Connect with us

Actualitate

Baza Sportivă din Lehliu-Gară, finalizată! Primele imagini cu „locul unde cresc viitorii sportivi ai orașului”

Published

on

Primăria orașului Lehliu-Gară anunță cu mândrie finalizarea noii baze sportive moderne de pe stadionul „Liviu Cucu”. Marți, pe 21 mai, au fost publicate primele imagini de la Baza Sportivă pe pagina de Facebook „Orașul Lehliu-Gară”.

Proiectul, inițiat pentru a încuraja și susține activitatea sportivă a comunității, a fost realizat conform standardelor UEFA și normelor europene, reflectând angajamentul administrației publice locale față de dezvoltarea infrastructurii sportive.

Pe site-ul oficial al Primăriei Lehliu-Gară sunt prezentate facilitățile de top de care vor beneficia locuitorii, în cadrul Bazei Sportive. Printre acestea se numără:

– Teren de fotbal omologat UEFA: Terenul este echipat cu nocturnă și tribune care pot găzdui 500 de spectatori, oferind condiții optime pentru desfășurarea meciurilor și antrenamentelor.
– Teren sportiv mic: Dedicat activităților de minifotbal, baschet, handbal și tenis, acest teren permite desfășurarea diverselor activități sportive pentru toate vârstele.
– Corp pentru vestiare: Vestiarele moderne asigură confortul necesar sportivilor și personalului tehnic.
– Parcare auto: O parcare adecvată este disponibilă pentru a facilita accesul spectatorilor și al participanților.

Advertisement

Această bază sportivă modernă, care se întinde pe o suprafață de 13.202 metri pătrați, este un pas important în dezvoltarea infrastructurii sportive din Lehliu-Gară. Proiectul, în valoare de 1,6 milioane de euro, reprezintă o parte integrantă a strategiei Primăriei de a crea un mediu propice dezvoltării sportului și de a stimula implicarea tinerilor în activități fizice.

Primăria Lehliu-Gară invită toți locuitorii să viziteze noua bază sportivă și să se bucure de facilitățile moderne oferite. Realizarea acestui proiect transformă stadionul „Liviu Cucu” într-un centru de activitate sportivă, care va aduce multiple beneficii comunității, de la îmbunătățirea sănătății până la promovarea orașului pe plan sportiv.

„Baza Sportiva Lehliu-Gară, locul unde cresc viitorii sportivi ai orașului”, se arată în descrierea fotografiilor postate pe Facebook de Orașul Lehliu Gară.

După cum se poate observa în secțiunea de comentarii a postării, această inițiativă a fost apreciată de către comunitatea din Lehliu-Gară, care i-a urat succes primarului Iulian Iacomi la alegerile din 9 iunie 2024.

Advertisement

Actualitate

Concursurile profesionale ale serviciilor voluntare și private pentru situații de urgență – faza judeţeană

Published

on

În data de 15 iunie 2024, începând cu ora 09.00, stadionul municipal din Călărași a găzduit etapa județeană a concursurilor profesionale ale serviciilor voluntare și private pentru situații de urgență. Aceste competiții, organizate anual, au un caracter tehnico-aplicativ și sportiv, permițând pompierilor din județul nostru să-și demonstreze abilitățile și aptitudinile.

Probele competitiei

Concursul include trei probe specifice: “Pista cu obstacole”, “Dispozitivul de intervenție” și “Ștafeta 4 x 100 metri”. Aceste probe au ca scop dezvoltarea și perfecționarea aptitudinilor necesare intervențiilor în situații de urgență, evaluarea nivelului de pregătire și capacitatea de intervenție a participanților. De asemenea, competiția urmărește să popularizeze în rândul cetățenilor aspectele specifice activităților desfășurate de serviciile voluntare și private pentru situații de urgență.

Participanți și organizare

Advertisement

La această etapă vor participa echipaje din serviciile voluntare și private pentru situații de urgență din întreg județul Călărași. Competiția este organizată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Barbu Știrbei” al județului Călărași, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Călărași.

