in

Andrei Bornea – reprezintă învățământul călărășean la Ecole Polytechnique Paris, una dintre cele mai prestigioase instituții de învățământ din Europa!

Cu un parcurs școlar în care performanța a fost cuvântul de ordine, Andrei Bornea, absolvent al Liceului Teoretic „Mihai Eminescu” Călărași, a ales să-și continue studiile la una dintre cele mai prestigioase și selective instituții de învățământ din Europa: Ecole Poytechnique Paris. Pe baza rezultatelor școlare de excepție, tânărul călărășean a mai fost admis la University of Manchester, precum și  la University of Glasgow.

„Potrivit înțelepciunii populare, ne aflăm în anotimpul bilanțului, dar și într-un moment în care celebrăm Ziua Mondială a Educației. În acest context, pot afirma cu mândrie că, în liceul nostru, numărul absolvenților deveniți boboci în instituțiile de învățământ superior este impresionant. Există totuși un demers greu de egalat. Andrei Bornea a fost admis concomitent la trei dintre cele mai importante instituții de învățământ din lume, după ce a reprezentat cu cinste liceul nostru, fiind premiat în cadrul a numeroase competiții naționale și internaționale care i-au pus în valoare pasiunea pentru discipline precum: matematică, fizică sau informatică. Drumul lui nu a fost unul ușor, dar, cu siguranță, rezultatele obținute compensează sacrificiile făcute. Îl felicit pe Andrei, și, odată cu el, pe toți cei care pășesc acum pragul studenției, dorindu-le ca perseverența și motivația, dovedite până în prezent, să-i conducă spre noi performanțe.” a precizat Gheorghe Stoian, directorul Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”.

Admiterea la această instituție elitistă de învățământ din Franța presupune două etape de selecție. În cadrul primei etape, sunt analizate rezultatele obținute la competiții naționale și internaționale, în timp ce a doua etapă constă în susținerea unor riguroase examinări ale cunoștințelor din  domenii conexe științei. Astfel, absolventul Liceului Teoretic „Mihai Eminescu”, alături de peste 150 de tineri performeri din toate colțurile lumii, pune bazele unei cariere de excepție la Ecole Polytechnique de Paris.

Succesul lui Andrei Bornea, precum și performanțele extraordinare ale numeroșilor absolvenți, demonstrează că Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” este o comunitate în care părinții și profesorii deopotrivă își conjugă resursele, urmărind punerea în valoare a întregului potențial al tuturor tinerilor care aleg să-și desăvârșească educația în această instituție.

2 1 vote
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Deputat Constantin Bîrcă: Strategia de securitate energetică a României între mit și realitate

Trecerea prin vad între Șoldanu-Radovanu, realizată în proporție de 70%