Connect with us

Știri

Accident fatal în Ciocănești| COMUNICAT IPJ CĂLĂRAȘI

Published

on

Un nou eveniment rutier… de această dată mortal, a avut loc în această după-amiază, în comuna  Ciocănești. În jurul orelor 17:15 s-a apelat numărul unic de urgență 112 pentru a anunța tragicul accident.

Un tânăr în vârstă de 25 de ani a murit în urma unui accident provocat de viteza excesivă cu care mergea pe motor.

Impactul a fost devastator pentru tânărul de 25 de ani. Acesta nu a putut adapta viteza de deplasare într-o curbă deosebit de periculoasă, semnalizată corespunzător,  nu a putut menține motocicletă pe carosabil. A părăsit carosabilul pe partea stângă, unde a fost aruncat în urma impactului cu  gardul – într-o curte. Polițiștii ce au ajuns la fața locului nu au găsit urme de frânare pe partea carosabilă. Singurele urme ale roților au putut fi vizibile pe acostamentul carosabilului. Motocicleta tânărului a ajuns între un gard și un stâlp. Tânărul avea motocicleta de cca. 2 săptămâni. La fața locului a sosit un echipaj SMURD pentru a acorda asistență medicală. Timp de o oră, doctorii au depus eforturi pentru a îl putea readuce pe tânăr la viață. În cele din urmă, decesul a fost constatat. Lipsa de experienta si-a spus cuvantul și de acestă dată…

DUMNEZEU SĂ-L ODIHNEASCĂ ȘI SĂ-L AIBĂ ÎN PACE!

COMINICAT IPJ CĂLĂRAȘI -02 MAI

Advertisement
Nr. 161 din 2 mai 2017
BULETIN DE PRESĂ
Accident rutier/ O persoană a decedat
În ziua de 1 mai a.c., un tânăr de 25 ani, din Călărași, în timp ce conducea un
motociclu, pe raza comunei Ciocănești, județul Călărași, pe fondul vitezei excesive,
într-o curbă deosebit de periculoasă ar fi pierdut controlul motociclului, a părăsit
partea carosabilă, ieşind în decor, unde a intrat în impact cu un gard şi un stâlp.
Din accident a rezultat decesul tânărului, avarierea motociclului, a gardului şi
a stâlpului.
Polițiștii desfășoară cercetări pentru stabilirea cu exactitate a tuturor
împrejurărilor producerii accidentului rutier.
RECOMANDĂRI PENTRU MOTOCICLIŞTI
Păstraţi contactul vizual – nu presupuneți că vă văd ceilalţi. Încearcați întotdeauna
să aveți contact vizual cu şoferii care ar putea fi pe cale să vă intersecteze
traiectoria.
Anticipați intenţiile partenerilor de drum – chiar şi atunci când şoferii, bicicliştii şi
pietonii văd că vă apropiați, ei apreciază gresit, de multe ori, distanţa ori viteza. Nu
vă bazați numai pe buna lor reacţie.
Feriți-vă de vehicule la viraje şi intersecţii – cel mai frecvent tip de accident de
motocicletă este generat de şoferii care nu se asigură la executarea virajelor la
stânga sau la schimbarea benzii de deplasare.
Asigurați-vă în oglizi atunci când virați – şoferii care vin din urmă s-ar putea să nu
încetinească pentru dumneavoastră

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Consiliul Local al Municipiului Călărași a fost convocat în ședință ordinară. Vezi subiectele de pe ordinea de zi

Published

on

Consilierii locali ai municipiului Călărași au fost convocați în ședință ordinară, care va avea loc joi, 29 februarie. Întrunirea se va desfășura în sala de ședințe a Consiliului Local Călărași și prin mijloace electronice, începând cu ora 16.30. Printre subiectele de pe ordinea de zi se află și rectificarea bugetului propriu al municipiului Călărași din 2024. 

Ordinea de zi este următoarea:

 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal „Lotizare construire locuinţe”, situat în municipiul Călăraşi, Aleea Dumbrava Minunată, nr. 21, nr. cadastral 34409, 34410, 34411, judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind neexercitarea dreptului de preemţiune pentru imobilul ,,Casa Deculescu”, imobil situat în municipiul Călăraşi, strada Bucureşti, nr. 219 (fost 181), judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Statutului Municipiului Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Metodologiei de lucru în vederea acordării ajutoarelor de urgenţă din bugetul local şi a listei cu ,,situaţiile deosebite” în care se acordă ajutoare de urgenţă.
 • Proiect de hotărâre privind desemnarea reprezentantului Consiliului local al municipiului Călăraşi în cadrul Comisiei Judeţene privind Incluziunea Socială constituită la nivelul Instituţiei Prefectului – Judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind majorarea taxei de salubrizare datorată de utilizatori, persoane fizice, fără contract încheiat cu operatorul serviciului de salubrizare.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Listei de prioritate a locuinţelor pentru tineri, destinate închirierii, construite prin Programul A.N.L., în municipiul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind actualizarea chiriei locuinţelor ANL, situate în municipiul Călăraşi, judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind constituirea comisiei de analiză / repartizare a cererilor solicitanţilor pentru atribuirea de terenuri în vederea construirii de locuinţe proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003.
 • Proiect de hotărâre privind modificarea art. 2 din H.C.L. nr. 109/30.07.2020 pentru aprobarea criteriilor de acordare a unui lot de teren privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuințe proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003.
 • Proiect de hotărâre pentru revocarea Hotărârii Consiliului Local al municipiului Călăraşi nr. 279/27.11.2023 privind aprobarea repartizării și atribuirii în folosința gratuită a unui lot de teren situat în intravilanul municipiului Călărași cu destinația de construire locuință proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003, domnului Iuga Ionuţ Cătălin.
 • Proiect de hotărâre pentru revocarea Hotărârii Consiliului Local al municipiului Călăraşi nr. 270/27.11.2023 privind aprobarea repartizării și atribuirii în folosința gratuită a unui lot de teren situat în intravilanul municipiului Călărași cu destinația de construire locuință proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003, doamnei Mugea Florentina Daniela.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea stadiului de înscriere a datelor în registrul agricol pentru semestrul II anul 2023 şi stabilirea măsurilor pentru eficientizarea acestei activităţi.
 • Proiect de hotărâre pentru modificarea Anexei la Hotărârea Consiliului Local al municipiului Călăraşi nr. 45/25.03.2021 pentru modificarea și completarea Anexei la Hotărârea Consiliului Local al municipiului Călărași nr. 49/29.03.2018 privind aprobarea inventarului bunurilor care alcătuiesc domeniul privat al municipiului Călărași.
 • Proiect de hotărâre privind stabilirea costului mediu lunar de întreţinere al persoanelor vârstnice asistate în Căminul pentru persoane vârstnice ,,Sfântul Antim Ivireanul” Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu al municipiului Călărași pe anul 2024.
 • Proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar Parohiei Sfinții Împărați Constantin și Elena.
 • Proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar Parohiei Sfântul Ierarh Nicolae – Barbu Știrbei.
 • Proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar Parohiei Sfântul Ierarh Nicolae – Măgureni.
 • Diverse

Continue Reading

Știri

Călărași: Accident de circulație în Vasilați. Trafic restricționat pe un sens

Published

on

În urma cu puțin timp, pe drumul județean din apropierea localității Vasilați, DJ 301, a avut loc un accident de circulație în care au fost implicate două autoturisme. La fața locului sunt prezente echipaje de poliție și o ambulanță a Serviciului Județean de Ambulanță.

foto: Info Trafic Călărași

Continue Reading

Știri

Au început Atelierele lui Mărțișor la Muzeul Dunării de Jos

Published

on

Atelierele lui Mărțișor au început la Muzeul Dunării de Jos. Evenimentul are loc în perioada 26-29 februarie în cadrul Secției de Etnografie și Artă Populară, unde copiii pot lucra mărțișoare pe care le pot dărui ulterior celor dragi. 

„Avem plăcerea ca în această perioadă să vă primim în spațiile noastre cu două ateliere dedicate sărbătorii ce se apropie de 1 martie, și anume Mărțișorul. În cadrul departamentului de arheologie, lucrăm în perioada 26-29 februarie, în intervalul orar 9:00 – 12:00, mărțișoare pe care copiii și le pot însuși ulterior pentru a le dărui. De asemenea, compartimentul nostru de etnografie, în aceeași perioadă, desfășoară atelierele lui Mărțișor cu ocazia aceleiași sărbători. Ne bucurăm să vă avem alături de noi. Vă așteptăm cu drag și vă dorim o primăvară frumoasă”, a transmis șeful de compartimentul în cadrul Muzeului Dunării de Jos, Topârceanu Anișoara.  

 

Persoanele interesate să participe se pot înscrie, de luni până vineri, la numărul de telefon 0242311690. Atelierul se adresează celor cu vârste mai mari de 6 ani, iar taxa de participare este de 2 lei/persoană. 

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate