Connect with us

La zi

Sandu Mihăiță, fostul primar al localității Frasinet, s-a stins din viață

Published

on

Localitatea Frasinet din județul Călărași este în doliu astăzi, după vestea trecerii în neființă a fostului primar Sandu Mihăiță, o personalitate respectată și iubită de comunitate. Acesta s-a stins din viață în această dimineață, lăsând în urmă amintiri de neprețuit și o contribuție remarcabilă la dezvoltarea localității pe care a condus-o cu devotament în perioada 2016-2020.

Sandu Mihăiță a fost un primar dedicat, ale cărui decizii au fost întotdeauna luate în interesul cetățenilor. De-a lungul mandatului său, a promovat modernizarea infrastructurii și a contribuit la îmbunătățirea condițiilor de trai pentru locuitorii din Frasinet. Toți cei care l-au cunoscut îl descriu ca pe un om integru, un lider care a rămas aproape de comunitatea sa chiar și după ce și-a încheiat activitatea administrativă.

Advertisement

Sandu Mihăiță va rămâne în amintirea tuturor ca un exemplu de dăruire și omenie, un lider care și-a pus sufletul în slujba comunității din Frasinet.

Advertisement
Advertisement

La zi

Un cal rănit grav a fost lăsat să agonizeze timp de o zi după un accident

Published

on

Noaptea trecută, orele 18:50, pe drumul național DN41 între Oltenița și Chirnogi, a avut loc un accident grav în care un atelaj hipo a fost acroșat de un autoturism. Incidentul s-a produs după ce o tânără aflată la volanul mașinii nu a păstrat distanța regulamentară față de căruța aflată pe carosabil, lovind-o din plin.

În urma impactului, o femeie în vârstă de 66 de ani, pasageră în căruță, a fost rănită și a fost transportată de urgență la Spitalul Municipal din Oltenița. Conform primelor informații, starea femeii este stabilă, însă necesită îngrijiri medicale.

Advertisement

De asemenea, calul care tracta atelajul a fost rănit în urma accidentului. Medicii veterinari au intervenit la fața locului, dar după mai bine de 24 de ore de agonie și suferință, animalul a fost eutanasiat la solicitarea polițiștilor din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor. Calul prezenta răni incompatibile cu supraviețuirea, iar decizia a fost luată pentru a-i curma suferința.

Polițiștii au deschis o anchetă pentru a stabili toate circumstanțele în care s-a produs accidentul. De asemenea, conducătoarea auto urmează să fie audiată.

Advertisement
Continue Reading

Justiție și Ordine Publică

Acțiune de amploare a poliției din Călărași: Amenzi de peste 18.000 de lei și lemn confiscat

Published

on

Pe 16 octombrie, polițiștii din cadrul Serviciului Județean de Poliție Transporturi Călărași au desfășurat o acțiune de amploare pentru prevenirea și combaterea ilegalităților din domeniul silvic și pentru menținerea ordinii publice pe trenurile de călători. Operațiunea a implicat efective mărite și a reunit forțe din cadrul mai multor instituții, inclusiv Inspectoratul de Poliție Județean Călărași și Garda Forestieră București.

În cadrul verificărilor, au fost controlate două societăți de material lemnos și una de reciclare a fierului. În plus, au fost legitimate 168 de persoane, dintre care 7 străini, și au fost verificate 75 de autoturisme. De asemenea, polițiștii au patrulat în 7 stații de tren și în 7 trenuri de călători.

Advertisement

Acțiunea a dus la aplicarea a 35 de sancțiuni contravenționale, totalizând amenzi de peste 18.000 de lei. Polițiștii au reținut două certificate de înmatriculare și un set de plăcuțe de înmatriculare, iar 53,5 metri cubi de lemn de esență tare, în valoare de peste 14.000 de lei, au fost confiscați.

Advertisement
Continue Reading

La zi

Tragedie în Dor Mărunt: Fată de 15 ani din Călărași, găsită moartă în casă. Colegii spun că era marginalizată

Published

on

 Update  [16 octombrie  2024 | 19:40]

IMPORTANT UPDATE: Deși inițial se vorbea în rândul celor apropiați că moartea ar fi survenit după ce eleva ar fi participat la o provocare în mediul online, anchetatorii au exclus implicarea platformei TikTok în acest incident, neavând suficiente probe care să sugereze că decesul a fost cauzat de vreo provocare de pe platformă.

Advertisement

Știrea inițială  [15 octombrie  2024 | 21:40]

O tragedie cumplită a avut loc în această seară în localitatea călărășeană Dor Mărunt, unde o fată de doar 15 ani și-a pierdut viața după ce ar fi încercat să facă o provocare pe o platforma de socializare.  Potrivit primelor informații, fata era singură în cameră când s-a întâmplat accidentul.

  • Potrivit informațiilor preliminare din anchetă, fata și-ar fi pus pe trahee un picior al patului și s-ar fi băgat sub el, provocându-și asfixierea. Mai mult, aceasta și-ar fi introdus în gură o pereche de șosete, complicându-și respirația. Fata a fost găsită fără suflare de două colege care erau însoțite de tatăl uneia dintre ele. Imediat, a fost apelat numărul de urgență 112.

La fața locului a intervenit de urgență un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță din zona Lehliu Gară, care a început manevrele de resuscitare. În ciuda eforturilor depuse, starea fetei nu s-a ameliorat, motiv pentru care a fost solicitat sprijin suplimentar. Un echipaj din Călărași, însoțit de un medic, a sosit ulterior și a continuat manevrele, însă fără succes. După mai bine de o oră de încercări, medicii au declarat decesul copilei.

Anchetatorii au preluat cazul și urmează să stabilească toate circumstanțele care au dus la moartea fetei. Aceștia vor analiza și dacă provocarea de pe TikTok i-a adus sfârșitul.

Polițiștii  iau în calcul și varianta că fata s-ar fi sinucis, fiind singură în casă în momentul morții. Mai mult, adolescenta ar fi nepoata primarului din localitatea Dor Mărunt. Apropiații acesteia au spus că în ultima vreme, tânăra vorbea despre sinucidere. În ciuda acestui fapt, nu au fost găsite urme de violență pe corpul ei.

Advertisement

Continue Reading

Cele mai vizualizate