Connect with us

Știri

FILMUL ACCIDENTULUI| Noi informații terifiante despre accidentul din seara de 21 martie!

Published

on

Tânărul de 19 ce a accidentat cele două persoane pe trecerea de pietoni care, în seara de de 21 martie 2017 se află sub control judiciar. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi au decis neprelungirea mandatului de reținere preventiva. Polițiștii l-au reținut pentru 24 de ore, urmând sa fie prezentat cu mandat de arestare dat de judecătorul de drepturi si libertăţi.

Controlul judiciar este printre cele mai la „modă” moduri prin care, făptașul este pus în libertate. Procurorii au dispus instituirea măsurii controlului judiciar, fara sa ceara reținere preventiva a acestuia, hotărâta doar de judecători.

Sperăm să se facă dreptate în privința celor doi tineri nevinovați iar făptașul să plătească așa cum se cuvine!

Altina a fost transportată ieri, 23 martie, la spitalul Floreasca, din București. Este în stare destul de gravă, având 5 coaste rupte, un picior fracturat și o hemoragie a cărei cauze nu se cunosc. Aceasta a fost transportată cu un elicopter SMURD sosit de la Constanța. Tânăra se află sub supravegherea atentă a medicilor de la spitalul din București.

Ștefan Cătălin se află la spitalul Bagdasar-Arseni, tot în capitală. Și acesta are multiple leziuni. Bazinul fracturat, probleme la coloana vertebrală și traumatisme cranio cerebrale multiple.

S-au vehiculat tot felul de zvonuri printre cunoscuții acestor doi tineri, ba ca au murit, ba că sunt în comă și exemplele pot continua. Aceste dezinformări afectează emoțional cunoscuții, familia și prietenii acestor doi tineri. Persoanele ce nu sunt în cunoştinţă de cauză sunt rugate să se abțină din a face diverse afirmații referitoare la starea de sănătate a celor doi tineri.

Există variante multiple…

* Făptașul a fost pus sub control judiciar, fiind pus în liberate dintr-un singur motiv. Este simplu, zicem noi…

A fost pus în libertate pentru a putea a i se putea urmări activitate: *ceea ce face, cu cine vorbește, unde se duce, lucruri absolut necesare pentru a se putea desfășura ancheta, așa cum trebuie.

De ce a fost pus făptașul în libertate?

Făptașul a declarat că s-a speriat de ceea ce a făcut, acesta fiind motivul pentru care a părăsit locul accidentului.

S-ar fi întors la Altina și Cătălin să le acorde ajutor. Ba mai mult, regretă ceea ce a făcut, și-a recunoscut fapta

*Procurorii au considerat că nu este un pericol social, fiind pus sub control judiciar.

*Vitezomanul a fost reținut, nu arestat, 24 ore.

*Nu a fost prezentat pentru propunere de arestare preventiva.

Controlul juduciar este printre cele mai la „modă” moduri prin care, făptașul este pus în libertate.  Procororii au dispus instituirea masurii controlului judiciar, fara sa ceara reținere  preventiva a acestuia, hotarata doar de judecatori.

Sperăm să se facă dreptate în privința celor doi tineri nevinovați iar făptașul să plătească așa cum se cuvine!

Altina a fost transporată ieri, 23 martie, la spitalul Floreasca, din București. Este în stare destul de gravă, având 5 coaste rupte, un picior fracturat și o hemoragie a cărei cauze nu se cunosc. Aceasta a fost transportată cu un elicopter SMURD sosit de la Constanța. Tânăra se află sub supraveherea atentă a medicilor de la spitalul din București.

Ștefan Cătălin se află la spitalul Bagdasar-Arseni, tot în capitală. Și acesta are multiple leziuni. Bazinul fracturat, probleme la coloana vertebrală și traumatisme cranio-cerebrale multiple.

