Connect with us

Știri

FILMUL ACCIDENTULUI| Noi informații terifiante despre accidentul din seara de 21 martie!

Published

on

Tânărul de 19 ce a accidentat cele două persoane pe trecerea de pietoni care, în seara de de 21 martie 2017 se află sub control judiciar. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi au decis neprelungirea mandatului de reținere preventiva. Polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore, urmând sa fie prezentat cu mandat de arestare dat de judecătorul de drepturi si libertăţi.

Controlul judiciar este printre cele mai la „modă” moduri prin care, făptașul este pus în libertate. Procurorii au dispus instituirea măsurii controlului judiciar, fara sa ceara reținere preventiva a acestuia, hotărâta doar de judecători.

Sperăm să se facă dreptate în privința celor doi tineri nevinovați iar făptașul să plătească așa cum se cuvine!

Altina a fost transportată ieri, 23 martie, la spitalul Floreasca, din București. Este în stare destul de gravă, având 5 coaste rupte, un picior fracturat și o hemoragie a cărei cauze nu se cunosc. Aceasta a fost transportată cu un elicopter SMURD sosit de la Constanța. Tânăra se află sub supravegherea atentă a medicilor de la spitalul din București.

Ștefan Cătălin se află la spitalul Bagdasar-Arseni, tot în capitală. Și acesta are multiple leziuni. Bazinul fracturat, probleme la coloana vertebrală și traumatisme cranio cerebrale multiple.

S-au vehiculat tot felul de zvonuri printre cunoscuții acestor doi tineri, ba ca au murit, ba că sunt în comă și exemplele pot continua. Aceste dezinformări afectează emoțional cunoscuții, familia și prietenii acestor doi tineri. Persoanele ce nu sunt în cunoştinţă de cauză sunt rugate să se abțină din a face diverse afirmații referitoare la starea de sănătate a celor doi tineri.

Există variante multiple…

* Făptașul a fost pus sub control judiciar, fiind pus în liberate dintr-un singur motiv. Este simplu, zicem noi…

A fost pus în libertate pentru a putea a i se putea urmări activitate: *ceea ce face, cu cine vorbește, unde se duce, lucruri absolut necesare pentru a se putea desfășura ancheta, așa cum trebuie.

De ce a fost pus făptașul în libertate?

Făptașul a declarat că s-a speriat de ceea ce a făcut, acesta fiind motivul pentru care a părăsit locul accidentului.

S-ar fi întors la Altina și Cătălin să le acorde ajutor. Ba mai mult, regretă ceea ce a făcut, și-a recunoscut fapta

*Procurorii au considerat că nu este un pericol social, fiind pus sub control judiciar.

*Vitezomanul a fost reținut, nu arestat, 24 ore.

*Nu a fost prezentat pentru propunere de arestare preventiva.

Controlul juduciar este printre cele mai la „modă” moduri prin care, făptașul este pus în libertate.  Procororii au dispus instituirea masurii controlului judiciar, fara sa ceara reținere  preventiva a acestuia, hotarata doar de judecatori.

Sperăm să se facă dreptate în privința celor doi tineri nevinovați iar făptașul să plătească așa cum se cuvine!

Altina a fost transporată ieri, 23 martie, la spitalul Floreasca, din București. Este în stare destul de gravă, având 5 coaste rupte, un picior fracturat și o hemoragie a cărei cauze nu se cunosc. Aceasta a fost transportată cu un elicopter SMURD sosit de la Constanța. Tânăra se află sub supraveherea atentă a medicilor de la spitalul din București.

Ștefan Cătălin se află la spitalul Bagdasar-Arseni, tot în capitală. Și acesta are multiple leziuni. Bazinul fracturat, probleme la coloana vertebrală și traumatisme cranio-cerebrale multiple.

