in

Alarmă falsă cu bombă în centrul Călărașiului, zona “Orizont”

În acestă dimineață, în jurul orelor 11.00, în municipiul Călărași, zona “Orizont”, un pensionar a sunat la numărul de urgență anunțând că, pe o bancă se află o geantă suspectă. În scurt timp de la apel, la fața locului s-au deplasat jandarmi, polițiști, dar și lucrători din cadrul Serviciului Român de Informații, structura antiteroristă. 

Un echipaj de poliție a restricționat accesul în zona pe toată perioada intervenției asupra genții suspecte.

Pirotehniştii au verificat geanta aflată pe o bancă, iar după ce s-au convins că nu prezintă pericol, au detonat-o, potrivit regulilor în astfel de situaţii. Oamenii legii au constatat că înăuntru nu se afla nimic.

Din surse aflăm că zilele trecute lucrători din cadrul Serviciului Român de Informații au efectuat vizite în instituțiile publice din Călărași, solicitând mai multe documente cu regim secret.

Scenele petrecute astăzi în Călărași sunt similare cu o situație petrecută anii trecuți. Prin 2015 o altă persoană a sunat la numărul de urgență anunțând un pachet suspect în fața blocului.

Primim, la scurt timp după un apel telefonic cu purtătorul de cuvânt al SRI Ovidiu Marincea, un mesaj de tip SMS prin care se fac precizări cu privire la evenimentul petrecut astăzi:

“La ora 10.50 s-a apelat numărul de urgență 112 și a fost a fost redirecționat către ofițerul de serviciu al SRI. Echipa pirotehnica a Direcției Județene de Informații Călărași a început aplicarea procedurii de investigare a coletului suspect. În urma radiografierii și investigării cu celelalte mijloace de detectare a posibilelor urme de substanțe explozive, nu au fost descoperite elemente de interes pirotehnic.” 

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 4

Upvotes: 2

Upvotes percentage: 50.000000%

Downvotes: 2

Downvotes percentage: 50.000000%

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of

Crucea Roșie Călărași a oferit calculatoare pentru trei școli din județ

Portul de agrement are autorizație de construire