Connect with us

Știri

Ziua Limbii Române va fi sărbătorită la Muzeul Municipal Călărași

Published

on

Ziua Limbii Române va fi sărbătorită la Muzeul Municipal Călărași. Astfel, în data de 31 august 2023, începând cu ora 18:30, poetul și cântărețul Ovidiu Mihăilescu va susține un concert minunat, în cadrul instituției culturale.
Cantautorul Ovidiu Mihăilescu va cuceri publicul cu versuri, dar și cântece folk. “Vă invit, pe 31 august, să sărbătorim Ziua Limbii Române, la Muzeul Municipal Călărași, unde vom avea câteva poeme și câteva cântece. O să sărbătorim, sper, cu bucurie, această zi minunată”, declară Ovidiu Mihăilescu. Așadar, sunteți așteptați la un regal al muzicii folk și poeziei! Prețul unui bilet este de 30 de lei, iar acesta se poate achiziționa din incinta Muzeului Municipal Călărași. Despre Ovidiu Mihăilescu
Potrivit Wikipedia, Ovidiu Mihăilescu s-a îndrăgostit de muzica folk ascultându-i pe Mircea Baniciu și Valeriu Sterian.
Acesta cântă la chitară, de la vârsta de 17 ani. Din anul 1984, s-a alăturat echipei de folkiști a Cenaclului Vouă (Eugen Baboi, Raul Cârstea, Dan Caramihai, Puiu Crețu, Teddy Tudoroiu), alături de care a participat la peste 300 de spectacole în țară.
În anul 2004, a lansat volumul de poezii “Aici sunt anii Dumneavoastră…”.
Primul album, “Cowboy-ul Nelu”, a fost lansat în anul 2007. În perioada 2007-2008, el a apărut în concerte alături de Daniel Iancu și (Daniel Făt), cu care a și colaborat la câteva melodii de pe albumul “Cowboy-ul Nelu”. Următorul album, “Cipilica”, a fost lansat la “Silver Church”, în București, în 2009. A urmat “O lume de vis”, album de traduceri care cuprinde 12 coveruri internaționale, traduse și interpretate de Ovidiu Mihăilescu, în 2013. În anul 2014, a apărut cu Academia Cațavencu în seria “Academia de Folk”, albumul “Parlamescu”, în care au fost selectate câteva din melodiile politice ale folkistului. A fost membru al grupului “Zona de Mijloc” (alături de Eugen Avram, Puiu Crețu, Teddy Tudoroiu, Dan Caramihai), grup care activa la “Casa Eliad” în perioada 2009-2010 și al “Gaskademiei de Folk” (alături de Alina Manole, Daniel Făt, Jul Baldovin, Dan Caramihai, Fox Studies, Walter Ghicolescu, Nicu Zotta), în perioada 2010-2011. În intervalul 2010-2014, a participat, alături de alți folkiști, la proiectul Manuellei Popescu, de la Radio România Actualități, în cooperare cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București, la câteva zeci de spectacole, sub sigla “Folk Fără Vârstă”, pentru promovarea folkului în liceele din București. Proiectul a promovat muzica folk în rândul elevilor, numărul chitariștilor din licee crescând exponențial în acea perioadă. Între 2012-2015, a pus bazele proiectului folk-rock Ovidiu Mihailescu și Trupa Joi, alături de Alex Cișmaru, Radu Vălean și Ciprian Diaconu. A activat și ca organizator de seri de folk, la cluburile Watt, Corossroads, Mojo, Spice. În anul 2017, a lansat, la Clubul Spice din capitală, alături de Alex Cișmaru și Alex Nichita, albumul “Toamna Brun”. Se adaugă alte peste 300 de spectacole în diverse locații din țară, alături de Compania Teatrală Vouă (Grupul Vouă), la festivalurile mari de umor și la diverse evenimente regionale, dar și în proiecte de promovare a lecturii și umorului în rândul tinerilor din 8 licee și 8 facultăți din București. În 2019, s-a lansat albumul “Ars de zăpezi”, la Casa Studenților “Grigore Preoteasa”, alături de Tituș Constantin, Liviu Ciulei, Clara Mărgineanu. Din 2020 face parte din “Baricada Folk2, alături de Adrian Bezna, Adrian Mărginean, Cătălin Stepa, Nicu Zotta, un concept menit să focuseze energiile unei noi generații folk și să promoveze noua muzică folk pentru generațiile mai tinere.
În 2020, artistul a lansat, la Ilva Mică, alături de Dana Florian și Daniel Iancu, albumul pentru copii “Zmeul Furăcios”. În luna aprilie a anului 2022, la Muzeul Literaturii Române, a lansat, împreună cu Loreta Popa, Alex Turcu, Adrian Fetecău, Andrei Necula, Jean Lemne, Florin Nan, Vanda Florea, volumul de poezii-parodii “Inorogul Imperfect”. Pe 18 mai 2022, la Clubul Pub Universității, a lansat albumul “Pariu pe Prietenie”, care conține 18 piese realizate pe versurile unor poeți consacrați.

