Connect with us

Breaking News

Călărași: Alertă de incompetență! Au intervenit pentru a repara o țeavă de apă și au fisurat țeava de gaze

Published

on

În cursul serii de sâmbătă, 29 decembrie a.c., puțin după orele 23.00 pe strada Flacara, intersecție cu strada Eroilor a avut loc o scăpare de gaze care a fost sesizata de locatarii unui bloc. Zona a fost împânzită de echipaje de pompieri, politie, jandarmerie și autospeciala CBRN care au asigurat măsuri de prevenire a situatiilor de urgență, in urma avariei la rețeaua de gaze, comform mesajului tip SMS transmis reporterului Călărași News de către ISU CĂLĂRAȘI.

(28.12.2018/23.03) Asigurare masuri de prevenire a situatiilor de urgenta, în urma unei avarii la reteaua de gaze, in mun. Calarasi, str. Flacăra. ISU CĂLĂRAȘI.

Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Călărași au intervenit în urma unui apel primit prin Sistemul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112 (SNUAU), s-a acționat cu autospeciale de intervenție în caz de incendiu, alături de un echipaj de cercetare CBRN și echipaj de interventie Distrigaz.

Din relatările martorilor se pare că, o țeavă de gaze aflată în subteran a fost avariată în urma unei intervenții efectuate de ECOAQUA S.A în ziua de vineri, când s-au efectuat lucrari de întreținere la rețeaua de apă din zona blocului B 3, situat pe starada Flacără. Un filmuleț trimis către redacția noastră în care un cetățean atenționează muncitorii Ecoaqua cu privire la faptul ca miroase a gaze pe stradă. Răspunsul șefului de echipa este șocant!

Acesta contrazice afirmația făcută de cetățean negând existenta mirosului de gaze. Încearcă, totuși să găsească o explicație pentru mirosul dubios. Susține ca miroase de la vidanje adusă pentru a scoate apa din canalul în care se efectuează lucrări.

Advertisement

“Miroase a vidanje, nu a gaz. Vidanja are Metantan în ea!”

Situația scăpărilor de gaze este scăpată de sub control. În cursul zilei de astăzi, 30 decembrie o alta sesizare care anunță scăpări la rețeaua de gaze a fost făcută prin 112. De această dată intervenția are loc pe strada Mușețelului, în municipiul Călărași.

Asigurare masuri de prevenire a situatiilor de urgenta, in urma unor scapari de gaze, in mun. Calarasi, str. Musetelului. ISU Calarasi.

Să sperăm că anul 2018 se va termina fără surprize. Dovada de incompetență venită din partea celor ce nu au habar de modul în care se efectuează o lucrare este clară. Să ne rugăm la Dumnezeu să avem sărbători liniștite, lipsite de artificii nedorite…


Ecoaqua reacționează după 5 zile

În cursul zilei de astăzi, 03.01.2019, un profil de Facebook denumit ECOAQUA Călărași a început să adauge comentarii la știrea publicată pe 30 dec. 2018, pe care reporterii noștri au diseminat-o în spațiul public, cea care face referire la avaria unde ECOAQUA S.A a intervenit pe str. Flacăra.

“Dorim sa dezmintim aceasta stire din care reiese ca ECOAQUA SA Calarasi in urma remedierii unei avarii la reteaua de apa de pe str Flacara, a produs o avarie la reteaua de gaze.Sursa emisiei de gaze s-a datorat fisurii unui racord suprateran de gaze, mai precis in cutia de bransament (firida) amplasata pe gard.Din fotografia atasata se poate vedea sapatura pentru remedierea avariei de apa, unde nu se regaseste nici o conducta de gaze.” – scrie contul dubios Ecoaqua Călărași pe rețelele de socializare

Advertisement

 

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Breaking News

VIDEO. Update / Percheziții în 49 de locații din Călărași pentru prinderea traficanților de țigări vândute ilegal. Opt persoane au fost reținute preventiv

Published

on

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași, au pus în executare 49 de mandate de percheziție domiciliară, în județul Călărași, la locuințele unor persoane bănuite de colectarea, deținerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea și comercializarea de țigări provenite din contrabandă.

Astfel, în perioada iulie 2023 – februarie 2024, mai multe persoane ar fi achiziționat țigări din județul Suceava și municipiul București, le-ar fi transportat și depozitat în județul Călărași, ulterior le-ar fi comercializat către vânzători ambulanți din diferite zone ale municipiului Călărași.

De asemenea, în perioada mai sus menționată au fost organizate 6 acțiuni de prindere în flagrant delict,  fiind depistate 107.800 de țigarete provenite din contrabandă, după cum urmează:

  1. La data de 1 noiembrie 2023, în jurul orei 10:00, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Călărași au oprit pentru control un autovehicul condus de un bărbat, de 36 de ani, iar în urma controlului specific al autoturismului au fost găsite 220 de pachete de țigări, ce nu aveau aplicat timbru fiscal.
  2. La data de 22 noiembrie 2023, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Lehliu Gară au depistat un bărbat, în timp ce transporta cu autoturismul 110 pachete de țigări.
  3. La data de 1 februarie 2024, în jurul orei 15:00, un echipaj din cadrul Poliției Municipiului Călărași a oprit în trafic un autoturism, condus de un bărbat, de 56 de ani, iar în urma controlului efectuat au fost găsite 110 pachete de țigarete pentru care nu deținea acte de proveniență.
  4. La data de 15 februarie 2024, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași, a fost desfășurată o acțiune de prindere în flagrant delict în municipiul Călărași, fiind depistat un bărbat, de 39 de ani, în timp ce descărca din autoturism 750 de pachete de țigări.
  1. La data de 16 februarie 2024, ora 08:40, polițiștii Serviciului Rutier au depistat un bărbat, de 83 de ani, în timp ce conducea un autoturism în afara localității Ștefan-Vodă, județul Călărași, iar în urma controlului autoturismului au fost găsite 8.000 de țigarete (400 de pachete), fără documente de proveniență și fără marcaj fiscal, întreaga cantitate fiind confiscată.
  1. În dimineața zilei de 26 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au desfășurat o acțiune de prindere în flagrant delict în municipiul Călărași, în cooperare cu polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Călărași – Biroului Rutier, Biroul Ordine Publică și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Călărași, fiind depistat un bărbat, de 34 de ani și o femeie, de 46 de ani, care transportau 60.000 de țigarete de contrabandă. De asemenea, în localitatea Dragalina a fost identificat un bărbat, de 54 de ani, din județul Suceava, ce ar fi transportat în municipiului Călărași aproximativ 200.000 de țigarete provenite din contrabandă, în autovehicul fiind găsiți 150.000 de lei, reprezentând contravaloare țigarilor aduse.

Totodată, în cursul zilei de 26 aprilie a.c., au fost puse în executare 49 de  mandate de percheziție domiciliară în județul Călărași, fiind puse în aplicare și 28 de mandate de aducere.

În urma efectuării perchezițiilor au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor 1.752.142 de țigarete de contrabandă, 20.370 de lei, 28.160 de euro și 1.935 de lire.

Valoarea totală a bunurilor ridicate în vederea continuării cercetărilor este de 1.494.997 de lei.    

Advertisement

În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, dacă sunt depășite limitele cantitative sau valorice și   colectarea, deținerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, produselor predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia, dacă sunt depăşite limitele cantitative sau valorice.

Totodată, a fost dispusă măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de 18 persoane, acestea fiind depuse în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Călărași.

De asemenea, față de 8 persoane, procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Călărași a dispus la data de 27 aprilie a.c., măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Totodată, 10 persoane au fost propuse pentru arestare preventivă.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din Poliția Română, Biroului Operațiuni Speciale București, Serviciului Operațiuni Speciale Călărași,  Gărzii de Costă Constanța, Inspectoratului Județean de Jandarmi Călărași, precum și de cel al polițiștilor Serviciul Criminalistic, Serviciului de investigații Criminale, Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, Serviciului de Ordine Publică, Biroului Control Intern, Serviciul Cazier Judiciar, Statistică Şi Evidenţe Operative, Poliției Municipiului Călărași, Poliției Municipiului Oltenița, Poliției Orașului Lehliu-Gară, Poliției Orașului Fundulea, Poliției Orașului Budești și luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Călărași.

Advertisement
Continue Reading

Breaking News

Gabriel Rădulescu dezminte afirmații privind presupusele sale declarații despre Eduard Grama

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp


Campania electorală a început de ceva vreme, chiar dacă lucrurile nu se desfășoară într-o notă oficială. În acest context, dezinformările și gogomăniile, care caută ceva de câștigat, devin din ce în ce mai dese. Este și cazul unui primar din județul Călărași. La solicitarea redacției Calarasipress.ro, edilul Gabriel Rădulescu a reacționat pentru a dezminți aceste acuzații.

Gabriel Rădulescu, edilul social-democrat al localității Independența din județul Călărași, a fost pus într-o lumină nefavorabilă de un fel de site de știri care pretinde că acesta ar fi afirmat că ar putea pierde votanții din satul Vișini la alegerile locale din 9 iunie 2024, din cauza directorului Eduard Grama de la Ecoaqua.

Cu toate acestea, Gabriel Rădulescu a ținut să facă o declarație publică pentru a-și respinge categoric orice implicare în astfel de practici politice. “Afirmațiile care mi-au fost atribuite sunt complet false și lipsite de orice fundament real, a subliniat primarul.

Gabriel Rădulescu a subliniat că își menține angajamentul față de o campanie electorală corectă și transparentă, bazată pe proiecte concrete și dialog deschis cu comunitatea. De asemenea, el a asigurat că va continua să își desfășoare activitatea în mod transparent și responsabil, în interesul tuturor locuitorilor din Independența.

Advertisement

De asemenea, surse din rândul celor apropiați ai primarului spun că situația ar fi fost creată artificial pentru a crea o tensiune care să aibă anumite direcții.

 

 

 

 

Advertisement
Continue Reading

Breaking News

VIDEO. Este cod galben de furtună și ploi torențiale în mai multe localități călărășene

Published

on

Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Călărași a emis o alertă de Cod Galben de furtună pentru mai multe localități din zonă.

Conform avertizării, se preconizează frecvente descărcări electrice, averse ce vor cumula peste 25 de litri pe metru pătrat, grindină de mici dimensiuni și intensificări ale vântului.

Localitățile vizate de această avertizare sunt: Modelu, Roșeti, Perișoru, Jegalia, Unirea, Ștefan cel Mare și Dichiseni. Intervalul de valabilitate este stabilit pentru data de 25 aprilie 2024, între orele 17:05 și 18:00.

Advertisement
Continue Reading

Cele mai vizualizate