S-au vehiculat tot felul de zvonuri printre cunoscuții acestor doi tineri, ba ca au murit, ba că sunt în comă și exemplele pot continua. Aceste dezinformări afectează emoțional cunoscuții, familia și prietenii acestor doi tineri. Persoanele ce nu sunt în cunștință de cauză sunt rugate să se abțină din a face diverse afirmații referitoare la starea de sanatate a celor doi tineri.

Există variante multiple…

* Făptașul a fost pus sub control judiciar, fiind pus în liberate dintr-un singur motiv. Este simplu, zicem noi…

A fost pus în libertate pentru a putea a i se putea urmări activitate: *ceea ce face, cu cine vorbește, unde se duce, lucruri absolut necesare pentru a se putea desfășura ancheta, așa cum trebuie.

De ce a fost pus făptașul în libertate?

Făptașul a declarat că s-a speriat de ceea ce a facut, acesta fiind motivul pentru care a parasit locul accidentului.

S-ar fi întors la Altina și Cătălin să le acorde ajutor. Ba mai mult, regretă ceea ce a făcut, și-a recunoscut fapta

*Procurorii au considerat că nu este un pericol social, fiind pus sub control juduciar.

*Vitezomanul a fost reținut, nu arestat, 24 ore.

*Nu a fost prezentat pentru propunere de arestare preventiva.

Am cerut un puct de vedere al Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi, iată ce am primit:

Cu privire la solicitarea formulată de dumneavoastră în temeiul legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţii de interes public, dorim să facem următoarele precizări.

Prin ordonanţa procurorului din caz, din data de 22.03.2017, a fost dispusă măsura controlului judiciar faţă de inculpatul C. A., fiindu-i impuse inculpatului, printre altele, şi următoarele obligaţii:

–         să nu părăsească judeţul Călăraşi decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului competent;

–         să nu conducă nici un tip de autovehicul.

Pentru dispunerea măsurii preventive, procurorul de caz a avut în vedere prevederile art. 202 C.pr.pen., în care sunt reglementate scopul şi condiţiile generale de aplicare a măsurilor preventive, precum şi dispoziţiile art. 211 şi următoarele C.pr.pen. privind controlul judiciar. Procurorul de caz a apreciat, în conformitate cu prevederile legale, faptul că măsura preventivă a controlului judiciar trebuie să fie proporţională cu gravitatea acuzaţiei aduse şi trebuie să fie necesară pentru realizarea scopului urmărit prin dispunerea acesteia. Astfel, trebuie demonstrat pe de o parte caracterul necesar al măsurii preventive pentru buna desfăşurarea a procesului penal şi, pe de altă parte, trebuie evidenţiat caracterul insuficient al altor măsuri preventive pentru realizarea cu aceeaşi eficienţă a scopurilor prevăzute de art. 202 C.pr.pen., având în vedere caracterul de excepţie al măsurii restrictive de libertate.

De asemenea, la dispunerea măsurii preventive au fost avute în vedere următoarele elemente: faptul că inculpatul nu are cazier, vârsta redusă a acestuia – de 19 ani, faptul că a revenit la locul producerii accidentului în mod benevol şi a manifestat în mod activ interesul pentru repararea consecinţelor faptelor comise prin sprijinirea victimelor accidentului rutier.

Inculpatul a recunoscut săvârşirea faptei reţinute în sarcina sa, până la acest moment procesual, a regretat-o şi a manifestat interes în sprijinirea victimelor accidentului de circulaţie.

Inculpatul a motivat faptul că a părăsit locul producerii accidentului rutier prin aceea că s-a speriat, nefiind confruntat cu o astfel de situaţie, având o vârstă redusă şi fiind un şofer neexperimentat.

