Connect with us

Știri

Inspectoratul Școlar din Călărași organizează concurs pentru ocuparea catedrelor rămase vacante: „Suntem unul din județele cu deficit de cadre didactice”

Published

on

sursă imagine: gpointstudio/Freepik

Inspectoratul Școlar Județean Călărași anunță că mâine, 30 august, organizează concursul pentru ocuparea posturilor didactice rămase vacante/rezervate. Cătălin Nicușor, inspectorul școlar adjunct din județ, a declarat pentru Radio România Actualități, citat de Edupedu, că „suntem unul din județele cu deficit de cadre didactice, în sensul că suntem nevoiți să organizăm concurs în luna septembrie pentru multe din posturi”. Potrivit acestuia, în prezent sunt în jur de o mie de posturi publicate în județul Călărași. 

Metodologia-cadru arată că dacă nu sunt ocupate toate posturile cu profesori titulari, cu profesori calificați, atunci inspectoratul școlar trebuie să organizeze concursuri pentru ocuparea posturilor didactice în vederea angajării cu contract individual de muncă pe perioadă determinată a personalului didactic de predare calificat, explică Edupedu. 

Dacă aceste posturi nu sunt acoperite nici prin concurs, inspectoratele școlare pot angaja pe perioada determinată personal fără studii corespunzătoare postului. Metodologia arată că, în mod excepțional, inspectoratele pot organiza testări prin interviu și lucrare scrisă. 

Advertisement

În Călărași, proba scrisă în profilul postului didactic începe la ora 9:00, iar accesul candidaților se face începând cu ora 7:30 și cel târziu până la ora 8:15, pe baza buletinului sau cărții de identitate. 

„Suntem unul din județele cu deficit de cadre didactice, în sensul că suntem nevoiți să organizăm concurs în luna septembrie pentru multe din posturi. În momentul de față, avem vreo mie de posturi publicate. Nu toate sunt complete, unele sunt și incomplete, dar marele deficit ar fi la învățători, unde avem peste 140 de posturi, iar învățătorii calificați nu prea se înghesuie să vină la concurs sau să vină în învățământ. Și încercăm să găsim soluții. Destul de complicat. Dacă copiii pornesc cu cadre necalificate de la clasele mici, evident că vor merge la nivel gimnazial cu probleme de învățare”, a spus Cătălin Nicușor, citat de Edupedu. 

 

Advertisement