Connect with us

Sport

CoryGym Călărași a organizat FITNESS CHALLENGE Bronze Level! Cum s-au descurcat participanții și ce premii au primit

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Sâmbătă, pe data de 2 martie, Complexul Sportiv CoryGym a găzduit o competiție organizată de Federația Română de Culturism și Fitness. Aceasta s-a numit FITNESS CHALLENGE Bronze Level și a implicat, în total, 26 de participanți, care s-au întrecut pentru premii impresionante.

În cadrul concursului ținut la CoryGym s-au înscris sportivi atât din Călărași, cât și din București, care au avut de executat un circuit format din 6 exerciții, cu durata a câte 2 minute, iar gradul lor de dificultate a fost unul considerabil. Însă, cu toate acestea, concurenții au avut rezultate promițătoare, dând dovadă de multă determinare și de abilități fizice impresionante.
“La această competiție au participat 26 de sportivi, fiind o surpriză plăcută și participarea unui număr mare de sportivi din București. Nivelul acestei competiții a fost unul destul de ridicat, participanții demonstrând aptitudini deosebite, având în vedere că majoritatea au fost la prima participare de acest fel”, transmit reprezentanții sălii CoryGym, printr-o postare pe Facebook.
Principalul responsabil pentru organizarea evenimentului sportiv a fost Dan Pandelea, din partea Federației Române de Culturism și Fitness. În cadrul concursului desfășurat la Călărași, acesta a fost însoțit încă de un membru al federației, Mihai Tigora, care s-a ocupat de partea de secretariat.
Însă competiția nu a putut fi completă fără o echipă de arbitraj, din componența căreia au făcut parte: Iulian Vasile, Lucian Arpășanu, Georgian Petcu, Rareș Ionuț Bașfalion și Nelu Bașfalion, și care l-a avut în frunte pe experimentatul arbitru Dan Dumitrescu.

Cum s-au descurcat participanții la FITNESS CHALLENGE Bronze Level

Concursul organizat de Federația Română de Culturism și Fitness, în colaborare cu sala CoryGym, a fost împărțit în mai multe categorii: fete junioare și senioare, băieți juniori mici, mari și seniori, iar după încheierea lui, arbitrii au analizat performanțele de care au dat dovadă sportivii înscriși și au întocmit clasamentele pentru fiecare categorie în parte.
La juniori mici, cel mai bine s-a descurcat Vasile Fabian Gabriel, care a ieșit pe locul 1, fiind urmat de Gherghinciu Ștefan-Rareș, pe locul 2. Pe ultimele două poziții aferente acestei categorii s-au clasat Achim Ionuț Mihai și Iliuță Andrei Valentin.
La juniori mari au fost, în total, 5 locuri, după cum urmează:
1. Zotica Alex
2.Voicu Mădălin
3. Niculescu Ioan
4. Stoian Vlăduț
5. Arsene Vlăduț Marian
La categoria seniori competiția a fost mai mare, întrucât, în cadrul ei, au participat 9 concurenți, dintre care Vărzaru Marius, Popescu Robert și Spirea Ioan Alexandru au fost cei care s-au clasat pe primele trei locuri. Aceștia au fost succedați de către Dincă Alexandru Iulian, Popa Marcel, Radu Andrei Florin, Memet Emrah, Bratușcu Bogdan Ionuț și Șerban Florin.
 
La junioare lucrurile au stat diferit, întrucât doar două sportive s-au întrecut la această categorie, Tufan Elena Paula ieșind pe primul loc, iar Bădiță Ionela Alexia pe al doilea. Însă, conform anunțului transmis de CoryGym pe social media, “cele două sportive junioare au concurat si la categoria senioarelor unde s-au descurcat onorabil”.
Având în vedere alăturarea celor două tinere, la categoria senioarelor situația a fost similară cu cea a seniorilor, un total de 8 concurente executând exercițiile incluse în circuit. În cazul concursului, brigada de arbitrii a clasat-o pe Cană Florina Dana pe prima poziție, iar celelalte locuri din clasament au fost obținute de către Nica Loredana Ioana și Bologan Adina. Pe ultimele 5 locuri au fost: Tufan Elena Paula, Ganea Alexandra, Radu Săndica, Bădiță Ionela Alexia și Nicolae Angelica.
După finalizarea probelor sportive, participanții nu au plecat cu mâna goală, find premiați pe măsură cu: medalii, cupe, diplome, suplimente nutritive și abonamente gratuite la sala de sport CoryGym.

