Amalia Bellantoni este o personalitate cunoscută și respectată, cu o viață dedicată autodepășirii și realizărilor remarcabile. Experiența sa bogată și pasiunea pentru provocări au transformat-o într-o figură emblematică atât în lumea gastronomiei, cât și în cea culturală.
Cu o carieră diversificată, Amalia a început prin a-și urma visul de a deveni pilot, lucrând pentru 15 ani în companii aeriene. Cabin crew pentru companii precum Alitalia și Tarom. Deși nu și-a îndeplinit complet acest vis, a reușit să-și construiască o reputație impresionantă ca membru al echipajului.
Popularitatea sa a crescut semnificativ odată cu apariția în emisiunea de televiziune “Chefi la cuțite”, unde a fost cunoscută sub porecla de “Sicilianca”. Într-un mod inspirat, Amalia a transformat această poreclă într-un renume, deschizând un restaurant sicilian și o fermă ce reconstituie atmosfera autentică a unui sat sicilian.
Implicată în numeroase cauze sociale și culturale, Amalia Bellantoni a devenit o voce puternică pentru comunitatea sa. Alături de soțul său, Domenico Bellantoni, a devenit ambasadoare a culturii siciliene și a promovat valorile și tradițiile acestui teritoriu îndepărtat.
Cu toate acestea, legăturile sale cu România sunt la fel de puternice și profunde. Amalia și-a dedicat eforturile pentru a contribui la dezvoltarea locală, fiind recunoscută ca o ambasadoare neoficială a comunei Belciugatele și a județului Călărași.
Acum, Amalia Bellantoni a hotărât să-și împărtășească povestea și gândurile prin intermediul unei cărți autobiografice. “De la însorita Sicilie la crivățul Bărăganului – Viața privită de deasupra norilor și de aici, de prin țărână” surprinde esența vieții sale, călătoria sa personală și lupta împotriva adversităților.
Lansarea cărții va avea loc la Restaurantul Belli Siciliani din București și se așteaptă să fie un eveniment memorabil, reflectând interesul și admirația publicului față de viața și realizările Amaliei Bellantoni.
amalia bellantoni
Sursa foto: Arhivă Amalia Bellantoni