Pe data de 18 octombrie, la Biblioteca Județeană „Alexandru Odobescu” Călărași a avut loc vernisajul expoziției Atelier 21+ invitați, un eveniment dedicat artei contemporane care reunește lucrările membrilor grupului Atelier 21+ și a unor personalități marcante ale artei vizuale din România.
Expoziția oferă publicului o selecție de lucrări stilistic variate, dar unificate de profunzimea subiectelor abordate. Acestea explorează granița dintre figurativ și non-figurativ, punând accent pe expresivitate și invitația la reflecție.
Prin acest vernisaj, artiștii încurajează un dialog între privitor și universul pictural, unde temele extrase din viața cotidiană sau conceptele general valabile sunt prezentate în imagini subtil prelucrate sau, dimpotrivă, pline de forță. Astfel, expoziția nu este doar un simplu spectacol vizual, ci o provocatoare întâlnire între generații de artiști care, deși aparțin unor epoci diferite, sunt legați prin preocuparea comună pentru explorarea tensiunilor și sensibilităților interioare.
Sursă: Facebook Biblioteca Județeană Călărași
Atelier 21+ este format din absolvenți ai Universității Naționale de Arte din București, Facultatea de Arte Plastice, specializarea Pictură, promoția 2018-2021. Membrii grupului au lucrat sub îndrumarea Profesorului Cezar Atodiresei, a cărui influență este vizibilă în parcursul fiecăruia dintre artiști. De asemenea, alături de grup încă de la început se află și artista Silvia Stoica, membru al Uniunii Artiștilor Plastici (UAP), Filiala Pictură București, și cadru didactic la Universitatea Națională de Arte din București.
În pofida diversității stilistice a membrilor, grupul Atelier 21+ și-a consolidat identitatea artistică prin implicarea în proiecte recurente și menținerea unei unități de viziune. Scopul acestora este de a organiza expoziții anuale, ce fac parte dintr-un proces evolutiv și sistematic, deschis pe termen lung.
Expoziția de la Biblioteca Județeană Călărași aduce în prim-plan și lucrările unor artiști invitați, precum Marius Barb, Gheorghe Dican, Florin Mocanu, Gheorghe Pogan, Valeriu Șușnea și Christian Zidros, contribuind la diversitatea și valoarea artistică a evenimentului.
Sursă: Facebook Biblioteca Județeană Călărași