S-au vehiculat tot felul de zvonuri printre cunoscuții acestor doi tineri, ba ca au murit, ba că sunt în comă și exemplele pot continua. Aceste dezinformări afectează emoțional cunoscuții, familia și prietenii acestor doi tineri. Persoanele ce nu sunt în cunștință de cauză sunt rugate să se abțină din a face diverse afirmații referitoare la starea de sanatate a celor doi tineri.

Există variante multiple…

* Făptașul a fost pus sub control judiciar, fiind pus în liberate dintr-un singur motiv. Este simplu, zicem noi…

A fost pus în libertate pentru a putea a i se putea urmări activitate: *ceea ce face, cu cine vorbește, unde se duce, lucruri absolut necesare pentru a se putea desfășura ancheta, așa cum trebuie.

De ce a fost pus făptașul în libertate?

Făptașul a declarat că s-a speriat de ceea ce a facut, acesta fiind motivul pentru care a parasit locul accidentului.

S-ar fi întors la Altina și Cătălin să le acorde ajutor. Ba mai mult, regretă ceea ce a făcut, și-a recunoscut fapta

*Procurorii au considerat că nu este un pericol social, fiind pus sub control juduciar.

*Vitezomanul a fost reținut, nu arestat, 24 ore.

*Nu a fost prezentat pentru propunere de arestare preventiva.

Am cerut un puct de vedere al Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi, iată ce am primit:

Cu privire la solicitarea formulată de dumneavoastră în temeiul legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţii de interes public, dorim să facem următoarele precizări.

Prin ordonanţa procurorului din caz, din data de 22.03.2017, a fost dispusă măsura controlului judiciar faţă de inculpatul C. A., fiindu-i impuse inculpatului, printre altele, şi următoarele obligaţii:

–         să nu părăsească judeţul Călăraşi decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent;

–         să nu conducă nici un tip de autovehicul.

Pentru dispunerea măsurii preventive, procurorul de caz a avut în vedere prevederile art. 202 C.pr.pen., în care sunt reglementate scopul şi condiţiile generale de aplicare a măsurilor preventive, precum şi dispoziţiile art. 211 şi următoarele C.pr.pen. privind controlul judiciar. Procurorul de caz a apreciat, în conformitate cu prevederile legale, faptul că măsura preventivă a controlului judiciar trebuie să fie proporţională cu gravitatea acuzaţiei aduse şi trebuie să fie necesară pentru realizarea scopului urmărit prin dispunerea acesteia. Astfel, trebuie demonstrat pe de o parte caracterul necesar al măsurii preventive pentru buna desfăşurarea a procesului penal şi, pe de altă parte, trebuie evidenţiat caracterul insuficient al altor măsuri preventive pentru realizarea cu aceeaşi eficienţă a scopurilor prevăzute de art. 202 C.pr.pen., având în vedere caracterul de excepţie al măsurii restrictive de libertate.

De asemenea, la dispunerea măsurii preventive au fost avute în vedere următoarele elemente: faptul că inculpatul nu are cazier, vârsta redusă a acestuia – de 19 ani, faptul că a revenit la locul producerii accidentului în mod benevol şi a manifestat în mod activ interesul pentru repararea consecinţelor faptelor comise prin sprijinirea victimelor accidentului rutier.

Inculpatul a recunoscut săvârşirea faptei reţinute în sarcina sa, până la acest moment procesual, a regretat-o şi a manifestat interes în sprijinirea victimelor accidentului de circulaţie.

Inculpatul a motivat faptul că a părăsit locul producerii accidentului rutier prin aceea că s-a speriat, nefiind confruntat cu o astfel de situaţie, având o vârstă redusă şi fiind un şofer neexperimentat.

Cu stimă,

Albu Dorel-Cristian

Procuror,

Purtător de cuvânt în cadrul  Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

O nouă tranșă de 250 de lei va fi încărcată pe cardurile sociale, de la 15 iunie

Published

on

Cardurile pentru alimente și mese calde vor fi încărcate, de la 15 iunie, cu o nouă tranșă de 250 de lei, a anunțat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș. Astfel, 600 de milioane de lei vor fi transferați pe cardurile sociale celor 2,4 milioane de beneficiari eligibili, a scris pe Facebook ministrul citat, conform Digi24.

În privința cardurilor educaționale pe care se încarcă cei 500 de lei pentru haine și rechizite, Marcel Boloș atenționează că au fost deja încărcate ultimele 50.000 de carduri restante. În acest sens, 400.000 de copii vulnerabili din România au primit ajutorul în acest an școlar. Ministrul mai spune că intenționează să crească acest ajutor la 750 de lei, începând cu anul viitor, potrivit Agerpres.

De asemenea, Boloș a menționat că voucherul de 2.000 de lei oferit în programul „Sprijin pentru nou-născuți” poate crește în următorii ani la 3.000 de lei, potrivit unor analize efectuate, și susține că va propune această măsură în Guvern.

Județele cu cei mai mulți beneficiari de carduri pentru alimente și mese calde sunt: București (122.000); Suceava (90.879); Iași (90.196); Dolj (89.801); Bacău (82.410).

Continue Reading

Știri

Dorina Moga s-a stins din viață

Published

on

Cu profundă tristețe și regrete, aducem vestea trecerii în neființă a iubitei noastre călărășencele Dorina Moga. În dimineața acestei zile, un val de tristețe a cuprins întreaga comunitate călărășeană în momentul în care am pierdut o prezență plină de viață și lumină.

Dorina Moga va fi mereu amintită ca o femeie extraordinară, plină de bunătate și căldură umană. Cu un zâmbet mereu pe buze, ea a reușit să împrăștie bucurie și să aducă lumină în viețile celor din jurul său. A fost un model de amabilitate și generozitate, iar gesturile sale nobile au rămas adânc înrădăcinate în inimile tuturor celor care au avut privilegiul de a o cunoaște.

Cu toate că a trebuit să înfrunte o luptă extrem de grea împotriva cancerului pancreatic, Dorina nu și-a pierdut niciodată curajul și optimismul.

A fost o adevărată luptătoare, o inspirație pentru noi toți. În ciuda provocărilor cu care s-a confruntat, ea a fost un exemplu de putere interioară și rezistență.

Dorina Moga lasă în urmă un gol imens în viața noastră. Soție devotată, soră iubitoare și prietenă de nădejde, ea a fost mereu acolo pentru cei dragi, oferindu-le sprijinul și afecțiunea sa necondiționată. Amintirile frumoase pe care le-am împărtășit cu ea vor rămâne veșnic în inimile noastre.

În aceste momente de durere și îndurerare, ne rugăm ca Dumnezeu să o primească în brațele Sale iubitoare și să-i ofere odihnă veșnică. Să-i ierte păcatele și să o răsplătească pentru bunătatea și generozitatea ei fără margini.

Odihnește-te în pace, Dorina Moga! Lumina ta va străluci mereu în sufletele noastre.

Continue Reading

Știri

Bărbat prins sub o remorcă încărcată cu lemne în Ciocănești

Published

on

Un nou accident rutier a avut loc sâmbătă dimineața, în jurul orei 11:00, în comuna Ciocănești, soldându-se cu rănirea ușoară a unui bărbat care se afla în remorca  unui utilaj agricol. Evenimentul nefericit s-a produs în apropierea centrului comunei, când un tractor condus de un bărbat s-a răsturnat, provocând rănirea bărbatului care se afla în remorca încărcată cu lemne.

La fața locului, într-un timp scurt, au intervenit echipajele de prim-ajutor din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Călărași.


Echipajul de prim-ajutor a acționat prompt pentru a elibera bărbatul de sub grămada de lemne din utilajul agricol răsturnat.

În continuare, autoritățile vor efectua cercetări pentru a stabili cu exactitate circumstanțele care au condus la acest accident rutier.

Continue Reading

Cele mai accesate articole