Connect with us

Știri

A fost reținut de polițiști pentru încălcarea unei hotărâri judecătoreşti

Published

on

 

Reţinut de poliţişti pentru încălcarea unei hotărâri judecătoreşti

 

Poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Gălbinaşi au reţinut pentru 24 de ore un bărbat din Gălbinaşi, bănuit de săvârşirea infracţiunilor de încălcarea unei hotărârii judecătorești și lovire sau alte violențe.

În fapt, bărbatul a încălcat condiţiile ordinului de protecţie instituit împotriva sa de Judecătoria Olteniţa la solicitarea fostei soţii pe care agresat-o fizic.

Faţă de bărbat, la data de 4 ianuarie a.c. poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de încălcarea hotărârii judecătorești și lovirea sau alte violențe.

Cel în cauză va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Oltenița cu propunerea de arestare preventivă.

Poliţiştii l-au depus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Călărași.

 

Mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pus în aplicare de poliţişti

 

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au depus în penitenciar pentru executarea pedepsei, un bărbat condamnat la închisoare.

La data de 4 ianuarie a.c. poliţiştii au pus în executare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Lehliu Gară pe numele unui bărbat de 34 de ani, din Lupşanu.

Bărbatul condamnat la 1 an, 3 luni și 20 zile închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de refuz sau sustragere de la prelevare de mostre biologice, distrugere și tulburarea ordinii și liniștii public a fost depus în Penitenciarul Slobozia pentru executarea pedepsei.

Condamnat la închisoare pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice

 

Un bărbat din Călăraşi condamnat pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice a fost depus de poliţişti în penitenciar.

În ziua de 4 ianuarie a.c. poliţiştii au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Călăraşi.

Bărbatul, condamnat la 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice a fost încarcerat în Penitenciarul Slobozia.

Reţinut de poliţişti pentru viol, influențarea declarațiilor și amenințare

 

Poliţiştii din Budeşti au reţinut pentru 24 de ore un bărbat bănuit de săvârşirea infracţiunii de viol, influențarea declarațiilor și amenințare

La data de 4 ianuarie a.c. poliţiştii au reuşit probarea activităţii infracţionale a unui bărbat de 38 ani, din Budeşti, bănuit că ar fi constrâns o tânără de 23 de ani să întreţină raporturi sexuale cu acesta.

Bărbatul, cercetat de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol, influențarea declarațiilor și amenințare a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore.

La data de 5 ianuarie a.c. cel în cauză urmează să fie prezentat Judecătoriei Oltenița cu propunere de arestare preventivă.

         Poliţiştii l-au depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi.

 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

ATENȚIE, șoferi: Cod Galben de ceață, se formează ghețuș pe carosabil!

Published

on

Inspectoratul pentru Situații de Urgență al județului Călărași a transmis sâmbătă seara, o atenționare care vizează intrarea în vigoare a unui cod galben de ceață, valabil începând de la ora 23:00 până  duminică dimineața orele 06:00.

⚠️ COD GALBEN – local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200m, izolat sub 50m, ce va favoriza, în funcție si de condițiile locale, formarea ghețușului.

⏱️ Interval valabilitate: 26.11.2022 ora 23:00 – 27.11.2022 ora 05:00. ISU Călărași

Continue Reading

Știri

Prima zi de weekend: două accidente rutiere în municipiul Călărași

Published

on

Prima zi din acest weekend, începe, din păcate, cu două evenimente rutiere în municipiul Călărași, ambele produse pe fondul neacordării de prioritate.

Primul eveniment rutier a avut loc  sâmbătă dimineață, în jurul orelor 08:00, la intersecția străzilor Dobrogei și Plevna din municipiul Călărași, unde două autoturisme, un Logan și un taxi, au intrat în coliziune după ce unul dintre șoferi a pătruns în intersecție fără să se asigure suficient. Evenimentul nu a înregistrat victime, ci doar pagube materiale.

Cel de-al doilea incident rutier a avut loc pe Prelungirea Sloboziei, orele 10:30, în dreptul unei spălătorii auto cu jetoane, produs din cauza unui șofer care nu a acordat prioritate de trecere unui conducător auto care se deplasa regulamentar pe sensul de mers Prelungirea Sloboziei – Călărași. Nici în acest eveniment rutier nu au fost înregistrate victime.

foto: stânga / Serban Eugen – Info (Trafic) Călărași

 

 

 

Continue Reading

Știri

Lucrările de regenerare urbană din zona Jirlău avansează

Published

on

„Am verificat astăzi stadiul lucrărilor efectuate în cadrul proiectului „𝐑𝐞𝐠𝐞𝐧𝐞𝐫𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐬𝐩𝐚𝐭̧𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐮𝐫𝐛𝐚𝐧 𝐝𝐢𝐧 𝐌𝐮𝐧𝐢𝐜𝐢𝐩𝐢𝐮𝐥 𝐂𝐚̆𝐥𝐚̆𝐫𝐚𝐬̧𝐢 𝐩𝐫𝐢𝐧 𝐚𝐦𝐞𝐧𝐚𝐣𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐬𝐩𝐚𝐭̧𝐢𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐯𝐞𝐫𝐳𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐙𝐨𝐧𝐚 𝐝𝐞 𝐕𝐞𝐬𝐭 𝐬̧𝐢 𝐚 𝐬𝐩𝐚𝐭̦𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐯𝐞𝐫𝐝𝐞 𝐝𝐢𝐧 𝐙𝐨𝐧𝐚 𝐝𝐞 𝐋𝐨𝐜𝐮𝐢𝐭 𝐍𝐚𝐯𝐫𝐨𝐦. S-a început turnarea stratului de asfalt colorat peste pista de biciclete. Lucrările sunt în grafic. Am discutat cu constructorul care ne-a dat asigurări că proiectul va fi finalizat în termenii contractuali.
Proiectul este finanțat prin POR 2014-2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile Prioritatea de investiții 4.2, Realizarea de acțiuni destinate îmbunătățirii mediului urban, revitalizării orașelor, regenerării și decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului.” – transmite primarul Marius Dulce, într-o postare pe o rețea de socializare.
Zona de intervenţie a proiectului este considerată zona suprafeţelor degradate reprezentate de suprafeţele situate în Zona de Vest a Municipiul Călărași (zona de mal din dreptul Bisericii Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, inclusiv Bazinul Iazului decantor Jirlău) şi Zona de locuit NAVROM, abandonate şi neutilizate şi transformarea lor în zone de agrement şi petrecere a timpului liber pentru comunitate, utilizând măsuri conexe care contribuie la implementarea proiectului pentru care se solicită finanţare.
Proiectul urmărește reconversia și refuncționalizarea terenurilor și suprafețelor degradate , vacante sau neutilizate din Zona de Vest și din Zona de Locuit Navrom situate în municipiului Călărași în vederea creșterii calității vieții, precum și îmbunătățirii imaginii localității.
𝐑𝐞𝐳𝐮𝐥𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐚𝐬̧𝐭𝐞𝐩𝐭𝐚𝐭𝐞:
◾️ Suprafață spații verzi create: 75.147 mp
◾️ Skate parc: 1.407 mp
◾️ Alei pietonale și spații de joacă (astfalt/ pardoseală elastică): 4.119 mp
◾️ Spații majore acces: 2.296 mp
◾️ Platforme pentru amplasare foișoare: 527 mp
◾️ Suprafață spații deschise create sau reabilitate în zonele urbane: 83.496 mp.

Continue Reading

Cele mai accesate articole