chat.

Serverele și canalele pot avea diferite niveluri de permisiuni de acces pentru utilizatori. Discord îți permite să alegi cine îți poate trimite mesaje, pe cine poți să blochezi, pe ce servere să intri și cine se poate alătura serverelor pe care le creezi.

Pentru a folosi Discord, trebuie să instalezi aplicația pe dispozitivul tău și să îți creezi un cont de utilizator. Este important să utilizezi o parolă puternică și să activezi autentificarea cu doi factori pentru a-ți proteja contul și informațiile personale. După ce te-ai autentificat, poți accesa opțiunile din meniul „Setări” și să îți personalizezi profilul, inclusiv setările de confidențialitate, aplicații autorizate și setările vocale.

Pentru a fi în siguranță în mediul virtual, este important să consulți setările de confidențialitate și să activezi opțiunile care îți permit să respingi mesajele cu conținut necorespunzător și să controlezi cine îți poate trimite mesaje sau te poate adăuga ca prieten.

Cum adaugi prieteni pe Discord

Pentru a folosi Discord, ai nevoie de alți utilizatori cu care să comunici. Adăugarea de prieteni este ușoară și se poate face prin butonul verde „Adăugați un prieten” de pe pagina de start. Trebuie să cunoști tag-ul Discord al persoanei pe care vrei să o adaugi, care constă în numele utilizatorului și patru cifre după semnul „#”.

Acesta poate fi găsit în secțiunea „Contul meu”.

De asemenea, poți adăuga un prieten făcând clic dreapta pe contactul lor atunci când sunteți pe un server comun și apoi făcând clic pe butonul „Adăugare prieten”. În plus, poți sincroniza conturile sociale, cum ar fi Facebook, pentru a găsi prieteni care folosesc deja Discord.

Continue Reading

Tech

Telefoanele mobile, focar de infecție. Sunt mai periculoase la transmiterea bacteriilor decât scaunele de toaletă

Published

on

Telefoanele mobile, focar de infecție. Sunt mai periculoase la transmiterea bacteriilor decât scaunele de toaletă

Conform unor studii citate pe pagina Facebook a Ro-Vaccinare, telefoanele sunt dispozitivele perfecte pentru transmiterea microbilor, fiind chiar mai periculoase decât scaunele de toaletă.

sursa: observatornews.ro
Continue Reading

Tech

BMW recheamă in service peste 430.000 de modele E90, E91, E 93 si E92

Published

on

BMW a anunțat ca in scurt timp începe o campanie de rechemare a peste 430.000 de masini Seria 3 care au probleme cu sistemul electric.

Germanii au descoperit ca sunt șanse de incendiu pentru aceasta generatie de mașini Seria 3, si pentru a nu avea probleme cu autoritățiile KBA vor schimba gratuit in unitatile service BMW piesele care suferă.

Îmbunătăţirile de serie sau rechemările sunt măsuri care se bazează pe toleranţele de design sau de producţie care pot afecta utilizarea în siguranţă sau calitatea automobilului. Bineînţeles, ne simţim responsabili pentru calitatea şi siguranţa produselor noastre. Din acest motiv, am implementat o funcţie de căutare. Poţi utiliza această funcţie pentru a verifica personal dacă automobilul tău este vizat de o astfel de măsură. Dacă da, partenerul tău BMW şi MINIte va ajuta cu plăcere în orice moment; bineînţeles, fără niciun cost pentru tine.

Rechemarile BMW au urmatoarele coduri: 0061830500”, “0061660400” si “0061830400, iar elementele care se schimba sunt reprezentate de cablaje si contactori care au imbatrinit necorspunzator si care pot duce la aparitita unui incendiu.

Intreaga operatiune are un timp de lucru de 60 minute si se efectueaza gratuit de catre reprezentantele BMW din toate tarile din UE!

Verifică dacă există rechemări active care se aplică automobilului tău introdu seria de şasiu (VIN) din 17 caractere.

https://www.bmw.ro/ro/footer/quick-link/bmw-vehicle-recalls.html?

Continue Reading

Cele mai accesate articole