Cu stimă,

Albu Dorel-Cristian

Procuror,

Purtător de cuvânt în cadrul  Parchetului de pe lângă Judecătoria Călăraşi

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Una caldă, una rece, pentru consumatorii de energie: Contoare inteligente, dar plătite din buzunar

Published

on

Ce sunt contoarele inteligente, care devin obligatorii în România

Contoarele inteligente reprezintă o generație modernă de aparate de măsură, care devin obligatorii în următoarea perioadă. Tocmai de aceea este important să le înțelegem și să știm ce avem de făcut în anumite situații.

Contorul inteligent e un element care funcționează la adevărata capacitate doar când este integrat într-un sistem de măsurare inteligentă – împreună cu alte contoare, transmite informații către un concentrator de date, care le comunică în mod securizat sistemului central. Datele transmise sunt consumul de energie electrică, curba de sarcină și alte valori ale parametrilor energiei electrice, prin sistemul de comunicații PLC (power-line communication) – cablurile de alimentare cu energie. Nu utilizează și nu generează semnale WiFi.  

Când este integrat într-un sistem de măsurare inteligentă, contorul inteligent comunică securizat direct cu noi, dar și cu tine. Nouă ne permite să colectăm și să analizăm date și să aflăm care sunt zonele în care avem ceva de îmbunătățit, ție îți dă ocazia să îți monitorizezi și adaptezi consumul – află mai multe despre beneficii. Dacă ai deja un contor inteligent integrat într-un sistem complet, verifică informațiile despre consumul propriu în contul tău online, pe calculator sau dispozitive mobile.  

Ca aparat electric, contorul inteligent respectă toate normele şi cerințele de mediu româneşti şi intracomunitare. Contorul este marcat CE și e însoțit de certificatul de conformitate (conform dispozițiilor de la art. 5 din DG nr. 1022/2002) prin care se atestă faptul că produsul nu pune în pericol viața, sănătatea, siguranța la locul de muncă și nu are un impact negativ asupra mediului.  

Manual de utilizare a contorului inteligent 

Repunerea sub tensiune a contorului inteligent după deconectare  

Una dintre funcțiile contorului inteligent e că poate opera deconectarea/reconectarea de la distanță, adică poate opri sau relua alimentarea cu electricitate a locului de consum. 

Dacă nu mai ai energie electrică, poate fi din două cauze: 

1. S-a produs un incident în rețeaua electrică sau în instalația ta interioară. Ce trebuie să faci e să verifici mai întâi instalația ta interioară – vezi dacă protecțiile de la intrarea în casă au declanșat și, dacă așa s-a întâmplat, rearmează-le și ar trebui să ai din nou curent. Dacă nu au declanșat, sună la numărul de deranjamente. 

2. Releul intern al contorului a declanșat. În acest caz, afișajul LED e aprins și arată simbolul __/  __. Contorul e alimentat, dar nu și locul de consum. De ce? Fie pentru că ai depășit semnificativ puterea contractată, fie pentru că ai întârziat plata facturii de energie către furnizor. Pentru prima situație, poți opri funcționarea unor aparate din casă, care a crescut puterea utilizată, apoi poți rearma contorul (vezi instrucțiunile din manualul de utilizare de mai sus). Dacă se întâmplă des, ar trebui să ne contactezi pentru a solicita un spor de putere. Pentru a doua, contactează furnizorul de energie electrică cu care ai încheiat contract.   

Ce este de făcut când contorul inteligent nu mai înregistrează consumul de electricitate 

Mesajele pe care le afișează ecranele contoarelor inteligente sunt foarte importante. Ecranele contoarelor inteligente îți pot transmite că nu mai înregistrează consumul de electricitate sau că este posibil să fie nevoie de un spor de putere în locuințe, scrie e-distribuție.com.

Facturi mai mari la energie electrică, după ce românii vor trebui să plătească o parte din costul contoarelor inteligente

Toți consumatorii de energie electrică, industriali sau casnici, vor fi obligați să suporte o nouă taxă sau cel puțin o parte din costuri.

Contoarele inteligente de măsurare a consumului vor fi obligatorii în toate locurile de consum din România în următorii șase ani, potrivit unei decizii a Guvernului.

Montarea unui astfel de contor inteligent costă sub 100 euro în ultimii ani.

În prezent, aceste contoare sunt montate de distribuitori, costurile pentru montarea lor fiind recuperate prin includerea lor în tarifele reglementate de distribuție, parte a prețurilor finale la energie electrică plătite de toți consumatorii pe facturi.

Potrivit ANRE, clienților finali cu consum anual mai mare decât un anumit prag stabilit de instituție, precum și celor care dețin surse de producere cu putere instalată mai mică de 10 kW trebuie să li se instaleze sisteme de măsurare inteligentă până la data de 1 ianuarie 2024.

Tuturor celorlalți consumatori trebuie să li se monteze contoare inteligente până la data 31 decembrie 2028.

Continue Reading

Știri

Borcea: O femeie și-a găsit sfârșitul în casa cuprinsă de flăcări

Published

on

Sfârșit tragic pentru o femeie de 49 de ani din Borcea, care a fost găsită fără suflare, in timpul unui incendiu care a cuprins toată locuința. Soțul acesteia a scăpat cu viață, însă a suferit arsuri pe 5% din suprafața corpului

Incendiul a fost anunțat prin 112 la ora 17:24. Doi între vecini au sărit în ajutor, însă au ajuns în spital din cauza arsurilor, ambii au fost transportați la cele mai apropiate unități medicale pentru îngrijiri medicale.

La fața locului au intervenit două autospeciale de pompieri cu apă și spumă și un echipaj SMURD care a preluat victimele.

 

Continue Reading

Știri

Cine este bărbatul care a pus în alertă toate serviciile din Călărași cu amenințarea cu bombă

Published

on

Apelul prin 112 care a pus în alertă toate autoritățile din Călărași, prin care se anunțase o amenințare cu bombă la Târgul de Crăciun, a fost dat de un bărbat de aproximativ  3o de ani, cu domiciliul pe raza localității Vlad Țepeș, pus pe glume. Acum, gestul tânărului  îl costa un dosar penal și o amendă de câteva mii de lei.

Apelul s-a dat la ora 20:20, iar discuția telefonică cu operatorul 112 a avut mai puțin de un minut.

La câteva minute după apelul bărbatului, dispeceratul Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență a reapelat numărul de telefon de pe care se anunța amenințarea, însă telefonul era închis.

Autoritățile s-au mobilizat în doar câteva minute și au pus în aplicare măsurile necesare: evacuarea de urgență a populației din zona în care se bănuia că ar exista posibila amenințare.

Toată zona a fost rapid împânzita de jandarmi și polițiști, iar lucrătorii serviciilor speciale din cadrul SAS au asigurat zona.

În a doua încercare de a contacta persoana care anunțase amenințarea care punea în pericol oamenii aflați la eveniment, bărbatul le-a spus celor de la 112 că a fost doar o glumă.

COMUNICAT DE PRESĂ IPJ CĂLĂRAȘI

În seara de 2 decembrie a.c., în jurul orei 20.20, un bărbat a sesizat, prin S.N.U.A.U. 112, despre faptul că în cadrul Târgului de Crăciun din municipiul Călărași este amplasată o bombă.

Numărul a fost reapelat, iar persoana a răspuns spunând ca a fost o glumă.

În cauză s-au efectuat verificări, în vederea identificării persoanei și luării măsurilor legale care se impun.

Ulterior, apelantul a fost identificat, acesta fiind un bărbat, în vârstă de 30 de ani, din comuna Vlad Țepeș, județul Călărași.

Cel în cauză a fost sancționat conform O.G. nr. 34/2008 privind  organizarea și funcționarea Sistemului Național Unic Pentru Apeluri de Urgență, cu amendă în valoare de 4.000 de lei.

 

 

 

Continue Reading

Cele mai accesate articole