Știri

Ecoaqua SA: Avarie la rețeaua de apă potabilă pe strada Aleea Dumbrava Minunată din Călărași

Published

on

Operatorul Ecoaqua SA a anunțat astăzi o nouă avarie care a afectat rețeaua de apă potabilă din municipiul Călărași, pe strada Aleea Dumbrava Minunată. Incidentul a provocat întreruperi semnificative în furnizarea apei pentru locuitorii din zonă.

Echipele de intervenție ale Ecoaqua SA sunt deja prezente la fața locului și lucrează intens pentru remedierea situației. Reprezentanții companiei au declarat că fac tot posibilul pentru a restabili furnizarea apei potabile cât mai curând posibil și pentru a minimiza disconfortul cauzat locuitorilor.

„Ne cerem scuze pentru inconvenientele create și asigurăm cetățenii că lucrăm la capacitate maximă pentru a soluționa avaria. Estimăm că intervenția va dura două ore, timp în care apa potabilă va fi indisponibilă pe această stradă,” spun reprezentanții Ecoaqua SA.

 

Advertisement

 

Vom reveni cu detalii pe măsură ce situația evoluează.

Continue Reading

Știri

Primăria Municipiului Călărași face noi precizări în legătură cu anveloparea blocurilor. Alte patru blocuri vor fi renovate

Published

on

sursă imagine: Primăria Municipiului Călărași

Primăria Municipiului Călărași face noi precizări în legătură cu anveloparea blocurilor. Vineri, 24 mai 2024, primarul Marius Dulce și reprezentantul constructorului Decora Rezident au semnat contractul de execuție lucrări pentru obiectivul de investiții “Renovare energetică moderată a clădirilor rezidențiale multifamiliale – Blocurile: A1 (scara1), A2 (scara1), A3 (scara1), A4 (scara1), A5 (scara1)”, finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). 

Lucrările vizează termoizolarea planșeului de peste ultimul nivel, termoizolarea exterioară a pereților exteriori ai clădirii, reabilitarea instalațiilor de iluminat, refacerea trotuarului din garda din jurul clădirii, refacerea fațadelor, înlocuirea tâmplăriilor exterioare cu variante performante energetice, montarea de panouri fotovoltaice.

Valoarea contractului de finanțare este de 7.820.447,36 lei, iar perioada de execuție a lucrărilor este de 12 luni de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor. 

Alte două proiecte au fost semnate în aprilie 

În cursul lunii aprilie au mai fost semnate contracte de execuție a lucrărilor pentru alte două proiecte, finanțate tot prin PNRR. E vorba despre renovarea blocurilor A13, A15, A17 și N43. 

Advertisement
  • “Renovare integrată a clădirilor rezidenţiale multifamiliale – Blocul A13 Călăraşi”. Valoarea contractului de finanțare: 2.158.970,70 lei (TVA inclus).
  • „Renovare energetică moderată a clădirilor rezidențiale multifamiliale – Blocurile A15 (scara1), A17 (scara1, scara2, scara3), N43 (scara1)”. Valoare contractului de finanțare este de 5.406.711,68 lei (TVA inclus).

Continue Reading

Știri

Rulota cu mii de cărți a editurii Humanitas ajunge la Călărași pe 1 iunie datorită Festivalului Copilăriei, organizat de Biblioteca Județeană „Alexandru Odobescu”

Published

on

sursă imagini: Biblioteca Județeană Călărași

Librăria Humanitas „Cartea pe roți” va ajunge pe 1 iunie în Călărași, în fața Bibliotecii Județene Alexandru Odobescu, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului. Rulota cu cărți va face parte din Festivalul Copilăriei, un eveniment organizat de bibliotecari „dedicat copiilor, adolescenților, familiilor, unde ne dorim să oferim participanților o varietate de ateliere”. De la mic la mare, călărășenii se pot bucura de mii de titluri carte. 

Librăria Humantias „Cartea pe roți” va ajunge sâmbăta aceasta în Călărași, iar cei interesați sunt așteptați de la ora 11:00 cu o ofertă extinsă de carte pentru toate vârstele. „Cartea pe roți“ este o autorulotă încăpătoare, care are pe rafturi o selecție de câteva mii de titluri de la cele mai importante edituri. 

 

„Poate fi regăsită aici experiența care devine reflex și răsfăț într-o librărie cu care ne-am obișnuit. O așezare logică a cărților, care ne ajută să ne orientăm imediat spre zona de noutăți, spre romanele premiate recent, cărțile pentru copii și cele de science fiction, istorie, filozofie, spiritualitate sau știință”, transmit organizatorii Festivalului Copilăriei. 

Advertisement

Programul întregului eveniment, pe Călărași Press

Proiectul lansat de editura Humanitas, printre cele mai mari din România, și-a început drumul la debutul pandemiei de COVID-19, când „editurile și librăriile caută soluții pentru a salva piața de carte”, scria ProTV la acea vreme. Astfel, inițiativa „Cartea pe roți” a fost concepută pentru a-i aduce pe români mai aproape de cărți, mai ales că există cazuri în care mai multe localități din mediul rural, de exemplu, nu au biblioteci sau librării. 

Biblioteca Județeană ”Alexandru Odobescu” Călărași este instituție subordonată Consiliului Județean Călărași și toate activitățile sunt posibile cu sprijinul financiar al acestuia. 

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate