Connect with us

Știri

Accident rutier în Călărași: Doi tineri implicați, reținuți pentru 24 de ore

Published

on

Doi tineri din Călărași au devenit protagoniștii unui accident rutier care i-a trimis în arestul IPJ Călărași pentru 24 de ore. Evenimentul a avut loc în ziua de marți, 14 noiembrie, la ora 13:00, pe strada Locomotivei din municipiul Călărași. Un tânăr de 22 de ani, aflat pe un scuter electric în timp ce se deplasa pe partea carosabilă, a fost la un pas să fie lovit de un autoturism condus de un tânăr de 19 ani. Chiar în ultima secundă, accidentul a fost evitat, însă tânărul de pe scuter s-a dezechilibrat și a căzut pe șosea.

Din primele cercetări a reieșit că șoferul autoturismului nu i-a acordat prioritate de trecere scuterului. După incidentul rutier, șoferul și-a continuat drumul fără să se oprească, iar victima a fost transportată la spital. După primirea îngrijirilor medicale, tânărul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.

Polițiștii au identificat rapid șoferul care a fost la un pas să-l lovească pe tânărul de pe scuter. La volan se afla un tânăr de 19 ani. În urma verificărilor în bazele de date, s-a constatat că tânărul de 22 de ani nu deținea permis de conducere, iar scuterul electric pe care îl conducea nu era înregistrat pentru circulația pe drumurile publice.

Ulterior, s-a dispus începerea urmăririi penale față de șoferul autoturismului, sub acuzația de părăsire a locului accidentului, și față de tânărul de 22 de ani, pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui vehicul fără permis și punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Advertisement

Cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore și plasați în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași.

Advertisement

Știri

20 de jandarmi au fost avansați în grad la Inspectoratul de Jandarmi Județean Călărași

Published

on

Conducerea Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași a avansat în grad 20 de jandarmi pentru modul de executare a misiunilor și îndeplinirea exemplară a atribuțiilor de serviciu. Festivitatea a avut loc la începutul săptămânii, în contextul sărbătoririi Zilei Naționale a României. 

Din cei 20 de jandarmi, un ofițer a fost avansat în gradul de locotenent – colonel, un ofțier în gradul de maior, 16 subofițeri în gradul de plutonier adjutant șef și doi subofițeri în gradul de plutonier adjutant. 

„Noile grade au fost înmânate de către colonelul Marcu Ionel ca urmare a rezultatelor deosebite înregistrate pe parcursul carierei de jandarm. Astfel de avansări, înaintea expirării stagiului minim în grad au loc cu ocazia Zilei Naționale a României și a Zilei Jandarmeriei Române.”, a declarat Ana-Maria Dinu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași.

 

Advertisement

Continue Reading

Știri

Vasile Iliuță transmite urări de bine ceror care își aniversează onomastica

Published

on

Vasile Iliuță, președintele Consiliului Județean Călărași, a luat parte la liturghia săvârșită de Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu cu ocazia sărbătorii Sfântului Mare Ierarh Nicolae, așa cum scrie pe o platformă de socializare.

Liturghia a avut loc în biserica „Sfânta Mare Muceniță Anastasia”, unde a mai fost prezent, printre alții, și Marius Dulce, primarul municipiului Călărași. 

„Am aflat, din predica rostită astăzi, că viața acestui mare sfânt poate fi rezumată în două lecții de viață. Prima lecție este aceea a căutării neîncetate a Cuvântului lui Dumnezeu în tot ce facem și tot ce gândim. A doua lecție este cea care ne arată că este imposibil să cunoști Cuvântul Domnului și să nu-l folosești imediat prin acțiuni caritabile față de cei aflați în nevoie: de la Sfântul Nicolae învățăm caritatea activă care produce schimbări reale!”, a scris Vasile Iliuță pe Facebook. 

Președintele Consiliului Județean le urează călărășenilor să se bucure în pace de ziua Sfântului Nicolae și le transmite sănătate celor care își aniversează onomastica”. 

Advertisement

 

Continue Reading

Știri

Vezi filmele care rulează în decembrie la Cinema Călărași

Published

on

Centrul Județean de Cultură și Creație Călărași anunță programul filmelor ce vor rula în perioada 08 – 29 decembrie la Cinema 3D/2D Călărași. Vor rula 7 filme, printre care Wonka, cu Timothée Chalamet, Aquaman și Regatul Pierdut, cu Jason Momoa, și The Pod Generation, cu Emilia Clarke. 

Iată lista completă a filmelor și programul: 

Pentru copii, elevi, studenți și pensionari, prețul biletului este de 12 lei și 18 lei pentru persoanele cu vârsta de peste 14 ani. Biletele pot fi achiziționate doar fizic, de la casieria cinematografului, de marți până vineri între orele 12:00 – 20:00, iar sâmbătă și duminică între orele 9:00 – 20:00. 

 

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate