Connect with us

Știri

FILMUL ACCIDENTULUI| Noi informații terifiante despre accidentul din seara de 21 martie!

Published

on

Tânărul de 19 ce a accidentat cele două persoane pe trecerea de pietoni care, în seara de de 21 martie 2017 se află sub control judiciar. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi au decis neprelungirea mandatului de reținere preventiva. Polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore, urmând sa fie prezentat cu mandat de arestare dat de judecătorul de drepturi si libertăţi.

Controlul judiciar este printre cele mai la „modă” moduri prin care, făptașul este pus în libertate. Procurorii au dispus instituirea măsurii controlului judiciar, fara sa ceara reținere preventiva a acestuia, hotărâta doar de judecători.

Sperăm să se facă dreptate în privința celor doi tineri nevinovați iar făptașul să plătească așa cum se cuvine!

Advertisement

Altina a fost transportată ieri, 23 martie, la spitalul Floreasca, din București. Este în stare destul de gravă, având 5 coaste rupte, un picior fracturat și o hemoragie a cărei cauze nu se cunosc. Aceasta a fost transportată cu un elicopter SMURD sosit de la Constanța. Tânăra se află sub supravegherea atentă a medicilor de la spitalul din București.

Ștefan Cătălin se află la spitalul Bagdasar-Arseni, tot în capitală. Și acesta are multiple leziuni. Bazinul fracturat, probleme la coloana vertebrală și traumatisme cranio cerebrale multiple.

S-au vehiculat tot felul de zvonuri printre cunoscuții acestor doi tineri, ba ca au murit, ba că sunt în comă și exemplele pot continua. Aceste dezinformări afectează emoțional cunoscuții, familia și prietenii acestor doi tineri. Persoanele ce nu sunt în cunoştinţă de cauză sunt rugate să se abțină din a face diverse afirmații referitoare la starea de sănătate a celor doi tineri.

Există variante multiple…

* Făptașul a fost pus sub control judiciar, fiind pus în liberate dintr-un singur motiv. Este simplu, zicem noi…

A fost pus în libertate pentru a putea a i se putea urmări activitate: *ceea ce face, cu cine vorbește, unde se duce, lucruri absolut necesare pentru a se putea desfășura ancheta, așa cum trebuie.

Advertisement

De ce a fost pus făptașul în libertate?

Făptașul a declarat că s-a speriat de ceea ce a făcut, acesta fiind motivul pentru care a părăsit locul accidentului.

S-ar fi întors la Altina și Cătălin să le acorde ajutor. Ba mai mult, regretă ceea ce a făcut, și-a recunoscut fapta

*Procurorii au considerat că nu este un pericol social, fiind pus sub control judiciar.

*Vitezomanul a fost reținut, nu arestat, 24 ore.

*Nu a fost prezentat pentru propunere de arestare preventiva.

Advertisement

Controlul juduciar este printre cele mai la „modă” moduri prin care, făptașul este pus în libertate.  Procororii au dispus instituirea masurii controlului judiciar, fara sa ceara reținere  preventiva a acestuia, hotarata doar de judecatori.

Sperăm să se facă dreptate în privința celor doi tineri nevinovați iar făptașul să plătească așa cum se cuvine!

Altina a fost transporată ieri, 23 martie, la spitalul Floreasca, din București. Este în stare destul de gravă, având 5 coaste rupte, un picior fracturat și o hemoragie a cărei cauze nu se cunosc. Aceasta a fost transportată cu un elicopter SMURD sosit de la Constanța. Tânăra se află sub supraveherea atentă a medicilor de la spitalul din București.

Ștefan Cătălin se află la spitalul Bagdasar-Arseni, tot în capitală. Și acesta are multiple leziuni. Bazinul fracturat, probleme la coloana vertebrală și traumatisme cranio-cerebrale multiple.

S-au vehiculat tot felul de zvonuri printre cunoscuții acestor doi tineri, ba ca au murit, ba că sunt în comă și exemplele pot continua. Aceste dezinformări afectează emoțional cunoscuții, familia și prietenii acestor doi tineri. Persoanele ce nu sunt în cunștință de cauză sunt rugate să se abțină din a face diverse afirmații referitoare la starea de sanatate a celor doi tineri.

Există variante multiple…

Advertisement

* Făptașul a fost pus sub control judiciar, fiind pus în liberate dintr-un singur motiv. Este simplu, zicem noi…

A fost pus în libertate pentru a putea a i se putea urmări activitate: *ceea ce face, cu cine vorbește, unde se duce, lucruri absolut necesare pentru a se putea desfășura ancheta, așa cum trebuie.

