Connect with us

Știri

Accident fatal în Ciocănești| COMUNICAT IPJ CĂLĂRAȘI

Published

on

Un nou eveniment rutier… de această dată mortal, a avut loc în această după-amiază, în comuna  Ciocănești. În jurul orelor 17:15 s-a apelat numărul unic de urgență 112 pentru a anunța tragicul accident.

Un tânăr în vârstă de 25 de ani a murit în urma unui accident provocat de viteza excesivă cu care mergea pe motor.

Impactul a fost devastator pentru tânărul de 25 de ani. Acesta nu a putut adapta viteza de deplasare într-o curbă deosebit de periculoasă, semnalizată corespunzător,  nu a putut menține motocicletă pe carosabil. A părăsit carosabilul pe partea stângă, unde a fost aruncat în urma impactului cu  gardul – într-o curte. Polițiștii ce au ajuns la fața locului nu au găsit urme de frânare pe partea carosabilă. Singurele urme ale roților au putut fi vizibile pe acostamentul carosabilului. Motocicleta tânărului a ajuns între un gard și un stâlp. Tânărul avea motocicleta de cca. 2 săptămâni. La fața locului a sosit un echipaj SMURD pentru a acorda asistență medicală. Timp de o oră, doctorii au depus eforturi pentru a îl putea readuce pe tânăr la viață. În cele din urmă, decesul a fost constatat. Lipsa de experienta si-a spus cuvantul și de acestă dată…

DUMNEZEU SĂ-L ODIHNEASCĂ ȘI SĂ-L AIBĂ ÎN PACE!

COMINICAT IPJ CĂLĂRAȘI -02 MAI

Nr. 161 din 2 mai 2017
BULETIN DE PRESĂ
Accident rutier/ O persoană a decedat
În ziua de 1 mai a.c., un tânăr de 25 ani, din Călărași, în timp ce conducea un
motociclu, pe raza comunei Ciocănești, județul Călărași, pe fondul vitezei excesive,
într-o curbă deosebit de periculoasă ar fi pierdut controlul motociclului, a părăsit
partea carosabilă, ieşind în decor, unde a intrat în impact cu un gard şi un stâlp.
Din accident a rezultat decesul tânărului, avarierea motociclului, a gardului şi
a stâlpului.
Polițiștii desfășoară cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor
împrejurărilor producerii accidentului rutier.
RECOMANDĂRI PENTRU MOTOCICLIŞTI
Păstraţi contactul vizual – nu presupuneți că vă văd ceilalţi. Încearcați întotdeauna
să aveți contact vizual cu şoferii care ar putea fi pe cale să vă intersecteze
traiectoria.
Anticipați intenţiile partenerilor de drum – chiar şi atunci când şoferii, bicicliştii şi
pietonii văd că vă apropiați, ei apreciază gresit, de multe ori, distanţa ori viteza. Nu
vă bazați numai pe buna lor reacţie.
Feriți-vă de vehicule la viraje şi intersecţii – cel mai frecvent tip de accident de
motocicletă este generat de şoferii care nu se asigură la executarea virajelor la
stânga sau la schimbarea benzii de deplasare.
Asigurați-vă în oglizi atunci când virați – şoferii care vin din urmă s-ar putea să nu
încetinească pentru dumneavoastră
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

O nouă tranșă de 250 de lei va fi încărcată pe cardurile sociale, de la 15 iunie

Published

on

Cardurile pentru alimente și mese calde vor fi încărcate, de la 15 iunie, cu o nouă tranșă de 250 de lei, a anunțat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș. Astfel, 600 de milioane de lei vor fi transferați pe cardurile sociale celor 2,4 milioane de beneficiari eligibili, a scris pe Facebook ministrul citat, conform Digi24.

În privința cardurilor educaționale pe care se încarcă cei 500 de lei pentru haine și rechizite, Marcel Boloș atenționează că au fost deja încărcate ultimele 50.000 de carduri restante. În acest sens, 400.000 de copii vulnerabili din România au primit ajutorul în acest an școlar. Ministrul mai spune că intenționează să crească acest ajutor la 750 de lei, începând cu anul viitor, potrivit Agerpres.

De asemenea, Boloș a menționat că voucherul de 2.000 de lei oferit în programul „Sprijin pentru nou-născuți” poate crește în următorii ani la 3.000 de lei, potrivit unor analize efectuate, și susține că va propune această măsură în Guvern.

Județele cu cei mai mulți beneficiari de carduri pentru alimente și mese calde sunt: București (122.000); Suceava (90.879); Iași (90.196); Dolj (89.801); Bacău (82.410).

Continue Reading

Știri

Dorina Moga s-a stins din viață

Published

on

Cu profundă tristețe și regrete, aducem vestea trecerii în neființă a iubitei noastre călărășencele Dorina Moga. În dimineața acestei zile, un val de tristețe a cuprins întreaga comunitate călărășeană în momentul în care am pierdut o prezență plină de viață și lumină.

Dorina Moga va fi mereu amintită ca o femeie extraordinară, plină de bunătate și căldură umană. Cu un zâmbet mereu pe buze, ea a reușit să împrăștie bucurie și să aducă lumină în viețile celor din jurul său. A fost un model de amabilitate și generozitate, iar gesturile sale nobile au rămas adânc înrădăcinate în inimile tuturor celor care au avut privilegiul de a o cunoaște.

Cu toate că a trebuit să înfrunte o luptă extrem de grea împotriva cancerului pancreatic, Dorina nu și-a pierdut niciodată curajul și optimismul.

A fost o adevărată luptătoare, o inspirație pentru noi toți. În ciuda provocărilor cu care s-a confruntat, ea a fost un exemplu de putere interioară și rezistență.

Dorina Moga lasă în urmă un gol imens în viața noastră. Soție devotată, soră iubitoare și prietenă de nădejde, ea a fost mereu acolo pentru cei dragi, oferindu-le sprijinul și afecțiunea sa necondiționată. Amintirile frumoase pe care le-am împărtășit cu ea vor rămâne veșnic în inimile noastre.

În aceste momente de durere și îndurerare, ne rugăm ca Dumnezeu să o primească în brațele Sale iubitoare și să-i ofere odihnă veșnică. Să-i ierte păcatele și să o răsplătească pentru bunătatea și generozitatea ei fără margini.

Odihnește-te în pace, Dorina Moga! Lumina ta va străluci mereu în sufletele noastre.

Continue Reading

Știri

Bărbat prins sub o remorcă încărcată cu lemne în Ciocănești

Published

on

Un nou accident rutier a avut loc sâmbătă dimineața, în jurul orei 11:00, în comuna Ciocănești, soldându-se cu rănirea ușoară a unui bărbat care se afla în remorca  unui utilaj agricol. Evenimentul nefericit s-a produs în apropierea centrului comunei, când un tractor condus de un bărbat s-a răsturnat, provocând rănirea bărbatului care se afla în remorca încărcată cu lemne.

La fața locului, într-un timp scurt, au intervenit echipajele de prim-ajutor din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Călărași.


Echipajul de prim-ajutor a acționat prompt pentru a elibera bărbatul de sub grămada de lemne din utilajul agricol răsturnat.

În continuare, autoritățile vor efectua cercetări pentru a stabili cu exactitate circumstanțele care au condus la acest accident rutier.

Continue Reading

Cele mai accesate articole