Urmăriți știrile Călărașipress.ro pe Whatsapp
Muzeul Dunării de Jos, Călărași, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Călărași, organizează în perioada 22 – 26 aprilie 2024, în cadrul proiectului ”Atelierele muzeului”, atelierul demonstrativ de încondeiat ouă, cu meșteri populari din Bucovina. Ulterior, ouăle vor fi puse la vânzare în cadrul unei expoziții la care toți călărășenii sunt invitați să participe.
Atelierul se va desfășura în cadrul Secției Etnografie și Artă populară, cu sediul în strada 1 Decembrie 1918, bloc A17 (Arcadia), scara 3, parter. Înscrierile se vor face la numărul de telefon: 0242311690. Taxa de participare este de doi lei per persoană.
Simbol al împărtășirii credinței creștinilor, oul vopsit reprezintă o tradiție transmisă din generație în generație din timpuri imemorabile. În tradiția populară românească, ouăle de Paște sunt considerate un simbol al regenerării și al purificării.
Ouăle încondeiate sunt poate cele mai spectaculoase exprimări ale artei populare românești, motivele decorative ale acestora putând fi zoomorfe, antropomorfe sau vegetale, majoritatea fiind preluate de pe țesăturile straielor de duminică, explică Daniela Fulga, muzeograf.