Sport

VIDEO. Campionatul Național de Lupte Libere, la final. Premiile și clasamentul obținut de sportivii CSM Călărași

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

În perioada 12-14 aprilie, Sala Ion C. Neagu din Călărași a fost gazda unui eveniment sportiv de excepție – Campionatul Național de Lupte Libere, organizat de Federația Română de Lupte și ACS Asociația Micul Luptător.  În cadrul acestei competiții de prestigiu, 78 de  cluburi cu peste 600 luptători din întreaga țară au concurat pentru glorie.

Pentru sportivii legitimați la Clubul Sportiv Municipal (CSM) Călărași, acest eveniment a fost cu adevărat un moment de afirmare și triumf. Rezultatele obținute au fost remarcabile, evidențiind talentul și pregătirea de excepție a acestor luptători.

Printre cei mai străluciți protagoniști se numără Cuc Gabriela, care a cucerit locul I în categoria 57 kg la luptele feminine, sub 20 de ani. O performanță deosebită a fost obținută și de Biru Florentina, care s-a clasat pe locul II în categoria 76 kg, tot la luptele feminine, în aceeași categorie de vârstă.

Advertisement

„A fost o competiție reușită, din punctul meu de vedere, și aștept cu nerăbdare participarea la Europene. Aștept o medalie, fiind ultimul an de juniori”, a declarat Cuc Gabriela.

„A fost o luptă destul de grea, am luptat accidentată (n.r. la mână), dar nu-i problemă, la campionatul național o să-mi iau revanșa. Obiectivele mele sunt medalii Europene, Balcanice și o să muncesc din greu”, a explicat Biru Florentina.

Echipa CSM Călărași a mai avut doi reprezentanți pe podium, Gyulai Antonino și Țuțuianu Cristian, ambii obținând locul III în categoriile lor de greutate, respectiv 70 kg și 86 kg, la luptele libere, sub 20 de ani.

Aceste performanțe excepționale nu doar că au adus onoare clubului și orașului, dar au confirmat și nivelul înalt al pregătirii sportivilor de către antrenorii de la CSM Călărași.

În plus, clasarea Clubului Sportiv Municipal Călărași pe locul cinci în clasamentul general al cluburilor participante reprezintă o confirmare a consistenței și calității echipei în peisajul sportiv național.

Advertisement

„Drumul parcurs, până în acest moment, a fost destul de greu, dar nu este finalul, pentru că atât noi, antrenorii, cât și sportivii care au obținut aceste rezultate suntem înscriși într-un proces de pregătire care urmează să fie finalizat cu rezultate meritorii la concursuri și mai mari – Campionatele Europene și, de ce nu, Campionatele Mondiale. (…)

Pregătirea nu încetează niciodată, să fi locul I nu este foarte greu, este foarte greu să te menții acolo. Noi urmărim, în pregătirea sportivilor, perspectiva, valoarea, performanța finală”, a declarat Mihai Chirilă, unul dintre antrenorii luptătorilor de la CSM Călărași.

Continue Reading

Sport

Luptătorii de la CSM Călărași, calificați la Campionatele Europene și Balcanice! Antrenorii sunt extrem de mândri: „Un campion face cât 10 diplomați”

Published

on

By

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Doi tineri sportivi ai Clubului Sportiv Municipal (CSM) Călărași, pe nume Minea Cătălin, care a participat la emisiunea „Visuri la cheie”, și Tănase Florin, și-au asigurat locurile la Campionatele Balcanice și Europene de lupte libere, unde vor reprezenta, cu mândrie atât orașul nostru, cât și întreaga țară.

Îmbucurătorul anunț a fost făcut chiar de antrenorul lor, Dragoș Hogea: „Săptămâna trecută a fost Cupa României de U15, competiție la care, deja, doi sportivi ai Clubului Sportiv Municipal Călărași și-au câștigat biletele pentru participarea la Campionatele Balcanice și Campionatele Europene din luna ce urmează. Este vorba de Mina Cătălin, categoria 62 de kg, masculin și Tănase Florin, categoria 68 de kg”.

De asemenea, Dragoș Hogea a adus în prim-plan faptul că va mai avea loc o competiție prin intermediul căreia tinerii luptători se pot califica la Campionatele Europene și Balcanice. De data aceasta, două fete doresc să lupte pentru a-și câștiga un loc la respectivele campionate.

Advertisement

„Cupa României de U20, la fel, este un criteriu de selecție pentru Campionatele Europene și Balcanice. Avem pretendenți la participare, pe Cuc Gabriela, la categoria 57 de kg, care este și actuala campioană națională, pe Biru Florentina, care este campioană națională pe cadeți și campioană balcanică”, a mai spus antrenorul de la CSM Călărași.

Atât Biru Florentina, cât și Cătălin Minea au ajuns la CSM Călărași după ce au plecat de la Asociația Club Sportiv Tricolorul Jegălia.

Cum a reușit Gabriela Cuc să ajungă campioană națională la lupte libere

Pe lângă faptul că este prima pe țară la lupte libere, Gabriela Cuc este vicecampioană mondială la acest sport, iar la lupte pe plajă a câștigat locul al treilea. Aceasta se descrie ca fiind o „fată pasionată de lupte libere, care își dorește să ajungă pe cele mai înalte culmi”.

De fiecare dată când obține o victorie, fata dobândește o motivație și mai mare de a da tot ce e mai bun din ea și de a se menține pe primele poziții. Totuși, chiar dacă nu reușește întotdeauna să-și atingă un țel, Gabriela nu se dă bătută și continuă să persevereze: „Oricât de greu ar fi, niciodată nu trebuie să renunți, chiar dacă mai sunt și pierderi”.

Mihai Chirilă, doctorul profesor care îi monitorizează pe sportivii de la CSM Călărași a confirmat spusele tinerei, explicând că psihicul este cheia succesului și a performanței: „Pregătirea psihologică, foarte pe scurt, înseamnă tot ceea ce faci cu sportivul în antrenament și el știe că poate”.

Advertisement

În plus, acesta a ținut să evidențieze că dacă la nivelul țării noastre s-ar fi manifestat mai mult interes pentru sport și pentru susținerea tinerelor talente, în prezent am fi fost văzuți drept un popor mult mai dezvoltat: „La momentul actual, dacă am fi avut vreo 50 de Nadia Comăneci, cea mai mare gimnastă din lume, din toate timpurile, sau vreo 30-40 de Hagi, am fi fost priviți puțin altfel. Sportul e plămânul verde al diplomației, un campion olimpic sau mondial face cât 10 diplomați”.

Continue Reading

Sport

VIDEO. Campionatul Național de Lupte Libere U15 la Călărași. Primarul Dan Velicu din Ciocănești, premiat de FRL pentru promovarea sportului

Published

on

Foto Calarasipress.ro / [centru] - Dan Velicu - primar comuna Ciocănești / [dreapta] - Gheorghe Nane - președinte ACS Micii Luptători

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

În Sala Polivalentă din Călărași, un val de energie a fost resimțit în timpul Campionatului Național de Lupte Libere, unde tinerii sportivi au încântat publicul cu abilitățile lor remarcabile. Organizat de ACS Micul Luptător Călărași, în parteneriat cu Federaţia Română de Lupte, evenimentul a fost mai mult decât o competiție. 

Cupa României U15 la lupte libere, lupte feminine și lupte greco-romane a fost punctul culminant al acestui eveniment. În arenă, acești sportivi au demonstrat abilități impresionante și dedicare față de cel mai cunoscut sport de contact.

Cu toate acestea, nu doar luptătorii au fost în centrul atenției în această zi plină de acțiune. Primarul comunei Ciocănești din județul Călărași, Dan Velicu, a fost onorat cu o diplomă de excelență pentru merite deosebite la promovarea și dezvoltarea luptelor sportive în România.

Advertisement

Foto Calarasipress.ro / [stânga] Onciu Petru - director de concurs FRL /centru - Dan Velicu - primar comuna Ciocănești / dreapta - Gheorghe Nane - președinte ACS Micii Luptători

Foto Calarasipress.ro / [stânga] Onciu Petru – director de concurs FRL / [centru] – Dan Velicu – primar comuna Ciocănești / [dreapta] – Gheorghe Nane – președinte ACS Micii Luptători

În discursul său, primarul Velicu a exprimat recunoștința sa față de organizatori, participanți și suporteri pentru susținerea lor continuă și a subliniat importanța promovării unui stil de viață activ și sănătos în rândul tinerilor.

Este o onoare să fiu alături de dumneavoastră, invitat la acest eveniment deosebit. Vreau să felicit toți sportivii care au participat la această competiție și nu în ultimul rând, pe învingători. Susținem copiii, susținem pepiniera de copii și, de ce nu, viitorii campioni olimpici sau poate chiar mondialia declarat Dan Velicu, primarul comunei Ciocănești.

Gheorghe Nane, președintele ACS Micii Luptători, a mulțumit edilului din Ciocănești pentru implicarea deosebită în dezvoltarea sportivilor din Călărași și Ciocănești. În răspuns, Dan Velicu i-a confirmat antrenorului Nane că va beneficia de tot sprijinul material și financiar pentru toate activitățile propuse să fie realizate.

 

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate