Connect with us

Administrație Locală

Primăria Municipiului Călărași primește finanțare pentru continuarea lucrărilor de modernizare a străzii București

Published

on

Primăria Municipiului Călărași primește finanțare din Programul Regional Sud Muntenia 2021-2027 pentru continuarea de modernizare a străzii București. Consilierii locali au aprobat vineri, 12 iulie 2024, proiectul cu titlul „Reducerea emisiilor de carbon în municipiul Călărași prin modernizarea infrastructurii căilor de rulare a transportului public local”. Valoarea totală a proiectului este de 21 de milioane de lei, iar contribuția proprie a instituției este de 3,5 milioane de lei. 

Concret, este vorba de finanțarea, începând cu data de 1 ianuarie 2024, a “restului de executat” a proiectului „Reducerea emisiilor de carbon în municipiul Călărași prin modernizarea infrastructurii căilor de rulare a transportului public local”, finanțat inițiat în cadrul POR 2014-2020.

Valoarea totală a proiectului este 21.636.136,22 lei (inclusiv TVA). Contribuția proprie este de 3.552.368,23 lei (inclusiv TVA) și înseamnă achitarea tuturor cheltuielilor neeligibile ale proiectului, cât și contribuția de 2% din valoarea eligibilă a proiectului, în cuantum de 361.675,35 lei (inclusiv TVA), reprezentând cofinanțarea proiectului.

Sumele reprezentând cheltuieli conexe ce pot apărea pe durata implementării proiectului se vor asigura din bugetul propriu. De asemenea, sumele reprezentând cheltuieli de mentenanță, întreținere ale proiectului pe întreaga perioadă de durabilitate a acestuia vor fi suportate de către UAT Municipiul Călărași.

Advertisement

Administrație Locală

Laurențiu State a depus jurământul pentru funcția de subprefect al județului Călărași

Published

on

Vineri, 13 septembrie, la sediul Instituției Prefectului Județul Călărași a avut loc un eveniment administrativ de mare însemnătate pentru județ. Laurențiu State și-a depus oficial jurământul și a preluat funcția de subprefect al județului Călărași, într-o ceremonie solemnă.

La acest eveniment important au participat membri de seamă ai Organizației Județene a Partidului Social Democrat Călărași. Printre aceștia s-au numărat Vasile Iliuta, președintele PSD Călărași, Mihăiță Bestea, primarul ales al municipiului Oltenița, senatorul Nicușor Cionoiu, precum și fostul deputat Sorin Vrajitoru, actualmente secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului. De asemenea, au fost prezenți și vicepreședintele Consiliului Județean Călărași, Ion Samoilă, alături de mai mulți directori ai instituțiilor deconcentrate.

Depunerea jurământului de către Laurențiu State marchează un nou pas în consolidarea echipei de conducere a județului. Cu o experiență semnificativă în administrația publică, State este așteptat să contribuie la coordonarea și implementarea proiectelor de dezvoltare regională și la buna funcționare a instituțiilor publice din județ.

Continue Reading

Administrație Locală

Colaborare între Județul Călărași și Italia: Vizita primarului comunei Grassano deschide noi perspective de investiții

Published

on

Președintele Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, a anunțat astăzi concluzia unei vizite deosebit de importante, desfășurată pe parcursul a două zile, având drept scop consolidarea relațiilor bilaterale între județul Călărași și comuna Grassano din provincia Matera, regiunea Basilicata, Italia. Vizita a fost prilejuită de prezența primarului Filippo Luberto, alături de delegata pe relații externe, Laura Bucătariu, originară din comuna Dor Mărunt și stabilită în Grassano de 21 de ani.

Această întâlnire a avut ca principal obiectiv stabilirea unei colaborări pe mai multe planuri: economic, social și cultural. Delegația italiană a fost ghidată prin județ pentru a vedea investițiile majore ale Consiliului Județean, dar și frumusețile și potențialul turistic al regiunii. Acest demers marchează un prim pas important către un parteneriat comun, menit să genereze oportunități bilaterale de investiții și dezvoltare.

Președintele Vasile Iliuță a subliniat importanța acestei vizite, mulțumindu-le primarilor Marius Dulce și Ion Iacomi pentru deschiderea și viziunea de care au dat dovadă în sprijinirea inițiativelor de colaborare internațională. „Le mulțumesc primarilor Marius Dulce și Ion Iacomi pentru faptul că au viziune și au răspuns afirmativ apelului meu pe partea de relații externe, care să atragă potențiali investitori în județul Călărași!”, a declarat Iliuță în postarea sa.

 

Continue Reading

Administrație Locală

Primarul Dan Velicu din Ciocănești: „Promisiunile mele încep să devină realitate”

Published

on

Primarul Dan Velicu din Ciocănești: „Promisiunile mele încep să devină realitate”

Într-o postare recentă pe o rețea de socializare, primarul comunei Ciocănești, Dan Velicu, a transmis un mesaj optimist către cetățeni, anunțând că promisiunile sale din campania electorală încep să prindă contur. Cu un angajament clar față de comunitatea sa, edilul subliniază faptul că primele măsuri concrete au fost deja puse în aplicare, odată cu debutul lucrărilor de reabilitare energetică la Școala Gimnazială nr. 1.

Așa cum cei mai mulți dintre voi știu deja, am încercat întotdeauna să îmi respect angajamentele luate față de oamenii din Ciocănești. Acum țin să vă anunț că promisiunile din campania electorală încep să devină realitate”, a declarat primarul Velicu.

Proiectul de reabilitare energetică a școlii reprezintă doar primul pas dintr-un plan amplu de dezvoltare locală. Acest demers nu este singurul pe lista priorităților primarului, care a promis să ofere cetățenilor o actualizare constantă a evoluției proiectelor aflate în derulare.

Este doar începutul! Voi posta pe pagina mea de Facebook toate promisiunile care, vă asigur, devin fapte mai devreme sau mai târziu”, a adăugat primarul în aceeași postare.

Comunitatea din Ciocănești așteaptă cu interes să vadă cum aceste inițiative vor contribui la îmbunătățirea infrastructurii locale și la creșterea calității vieții. Reabilitarea energetică a școlii nu doar că va aduce economii la bugetul local, ci va îmbunătăți și condițiile de învățare pentru elevii din comună.

Primarul Velicu rămâne fidel promisiunilor sale, iar cetățenii sunt nerăbdători să urmărească evoluția proiectelor sale, având încredere că dezvoltarea comunei este pe drumul cel bun.

 

Continue Reading

Cele mai vizualizate