Connect with us

Știri

A fost reținut de polițiști pentru încălcarea unei hotărâri judecătoreşti

Published

on

 

Reţinut de poliţişti pentru încălcarea unei hotărâri judecătoreşti

 

Poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Gălbinaşi au reţinut pentru 24 de ore un bărbat din Gălbinaşi, bănuit de săvârşirea infracţiunilor de încălcarea unei hotărârii judecătorești și lovire sau alte violențe.

În fapt, bărbatul a încălcat condiţiile ordinului de protecţie instituit împotriva sa de Judecătoria Olteniţa la solicitarea fostei soţii pe care agresat-o fizic.

Faţă de bărbat, la data de 4 ianuarie a.c. poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore, fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de încălcarea hotărârii judecătorești și lovirea sau alte violențe.

Advertisement

Cel în cauză va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Oltenița cu propunerea de arestare preventivă.

Poliţiştii l-au depus în Centrul de Reținere și Arest Preventiv Călărași.

 

Mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pus în aplicare de poliţişti

 

Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi au depus în penitenciar pentru executarea pedepsei, un bărbat condamnat la închisoare.

Advertisement

La data de 4 ianuarie a.c. poliţiştii au pus în executare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Lehliu Gară pe numele unui bărbat de 34 de ani, din Lupşanu.

Bărbatul condamnat la 1 an, 3 luni și 20 zile închisoare pentru săvârşirea infracţiunilor de refuz sau sustragere de la prelevare de mostre biologice, distrugere și tulburarea ordinii și liniștii public a fost depus în Penitenciarul Slobozia pentru executarea pedepsei.

Condamnat la închisoare pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice

 

Un bărbat din Călăraşi condamnat pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice a fost depus de poliţişti în penitenciar.

În ziua de 4 ianuarie a.c. poliţiştii au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Călăraşi.

Advertisement

Bărbatul, condamnat la 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tulburarea ordinii şi liniştii publice a fost încarcerat în Penitenciarul Slobozia.

Reţinut de poliţişti pentru viol, influențarea declarațiilor și amenințare

 

Poliţiştii din Budeşti au reţinut pentru 24 de ore un bărbat bănuit de săvârşirea infracţiunii de viol, influențarea declarațiilor și amenințare

La data de 4 ianuarie a.c. poliţiştii au reuşit probarea activităţii infracţionale a unui bărbat de 38 ani, din Budeşti, bănuit că ar fi constrâns o tânără de 23 de ani să întreţină raporturi sexuale cu acesta.

Bărbatul, cercetat de poliţişti sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol, influențarea declarațiilor și amenințare a fost reţinut de poliţişti pentru 24 de ore.

Advertisement

La data de 5 ianuarie a.c. cel în cauză urmează să fie prezentat Judecătoriei Oltenița cu propunere de arestare preventivă.

         Poliţiştii l-au depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv Călăraşi.

 

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri

Primele imagini de la accidentul din Șoldanu. Pompierii au activat Planul Roșu de intervenție

Published

on

Accident rutier in comuna Soldanu

În această după amiază În jurul orei 18.25 a avut loc un accident rutier în care au fost implicate două autovehicule, respectiv 8 persoane, 3 într-un autovehicul, 5 în celalalt.
La ora 18.28 fost activat Planul Roșu de intervenţie În zona Oltenița, fiind prealertate celelalte subunităţi din apropiere.


S-au deplasat rapid la locul intervenţiei o autospecială de descarcerare și o ambulanță SMURD de la garda Budești și o autospecială Smurd de la Detaşamentul Oltenița, dar și patru ambulanțe ale Serviciului Județean de Ambulanță.
Din cele opt persoane, doar trei victime prezentau TCC minor,, dureri abdominale și dureri la nivelul membrelor inferioare, celelalte cinci persoane nu aveau nevoie de îngrijiri medicale.
La ora 18.47 s-a dezactivat Planul roșu!Cele 3 persoane cu traumatisme au fost preluate de către echipajele SMURD și SAJ si transportate la unități spitalicești, două dintre acestea la Spitalul din municipiul Oltenița și una la un spital din Capitală.
Celelalte 5 persoane, fără mărci traumatice evidente au rămas la locul intervenţiei.

Purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Barbu Știrbei al județului Călărași
Plutonier adjutant șef Tătăranu Ștefan-Ovidiu

Advertisement
Continue Reading

Știri

Consiliul Local al Municipiului Călărași a fost convocat în ședință ordinară. Vezi subiectele de pe ordinea de zi

Published

on

Consilierii locali ai municipiului Călărași au fost convocați în ședință ordinară, care va avea loc joi, 29 februarie. Întrunirea se va desfășura în sala de ședințe a Consiliului Local Călărași și prin mijloace electronice, începând cu ora 16.30. Printre subiectele de pe ordinea de zi se află și rectificarea bugetului propriu al municipiului Călărași din 2024. 

Ordinea de zi este următoarea:

 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Planului Urbanistic Zonal „Lotizare construire locuinţe”, situat în municipiul Călăraşi, Aleea Dumbrava Minunată, nr. 21, nr. cadastral 34409, 34410, 34411, judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind neexercitarea dreptului de preemţiune pentru imobilul ,,Casa Deculescu”, imobil situat în municipiul Călăraşi, strada Bucureşti, nr. 219 (fost 181), judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Statutului Municipiului Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Metodologiei de lucru în vederea acordării ajutoarelor de urgenţă din bugetul local şi a listei cu ,,situaţiile deosebite” în care se acordă ajutoare de urgenţă.
 • Proiect de hotărâre privind desemnarea reprezentantului Consiliului local al municipiului Călăraşi în cadrul Comisiei Judeţene privind Incluziunea Socială constituită la nivelul Instituţiei Prefectului – Judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind majorarea taxei de salubrizare datorată de utilizatori, persoane fizice, fără contract încheiat cu operatorul serviciului de salubrizare.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea Listei de prioritate a locuinţelor pentru tineri, destinate închirierii, construite prin Programul A.N.L., în municipiul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind actualizarea chiriei locuinţelor ANL, situate în municipiul Călăraşi, judeţul Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind constituirea comisiei de analiză / repartizare a cererilor solicitanţilor pentru atribuirea de terenuri în vederea construirii de locuinţe proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003.
 • Proiect de hotărâre privind modificarea art. 2 din H.C.L. nr. 109/30.07.2020 pentru aprobarea criteriilor de acordare a unui lot de teren privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuințe proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003.
 • Proiect de hotărâre pentru revocarea Hotărârii Consiliului Local al municipiului Călăraşi nr. 279/27.11.2023 privind aprobarea repartizării și atribuirii în folosința gratuită a unui lot de teren situat în intravilanul municipiului Călărași cu destinația de construire locuință proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003, domnului Iuga Ionuţ Cătălin.
 • Proiect de hotărâre pentru revocarea Hotărârii Consiliului Local al municipiului Călăraşi nr. 270/27.11.2023 privind aprobarea repartizării și atribuirii în folosința gratuită a unui lot de teren situat în intravilanul municipiului Călărași cu destinația de construire locuință proprietate personală, conform prevederilor Legii nr. 15/2003, doamnei Mugea Florentina Daniela.
 • Proiect de hotărâre privind aprobarea stadiului de înscriere a datelor în registrul agricol pentru semestrul II anul 2023 şi stabilirea măsurilor pentru eficientizarea acestei activităţi.
 • Proiect de hotărâre pentru modificarea Anexei la Hotărârea Consiliului Local al municipiului Călăraşi nr. 45/25.03.2021 pentru modificarea și completarea Anexei la Hotărârea Consiliului Local al municipiului Călărași nr. 49/29.03.2018 privind aprobarea inventarului bunurilor care alcătuiesc domeniul privat al municipiului Călărași.
 • Proiect de hotărâre privind stabilirea costului mediu lunar de întreţinere al persoanelor vârstnice asistate în Căminul pentru persoane vârstnice ,,Sfântul Antim Ivireanul” Călăraşi.
 • Proiect de hotărâre privind rectificarea bugetului propriu al municipiului Călărași pe anul 2024.
 • Proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar Parohiei Sfinții Împărați Constantin și Elena.
 • Proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar Parohiei Sfântul Ierarh Nicolae – Barbu Știrbei.
 • Proiect de hotărâre privind acordarea unui sprijin financiar Parohiei Sfântul Ierarh Nicolae – Măgureni.
 • Diverse

Continue Reading

Știri

Călărași: Accident de circulație în Vasilați. Trafic restricționat pe un sens

Published

on

În urma cu puțin timp, pe drumul județean din apropierea localității Vasilați, DJ 301, a avut loc un accident de circulație în care au fost implicate două autoturisme. La fața locului sunt prezente echipaje de poliție și o ambulanță a Serviciului Județean de Ambulanță.

foto: Info Trafic Călărași

Continue Reading

Cele mai vizualizate