in

Acțiuni în domeniul silvic desfășurate de polițiști

Acțiuni în domeniul silvic desfășurate de polițiști

Prevenirea infracţiunilor la regimul silvic constituie o prioritate pentru poliţiştii călărășeni, periodic fiind organizate acţiuni de control în teren, atât în fondul forestier, la societăţile de prelucrare dar şi pe drumurile publice, pe rutele de transport a materialului lemnos.

Astfel, în ziua de 13 aprilie a.c., polițiști din cadrul Serviciului de Ordine Publică Călărași, împreună cu reprezentanți ai Gărzii Forestiere Bucureşti,  au efectuat un control pe linia respectării regimului silvic,  la o societate comercială cu punct de lucru în localitatea Fundulea, județul Călărași.

La finalizarea verificărilor, echipa de control a constatat în urma relaţiilor comerciale pe care le acea cu aceasta, o societate  comercială din județul  Vrancea, a emis un aviz de însoţire a mărfii fără a respecta condiţiile prevăzute de lege, referitoare la provenienţa circulaţia şi comercializarea materialelor lemnoase.

Societatea din Vrancea a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 15.000 lei.

Totodată, s-a dispus măsura complementară de confiscare a 15,8 m3 cherestea răşinoase în valoare de 8.484,6 lei.

Poliţiştii atrag atenţia asupra respectării legislaţiei în domeniul silvic.

Acțiunile şi controale în vederea identificării şi tragerii la răspundere a celor care încalcă normele în vigoare urmând a fi desfăşurate şi în perioada următoare.

Infracțiuni la regimul rutier constatate de polițiști

 

-Polițiștii din cadrul Secției 5 Poliție Rurală Gălbinași au întocmit dosar penal pe numele unui bărbat de 57 de ani care după ce a fost oprit în trafic de un echipaj al

poliției rutiere a refuzat testarea cu aparatul etilotest și recoltarea de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

-Polițiștii Secției  Tămădău Mare au depistat un tânăr de 19 ani care conducea un moped neînmatriculat sau neînregistrat pe raza localității Săndulița deși nu poseda permis.

 

În ambele cazuri polițiștii au întocmit dosare penale fiind desfășurate cercetări sub aspectul săvârșirii de infracțiuni la regimul rutier.

0 0 votes
Article Rating

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Peste 15 kilograme de tutun depistate de polițiștii călărășeni

 SĂRBĂTOAREA ÎNVIERII DOMNULUI, ÎN LINIȘTE ȘI SIGURANȚĂ