Foto ISU Călărași

Foto ISU Călărași

Premii și etapa următoare

Câștigătorii vor avea onoarea de a reprezenta județul Călărași la faza interjudețeană, care se va desfășura în luna iulie în județul Galați. La competiția Servicii Voluntare pentru Situații de Urgență vor participa echipaje din diverse localități ale județului, iar la competiția Servicii Private pentru Situații de Urgență vor concura echipaje ale operatorilor economici.

Foto ISU Călărași

Foto ISU Călărași

Foto ISU Călărași

Foto ISU Călărași

Continue Reading

Actualitate

ANAF atrage atenția asupra unor mesaje false transmise în numele instituției

Published

on

Sursa: anaf.ro

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) avertizează cu privire la o nouă serie de mesaje false trimise în numele instituției de pe o adresă de e-mail și îndeamnă contribuabilii vizați, în special persoanele juridice, să nu răspundă la aceste solicitări.

ANAF avertizează că o nouă campanie de mesaje false, trimise în numele instituției, este în desfășurare. În aceste mesaje, contribuabililor persoane juridice li se solicită “lista entităților externe care au de achitat către societate sume mai mari de 10.000 de euro.”

”Falsificatorii motivează că scopul acestei solicitări este de a asigura o mai bună gestionare a fluxurilor financiare internaţionale şi de a preveni potenţiale riscuri asociate neîncasării sumelor datorate. Precizăm că ANAF nu solicită astfel de informaţii şi nici nu intervine în relaţia comercială dintre persoanele juridice”, se precizează în comunicatul de presă.

De această dată, mesajele sunt transmise de la adresa de e-mail [email protected].

Advertisement

Reprezentanții ANAF subliniază că această adresă de e-mail NU aparține ANAF și solicită contribuabililor să nu răspundă acestor cereri. ”Atragem atenţia că această adresă de e-mail NU aparţine ANAF şi nu trebuie să daţi curs solicitărilor! Reamintim că serviciul Spaţiul Privat Virtual, pus la dispoziţia contribuabililor, gratuit, a fost creat şi dezvoltat tocmai pentru o comunicare securizată cu instituţia. De asemenea, contribuabilii pot obţine informaţii fiscale cu caracter general la CALL CENTER ANAF 031.40.39.160” au transmis reprezentanții ANAF.

 

Continue Reading

Actualitate

Operatorii STS au preluat peste 15.700 de apeluri în timpul furtunii de joi seară

Published

on

Operatorii STS ai Serviciului de Urgenţă 112 au preluat și procesat la nivel național peste 15.700 de apeluri de urgență, joi seara, între orele 19:00 și 2:00, în timpul fenomenelor meteorologice caracterizate prin intensificări puternice ale vântului, căderi de grindină și averse abundente.

În intervalul 23:00-01:00, la 112 București-Ilfov s-au înregistrat peste 4.200 de apeluri. În acele două ore, operatorii STS au preluat în medie aproximativ 22 de apeluri pe minut, cu creșteri de până la 77 de apeluri pe minut.

Cele mai multe apeluri au semnalat inundări de case, clădiri, străzi și intersecții, precum și prăbușiri de elemente de construcție și acoperișuri. Aceste apeluri au fost transferate către ISU-SMURD, Poliție și Ambulanță pentru intervenție. De asemenea, în multe cazuri, au fost înregistrate apeluri multiple la numărul 112 care semnalau aceeași urgență.

În timpul codului roșu, în jurul orei 23:30, volumul apelurilor pe 112 București-Ilfov a crescut semnificativ, depășind de peste 5 ori numărul normal. Aceasta a determinat o mobilizare rapidă și suplimentarea numărului de operatori atât în București, cât și în centrele județene de gestionare a apelurilor de urgență. În tot acest interval, operatorii STS au acordat prioritate urgențelor critice, respectând procedurile operaționale specifice.

Advertisement

Pentru a gestiona rapid și eficient apelurile la 112 în timpul avertizărilor de vreme extremă, STS a adăugat mai mulți operatori și a ajustat fluxurile de lucru între aceștia și dispecerii agențiilor specializate în intervenții, a transmis Biroul de Presă al STS.

Continue Reading

Cele mai vizualizate