Connect with us

Știri

Activități ale polițiștilor pentru prevenirea accidentelor rutiere în Călărași

Published

on

În  ziua de 09 martie a.c., Serviciul Rutier Călărași a organizat o serie de activități cu caracter educativ și preventiv pe linia combaterii consumului de băuturi alcoolice și/sau substanțe psihoactive în rândul conducătorilor de vehicule, scopul fiind acela de a preveni accidentele rutiere produse pe acest fond.

Astfel, începând cu ora 12:30, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, împreună cu polițiști din cadrul Biroului Siguranță Școlară și reprezentanți din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Călărași, au organizat o ședință de educație rutieră cu elevii Liceului Tehnologic Transporturi Auto Călărași.

Temele abordate au vizat consumul de băuturi alcoolice și de substanțe psihoactive, efectele nocive ale acestor substanțe și consecințele legale ale consumului substanțelor interzise în cazul conducătorilor de autovehicule.

Cu ocazia întâlnirii, polițiștii au prezentat laboratorul de educație rutieră, precum și aparatura de depistare a prezenței în organism a băuturilor alcoolice (etilotest) și a substanțelor psihoactive (drugtest), aflate în dotarea poliției rutiere, iar reprezentantul C.P.E.C.A. Călărași le-a prezentat elevilor efectele consumului de băuturi alcoolice prin intermediul unui dispozitiv care simulează efectele vizuale ale consumului de alcool.

În partea a doua a zilei, în intervalul orar 18:00-02:00, la nivelul județului Călărași a fost organizată o acțiune, în sistem integrat, pentru depistarea și sancționarea faptelor de conducere pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive.

La acțiune au participat polițiști rutieri, un reprezentant C.P.E.C.A. Călărași, precum și  specialiști ai Registrului Auto Român.

Au fost testați cu aparatul etilotest și Drugtest 337 de conducători auto, au fost aplicate 104 sancțiuni contravenționale, fiind reținute 11 permise de conducere și retrase 11 certificate de înmatriculare.

În urma testărilor cu aparatelor etilotest au fost depistați trei conducători auto care se aflau sub influența băuturilor alcoolice. Unul dintre cei trei conducători auto nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, fiindu-i întocmit dosar penal, iar față de acesta luându-se măsura reținerii pentru 24 ore.

 

Totodată, cu ocazia testărilor efectuate cu aparatul Drugtest, au fost depistați doi conducători auto care se aflau sub influența substanțelor psihoactive, în cazul acestora întocmindu-se dosare penale.

 

 

Știri

Viorel Ghiveci, noul administrator special al AFC Dunărea Călărași 2005

Published

on

Asociația de Fotbal Club Dunărea 2005 Călărași își va schimba administratorul special, începând cu data de 10 aprilie 2023. Viorel Ghiveci va prelua această poziție, înlocuindu-l pe Aurel Stan, care și-a dat demisia la data de 9 martie 2023. Potrivit surselor, Stan a decis să plece din cauza pretențiilor  de reorganizare sportivă  solicitate de superiori pe care acesta nu le-ar fi putut onora. În cadrul unei conferințe de presă recente, Stan a declarat că a luat această decizie după o întâlnire cu conducerea Federației Române de Fotbal (FRF), unde a observat un accent mare pe performanța sportivă și a decis să facă un pas în spate.

 

Viorel Ghiveci, absolvent al Academiei de Poliție și fost lucrător al Inspectoratului Județean de Jandarmi Călărași, va avea o indemnizație de 5.000 de lei net pe lună. El și-a prezentat planurile pentru mandatul său în cadrul unei ședințe ordinare de Consiliu Județean, în data de 29 martie. Ghiveci a afirmat că își dorește promovarea și dezvoltarea fotbalului de performanță și a sportului, în general, prin asigurarea unui proces de pregătire și competiție la un nivel ridicat, în cadrul clubului Dunărea 2005.

Cu o vastă experiență în domeniul juridic și militar, Ghiveci se bucură de un plan bine pus la punct pentru a-și atinge obiectivele în noua sa poziție. În trecut, acesta a activat în structurile Jandarmeriei Române, până în anul 2020, când a trecut în rezervă cu gradul de colonel din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vaslui. Din acel moment, Ghiveci a activat în cadrul biroului său de mediere din zona Călărașiului.

Continue Reading

Știri

Elevii a patru clase din Călărași, captivați de exponatele de la Muzeul Științele Naturii

Published

on

Vizita la Muzeul Științele Naturii pentru elevii celor patru clase din municipiu a fost o modalitate foarte plăcută de a învăța lucruri noi.

Au fost captivați să vadă expus în diorame habitatul păsărilor și animalelor din regiunea Dunării, explorând fiecare exponat cu o mare curiozitate.


Viorel Cristea expertul pasionat și proprietar al exponatelor muzeului a fost un povestitor pe placul copiilor, oferind elevilor informații noi care le-a dezvoltat gustul pentru frumos dar și imaginația.

Copiii au participat și la atelierele din grădina Muzeului Dunării de Jos.
Fotografiile realizate pe parcursul vizitei reflectă încântarea copiilor la joaca cu podeaua și cartea interactivă.

Continue Reading

Știri

A fost semnat contractul pentru DJ311

Published

on

Astăzi, președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță a semnat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor și Administrației Publice, alături de secretarul de stat Marcel Alexandru Stoica contractul de finanţare pentru Modernizarea drumului județean DJ 311, Arțari km0+000-Nicolae Bălcescu km 17+650

Proiectul este finanțat prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”, cu o valoare de 106.144.113,85 lei

Continuăm dezvoltarea și modernizarea infrastructurii județului.

Continue Reading

Cele mai accesate articole