De ce a fost pus făptașul în libertate?

Făptașul a declarat că s-a speriat de ceea ce a facut, acesta fiind motivul pentru care a parasit locul accidentului.

S-ar fi întors la Altina și Cătălin să le acorde ajutor. Ba mai mult, regretă ceea ce a făcut, și-a recunoscut fapta

*Procurorii au considerat că nu este un pericol social, fiind pus sub control juduciar.

Advertisement

*Vitezomanul a fost reținut, nu arestat, 24 ore.

*Nu a fost prezentat pentru propunere de arestare preventiva.

Am cerut un puct de vedere al Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi, iată ce am primit:

Cu privire la solicitarea formulată de dumneavoastră în temeiul legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţii de interes public, dorim să facem următoarele precizări.

Prin ordonanţa procurorului din caz, din data de 22.03.2017, a fost dispusă măsura controlului judiciar faţă de inculpatul C. A., fiindu-i impuse inculpatului, printre altele, şi următoarele obligaţii:

–         să nu părăsească judeţul Călăraşi decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent;

Advertisement

–         să nu conducă nici un tip de autovehicul.

Pentru dispunerea măsurii preventive, procurorul de caz a avut în vedere prevederile art. 202 C.pr.pen., în care sunt reglementate scopul şi condiţiile generale de aplicare a măsurilor preventive, precum şi dispoziţiile art. 211 şi următoarele C.pr.pen. privind controlul judiciar. Procurorul de caz a apreciat, în conformitate cu prevederile legale, faptul că măsura preventivă a controlului judiciar trebuie să fie proporţională cu gravitatea acuzaţiei aduse şi trebuie să fie necesară pentru realizarea scopului urmărit prin dispunerea acesteia. Astfel, trebuie demonstrat pe de o parte caracterul necesar al măsurii preventive pentru buna desfăşurarea a procesului penal şi, pe de altă parte, trebuie evidenţiat caracterul insuficient al altor măsuri preventive pentru realizarea cu aceeaşi eficienţă a scopurilor prevăzute de art. 202 C.pr.pen., având în vedere caracterul de excepţie al măsurii restrictive de libertate.

De asemenea, la dispunerea măsurii preventive au fost avute în vedere următoarele elemente: faptul că inculpatul nu are cazier, vârsta redusă a acestuia – de 19 ani, faptul că a revenit la locul producerii accidentului în mod benevol şi a manifestat în mod activ interesul pentru repararea consecinţelor faptelor comise prin sprijinirea victimelor accidentului rutier.

Inculpatul a recunoscut săvârşirea faptei reţinute în sarcina sa, până la acest moment procesual, a regretat-o şi a manifestat interes în sprijinirea victimelor accidentului de circulaţie.

Inculpatul a motivat faptul că a părăsit locul producerii accidentului rutier prin aceea că s-a speriat, nefiind confruntat cu o astfel de situaţie, având o vârstă redusă şi fiind un şofer neexperimentat.

Cu stimă,

Advertisement

Albu Dorel-Cristian

Procuror,

Purtător de cuvânt în cadrul  Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi

 

Advertisement
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Primele imagini de la accidentul din Șoldanu. Pompierii au activat Planul Roșu de intervenție

Published

on

Accident rutier in comuna Soldanu

În această după amiază În jurul orei 18.25 a avut loc un accident rutier în care au fost implicate două autovehicule, respectiv 8 persoane, 3 într-un autovehicul, 5 în celalalt.
La ora 18.28 fost activat Planul Roșu de intervenţie În zona Oltenița, fiind prealertate celelalte subunităţi din apropiere.


S-au deplasat rapid la locul intervenţiei o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD de la garda Budești și o autospecială Smurd de la Detaşamentul Oltenița, dar și patru ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță.
Din cele opt persoane, doar trei victime prezentau TCC minor,, dureri abdominale și dureri la nivelul membrelor inferioare, celelalte cinci persoane nu aveau nevoie de îngrijiri medicale.
La ora 18.47 s-a dezactivat Planul roșu!Cele 3 persoane cu traumatisme au fost preluate de către echipajele SMURD și SAJ si transportate la unități spitalicești, două dintre acestea la Spitalul din municipiul Oltenița și una la un spital din Capitală.
Celelalte 5 persoane, fără mărci traumatice evidente au rămas la locul intervenţiei.

Purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Barbu Știrbei al județului Călărași
Plutonier adjutant șef Tătăranu Ștefan-Ovidiu

Advertisement
Continue Reading

Știri

Consiliul Local al Municipiului Călărași a fost convocat în ședință ordinară. Vezi subiectele de pe ordinea de zi

Published

on

Consilierii locali ai municipiului Călărași au fost convocați în ședință ordinară, care va avea loc joi, 29 februarie. Întrunirea se va desfășura în sala de ședințe a Consiliului Local Călărași și prin mijloace electronice, începând cu ora 16.30. Printre subiectele de pe ordinea de zi se află și rectificarea bugetului propriu al municipiului Călărași din 2024. 

Ordinea de zi este următoarea:

 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal „Lotizare construire locuinţe”, situat în municipiul Călăraşi, Aleea Dumbrava Minunată, nr. 21, nr. cadastral 34409, 34410, 34411, judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind neexercitarea dreptului de preemţiune pentru imobilul ,,Casa Deculescu”, imobil situat în municipiul Călăraşi, strada Bucureşti, nr. 219 (fost 181), judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Statutului Municipiului Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Metodologiei de lucru în vederea acordării ajutoarelor de urgenţă din bugetul local şi a listei cu ,,situaţiile deosebite” în care se acordă ajutoare de urgenţă.
 • Proiect de hotărâre privind desemnarea reprezentantului Consiliului local al municipiului Călăraşi în cadrul Comisiei Judeţene privind Incluziunea Socială constituită la nivelul Instituţiei Prefectului – Judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind majorarea taxei de salubrizare datorată de utilizatori, persoane fizice, fără contract încheiat cu operatorul serviciului de salubrizare.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Listei de prioritate a locuinţelor pentru tineri, destinate închirierii, construite prin Programul A.N.L., în municipiul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind actualizarea chiriei locuinţelor ANL, situate în municipiul Călăraşi, judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind constituirea comisiei de analiză / repartizare a cererilor solicitanţilor pentru atribuirea de terenuri în vederea construirii de locuinţe proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003.
 • Proiect de hotărâre privind modificarea art. 2 din H.C.L. nr. 109/30.07.2020 pentru aprobarea criteriilor de acordare a unui lot de teren privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuințe proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003.
 • Proiect de hotărâre pentru revocarea Hotărârii Consiliului Local al municipiului Călăraşi nr. 279/27.11.2023 privind aprobarea repartizării și atribuirii în folosința gratuită a unui lot de teren situat în intravilanul municipiului Călărași cu destinația de construire locuință proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003, domnului Iuga Ionuţ Cătălin.
 • Proiect de hotărâre pentru revocarea Hotărârii Consiliului Local al municipiului Călăraşi nr. 270/27.11.2023 privind aprobarea repartizării și atribuirii în folosința gratuită a unui lot de teren situat în intravilanul municipiului Călărași cu destinația de construire locuință proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003, doamnei Mugea Florentina Daniela.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea stadiului de înscriere a datelor în registrul agricol pentru semestrul II anul 2023 şi stabilirea măsurilor pentru eficientizarea acestei activităţi.
 • Proiect de hotărâre pentru modificarea Anexei la Hotărârea Consiliului Local al municipiului Călăraşi nr. 45/25.03.2021 pentru modificarea și completarea Anexei la Hotărârea Consiliului Local al municipiului Călărași nr. 49/29.03.2018 privind aprobarea inventarului bunurilor care alcătuiesc domeniul privat al municipiului Călărași.
 • Proiect de hotărâre privind stabilirea costului mediu lunar de întreţinere al persoanelor vârstnice asistate în Căminul pentru persoane vârstnice ,,Sfântul Antim Ivireanul” Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu al municipiului Călărași pe anul 2024.
 • Proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar Parohiei Sfinții Împărați Constantin și Elena.
 • Proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar Parohiei Sfântul Ierarh Nicolae – Barbu Știrbei.
 • Proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar Parohiei Sfântul Ierarh Nicolae – Măgureni.
 • Diverse

Continue Reading

Știri

Călărași: Accident de circulație în Vasilați. Trafic restricționat pe un sens

Published

on

În urma cu puțin timp, pe drumul județean din apropierea localității Vasilați, DJ 301, a avut loc un accident de circulație în care au fost implicate două autoturisme. La fața locului sunt prezente echipaje de poliție și o ambulanță a Serviciului Județean de Ambulanță.

foto: Info Trafic Călărași

Continue Reading

Cele mai vizualizate